Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Rozvoj Frýdku-Místku i parkovací místa za podpory zeleně. Nový náměstek promluvil o plánech ve funkci

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Pokračování v rozjetých a důležitých projektech ve Frýdku-Místku. To je hlavní cíl nového náměstka Lukáše Slívy. Dále by chtěl řešit také problematiku parkovacích míst, která by podle něj neměla vznikat na úkor zeleně. Ale naopak za její podpory. Více už náměstek představil v následující reportáži.

Poslední zastupitelstvo ve Frýdku-Místku přineslo změnu v rámci koalice, která vede město. Hnutí ANO šlo do opozice a s hnutím Naše Město vytvořilo menšinovou koalici uskupení SPOLU. Na základě této změny byl do funkce dosazen i nový náměstek Lukáš Slíva.

Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Komunální politice se věnuji od roku 2010, kdy jsem na kandidátní listině KDU-ČSL. S tím, že sedm let jsem působil v komisi pro výchovu a vzdělávání, dále jsem působil v komisi sportovní a od roku 2022 jsem působil také jako člen investiční komise a životního prostředí. A od roku 2022 také působím jako zastupitel. A od 13. března jako náměstek."

Na úřadu získal kompetence pro oblasti životního prostředí a zemědělství, územní rozvoj a plánování, dotace a teritoriální investice, stavebně správní činnosti, ekonomický rozvoj a podnikání, včetně propagace města.

Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Zpočátku bych rád dokončil ty rozjednané projekty, ty prioritní, protože když už je to v běhu, tak aby se to dokončilo do zdárného konce pro funkčnost města. A v další etapě bychom se posunuli dál, protože těch projektů je rozjednaných daleko víc. A samozřejmě jsou na to navázány dotace, tak aby se to nějakým způsobem zvládlo."
Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Každý ten projekt má svou důležitost. Teď se dokončují budovy turistického informačního centra. TIC ve Frýdku, následně by měla proběhnout v Místku. Do toho následně v ulici Školské domov pro seniory. Dále je to budova Alzheimer centra v lokalitě Berlín, takže těch projektů je hodně. A každý má svou prioritu, každý má svou důležitost v rámci nějaké mozaiky funkčnosti města."

Dále by se chtěl náměstek podílet na řešení problému, který se týká parkování ve městě.

Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Chybí tady stále parkovací místa. Ale nechtěl bych to činit na úkor zeleně, ale naopak za podpory zeleně. To znamená, pokud se vybuduje nějaké nové parkovací místo, tak aby u toho byla samozřejmě nějaká výsadba dřevin, aby u toho byla zeleň. Aby to plnilo funkčnost a zároveň to bylo i vzhledné. Takovým typickým příkladem by mělo být parkoviště u Sekerovy vily. Nebo parkoviště Na Půstkách, kde by měly vzniknout ty náležitosti."
Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Není to jenom o jedné, dvou gescích, ale je to tady týmová práce. Takže bych chtěl vyzdvihnout i spolupráci s naším koaličním partnerem hnutím Naše Město, že opravdu zatím nacházíme společnou cestu. Takže i v rámci těch projektů, toho fázování, postupujeme systematicky."

Lukáš Slíva vystudoval Ostravskou univerzitu. Má zkušenosti ze vzdělávání u vězeňské služby, práce na Energetickém regulačním úřadu a 8 let učil na Základní škole Petra Bezruče ve Frýdku-Místku.

Nahlásit chybu


K tématu

Z Frýdku-Místku do Bašky se vybuduje nová cyklostezka

30. října 2023 15:43 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek se dohodl s obcí Baška na výstavbě nové cyklostezky. Ta povede z Místku do Bašky podél řeky Ostravice. Vybudovat by se měla v příštím roce a z větší části ji zaplatí evropská dotace. Cílem je doplnit chybějící úseky na trase Ostrava – Beskydy.

Hnutí ANO bylo odvoláno z vedení Frýdku-Místku. Město nově vede menšinová koalice

Ve Frýdku-Místku se rozpadla koalice stran hnutí ANO a Naše Město Frýdek-Místek. Na zastupitelstvu byli ze svých pozic odvoláni všichni členové hnutí ANO. Do vedení pak byli místo nich navoleni zástupci uskupení SPOLU. Město tak povede menšinová koalice, která má 18 hlasů.

O dotace na hybridní vozy je zájem. Frýdek-Místek letos rozdělil už přes 3 miliony

15. června 2023 15:10 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

O dotace na pořízení hybridních aut je ve Frýdku-Místku velký zájem. Město letos vyplatilo žadatelům přes 3 miliony korun. Cílem programu je snížení negativních vlivů dopravy na zdraví obyvatel a životní prostředí.


Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

Včera 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

V Kravařích se udusila čtyřletá dívka párkem v rohlíku. Zemřela v nemocnici

Včera 20:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Velmi smutná a tragická událost otřásla v minulých dnech obcí Kravaře na Opavsku. V průběhu pauzy na cirkusovém představení zaskočil čtyřleté dívence při jídle párek v rohlíku a začala se dusit. I přes bleskovou pomoc a letecký transport do nemocnice se ji bohužel už nepodařilo zachránit.

Pěstouni z Ostravy se setkali na Horní Bečvě. Na vzdělávacím pobytu zažili i spoustu zábavy

Ostrava může být vzorem pro výborné fungování péče o ohrožené děti, o které se jejich vlastní rodiče nechtějí nebo nemohou starat. Mají totiž vysokou naději, že se dostanou do pěstounských rodin. Město také pro náhradní rodiče pořádá každým rokem víkendové setkání pěstounů, kde se nejen dozvědí důležité informace, ale také zažijí spoustu zábavy.

Senioři z karvinských městských klubů jsou fit. Společně ušli kolem Karvinského moře 392,62 km

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou necelých 393 km.

Obžalovaný tvrdí, že kamaráda sekerou zabít nechtěl

Senát Krajského soud v Ostravě začal řešit případ pokusu vraždy, který se měl odehrát před rokem v Třinci. Konflikt mezi dvěma opilými muži se jeden z nich rozhodl ukončit sekerou. U soudu odmítl přijmout nabízených 12 let vězení a tvrdí, že protivníka sekl do hlavy jen jednou.

Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Ostrava jedná se zájemcem o rekonstrukci mrakodrapu. Podmínkou je dodržet návrh E. Jiřičné

Ostravský mrakodrap na Ostrčilově ulici v centu města by měl být opraven podle návrhu renomované architektky Evy Jiřičné. Je to hlavní podmínka pro zájemce o jeho koupi. V těchto dnech už začínají jednání s se společností, která podala nejvyšší nabídku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

5. května 2024 19:42 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Na náměstí ve Frýdku-Místku soutěžili hasiči ve vyprošťování

Náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta. Nejlépe zásah zvládli hasiči z Třince, kteří postupují na Mistrovství České republiky.

Bývalá Záložna ve Frýdku-Místku chystá druhý ročník akce art of život

Design, móda, hudba i gastronomie. Na to vše láká v pořadí už druhý ročník unikátní akce art of život. Ta najde opět své místo v bývalé záložně ve Frýdku-Místku. Letos organizátoři program ještě rozšířili o další novinky a zvětšily také prostory akce. Probíhat bude uvnitř i venku.

Silný noční požár bytu ve Frýdku-Místku, 13 lidí skončilo v péči záchranářů, škoda 2 miliony

5. května 2024 10:13 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Požární poplach a silný požár vzbudil obyvatele domu na ulici Gagarinova ve Frýdku-Místku. Krátce před jednou hodinou ranní se na místo sjelo velké množství hasičů, záchranářů a policistů kvůli požáru v jednom z bytů.

Tragický konec noční jízdy: osmapadesátiletý muž zemřel po havárii v Palkovicích

3. května 2024 14:18 | Palkovice | Lukáš Zavadil

V noci ze čtvrtku na pátek zasahovaly pozemní týmy z Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí společně s leteckými záchranáři u muže se selháním životních funkcí v Palkovicích. Osmapadesátiletý muž cestoval v osobním vozidle a havaroval do příkopy. Při příjezdu záchranných složek nejevil žádné známky života.

Žáci ekoškoly v Janovicích se zapojili do úklidu obce

3. května 2024 8:46 | Janovice | Libor Běčák | Janovický miniexpres

Do jarní úklidové akce ke Dni Země se v Janovicích zapojili také místní školáci. V areálu školy měli tematickou výuku, postarali se o zahradu a uklidili i část obce od nepořádku.

Děti společně s Divočáky otevřely cestou pohádkovým lesem ondřejnické studánky

Několik stovek dětí se společně s rodiči vypravilo z Frýdlantu nad Ostravicí k horské chatě Ondřejník. Za pomoci pohádkových postav po trase otvíraly ondřejnické studánky.

Rozvoj Frýdku-Místku i parkovací místa za podpory zeleně. Nový náměstek promluvil o plánech ve funkci
Vydáno 4. dubna 2024 12:02, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Pokračování v rozjetých a důležitých projektech ve Frýdku-Místku. To je hlavní cíl nového náměstka Lukáše Slívy. Dále by chtěl řešit také problematiku parkovacích míst, která by podle něj neměla vznikat na úkor zeleně. Ale naopak za její podpory. Více už náměstek představil v následující reportáži.

Poslední zastupitelstvo ve Frýdku-Místku přineslo změnu v rámci koalice, která vede město. Hnutí ANO šlo do opozice a s hnutím Naše Město vytvořilo menšinovou koalici uskupení SPOLU. Na základě této změny byl do funkce dosazen i nový náměstek Lukáš Slíva.

Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Komunální politice se věnuji od roku 2010, kdy jsem na kandidátní listině KDU-ČSL. S tím, že sedm let jsem působil v komisi pro výchovu a vzdělávání, dále jsem působil v komisi sportovní a od roku 2022 jsem působil také jako člen investiční komise a životního prostředí. A od roku 2022 také působím jako zastupitel. A od 13. března jako náměstek."

Na úřadu získal kompetence pro oblasti životního prostředí a zemědělství, územní rozvoj a plánování, dotace a teritoriální investice, stavebně správní činnosti, ekonomický rozvoj a podnikání, včetně propagace města.

Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Zpočátku bych rád dokončil ty rozjednané projekty, ty prioritní, protože když už je to v běhu, tak aby se to dokončilo do zdárného konce pro funkčnost města. A v další etapě bychom se posunuli dál, protože těch projektů je rozjednaných daleko víc. A samozřejmě jsou na to navázány dotace, tak aby se to nějakým způsobem zvládlo."
Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Každý ten projekt má svou důležitost. Teď se dokončují budovy turistického informačního centra. TIC ve Frýdku, následně by měla proběhnout v Místku. Do toho následně v ulici Školské domov pro seniory. Dále je to budova Alzheimer centra v lokalitě Berlín, takže těch projektů je hodně. A každý má svou prioritu, každý má svou důležitost v rámci nějaké mozaiky funkčnosti města."

Dále by se chtěl náměstek podílet na řešení problému, který se týká parkování ve městě.

Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Chybí tady stále parkovací místa. Ale nechtěl bych to činit na úkor zeleně, ale naopak za podpory zeleně. To znamená, pokud se vybuduje nějaké nové parkovací místo, tak aby u toho byla samozřejmě nějaká výsadba dřevin, aby u toho byla zeleň. Aby to plnilo funkčnost a zároveň to bylo i vzhledné. Takovým typickým příkladem by mělo být parkoviště u Sekerovy vily. Nebo parkoviště Na Půstkách, kde by měly vzniknout ty náležitosti."
Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Není to jenom o jedné, dvou gescích, ale je to tady týmová práce. Takže bych chtěl vyzdvihnout i spolupráci s naším koaličním partnerem hnutím Naše Město, že opravdu zatím nacházíme společnou cestu. Takže i v rámci těch projektů, toho fázování, postupujeme systematicky."

Lukáš Slíva vystudoval Ostravskou univerzitu. Má zkušenosti ze vzdělávání u vězeňské služby, práce na Energetickém regulačním úřadu a 8 let učil na Základní škole Petra Bezruče ve Frýdku-Místku.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000042409/rozvoj-frydkumistku-i-parkovaci-mista-za-podpory-zelene-novy-namestek-promluvil-o-planech-ve-funkci