Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Finance, majetek i rozvoj. Frýdek-Místek má za sebou další zastupitelstvo

Frýdek-Místek |

Změny v rozpočtu v podobě schválení různých dotací, hospodaření s majetkem i územní rozvoj. Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou 5. jednání, které přineslo několik důležitých bodů i témata k dlouhé diskuzi.

Zastupitelé Frýdku-Místku se sešli na svém 5. zasedání v aktuálně probíhajícím volebním období. Jednání se účastnilo 39 zastupitelů osobně a jeden byl připojen vzdáleně. V první částí se probíraly hlavně finance.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Zastupitelstvo jako tradičně projednávalo celou řadu rozpočtových opatření. Rozpočtovou změnu čtvrtou. Zároveň jsme schválili další podporu sportovním spolkům, některým kulturním organizacím. Zároveň jsme vyhlásili i nové dotační programy. Mezinárodní spolupráce a celou řadu dalších bodů. Já jsem rád, že všechny projednávané body zastupitelstva byly schváleny. Velká část těchto bodů samozřejmě získala i hlasy mezi opozicí."

Z navýšení dotací do sportu získají 200 tisíc korun házenkáři SKP, dalších 600 tisíc korun Basketpoint. Téměř čtvrt milionu půjde pro mladé fotbalisty, kteří postoupili do 1. ligy. Dále získá 150 tisíc korun Dětský folklorní soubor Ostravička. 100 tisíc TJ Sokol na pokrytí výdajů oddílu Funky Beat na mistrovství světa v Portugalsku a přes 87 tisíc Taneční studio Dancepoint.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "A tak jako to bývá tradičně, jednali jsme o jednom nebo dvou bodech, které samozřejmě vyvolaly diskuzi, která je na místě. A jsem rád, že se nám podařilo předložit argumenty, které nakonec i tyto body, u kterých byla rozsáhlá diskuze, přesvědčily většinu zastupitelů, aby tyto body podpořili."

Zhruba 1,5hodinovou debatu vyvolal záměr prodat multifunkční dům na Kostikově náměstí a další diskuze byla kolem plánů na nabytí Českého domu. Oba záměry byly nakonec schváleny. Z dalších témat se také například schválilo spuštění projektu příspěvků na obědy pro školáky. O těchto důležitých tématech přineseme postupně ještě další obsáhlé reportáže.

Nahlásit chybu


K tématu

Frýdek-Místek bude v roce 2024 hospodařit s výdaji přes 2 miliardy korun

14. prosince 2023 17:17 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek bude v roce 2024 hospodařit s částkou přes 2 miliardy korun. Příjmy do městské kasy budou o zhruba 500 milionů korun menší. Rozdíl ale pokryje město převodem přebytku hospodaření z letošního roku. Žádné běžné služby město omezovat ani zdražovat nechce.

Rozpočet Moravskoslezského kraje na rok 2024 má být 39,5 miliardy

21. listopadu 2023 14:49 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj zveřejnil návrh rozpočtu na rok 2024. Kraj chce hospodařit s částkou téměř 39,5 miliardy korun. Výdaje budou vyšší než příjmy. Připomínky k rozpočtu může veřejnost vyjádřit písemně a doručit je do 6. prosince 17 hodin na podatelnu úřadu v Ostravě nebo ústně na zasedání krajského zastupitelstva. To se bude konat 7. prosince, kde se také musí rozpočet schválit.

Zastupitelstvo Frýdku-Místku schválilo rozpočet, dotace i různé rozvoje spolupráce

14. prosince 2023 11:25 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Plán finančního hospodaření na rok 2024. Dotace do školství, kultury a sportu. Ale také například rozvoj spolupráce s nemocnicí nebo podpora zdravotnické záchranné služby a hasičů. To je jen malý výčet důležitých věcí, které se probíraly na posledním letošním zastupitelstvu ve Frýdku-Místku.


Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

Dnes 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

Pěstouni z Ostravy se setkali na Horní Bečvě. Na vzdělávacím pobytu zažili i spoustu zábavy

Ostrava může být vzorem pro výborné fungování péče o ohrožené děti, o které se jejich vlastní rodiče nechtějí nebo nemohou starat. Mají totiž vysokou naději, že se dostanou do pěstounských rodin. Město také pro náhradní rodiče pořádá každým rokem víkendové setkání pěstounů, kde se nejen dozvědí důležité informace, ale také zažijí spoustu zábavy.

Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

Ostrava jedná se zájemcem o rekonstrukci mrakodrapu. Podmínkou je dodržet návrh E. Jiřičné

Ostravský mrakodrap na Ostrčilově ulici v centu města by měl být opraven podle návrhu renomované architektky Evy Jiřičné. Je to hlavní podmínka pro zájemce o jeho koupi. V těchto dnech už začínají jednání s se společností, která podala nejvyšší nabídku.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

Na D48 u Libhoště shořelo auto, požár se obešel bez zranění

Včera 19:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na 27. kilometru dálnice D48 u Libhoště v neděli 5. května odpoledne hořel osobní automobil. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, incident se obešel bez zranění. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

V opavských MŠ proběhly zápisy. Rodiče si mohli vybírat z 27 školem zřizovaných městem

4. května 2024 17:58 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Mateřské školy v Opavě patřily zápisům nejmenších dětí. Ty ve městě každoročně probíhají od 2. do 3. května. Rodiče si mohli vybírat z celkem 27 školek, které zřizuje město.

Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, policisté obvinili 54letého řidiče

Včera 16:06, vydáno 4. května 2024 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla Škoda Fabia, které zastavilo za tahačem. Podle policejní mluvčí řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení. Do osobního auta měl najet bez jakékoliv brzdné dráhy.

Ostravská ZOO má v plánu tučňáky. Návštěvníci je budou moci sledovat z podvodního tunelu

4. května 2024 12:55 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

ZOO Ostrava rozhodně nespí na vavřínech a i přes návštěvnické rekordy plánuje další atraktivní chov. Tentokrát půjde o oblíbené tučňáky a od ostatních zahrad v okolí se bude lišit tím, že zvířata budou návštěvníci moci sledovat i pod vodou.

Tragický konec noční jízdy: osmapadesátiletý muž zemřel po havárii v Palkovicích

3. května 2024 14:18 | Palkovice | Lukáš Zavadil

V noci ze čtvrtku na pátek zasahovaly pozemní týmy z Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí společně s leteckými záchranáři u muže se selháním životních funkcí v Palkovicích. Osmapadesátiletý muž cestoval v osobním vozidle a havaroval do příkopy. Při příjezdu záchranných složek nejevil žádné známky života.

Žáci ekoškoly v Janovicích se zapojili do úklidu obce

3. května 2024 8:46 | Janovice | Libor Běčák | Janovický miniexpres

Do jarní úklidové akce ke Dni Země se v Janovicích zapojili také místní školáci. V areálu školy měli tematickou výuku, postarali se o zahradu a uklidili i část obce od nepořádku.

Děti společně s Divočáky otevřely cestou pohádkovým lesem ondřejnické studánky

Několik stovek dětí se společně s rodiči vypravilo z Frýdlantu nad Ostravicí k horské chatě Ondřejník. Za pomoci pohádkových postav po trase otvíraly ondřejnické studánky.

Registrací do ADRA běhu podpoříte dobrovolnictví. První běh bude ve Frýdku-Místku

Kolektivní běh nebo chůze po vytyčené trati u Faunparku, případně jen registrace s finančním příspěvkem. I tak můžete podpořit dobrovolnictví, které v Česku letos oslaví 20 let od založení prvního dobrovolnického centra. To bylo vzniklo právě ve Frýdku-Místku.

Studenti z šesti zemí soutěžili ve Frýdku-Místku o zlatý pohár ve svařování

Střední odborná škola Frýdek-Místek pořádala už 25. ročník mezinárodní soutěže ve svařování. Letos přijelo více než sto soutěžících z šesti zemí světa. Soutěž měla teoretickou i praktickou část a vše vyhodnocovala odborná porota v mezinárodním složení.

Frýdek-Místek vyjednal pro obyvatele podmínky parkování u Tesca na Slezské

Frýdek-Místek dohodl nové podmínky parkování u malého Tesca na Slezské. Řidiči budou moci parkoviště u obchodu využít mimo otevírací dobu. Zároveň ještě letos město vybuduje nové parkoviště u Sekerovy vily, které je od prodejny naproti přes cestu.

Finance, majetek i rozvoj. Frýdek-Místek má za sebou další zastupitelstvo
Vydáno 14. září 2023 11:37, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Změny v rozpočtu v podobě schválení různých dotací, hospodaření s majetkem i územní rozvoj. Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou 5. jednání, které přineslo několik důležitých bodů i témata k dlouhé diskuzi.

Zastupitelé Frýdku-Místku se sešli na svém 5. zasedání v aktuálně probíhajícím volebním období. Jednání se účastnilo 39 zastupitelů osobně a jeden byl připojen vzdáleně. V první částí se probíraly hlavně finance.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Zastupitelstvo jako tradičně projednávalo celou řadu rozpočtových opatření. Rozpočtovou změnu čtvrtou. Zároveň jsme schválili další podporu sportovním spolkům, některým kulturním organizacím. Zároveň jsme vyhlásili i nové dotační programy. Mezinárodní spolupráce a celou řadu dalších bodů. Já jsem rád, že všechny projednávané body zastupitelstva byly schváleny. Velká část těchto bodů samozřejmě získala i hlasy mezi opozicí."

Z navýšení dotací do sportu získají 200 tisíc korun házenkáři SKP, dalších 600 tisíc korun Basketpoint. Téměř čtvrt milionu půjde pro mladé fotbalisty, kteří postoupili do 1. ligy. Dále získá 150 tisíc korun Dětský folklorní soubor Ostravička. 100 tisíc TJ Sokol na pokrytí výdajů oddílu Funky Beat na mistrovství světa v Portugalsku a přes 87 tisíc Taneční studio Dancepoint.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "A tak jako to bývá tradičně, jednali jsme o jednom nebo dvou bodech, které samozřejmě vyvolaly diskuzi, která je na místě. A jsem rád, že se nám podařilo předložit argumenty, které nakonec i tyto body, u kterých byla rozsáhlá diskuze, přesvědčily většinu zastupitelů, aby tyto body podpořili."

Zhruba 1,5hodinovou debatu vyvolal záměr prodat multifunkční dům na Kostikově náměstí a další diskuze byla kolem plánů na nabytí Českého domu. Oba záměry byly nakonec schváleny. Z dalších témat se také například schválilo spuštění projektu příspěvků na obědy pro školáky. O těchto důležitých tématech přineseme postupně ještě další obsáhlé reportáže.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000039124/finance-majetek-i-rozvoj-frydekmistek-ma-za-sebou-dalsi-zastupitelstvo