Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Soutěž Zlatá Beruška motivuje školky v centru Ostravy k nadstandardní práci s dětmi

V centru Ostravy mají spousty aktivních a kreativních mateřských škol. Dokazuje to i soutěž Zlatá Beruška, která právě takové školky oceňuje za obohacování vzdělávání dětí formou zajímavých aktivit.

Díky modernizaci zařízení ve Studénce vytéká zpět do přírody daleko kvalitnější voda

Ve Studénce byla uvedena do provozu zrekonstruovaná čistírna odpadních vod. Díky ní se výrazně zlepšila kvalita vody vypouštěné zpět do přírody. Vsetínská společnost do modernizace zařízení vložila 150 milionů korun.

Hejtman navštívil Nový Jičín, na radnici debatoval i s občany

Hejtman Moravskoslezského kraje, Josef Bělica, navštívil Nový Jičín. Dopoledne se na radnici setkal také s občany, kterým více než hodinu odpovídal na jejich dotazy.

Město bude mít dvě nové ulice, už mají i svá jména

V Novém Jičíně vznikají dvě nové ulice, a to v lokalitě Pod Skalkou, kde začne výstavba rodinných domů. Zastupitelé teď schválili jejich názvy. Místní adresy teda budou znít Pivovarská a Na Bochetě.

Nošovice zažily radovánky a loučení se žáky pátých tříd, zároveň přivítaly prvňáčky

Základní škola a Mateřská škola Nošovice uspořádala pro své žáky i jejich rodiče oslavu Radovánek a dětského dne. Na nošovickém hřišti nechyběly soutěže, atrakce, ani občerstvení. Společně se svými učiteli navíc žáci připravili dokonce několik gymnastických a tanečních vystoupení.

Slezská Ostrava slavnostně vyřadila 122 žáků 9. tříd, některé ocenila za prospěch a reprezentaci

Žákům základních škol už prázdniny pomalu klepou na dveře a pro některé z nich budou opravdu zasloužené. Po devíti letech úspěšně zakončené povinné školní docházky byli deváťáci ze slezskoostravských základních škol v obřadní síni radnice slavnostně vyřazeni.

Samostatný dětský oddíl Brontosauři se stará o koně, děti i pěstounské rodiny

Samostatný dětský oddíl Brontosauři ze Slezské Ostravy uspořádal v sobotu pro veřejnost den otevřených dveří. Lidé se tak mohli více dozvědět o tom, jak funguje. Cílem Brontosaurů je sdružovat děti, mládež i dospělé za účelem ochrany přírody a chovu koní. Oddíl má ale mnohem širší zaměření.

Rozmarné slavnosti řeky Ostravice opět pobavily tradičním sjezdem netradičních plavidel

Náplavka pod mostem Miloše Sýkory ožila na obou březích dalším ročníkem Rozmarných slavností řeky Ostravice. Tradičního sjezdu netradičních plavidel po řece se letos zúčastnil rekordní počet posádek a na jejich dopravních prostředcích bylo vidět, že kreativitě se meze nekladou.

Senior park v Rychvaldě představil možnosti bydlení

O tom, jaké jsou možnosti ubytování a následného života se mohli přesvědčit lidé, kteří navštívili Den otevřených dveří v rychvaldském Senior parku.

V Těrlicku ocenili školáky a rozloučili se s deváťáky

V Kulturním domě v centru Těrlicka se sešli žáci základní školy, aby se někteří rozloučili před odchodem na střední školy a další byli oceněni za školní úspěchy.

Strážníci si pro školáky připravili zajímavé ukázky

Zajímavé ukázky si připravili pro školáky z Frýdlantu nad Ostravicí tamní strážníci. Vysvětlili jim, jak se v různých situacích chovat bezpečně a velký úspěch měla ukázka zákroků služebního psa.

Město Albrechtice - Nejstarší jednotka dobrovolných hasičů v okrese oslavila 150. výročí

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

30 let po konci těžby se místo uhlí z podzemí Ostravy odčerpává mořská voda

Ostrava si v těchto dnech připomíná 30 let od definitivního ukončení těžby černého uhlí. To se v tamních dolech těžilo 200 let.

V Chlebovicích se po letech dočkali. Frýdek-Místek zahájil stavbu očekáváné tělocvičny

Začala výstavba tělocvičny v Chlebovicích. Půjde o náročnou stavbu, která potrvá rok. Tělocvična bude totiž stát nad školkou na sloupech zapuštěných do země na pilotách.

Zástupci oblasti zdravotnictví v MSK projednali otevřeně problémy v rámci diskuzního fóra

Ředitelé nemocnic a pověření zástupci zdravotních pojišťoven společně se zástupci vedení Moravskoslezského kraje a Lékařské fakulty Ostravské univerzity diskutovali o situaci ve zdravotnictví a problémech, se kterými se v našem kraji potýkají.

Seniorská akademie ve Frýdku-Místku se těší velké oblibě

I senioři mají zájem o vzdělávání. Dokazuje to další úspěšný ročník na seniorské akademii GOODWILL ve Frýdku-Místku. Pravidelně ho absolvuje přes 120 studentů a někteří do školy chodí už řadu let.

Na Pustevnách mohou lidé opět obdivovat sochy z písku, tentokrát zobrazují mořský svět

Návštěvníci oblíbených Pusteven v Beskydech mají zase o jednu atrakci více. Sochaři tam právě dokončili několik soch z písku. Vydržet by měly až do podzimu.

Soukromá škola Amos se rozloučila se školním rokem a svým 30. výročím autorským divadlem pro školy i rodiče

Včera 13:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Soukromá Základní škola Amos je v Bruntále jedinou, která píše a hraje autorské divadelní hry. Svým posledním divadle s názvem Návštěva u Aničky se děti rozloučily se školním rokem i svým 30. výročím, které si letos škola připomínala.

Železničáři dokončili modernizaci tratě mezi Dětmarovicemi a hranicí s Polskem

Rychlejší a tišší je nyní provoz vlaků na železničním úseku mezi státní hranicí s Polskem v Petrovicích u Karviné a Dětmarovicemi, kde se trať napojuje na koridor Jablunkov - Bohumín. Modernizace stála přes 3 miliardy korun.

Amatérští pyrotechnici odpalovali své bomby v okolí Ostravy

Včera 12:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Více než dost skutečných explozí s tragickými následky řešili v nedávné minulosti policisté v Moravskoslezském kraji. Teď jim práci přidělali dva amatérští pyrotechnici, kteří své bomby sestrojovali podle internetových videonávodů. Odstřely pak prováděli v okolí Ostravy.

Děti se o prázdninách ve Frýdku-Místku nudit nebudou. SVČ chystá plno aktivit

Středisko volného času Klíč je opět připraveno na prázdniny. Děti měly možnost vybrat si z bohaté nabídky letních příměstských i pobytových táborů. Ale hlavně bude po celé léto opět v plném proudu akce Prázdniny ve městě, která nabídne velké množství jednodenních aktivit.

Jazz Open Ostrava oslavil osmnáctiny písněmi Prince, zahráli je bývalí členové jeho kapely

Letošní ročník festivalu Jazz Open Ostrava měl opět nabitý program, který trval půl měsíce. V minulém týdnu pak v rámci posledního festivalového večera vystoupili zahraniční umělci s jedinečnou show, při které zahráli nejznámější písně legendárního zpěváka Prince.

Za bicí ve Studénce usedla studentka slavné Berklee

Základní umělecká škola Jana Amose Komenského ve Studénce pořádala bubenický workshop. Jeho lektorkou byla mladá talentovaná muzikantka z Ostravska, které se na bicí učí na nejslavnější hudební škole na světě - americké Berklee college.

RÚ Hrabyně prochází rozsáhlou modernizací. Pacienti i zaměstnanci se tak dočkají ještě většího komfortu

Rehabilitační ústav Hrabyně je místo, které lidem navrací chuť a radost do života. Patří mezi 3 největší a nejmodernější rehabilitační centra v Česku a je jediný svého druhu na Moravě. Aktuálně prochází modernizací za 350 milionů korun.

Větrná bouře smetla stromy napříč Studénkou, na náměstí, u zámku i mezi bytovými domy

Ve Studénce likvidují škody po větrné smršti. Vítr lámal stromy mezi bytovými domy i na náměstí. Zdejší hasiči evidují jen za víkend čtyři desítky výjezdů.