Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí bude letos hledat nejlepší zelňačku

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek se opět připravuje na jeden z největších gastrofestivalů. Ožije jím historické centrum kolem zámku a náměstí. Pořadatelé slibují na 60 stánků s dobrým jídlem a pitím a další program. Vystoupí známé osobnosti a také se bude vařit a následně hodnocením hledat nejlepší zelňačka.

Frýdek-Místek čeká od pátku do neděle víkend nabitý řadou akcí. Hlavním tahákem bude sobotní gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí. Na ten už lákalo Turistické informační centrum vařením zelňačky.

Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Letošní ročník gastrofestivalu se bude konat na Zámeckém náměstí, s tím, že veškeré aktivity budou kolem frýdeckého zámku, kolem historického jádra. Aktivity budou i na frýdeckém zámku, tak i v okolních restauracích, obchodech. Pódium bude postaveno na náměstí, takže gastrozóna bude také tam."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Již nyní máme přislíbeno na 60 stánků s vybraným jídlem a pitím, které doplní vinný festiválek na zámku. A do programu se zařadily také vybrané podniky v okolí, které nechají nahlédnout do svého zákulisí. Celou gastro nabídku doplní také hudební vystoupení, tři cooking show v čele s Terezou Hybšovou, finalistkou soutěže MasterChef Česko, a zároveň vyhlásíme historicky první nejlepší zelňačku Frýdku-Místku."
Nikola Tabachová, TIC Frýdek-Místek: "Soutěž o nejlepší zelňačku bude začínat v 10:00 hodin, kdy soutěžící mohou mít už připraveny nakrájené suroviny. A budou vařit do 13:00 hodin. Potom začne hodnocení té zelňačky, kde bude hodnotit, jak veřejnost, tak odborná porota. A pak v 15:00 hodin bude probíhat vyhlášení."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Návštěvníci budou po celý den ochutnávat pokrmy české a zahraniční kuchyně, dezerty včetně třeba rolované zmrzliny, připravujeme rovněž stánky s vegetariánskými pokrmy, či low carb. Chybět nebudou vybrané nápoje, k mání bude sortiment od kávy, přes míchané nápoje, až po různé domácí limonády. Koncept frýdeckomísteckého gastrofestivalu je rodinná akce, proto se také děti zabaví v parku Pod Zámkem v dětské zóně, kde si kromě jiného upečou svou vlastní pizzu nebo budou pozorovat hvězdy v mobilním planetáriu. A protože mezi návštěvníky nechybí ani domácí mazlíčci, tak jsme pozvali i takzvanou pestauraci, kde pejskům naservírují pečlivě sestavené, vyvážené a chutné menu."

Celý program bude proložen koncerty, ať už cimbálem nebo pop-rockovou pohodou. V 19:00 hodin pak akce vyvrcholí koncertem Marty Jandové s kapelou.

Nahlásit chybu


K tématu

Ve Frýdku-Místku se hledají kuchařské týmy do soutěže o nejlepší zelňačku

18. května 2023 14:24 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek už se pomalu připravuje na letní gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí. Letos bude jeho součástí nová soutěž o nejlepší zelňačku. Už teď se hledají kuchařské týmy, které se do soutěže přihlásí a přímo na festivalu pak uvaří 20 litrů polévky.

Pobočky Turistického informačního centra Frýdek-Místek projdou kompletní rekonstrukcí

Frýdek-Místek začal s velkou rekonstrukcí poboček turistického informačního centra. Aktuálně se pracuje na Zámeckém náměstí. Pobočka na náměstí Svobody je v provozu. Modernizace obou poboček vyjde na 7,5 milionu korun. Zhruba 70 procent nákladů ale pokryje dotace.

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí přilákal davy lidí, vařila se i nejlepší zelňačka

21. srpna 2023 9:42 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí ovládl historické centrum města. Vařilo se dobré jídlo a pití, vystoupily známé osobnosti a také se hledala ta nejlepší zelňačka.


Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

Den vítězství uctili u Pomníku obětem válek

Den vítězství připomněli představitelé města, legionářů a dalších organizací u Památníku obětem válek na městském hřbitově. Položením květin a zapálením svíček uctili památku padlých i těch, kteří bojovali a přežili.

Oslavy výročí Velké Ostravy jsou v plném proudu, vyvrcholí 15. června

Oslavy sta let Velké Ostravy jsou v plném proudu a nabízejí bohatý program všeho druhu. Nachystány jsou přednášky, výstavy, hudební produkce, taneční workshopy a mnoho dalšího. Významné výročí si Ostrava připomíná ve velkém stylu.

Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

Opavu navštívil princ Lorenz Belgický, vnuk Karla I., posledního českého krále a císaře rakouského

Do Opavy zavítala vzácná návštěva. Princ Lorenz Belgický, arcivévoda rakouský d'Este, vnuk Karla I. Habsburského, posledního českého krále a císaře rakouského. V konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie se zúčastnil slavnostní instalace relikvie tohoto světce.

Při hokejovém mistrovství se do maléru mohou dostat piloti dronů, kolem arény létat nesmí

Včera 16:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

50 tisíc korun pokuty a tisícovku navrch jako správní poplatek musel zaplatit pilot dronu, který v průběhu Mistrovství světa v ledním hokeji létal se svým strojem kolem sportovní arény v Ostravě-Vítkovicích. V roce 2015 si tam totiž policie nechala s urgentní naléhavostí zřídit bezletový prostor.

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos. Projektová dokumentace je připravena, schváleno je i stavební povolení. Město má v plánu přestavět objekt na kulturně komuniktní centrum a inhalátorium.

Veřejné toalety v Havířově jsou neustálým terčem vandalů

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

David Palkovský přivezl z US Open v pickleballu čtvrté místo

Včera 20:30 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Jedním z menších, ale nejrychleji se rozšiřujících sportů na světě je pickleball. Vznikl v roce 1965 v USA a v posledních letech zakořenil i u nás. Baštou pickleballu v našem kraji je Dobrá u Frýdku-Místku. Zatím se zde provozuje tento mladý sport v hale, ale velmi brzy vyroste velký venkovní areál specializovaný právě na pickleball.

Na náměstí ve Frýdku-Místku soutěžili hasiči ve vyprošťování

Náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta. Nejlépe zásah zvládli hasiči z Třince, kteří postupují na Mistrovství České republiky.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Bývalá Záložna ve Frýdku-Místku chystá druhý ročník akce art of život

Design, móda, hudba i gastronomie. Na to vše láká v pořadí už druhý ročník unikátní akce art of život. Ta najde opět své místo v bývalé záložně ve Frýdku-Místku. Letos organizátoři program ještě rozšířili o další novinky a zvětšily také prostory akce. Probíhat bude uvnitř i venku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

Silný noční požár bytu ve Frýdku-Místku, 13 lidí skončilo v péči záchranářů, škoda 2 miliony

5. května 2024 10:13 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Požární poplach a silný požár vzbudil obyvatele domu na ulici Gagarinova ve Frýdku-Místku. Krátce před jednou hodinou ranní se na místo sjelo velké množství hasičů, záchranářů a policistů kvůli požáru v jednom z bytů.

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí bude letos hledat nejlepší zelňačku
Vydáno 14. srpna 2023 15:49, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek se opět připravuje na jeden z největších gastrofestivalů. Ožije jím historické centrum kolem zámku a náměstí. Pořadatelé slibují na 60 stánků s dobrým jídlem a pitím a další program. Vystoupí známé osobnosti a také se bude vařit a následně hodnocením hledat nejlepší zelňačka.

Frýdek-Místek čeká od pátku do neděle víkend nabitý řadou akcí. Hlavním tahákem bude sobotní gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí. Na ten už lákalo Turistické informační centrum vařením zelňačky.

Jakub Míček (ANO), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Letošní ročník gastrofestivalu se bude konat na Zámeckém náměstí, s tím, že veškeré aktivity budou kolem frýdeckého zámku, kolem historického jádra. Aktivity budou i na frýdeckém zámku, tak i v okolních restauracích, obchodech. Pódium bude postaveno na náměstí, takže gastrozóna bude také tam."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Již nyní máme přislíbeno na 60 stánků s vybraným jídlem a pitím, které doplní vinný festiválek na zámku. A do programu se zařadily také vybrané podniky v okolí, které nechají nahlédnout do svého zákulisí. Celou gastro nabídku doplní také hudební vystoupení, tři cooking show v čele s Terezou Hybšovou, finalistkou soutěže MasterChef Česko, a zároveň vyhlásíme historicky první nejlepší zelňačku Frýdku-Místku."
Nikola Tabachová, TIC Frýdek-Místek: "Soutěž o nejlepší zelňačku bude začínat v 10:00 hodin, kdy soutěžící mohou mít už připraveny nakrájené suroviny. A budou vařit do 13:00 hodin. Potom začne hodnocení té zelňačky, kde bude hodnotit, jak veřejnost, tak odborná porota. A pak v 15:00 hodin bude probíhat vyhlášení."
Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "Návštěvníci budou po celý den ochutnávat pokrmy české a zahraniční kuchyně, dezerty včetně třeba rolované zmrzliny, připravujeme rovněž stánky s vegetariánskými pokrmy, či low carb. Chybět nebudou vybrané nápoje, k mání bude sortiment od kávy, přes míchané nápoje, až po různé domácí limonády. Koncept frýdeckomísteckého gastrofestivalu je rodinná akce, proto se také děti zabaví v parku Pod Zámkem v dětské zóně, kde si kromě jiného upečou svou vlastní pizzu nebo budou pozorovat hvězdy v mobilním planetáriu. A protože mezi návštěvníky nechybí ani domácí mazlíčci, tak jsme pozvali i takzvanou pestauraci, kde pejskům naservírují pečlivě sestavené, vyvážené a chutné menu."

Celý program bude proložen koncerty, ať už cimbálem nebo pop-rockovou pohodou. V 19:00 hodin pak akce vyvrcholí koncertem Marty Jandové s kapelou.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000038617/gastrofestival-frydekmistek-plny-chuti-bude-letos-hledat-nejlepsi-zelnacku