Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek řeší možnosti úpravy přechodu na krajské silnici. Policie hledá svědky vážné nehody

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Frýdek-Místek usiluje o zlepšení bezpečnosti na rizikových přechodech pro chodce. Jedním z nich je aktuálně přechod na Bruzovské ulici. Nedávno tam byla vážně zraněna chodkyně a podle veřejnosti je nebezpečný. Město už má studie na úpravy, ale přechod mu nepatří, protože je na krajské silnici.

Přechod pro chodce přes čtyřproudou silnici v Bruzovské ulici ve Frýdku-Místku. Podle místních obyvatel je hlavně kvůli bezohlednosti některých řidičů velmi nebezpečný.

anketa: 1.) Jak vnímáte tady ten přechod? - "Nebezpečně." – Proč? – "Když jde člověk přes, tak jedno auto jede, druhé zastaví a druhé jede."
anketa: 2.) "Není to tak dokonalé, ale to, co říkala paní, opravdu to tak je. Jeden vám zastaví a další vás málem přejede. A ještě na vás ukáže kdoví co. I tady byl jeden velký úraz. I mě se málem stalo."
anketa: 3.) "Jak jdu na návštěvu, tak ti řidiči dávají přednost těm chodcům."
anketa: 4.) "Rozhodně by tady měla být světla, protože je to nebezpečné. Už se mi stalo, že jsem šla s vnučkou a jedno auto mě pustilo a druhé fičelo dál. Takže to bylo nebezpečné." – Nebo třeba ostrůvek? Jako je dál? – "Třeba. To už je mi jedno, ale ať je to bezpečné."

Podle norem má být přechod bezpečný. Přesto i město vnímá, že přechody na vícepruhových komunikacích mohou být rizikové. Tento přechod ale městu nepatří, je krajský. Město přesto jedná o možnosti zlepšení jeho bezpečnosti.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Ne všechny komunikace spravuje město. Velkou část komunikací druhé a první třídy spravuje kraj. A ty hlavní tahy spravuje stát. Takže ta spolupráce musí být vždycky mnohem složitější. A navíc, například u tohoto přechodu my už máme zpracovány studie, jak by mohl vypadat. Protože víme, že přechod přes 4 pruhy je nebezpečný. Je vhodné použít buďto dělící ostrůvek nebo speciální osvětlení a tak dále. Nicméně, i když máme zpracovanou studii, tak tady je problém navíc i s vlastnictvím pozemků, které nejsou městské. Nicméně, já věřím tomu, že se podaří v tomto roce majetkově to dořešit. A tak jako jiným místům, která bychom chtěli změnit, se podaří upravit tento přechod. Nicméně znovu zopakuji, že mnoho míst, která bychom chtěli vyřešit, buďto nejsou v majetku města, případně úpravám, a to je specialita pro komunikace, brání i některé další překážky. Jakože víme, že by byly vhodné někde přechody, nicméně není je možné z dopravně bezpečnostního hlediska zřídit. A i dopravní policie by byla proti."

Ve středu 24. ledna před 7. hodinou ráno srazilo na tomto přechodu osobní auto 29letou ženu, která skončila v ohrožení života v nemocnici. Policie nyní hledá svědky nehody.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Záchranáři byli na místě události během tří minut od převzetí výzvy. Devětadvacetiletá pacientka jevila známky poruchy vědomí, prvotní lékařské vyšetření ukazovalo na poranění hlavy, mozku a horní končetiny. Vyloučit nebylo možno ani další zranění. Stav ženy byl život ohrožující."
Kateřina Kubzová, mluvčí PČR Frýdek-Místek: "Frýdecko-místečtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. V souvislosti s prověřováním okolností této nehody se obrací na svědky, kteří se v uvedenou dobu na místě nehody nacházeli nebo místem projížděli a mohli by poskytnout informace vedoucí k objasnění průběhu dopravní nehody, popřípadě záznamy z palubních kamer."

Většina takových nehod bohužel vzniká, když někdo z účastníků silničního provozu poruší předpisy.

Nahlásit chybu


K tématu

Auto srazilo ženu na přechodu ve Frýdku-Místku. V ohrožení života skončila v nemocnici

24. ledna 2024 15:59 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Devětadvacetiletá žena přecházela přechod přes frekventovanou ulici ve Frýdku-Místku a srazilo ji auto. Záchranáři ji s vážnými zraněnými a v ohrožení života přepravili do nemocnice.

Řidič Audi srazil ženu na přechodu v Ostravě a ujel od nehody

20. února 2024 15:08 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policie se obrátila na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání po řidiči, který v centru Ostravy srazil chodkyni na přechodu. Řidič Audi poté z místa ujel.

16letou dívku srazila v Třinci dodávka na přechodu. Policie hledá svědky

30. října 2023 13:01 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V brzkých ranních hodinách přecházela v Třinci po přechodu a srazila ji velká dodávka. 16letá dívka utrpěla zranění a policie se nyní obrátila na veřejnost s prosbou o pomoc. Hledají se případní svědci nehody.


Děti plnily branné disciplíny, profesionální vojáci ukázali boj zblízka

Den vítězství si Novojičínští nepřipomněli jen pietními akty, ale také zážitkovou akcí. Ta nabídka stezku s brannými disciplínami, vystavena byla vojenská technika a nechyběla atraktivní ukázka Armády České republiky.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Nejstarší ze 102 mincí je pražský groš z doby Jana Lucemburského

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.


V Karviné se konala náborová akce Policie ČR, studenti prošli fyzickými testy

Studenti pěti karvinských středních škol dostali příležitost vyzkoušet si fyzické testy, které jsou nutné pro přijetí k policii. Kdo je splnil, dostal rok platný certifikát. Pokud se tedy úspěšní studenti rozhodnou rozšířit řady policistů, nemusí fyzické testy dělat znovu.

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 2024

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 24. Určen byl mládeži ve věku 11 až 18 let a zúčastnili se ho boxeři i z Německa a Skotska.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Hasiči v noci na Bruntálsku bojovali s požárem štěpky

Včera 19:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Co bylo příčinou požáru štěpky uskladněné ve Staré Vsi na Bruntálsku, se snaží od čtvrtečního časného rána zjistit hasičský vyšetřovatel. Oheň hasilo pět jednotek.

Při nehodě auta s motocyklem v Třinci se těžce zranila motorkářka

Včera 19:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kolizi osobního automobilu s motocyklem spěchali ve čtvrtek odpoledne záchranáři do Koperníkovy ulice v Třinci. Hlášeno tam bylo vážné zranění motorkářky.

Vrátní

Sviadnov Nástup: od 20. května 2024 od 25 000 do 32 000 Kč/měsíc

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Školní jarmark učil děti finanční gramotnosti, předvedly se i na “Kumštplace”

15. května 2024 11:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Pestrý sortiment výrobků nabídl jarmark, který se konal v Základní škole Čeladná, a to ve spolupráci s klubem rodičů této školy.

Muzeum trojmezí v Jablunkově připravilo program ke Dni matek

14. května 2024 9:52 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Návštěvníci Muzea trojmezí v Jablunkově se mohli zapojit do aktivit, které byly připraveny ke Dni matek. Zatímco maminky si mohly dát kávu a v klidu si projít expozice, děti jim vyrobily drobné dárky.

Sbírka Daruj F-M vybrala na dráhu pro horská kola přes 217 tisíc korun

Parta nadšenců se rozhodla vybudovat na Palkovických hůrkách speciální dráhu pro jízdu na horských kolech. Určena bude pro amatérské i profesionální sportovce všech kategorií. Přihlásili se do sbírkového programu Daruj F-M a lidé i město jim přispěli dohromady přes 217 tisíc korun.

Frýdek-Místek nabízí 2 miliony korun za provoz zubní pohotovosti

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Měsíce jednání s krajem a stomatology nepřineslo výsledek, proto se rozhodla radnice jednat na vlastní pěst. Stomatologům nabídne za víkendové a sváteční služby dva miliony korun na rok.

Frýdek-Místek řeší možnosti úpravy přechodu na krajské silnici. Policie hledá svědky vážné nehody
Vydáno 19. února 2024 16:16, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek usiluje o zlepšení bezpečnosti na rizikových přechodech pro chodce. Jedním z nich je aktuálně přechod na Bruzovské ulici. Nedávno tam byla vážně zraněna chodkyně a podle veřejnosti je nebezpečný. Město už má studie na úpravy, ale přechod mu nepatří, protože je na krajské silnici.

Přechod pro chodce přes čtyřproudou silnici v Bruzovské ulici ve Frýdku-Místku. Podle místních obyvatel je hlavně kvůli bezohlednosti některých řidičů velmi nebezpečný.

anketa: 1.) Jak vnímáte tady ten přechod? - "Nebezpečně." – Proč? – "Když jde člověk přes, tak jedno auto jede, druhé zastaví a druhé jede."
anketa: 2.) "Není to tak dokonalé, ale to, co říkala paní, opravdu to tak je. Jeden vám zastaví a další vás málem přejede. A ještě na vás ukáže kdoví co. I tady byl jeden velký úraz. I mě se málem stalo."
anketa: 3.) "Jak jdu na návštěvu, tak ti řidiči dávají přednost těm chodcům."
anketa: 4.) "Rozhodně by tady měla být světla, protože je to nebezpečné. Už se mi stalo, že jsem šla s vnučkou a jedno auto mě pustilo a druhé fičelo dál. Takže to bylo nebezpečné." – Nebo třeba ostrůvek? Jako je dál? – "Třeba. To už je mi jedno, ale ať je to bezpečné."

Podle norem má být přechod bezpečný. Přesto i město vnímá, že přechody na vícepruhových komunikacích mohou být rizikové. Tento přechod ale městu nepatří, je krajský. Město přesto jedná o možnosti zlepšení jeho bezpečnosti.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Ne všechny komunikace spravuje město. Velkou část komunikací druhé a první třídy spravuje kraj. A ty hlavní tahy spravuje stát. Takže ta spolupráce musí být vždycky mnohem složitější. A navíc, například u tohoto přechodu my už máme zpracovány studie, jak by mohl vypadat. Protože víme, že přechod přes 4 pruhy je nebezpečný. Je vhodné použít buďto dělící ostrůvek nebo speciální osvětlení a tak dále. Nicméně, i když máme zpracovanou studii, tak tady je problém navíc i s vlastnictvím pozemků, které nejsou městské. Nicméně, já věřím tomu, že se podaří v tomto roce majetkově to dořešit. A tak jako jiným místům, která bychom chtěli změnit, se podaří upravit tento přechod. Nicméně znovu zopakuji, že mnoho míst, která bychom chtěli vyřešit, buďto nejsou v majetku města, případně úpravám, a to je specialita pro komunikace, brání i některé další překážky. Jakože víme, že by byly vhodné někde přechody, nicméně není je možné z dopravně bezpečnostního hlediska zřídit. A i dopravní policie by byla proti."

Ve středu 24. ledna před 7. hodinou ráno srazilo na tomto přechodu osobní auto 29letou ženu, která skončila v ohrožení života v nemocnici. Policie nyní hledá svědky nehody.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Záchranáři byli na místě události během tří minut od převzetí výzvy. Devětadvacetiletá pacientka jevila známky poruchy vědomí, prvotní lékařské vyšetření ukazovalo na poranění hlavy, mozku a horní končetiny. Vyloučit nebylo možno ani další zranění. Stav ženy byl život ohrožující."
Kateřina Kubzová, mluvčí PČR Frýdek-Místek: "Frýdecko-místečtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. V souvislosti s prověřováním okolností této nehody se obrací na svědky, kteří se v uvedenou dobu na místě nehody nacházeli nebo místem projížděli a mohli by poskytnout informace vedoucí k objasnění průběhu dopravní nehody, popřípadě záznamy z palubních kamer."

Většina takových nehod bohužel vzniká, když někdo z účastníků silničního provozu poruší předpisy.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000041614/frydekmistek-resi-moznosti-upravy-prechodu-na-krajske-silnici-policie-hleda-svedky-vazne-nehody