Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Tři mrtví po dvou vážných nehodách. V Orlové a Novém Jičíně narazila auta do stromu

Orlová |

Dvě velmi vážné dopravní nehody tragických rozměrů se odehrály v pondělí odpoledne v Moravskoslezském kraji. V obou případech narazila auta do stromu. V Orlové přišli o život dva mladí lidé a v Novém Jičíně starší muž.

Dvě těžko uvěřitelné dopravní nehody, které se staly na dvou různých místech Moravskoslezského kraje. Obě přitom mají bohužel velmi smutný a tragický scénář. zemřeli při nich tři lidé. Záchranáři nejprve dostali v pondělí v 16:34 hodin informaci o nárazu auta do stromu v Orlové, v ulici Doktora Miroslava Tyrše. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Podle dostupných informací vyjelo, a to z dosud nezjištěných příčin, osobní motorové vozidlo mimo komunikaci a narazilo do stromu. Na místě podlehli svým zraněním dva devatenáctiletí muži. K poskytnutí psychologické pomoci příbuzným byl povolán policejní krizový intervent."

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Orlové a Karviné.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "V Orlové hasiči ihned po příjezdu zahájili resuscitaci jak řidiče, tak i spolujezdce, neboť oba se nacházeli mimo vozidlo. V resuscitaci pokračovali i po příjezdu záchranné služby, ale i přes veškerou snahu lékař u obou osob konstatoval smrt."

U nehody zasahovali tři týmy zdravotnické záchranné služby. Na pomoc byly vyslány dvě pozemní posádky – ze základen v Orlové a Karviné, stejně jako ostravští letečtí záchranáři.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Devatenáctiletý mladík, který ve vozidle cestoval, utrpěl se životem neslučitelná poranění, kterým podlehl ještě před příjezdem záchranářů. Druhý pacient stejného věku utrpěl mnohočetná poranění a nejevil po nehodě známky života. Posádky ZZS u něj prováděly rozšířenou resuscitaci. Ani po několika desítkách minut se však nepodařilo obnovit jeho krevní oběh a zasahující lékaři museli konstatovat jeho smrt."

Podle dopravního serveru museli policisté komunikaci až do 21:00 hodin uzavřít. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Z důvodu šetření této tragické nehody bylo zapotřební uzavřít komunikaci a korigovat dopravu. Policisté provedli na místě dokumentaci. Nehodovým dějem a okolnostmi se zabývají policisté z dopravního inspektorátu, rovněž i ze služby kriminální policie a vyšetřování."

K další nehodě, která byla doslova jako přes kopírák, pak spěchali záchranáři v 17:55 hodin na výjezd z Nového Jičína směrem na Kojetín, do části Skalka. Tady také bohužel nabouralo auto do stromu. Řidiči už záchranáři na místě nedokázali nijak pomoci.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Také zde vyjelo dle předběžných informací z dosud nezjištěných příčin vozidlo mimo silnici a narazilo do stromu. Řidič středního věku utrpěl zranění neslučitelná se životem. Ke komunikaci s příbuznými zemřelého byl rovněž v tomto případě povolán policejní krizový intervent. Okolnostmi dopravní nehody se zabývají kriminalisté a dopravní policisté. V souvislosti s nehodou bylo zapotřebí uzavřít po dobu nezbytně nutnou komunikaci."

Na místě zasahovali novojičínští hasiči se dvěma vozy. Záchranáři na místo vyslali posádku rendez-vous a také vrtulník letecké záchranné služby.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "V Novém Jičíně přijeli hasiči na místo události už pět minut po vyhlášení poplachu. Ve vozidle se nacházel řidič, který nejevil známky života. Hasiči ho během pár minut z vozidla vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí a předali k resuscitaci posádce záchranné služby. I v tomto případě ale lékař konstatoval smrt."
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Muž středního věku zůstal zaklíněn ve vraku vozidla a nejevil žádné známky života. Po vyproštění u něj posádky ZZS zahájily resuscitaci s cílem obnovit jeho srdeční činnost. Lékaři zajistili dýchací cesty, provedli akutní ošetření hrudníku a podávali potřebné léky. Veškerá snaha však byla marná a pacient podlehl mnohočetným poraněním trupu a končetin, která utrpěl."

V Novém Jičíně byla uzavírka komunikace naplánována do 23:00 hodin. 

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "Hasiči u obou nehod zajistili vozidla proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po ukončení záchranných prací asistovali policii při vyšetřování nehod, nasvítili jim místa událostí a po ukončení šetření uklidili a zprovoznili komunikace, které byly po dobu zásahu a vyšetřování neprůjezdné."

Pondělí 19. února se tak bohužel velmi negativně zapíše do statistik dopravních nehod s tragickými následky.

Nahlásit chybu


K tématu

Tragická nehoda na Bruntálsku. Kia se čelně srazila s nákladním autem

16. února 2024 13:08 | Bruntál | Jiří Cileček

Dopravní nehoda s tragickými následky zkomplikovala v pátek dopoledne provoz na hlavním tahu silnice I/11 mezi Opavou a Bruntálem. U Horního Benešova se čelně srazil osobní vůz Kia Ceed s nákladním autem MAN. Řidič osobního auta na místě zemřel. Okolnosti nehody zjišťují policisté.

Řidič naboural do betonu na vyfrézované dálnici D48, skončil v ohrožení života

21. září 2023 12:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři, policisté a hasiči zasahovali ve středu večer u vážné dopravní nehody nehody na Frýdecko-Místecku. Na dálnici D48 vjel řidič do vyfrézovaného úseku a naboural do betonu. Do nemocnice ho v ohrožení života transportoval vrtulník.

Řidič v Opavě nedal přednost a ohrozil řidičku, která havarovala. Vzápětí ujel

16. června 2023 15:21 | Opava | Jiří Cileček

Policie hledá řidiče, který při výjezdu z čerpací stanice ve čtvrtek odpoledne v Opavě-Jaktaři nedal přednost. Ohrozil tím jinou řidičku, která strhla řízení a skončila v příkopě. 59letá žena i její 71letý spolujezdec pak skončili s lehčím zraněním v nemocnici. Pomoci by mohli také svědci.


Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

Den vítězství uctili u Pomníku obětem válek

Den vítězství připomněli představitelé města, legionářů a dalších organizací u Památníku obětem válek na městském hřbitově. Položením květin a zapálením svíček uctili památku padlých i těch, kteří bojovali a přežili.

Oslavy výročí Velké Ostravy jsou v plném proudu, vyvrcholí 15. června

Oslavy sta let Velké Ostravy jsou v plném proudu a nabízejí bohatý program všeho druhu. Nachystány jsou přednášky, výstavy, hudební produkce, taneční workshopy a mnoho dalšího. Významné výročí si Ostrava připomíná ve velkém stylu.

Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

Opavu navštívil princ Lorenz Belgický, vnuk Karla I., posledního českého krále a císaře rakouského

Do Opavy zavítala vzácná návštěva. Princ Lorenz Belgický, arcivévoda rakouský d'Este, vnuk Karla I. Habsburského, posledního českého krále a císaře rakouského. V konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie se zúčastnil slavnostní instalace relikvie tohoto světce.

Při hokejovém mistrovství se do maléru mohou dostat piloti dronů, kolem arény létat nesmí

Včera 16:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

50 tisíc korun pokuty a tisícovku navrch jako správní poplatek musel zaplatit pilot dronu, který v průběhu Mistrovství světa v ledním hokeji létal se svým strojem kolem sportovní arény v Ostravě-Vítkovicích. V roce 2015 si tam totiž policie nechala s urgentní naléhavostí zřídit bezletový prostor.

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos. Projektová dokumentace je připravena, schváleno je i stavební povolení. Město má v plánu přestavět objekt na kulturně komuniktní centrum a inhalátorium.

Veřejné toalety v Havířově jsou neustálým terčem vandalů

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

Aktuálně z Karviné: Pozvánka na Otevírání pramenů a fotbalový zápas

Fotbaloví fanoušci jsou zváni na důležitý zápas v nadstavbové části za snížené vstupné. Lázně Darkov zvou širokou veřejnost na tradiční akci Otevírání pramenů.

Karvinská ZŠ Borovského připravila pro školáky ze dvanácti škol soutěž v angličtině

Základní a mateřská škola Borovského uspořádala pro školáky soutěž v angličtině nazvanou Eco games. Děti si zábavnou formou procvičily své znalosti cizího jazyka hned na několika stanovištích. Zároveň na škole proběhl projektový den nazvaný Sport na hranici.

Děti s odkladem školní docházky mohou navštěvovat přípravné třídy, v Karviné jich otevřou několik

Děti, kterým byla z jakéhokoliv důvodu odložena povinná školní docházka, mohou navštěvovat přípravné třídy. Pomáhají dětem odbourat těžkosti, které by jim bránily v hladkém zvládnutí první třídy. A to vzdělávací hravou formou i formou projektového vyučování. Natáčeli jsme v Karviné.

Děti s odkladem mohou využít přípravné třídy, zápisy do nich se blíží

Děti, kterým byla z jakéhokoliv důvodu odložena povinná školní docházka, mohou docházet do přípravných tříd.

Hasiči prošli cvičením při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu

Cvičení zásahů při náhlých a nebezpečných situacích je pro hasiče nesmírně důležité. Tentokrát si vyzkoušeli postupy při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu.

Vandalové v Havířově se baví neustálým ničením veřejných toalet

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

Tři mrtví po dvou vážných nehodách. V Orlové a Novém Jičíně narazila auta do stromu
Vydáno 19. února 2024 18:51, Orlová, Jiří Cileček
Dvě velmi vážné dopravní nehody tragických rozměrů se odehrály v pondělí odpoledne v Moravskoslezském kraji. V obou případech narazila auta do stromu. V Orlové přišli o život dva mladí lidé a v Novém Jičíně starší muž.

dopravní nehoda v Novém Jičíně; zdroj foto: HZS MSK

Dvě těžko uvěřitelné dopravní nehody, které se staly na dvou různých místech Moravskoslezského kraje. Obě přitom mají bohužel velmi smutný a tragický scénář. zemřeli při nich tři lidé. Záchranáři nejprve dostali v pondělí v 16:34 hodin informaci o nárazu auta do stromu v Orlové, v ulici Doktora Miroslava Tyrše. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Podle dostupných informací vyjelo, a to z dosud nezjištěných příčin, osobní motorové vozidlo mimo komunikaci a narazilo do stromu. Na místě podlehli svým zraněním dva devatenáctiletí muži. K poskytnutí psychologické pomoci příbuzným byl povolán policejní krizový intervent."

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Orlové a Karviné.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "V Orlové hasiči ihned po příjezdu zahájili resuscitaci jak řidiče, tak i spolujezdce, neboť oba se nacházeli mimo vozidlo. V resuscitaci pokračovali i po příjezdu záchranné služby, ale i přes veškerou snahu lékař u obou osob konstatoval smrt."

U nehody zasahovali tři týmy zdravotnické záchranné služby. Na pomoc byly vyslány dvě pozemní posádky – ze základen v Orlové a Karviné, stejně jako ostravští letečtí záchranáři.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Devatenáctiletý mladík, který ve vozidle cestoval, utrpěl se životem neslučitelná poranění, kterým podlehl ještě před příjezdem záchranářů. Druhý pacient stejného věku utrpěl mnohočetná poranění a nejevil po nehodě známky života. Posádky ZZS u něj prováděly rozšířenou resuscitaci. Ani po několika desítkách minut se však nepodařilo obnovit jeho krevní oběh a zasahující lékaři museli konstatovat jeho smrt."

Podle dopravního serveru museli policisté komunikaci až do 21:00 hodin uzavřít. 

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Z důvodu šetření této tragické nehody bylo zapotřební uzavřít komunikaci a korigovat dopravu. Policisté provedli na místě dokumentaci. Nehodovým dějem a okolnostmi se zabývají policisté z dopravního inspektorátu, rovněž i ze služby kriminální policie a vyšetřování."

K další nehodě, která byla doslova jako přes kopírák, pak spěchali záchranáři v 17:55 hodin na výjezd z Nového Jičína směrem na Kojetín, do části Skalka. Tady také bohužel nabouralo auto do stromu. Řidiči už záchranáři na místě nedokázali nijak pomoci.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR MSK: "Také zde vyjelo dle předběžných informací z dosud nezjištěných příčin vozidlo mimo silnici a narazilo do stromu. Řidič středního věku utrpěl zranění neslučitelná se životem. Ke komunikaci s příbuznými zemřelého byl rovněž v tomto případě povolán policejní krizový intervent. Okolnostmi dopravní nehody se zabývají kriminalisté a dopravní policisté. V souvislosti s nehodou bylo zapotřebí uzavřít po dobu nezbytně nutnou komunikaci."

Na místě zasahovali novojičínští hasiči se dvěma vozy. Záchranáři na místo vyslali posádku rendez-vous a také vrtulník letecké záchranné služby.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "V Novém Jičíně přijeli hasiči na místo události už pět minut po vyhlášení poplachu. Ve vozidle se nacházel řidič, který nejevil známky života. Hasiči ho během pár minut z vozidla vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí a předali k resuscitaci posádce záchranné služby. I v tomto případě ale lékař konstatoval smrt."
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Muž středního věku zůstal zaklíněn ve vraku vozidla a nejevil žádné známky života. Po vyproštění u něj posádky ZZS zahájily resuscitaci s cílem obnovit jeho srdeční činnost. Lékaři zajistili dýchací cesty, provedli akutní ošetření hrudníku a podávali potřebné léky. Veškerá snaha však byla marná a pacient podlehl mnohočetným poraněním trupu a končetin, která utrpěl."

V Novém Jičíně byla uzavírka komunikace naplánována do 23:00 hodin. 

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "Hasiči u obou nehod zajistili vozidla proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po ukončení záchranných prací asistovali policii při vyšetřování nehod, nasvítili jim místa událostí a po ukončení šetření uklidili a zprovoznili komunikace, které byly po dobu zásahu a vyšetřování neprůjezdné."

Pondělí 19. února se tak bohužel velmi negativně zapíše do statistik dopravních nehod s tragickými následky.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/orlova/11000041622/tri-mrtvi-po-dvou-vaznych-nehodach-v-orlove-a-novem-jicine-narazila-auta-do-stromu