Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Kotulova dřevěnka zahájila sezónu opět Dnem řemesel

Havířov |

Kotulova dřevěnka patří k nejstarším roubeným stavbám na Těšínsku. Každým rokem zahajuje svou sezónu 1. května, a to dnem řemesel. I tentokrát se lidé mohli podívat na umění kovářů, řezbářů nebo zdobení perníků.

Nahlásit chybu


Ve Slezské Ostravě se po zimě opravují výtluky, silnice se ale v obvodu opravují celoročně

Slezská Ostrava začala stejně jako ostatní městské obvody po zimě s opravou výtluků. Ve Slezské ale probíhá oprava silnic celoročně. Zajišťují ji slezskoostravské technické služby.

Studenti VŠB zkoumali možnosti rychvaldských veřejných prostranství a jejich využití

Workshop studentů Vysoké školy báňské naplno odstartoval spolupráci s městem Rychvald. Cílem projektu bude zvelebit veřejná prostranství a navrhnout jejich možné další využití.

ČOV v Opavě se v rámci oslav Dne Země otevřela lidem. Odpadní vodu vyčistí za jeden a půl dne

Včera 18:35 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Čistírna odpadních vod v Opavě otevřela své brány veřejnosti. V rámci oslav Dne Země se tak návštěvníci dozvěděli mnoho zajímavostí, například jak se voda čistí, k jakým účelům se dále používá a jak dlouho celý proces trvá.

Dívka poděkovala členům IZS za záchranu. Vytáhli ji z řeky Ostravice ve Frýdku-Místku

Chtěla chytit padající mobilní telefon, jenže uklouzla a skončila pod splavem v řece Ostravici. Mladá dívka pak se štěstím ve vodě dlouhé minuty čekala na záchranu. Tu nakonec díky perfektní spolupráci bleskově zvládli strážníci, policisté a hasiči.

SPŠ elektrotechniky a informatiky představila nové učebny

SPŠ elektrotechniky a informatiky v Ostravě patří k páteřním školám, které se zapojily do projektu Inovační centrum pro transformaci vzdělávání. Díky tomu získala moderní učebnu a také založila vlastní školní firmu.

K zápisům do prvních tříd došlo na Slezské 171 dětí, otevře se sedm tříd

Slezskoostravské předškoláky čekal v minulém týdnu zápis do prvních tříd. Letošní ročník byl silnější a k zápisu se tak dostavilo celkem 171 dětí. Největší zájem byl tradičně o Základní školu Bohumínská.

V Havířově začali odtahovat vozidla, která brání v čištění komunikací

Radnici v Havířově došla trpělivost s řidiči, kteří parkují v místech, kde se v konkrétní den provádí čištění komunikací. Vozidla se rozhodla odtahovat.

Studenti hladnovského gymnázia se možná podívají do Afriky, jejich projekt podporuje školu v Tanzánii

Studenti hladnovského gymnázia pracují na speciálním projektu, který spojuje slezskoostravskou školu s tanzanskou školou Mlondwe. Jmenuje se Hakuna Matata a studenti gymnázia díky němu možná brzy vycestují rovnou do Afriky.

Rodáci vyhlásili jaro Karla Kryla, připomněli kulatá výročí jeho narození a úmrtí

Klub rodáků a přátel města vyhlásil jaro Karla Kryla. Tento čestný občan Nového Jičína se před 80 lety narodil - a před 30 lety zemřel.

Manželé Kubovi oslavili zlatou svatbu

Včera 14:20 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Velmi slavnostní atmosféra zavládla v neděli 14.4. na stonavské radnici. Manželé Kubovi tady po padesáti letech obnovili svůj svatební slib.

Památník životické tragédie čeká rekonstrukce, lidé to vítají

Muzeum Těšínska se chystá zahájit práce na rekonstrukci životického památníku v Havířově. Práce by měly být dokončeny do srpna, aby se zde mohl uskutečnit pietní akt k uctění památky zavražděných mužů gestapem.

Opilý ujížděl policii a v Havířově srazil chlapce, na krku má obecné ohrožení

Dnes 8:21 | Havířov | Jiří Cileček

Loni v září několik kilometrů zběsile ujížděl policistům. Byl opilý a bez řidičáku. Ohrozil mnoho lidí a v Havířově nakonec srazil chlapce u přechodu pro chodce. Policie dlouho prověřovala, kolik lidí celkem ohrozil a nyní případ překvalifikovala. 53letý muž byl obviněn z obecného ohrožení a nyní mu hrozí až 8 let vězení.

Filmoví fanoušci si prohlédli zázemí karvinského kina Centrum

K 60. výročí založení karvinského městského domu kultury měli filmoví fanoušci možnost nahlédnout do zázemí kina Centrum. Dostali se ke konstrukci za plátno, prohlédli si akustiku i kabinu promítačů.

Stonavští předškoláci absolvovali zápis do 1. třídy

Včera 14:21 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Stonavští předškoláci během dvou dnů absolvovali zápisy do první třídy.

Body si fotbaloví soupeři ve Stonavě rozdělili

Včera 14:18 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Stonavští fotbalisté mají za sebou další zápas jarní sezóny. Na domácím hřišti tentokrát hostili Háj ve Slezsku.

Zapisani do pierwszej klasy PSP Stonawa

W środę 11 kwietnia przyszli zapisać swoje pociechy do pierwszej klasy również rodzice przyszłych uczniów Polskiej Szkoły Podstawowej w Stonawie-Hołkowicach.

Kotulova dřevěnka zahájila sezónu opět Dnem řemesel
Vydáno 10. května 2015 13:13, Havířov, Bára Kelnerová
Kotulova dřevěnka patří k nejstarším roubeným stavbám na Těšínsku. Každým rokem zahajuje svou sezónu 1. května, a to dnem řemesel. I tentokrát se lidé mohli podívat na umění kovářů, řezbářů nebo zdobení perníků.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/30547/kotulova-drevenka-zahajila-sezonu-opet-dnem-remesel