Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Karviná ocenila nejlepší pedagogy karvinských škol

Karviná |  | Karvinský expres

28.březen patří všem pedagogům a také odkazu velkého učitele národů Jana Amose Komenského. U této příležitosti se také vedení města každoročně setkává s těmi nejlepšími kantory, kteří svým přístupem k žákům a způsobem výuky vynikají nad ostatními.

V obřadní síni městského domu kultury se konalo slavnostní ocenění nejlepších pedagogů. Za jejich práci s dětmi a mládeží jim osobně poděkovali zástupci města.

Andrzej Bizoń (nestr. za SOCDEM), náměstek primátora Karviné: "Práce učitele je opravdu neocenitelná. Já jsem dnes ve svém proslovu děkoval nejen za to, že připravují naše děti ve vzdělávacím procesu, ale i za tu výchovnou činnost a to, že pro ně vytváří bezpečné podporované prostředí, ve kterém se mladý člověk může realizovat. Vím, že je to náročná práce, je to mise, smekám před všemi. Chci jim poděkovat a vyřknout naději, aby jim to vydrželo, aby ta trpělivost a elán šlo v páru se zdravím, protože bez zdraví to nejde.” 

Oceňovalo se ve dvou kategoriích: Výrazná pedagogická osobnost a dlouholetá pedagogická činnost. Cenu převzali pedagogové a vychovatelé napříč celým školním systémem. Pro ocenění za dlouholetou tvůrčí pedagogickou činnost si přišel například Pavel Kubíček ze Základní školy Mendelova. Učí na prvním stupni, jeho praxe ve školství trvá už 33 let. Ocenění si váží.

Pavel Kubíček, oceněný pedagog: "Stejně dobrých kolegů je na naší škole spousty, takže kdybych měl jmenovat dalších pět, kteří by si to stejně zasloužili jako já. Díky tomu, že mě to baví, tak jsem asi vydržel tolik let pracovat v tom školství a těším se, že ještě vydržím.”

Mladým lidem před vstupem do dospělosti se věnuje ve Střední odborné škole ochrany osob a majetku další oceněný, v kategorii Výrazná pedagogická osobnost roku s 3, letou praxí středoškolský učitel Petr Godál.

Petr Godál, oceněný pedagog: "Pořád dělám tělocvikáře, výcvikáře v profesní sebeobraně, která směřuje k bezpečnostním složkám. Každý ten ročník je jiný, ale poslední dobou je trend, takových sedm osm let jsou děvčata dravější než kluci, i v soutěžích, zápasech, mají větší tendenci prosadit se v bezpečnostních složkách a podobně.” 

Pro ocenění za dlouholetou pedagogickou činnost si přišla i další oceněná, Helena Kriegelová z Mateřské, Základní a Střední školy Slezské Diakonie. Její praxe ve školství trvá už 37 let. Svou energii, čas, úsměv a vzdělávání předává žákům s mentálním a vícečetným postižením. I ona měla z ocenění radost.

Helena Kriegelová, oceněná pedagožka: "Určitě mě to zahřálo, potěšilo a mám radost, že ta práce, kterou dělám tolik let, byla oceněna. Cítím se dobře, hrdě a jsem opravdu ráda. Je hlavně důležité dítě zaujmout, dostat ho do kolektivu, naučit ho spoustu základních věcí, které nemá z domu a vytvořit si se třídou trochu i rodinné pouto, protože ta třída je s námi pořád. Takže je to náročné jak se zdravými dětmi, tak s postiženými."

Na závěr ceremoniálu pogratulovall náměstek primátora Andrzej Bizoň řediteli karvinského gymnázia Miloši Kučerovi za ocenění, které obdržel z Moravskoslezského kraje a také poděkoval za práci ve Středisku volného času Juventus řediteli Bronislavu Drobnému, který letos odchází do důchodu. Všem oceněným pedagogům gratulujeme i my.

Nahlásit chybu


K tématu

Moravskoslezský kraj ocenil dvacítku výjimečných pedagogů

27. března 2024 14:27 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

U příležitosti Dne učitelů byli stejně jako v minulých letech oceněni výjimeční pedagogové z Moravskoslezského kraje. Ocenění získali za svůj přístup k výuce i žákům, inovativní postupy a další mimořádné aktivity. Ceny i poděkování si převzali pracovníci krajských středních, základních i mateřských škol, ale i základních uměleckých škol a dětských domovů.

ZŠ a MŠ Naděje ve Frýdku-Místku chce vylepšit zahradu a zřídit Snoezelen místnosti

20. listopadu 2023 12:36 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Základní a mateřská škola Naděje ve Frýdku-Místku usiluje o další speciální vybavení a také unikátní terapeutické místnosti. Město v tomto ohledu vyjde školce vstříc a společně s ní připraví vylepšení herních prvků na zahradě a také zřízení a vybavení místností Snoezelen.

Prázdniny jsou ve znamení oprav na školách i ve Slezské Ostravě

25. července 2023 16:21 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Slezská Ostrava investuje do oprav a modernizace základních a mateřských škol. Za poslední 4 roky to bylo téměř 76 milionů korun. Aktuálně během prázdnin probíhá také velká rekonstrukce Mateřské školy Slívova.


Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Den vítězství uctili u Pomníku obětem válek

Den vítězství připomněli představitelé města, legionářů a dalších organizací u Památníku obětem válek na městském hřbitově. Položením květin a zapálením svíček uctili památku padlých i těch, kteří bojovali a přežili.

Oslavy výročí Velké Ostravy jsou v plném proudu, vyvrcholí 15. června

Oslavy sta let Velké Ostravy jsou v plném proudu a nabízejí bohatý program všeho druhu. Nachystány jsou přednášky, výstavy, hudební produkce, taneční workshopy a mnoho dalšího. Významné výročí si Ostrava připomíná ve velkém stylu.

Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

Opavu navštívil princ Lorenz Belgický, vnuk Karla I., posledního českého krále a císaře rakouského

Do Opavy zavítala vzácná návštěva. Princ Lorenz Belgický, arcivévoda rakouský d'Este, vnuk Karla I. Habsburského, posledního českého krále a císaře rakouského. V konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie se zúčastnil slavnostní instalace relikvie tohoto světce.

Při hokejovém mistrovství se do maléru mohou dostat piloti dronů, kolem arény létat nesmí

Včera 16:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

50 tisíc korun pokuty a tisícovku navrch jako správní poplatek musel zaplatit pilot dronu, který v průběhu Mistrovství světa v ledním hokeji létal se svým strojem kolem sportovní arény v Ostravě-Vítkovicích. V roce 2015 si tam totiž policie nechala s urgentní naléhavostí zřídit bezletový prostor.

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos. Projektová dokumentace je připravena, schváleno je i stavební povolení. Město má v plánu přestavět objekt na kulturně komuniktní centrum a inhalátorium.

Veřejné toalety v Havířově jsou neustálým terčem vandalů

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

Architektonická perla Ostravy otevřela veřejnosti, Vila Grossmann vrátí návštěvníky do první republiky

V Ostravě povstala z popela architektonická perla – památkově chráněná Grosmannova vila. Její rekonstrukce trvala více než dva roky a vila byla veřejnosti zpřístupněna letos v dubnu, sto let od její kolaudace. Na návštěvníky z ní dýchne atmosféra první republiky.

Aktuálně z Karviné: Pozvánka na Otevírání pramenů a fotbalový zápas

Fotbaloví fanoušci jsou zváni na důležitý zápas v nadstavbové části za snížené vstupné. Lázně Darkov zvou širokou veřejnost na tradiční akci Otevírání pramenů.

Karvinská ZŠ Borovského připravila pro školáky ze dvanácti škol soutěž v angličtině

Základní a mateřská škola Borovského uspořádala pro školáky soutěž v angličtině nazvanou Eco games. Děti si zábavnou formou procvičily své znalosti cizího jazyka hned na několika stanovištích. Zároveň na škole proběhl projektový den nazvaný Sport na hranici.

Děti s odkladem školní docházky mohou navštěvovat přípravné třídy, v Karviné jich otevřou několik

Děti, kterým byla z jakéhokoliv důvodu odložena povinná školní docházka, mohou navštěvovat přípravné třídy. Pomáhají dětem odbourat těžkosti, které by jim bránily v hladkém zvládnutí první třídy. A to vzdělávací hravou formou i formou projektového vyučování. Natáčeli jsme v Karviné.

Děti s odkladem mohou využít přípravné třídy, zápisy do nich se blíží

Děti, kterým byla z jakéhokoliv důvodu odložena povinná školní docházka, mohou docházet do přípravných tříd.

Hasiči prošli cvičením při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu

Cvičení zásahů při náhlých a nebezpečných situacích je pro hasiče nesmírně důležité. Tentokrát si vyzkoušeli postupy při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu.

Vandalové v Havířově se baví neustálým ničením veřejných toalet

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

Karviná ocenila nejlepší pedagogy karvinských škol
Vydáno 6. dubna 2024 14:28, Karviná, Monika Danková
28.březen patří všem pedagogům a také odkazu velkého učitele národů Jana Amose Komenského. U této příležitosti se také vedení města každoročně setkává s těmi nejlepšími kantory, kteří svým přístupem k žákům a způsobem výuky vynikají nad ostatními.

V obřadní síni městského domu kultury se konalo slavnostní ocenění nejlepších pedagogů. Za jejich práci s dětmi a mládeží jim osobně poděkovali zástupci města.

Andrzej Bizoń (nestr. za SOCDEM), náměstek primátora Karviné: "Práce učitele je opravdu neocenitelná. Já jsem dnes ve svém proslovu děkoval nejen za to, že připravují naše děti ve vzdělávacím procesu, ale i za tu výchovnou činnost a to, že pro ně vytváří bezpečné podporované prostředí, ve kterém se mladý člověk může realizovat. Vím, že je to náročná práce, je to mise, smekám před všemi. Chci jim poděkovat a vyřknout naději, aby jim to vydrželo, aby ta trpělivost a elán šlo v páru se zdravím, protože bez zdraví to nejde.” 

Oceňovalo se ve dvou kategoriích: Výrazná pedagogická osobnost a dlouholetá pedagogická činnost. Cenu převzali pedagogové a vychovatelé napříč celým školním systémem. Pro ocenění za dlouholetou tvůrčí pedagogickou činnost si přišel například Pavel Kubíček ze Základní školy Mendelova. Učí na prvním stupni, jeho praxe ve školství trvá už 33 let. Ocenění si váží.

Pavel Kubíček, oceněný pedagog: "Stejně dobrých kolegů je na naší škole spousty, takže kdybych měl jmenovat dalších pět, kteří by si to stejně zasloužili jako já. Díky tomu, že mě to baví, tak jsem asi vydržel tolik let pracovat v tom školství a těším se, že ještě vydržím.”

Mladým lidem před vstupem do dospělosti se věnuje ve Střední odborné škole ochrany osob a majetku další oceněný, v kategorii Výrazná pedagogická osobnost roku s 3, letou praxí středoškolský učitel Petr Godál.

Petr Godál, oceněný pedagog: "Pořád dělám tělocvikáře, výcvikáře v profesní sebeobraně, která směřuje k bezpečnostním složkám. Každý ten ročník je jiný, ale poslední dobou je trend, takových sedm osm let jsou děvčata dravější než kluci, i v soutěžích, zápasech, mají větší tendenci prosadit se v bezpečnostních složkách a podobně.” 

Pro ocenění za dlouholetou pedagogickou činnost si přišla i další oceněná, Helena Kriegelová z Mateřské, Základní a Střední školy Slezské Diakonie. Její praxe ve školství trvá už 37 let. Svou energii, čas, úsměv a vzdělávání předává žákům s mentálním a vícečetným postižením. I ona měla z ocenění radost.

Helena Kriegelová, oceněná pedagožka: "Určitě mě to zahřálo, potěšilo a mám radost, že ta práce, kterou dělám tolik let, byla oceněna. Cítím se dobře, hrdě a jsem opravdu ráda. Je hlavně důležité dítě zaujmout, dostat ho do kolektivu, naučit ho spoustu základních věcí, které nemá z domu a vytvořit si se třídou trochu i rodinné pouto, protože ta třída je s námi pořád. Takže je to náročné jak se zdravými dětmi, tak s postiženými."

Na závěr ceremoniálu pogratulovall náměstek primátora Andrzej Bizoň řediteli karvinského gymnázia Miloši Kučerovi za ocenění, které obdržel z Moravskoslezského kraje a také poděkoval za práci ve Středisku volného času Juventus řediteli Bronislavu Drobnému, který letos odchází do důchodu. Všem oceněným pedagogům gratulujeme i my.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/karvina/11000042395/karvina-ocenila-nejlepsi-pedagogy-karvinskych-skol