Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Otec a syn přijeli z ciziny vykrádat objekty ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek |

Otec se synem si udělali netradiční služební cestu ze zahraničí do Frýdku-Místku. Ubytovali se a večer vyrazili za prací. Jenže jejich cílem nebylo nic poctivého, ale vloupačky do různých objektů ve městě. Během jedné noci se 48letý otec a 22letý syn vloupali do tří objektů. Následující večer, kdy opět vyrazili do ulic a pokusili se vloupat do další budovy. Jenže to už spadla klec.

Role měli rozdělené. Syn měl vždy hlídat okolí a otec se pak pomocí šroubováku vloupat do objektů, které si již před svým příjezdem do Frýdku-Místku měli vyhledat na internetu. Předmětem jejich zájmu byla finanční hotovost. Jako první měli vytipovanou budovu školského zařízení.

Kateřina Kubzová, mluvčí PČR Frýdek-Místek: "Poté, co měl otec vytvořit v oplocení otvor, měl za užití šroubováku vypáčit několik oken do různých kanceláří a odcizit hotovost ve výši 13 tisíc korun. Syn měl mezitím hlídat venku. Následně se přemístili k objektu sportovního zařízení, na jehož pozemek se měli dostat opět dírou vytvořenou v plotě, u které syn hlídal. Otec měl pomocí šroubováku vniknout do vnitřních prostor zařízení, prohledat jej a odcizit víc jak 3 tisíce korun. Posledním vytipovaným objektem v danou noc byla prodejna, kdy měl syn hlídat na rohu budovy, zatímco jeho otec se měl pokusit vypáčit vstupní plastové dveře, což se mu nepodařilo. Tentokrát odešli s prázdnou."

Následující den ve večerních hodinách opět vyrazili ven za jediným účelem. Tentokrát si vyhlídli budovu jedné pomáhající organizace.

Kateřina Kubzová, mluvčí PČR Frýdek-Místek: "Poté, co se syn zhostil své role, jeho otec se měl pokusit vypáčit okno. Byl však vyrušen místní pracovnicí, která jej okřikla a muži tak z místa utekli. Žena ihned zavolala na linku Městské policie a přivolaní strážníci tak oba podezřelé nedaleko místa činu dopadli. To už na místo dojela také hlídka frýdecko-místeckých policistů. Provedenou lustrací pak zjistili, že starší z mužů se na území České republiky zdržuje i přesto, že má soudem uložený trest vyhoštění."

Povedená dvojice byla strážci zákona zadržena a skončila v policejní cele.

Kateřina Kubzová, mluvčí PČR Frýdek-Místek: "Policisté obvodního oddělení Frýdek-Místek oběma mužům sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, poškození cizí věci a otci také z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. U výslechu se k vytýkanému jednání doznali."

Škoda způsobená odcizením byla víc jak 16 tisíc korun, poškozením však způsobili škodu trojnásobně vyšší, tedy přes 45 tisíc korun. Starší z mužů si na rozhodnutí soudu počká ve vazbě. V případě odsouzení jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Nahlásit chybu


K tématu

Dva muži kradli v Ostravě kabely, strážníci je dopadli dvakrát za sebou

20. února 2024 15:45 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Dva muži se v noci vydali krást kabely na pozemek průmyslového areálu v Ostravě-Vítkovicích. Všiml si jich strážník obsluhující kamerový systém a poslal na místo hlídku, která muže zadržela a předala státní policii. Dvojice si z toho evidentně vůbec nedělala těžkou hlavu a další noc se vypravila znovu krást do dalšího areálu v okolí. Opět je ale díky kamerám zadrželi přímo při činu.

Dva muži kradli v noci v Ostravě-Kunčičkách hliníkové odlitky

25. března 2024 22:14 | Ostrava-město | Jiří Cileček

V polovině března v nočních hodinách vyjížděli strážníci na základě oznámení o vloupání do jedné z firem v Ostravě-Kunčičkách. Krátce po příjezdu na místo se jim pak poblíž firmy podařilo zadržet dvojici zlodějů hliníkových odlitků.

Strážníci v Bohumíně zadrželi dva vykradače sklepů

4. března 2024 11:40 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dva muži měli tašky plné rybářských potřeb a tvrdili, že je právě koupili od neznámých lidí. Jenže na nich byl štítek se jménem majitele a tak se potvrdilo, že věci jsou kradené. Později se ukázalo, že dvojice vykrádala sklepy v Bohumíně. Škoda přesáhla 85 tisíc korun.


Obyvatelé Dolní Lutyně a Věřňovic v referendu rozhodnou, zda má být obec pro nebo proti gigafactory

Veřejná setkání, ale také pochůzky dům od domu. Zatímco odpůrci stavby průmyslového parku, sjednocení ve spolku Zachovejme Poolší, se snaží lidem vysvětlovat, proč proti stavbě bojovat, zástupci státu už s lidmi domlouvají kompenzace.

Horní Suchá staví pro seniory nové bydlení v rodinných domech

Radnice v Horní Suché staví pro seniory tři rodinné domy, ve kterých bude dvanáct bezbariérových bytových jednotek. Projekt počítá s příjezdovou cestou, s místy pro parkování i s malými zahrádkami.

Budoucím rodičům se věnovali zdravotníci z Nemocnice Karviná-Ráj

Teď vás vezmeme na návštěvu do rájecké nemocnice, která pro budoucí rodiče uspořádala Den rodiny. Na jednom místě se dozvěděli vše, co je zajímalo.

První zvířecí krematorium v kraji otevřeli ve Slezské Ostravě, zájem rychle roste

Ve Slezské Ostravě bylo slavnostně otevřeno první zvířecí krematorium v Moravskoslezském kraji. Zařízení nabízí důstojné rozloučení s téměř jakýmkoliv domácím mazlíčkem, a to až do 130 kilogramů. Samozřejmostí je individuální kremace i malá smuteční síň.

Centrum Opavy je zelenější a atraktivnější. Nainstalovány tady byly nové květináče s rostlinami a platany

Z centra Opavy a jeho přilehlého okolí zmizely staré nevzhledné květináče a přístřešky. Nahradily je nové, které jsou prostornější a bylo tak možné do nich zasadit nejen různé druhy květin, ale také stromy. To vše díky dotacím z Norských fondů.

Ostravskou knihovnu čeká rekonstrukce a modernizace, čtenáři nepřijdou o knihy ani během prací

Ostravská ústřední knihovna se v letošním roce dočká rozsáhlé rekonstrukce a modernizace. Díky novým technologiím a vybavení se z ní má stát jedna z nejmodernějších knihoven v republice. Práce si vyžádají 36 milionů korun.

Ostravské včely budou mít pořádný výhled. Úly mají pod věží radnice

29. května 2024 10:09 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Věž nové radnice v Ostravě bude mít nový netradiční účel. Na ochoze totiž městské lesy chystají úly pro včely, které pomohou s opylováním květinových záhonů i stromů v Komenského sadech a okolí centra. Podle odborníků může být vysoko položený úl výhodou.

Mladí házenkáři SKP Frýdek-Místek vybojovali v žákovské soutěži bronz

Mladí házenkáři SPK Frýdek-Místek letos zaznamenali velký sportovní úspěch. Starší žáci po sedmi letech vybojovali v celostátní žákovské lize 3. místo. Bronzové medaile jim osobně předal primátor města přímo na magistrátu.

Muzeum plní nové železniční modely, třeba i vagon na slivovici

Vagonářské muzeum návštěvníky láká na novinky, které se v expozicích objevují průběžně. Téměř každý měsíc tu něčím překvapí. V květnu je to například nová kolekce papírových a plastových modelů, nebo model kotlového vagonu na slivovici.

Dny města Orlové proběhly rovnou na čtyřech stagích

29. května 2024 15:48 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

Dny města Orlové 2024 nabídly bohatý program plný hudby, tance a aktivit pro děti i dospělé.

Mažoretky Clariss Frýdek-Místek přivezly medaile z Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu

Mažoretky Clariss Frýdek-Místek mají za sebou účast na Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu. Početná výprava bojovala v téměř všech kategoriích, a nakonec vybojovala několik stříbrných i bronzových medailí.

Frýdek-Místek ocenil účastníky výzvy 10 000 kroků, jednotlivci ušli i přes 900 kilometrů

Mají rádi chůzi, proto se zapojili do výzvy 10 000 kroků. Ty nejlepší jednotlivce i týmy nyní ocenil Frýdek-Místek. V dubnové ti nejlepší nachodili v dubnové výzvě přes 900 kilometrů. Cílem akce je vrátit chůzi do běžného života a udělat něco pro své zdraví.

Ke stovce mají hasiči v Čeladné opravenou zbrojnici, časem bude i zbrusu nová budova

Sbor dobrovolných hasičů v Čeladné slaví letos 100. výročí založení. Oslava se bude konat v červnu. Dárek, opravené zázemí uvnitř hasičské zbrojnice, už převzali.

Ve Frýdku-Místku hořela střecha rodinného domu. Hasiči uchránili majetek za 4 miliony

29. května 2024 10:41 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pět jednotek hasičů zasahovalo v úterý krátce po poledni u požáru střechy rodinného domu ve Frýdku-Místku. Plameny hasiči krotili 40 minut a další půl hodinu požár likvidovali. Kvalitním a bleskovým zásahem uchránili majetek za 4 miliony korun. Celková škoda je tak zhruba 150 tisíc.

Čeladenští hasiči dostali ke stovce opravenou zbrojnici, oslava bude v červnu

29. května 2024 7:54 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Sbor dobrovolných hasičů v Čeladné slaví letos 100. výročí založení. I když se hlavní oslavy uskuteční v červnu, dopředu už si mohli převzít dárek - opravené zázemí uvnitř hasičské zbrojnice.

ADRA slaví 20 let dobrovolnictví v Česku. První centrum vzniklo ve Frýdku-Místku

ADRA slaví letos 20 let dobrovolnictví v České republice. Úplně první centrum přitom vzniklo ve Frýdku-Místku. Právě tady proběhla velká oslava spojená s poděkováním dobrovolníkům i klientům.

Otec a syn přijeli z ciziny vykrádat objekty ve Frýdku-Místku
Vydáno 23. února 2024 19:19, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Otec se synem si udělali netradiční služební cestu ze zahraničí do Frýdku-Místku. Ubytovali se a večer vyrazili za prací. Jenže jejich cílem nebylo nic poctivého, ale vloupačky do různých objektů ve městě. Během jedné noci se 48letý otec a 22letý syn vloupali do tří objektů. Následující večer, kdy opět vyrazili do ulic a pokusili se vloupat do další budovy. Jenže to už spadla klec.

zdroj foto: Policie ČR

Role měli rozdělené. Syn měl vždy hlídat okolí a otec se pak pomocí šroubováku vloupat do objektů, které si již před svým příjezdem do Frýdku-Místku měli vyhledat na internetu. Předmětem jejich zájmu byla finanční hotovost. Jako první měli vytipovanou budovu školského zařízení.

Kateřina Kubzová, mluvčí PČR Frýdek-Místek: "Poté, co měl otec vytvořit v oplocení otvor, měl za užití šroubováku vypáčit několik oken do různých kanceláří a odcizit hotovost ve výši 13 tisíc korun. Syn měl mezitím hlídat venku. Následně se přemístili k objektu sportovního zařízení, na jehož pozemek se měli dostat opět dírou vytvořenou v plotě, u které syn hlídal. Otec měl pomocí šroubováku vniknout do vnitřních prostor zařízení, prohledat jej a odcizit víc jak 3 tisíce korun. Posledním vytipovaným objektem v danou noc byla prodejna, kdy měl syn hlídat na rohu budovy, zatímco jeho otec se měl pokusit vypáčit vstupní plastové dveře, což se mu nepodařilo. Tentokrát odešli s prázdnou."

Následující den ve večerních hodinách opět vyrazili ven za jediným účelem. Tentokrát si vyhlídli budovu jedné pomáhající organizace.

Kateřina Kubzová, mluvčí PČR Frýdek-Místek: "Poté, co se syn zhostil své role, jeho otec se měl pokusit vypáčit okno. Byl však vyrušen místní pracovnicí, která jej okřikla a muži tak z místa utekli. Žena ihned zavolala na linku Městské policie a přivolaní strážníci tak oba podezřelé nedaleko místa činu dopadli. To už na místo dojela také hlídka frýdecko-místeckých policistů. Provedenou lustrací pak zjistili, že starší z mužů se na území České republiky zdržuje i přesto, že má soudem uložený trest vyhoštění."

Povedená dvojice byla strážci zákona zadržena a skončila v policejní cele.

Kateřina Kubzová, mluvčí PČR Frýdek-Místek: "Policisté obvodního oddělení Frýdek-Místek oběma mužům sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, poškození cizí věci a otci také z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. U výslechu se k vytýkanému jednání doznali."

Škoda způsobená odcizením byla víc jak 16 tisíc korun, poškozením však způsobili škodu trojnásobně vyšší, tedy přes 45 tisíc korun. Starší z mužů si na rozhodnutí soudu počká ve vazbě. V případě odsouzení jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000041702/otec-a-syn-prijeli-z-ciziny-vykradat-objekty-ve-frydkumistku