Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na Těrlické přehradě se jel 4. ročník Blackcomb wakecupu

Těrlicko |

Areál vodního lyžování na Těrlické přehradě po roce opět patřil prestižním závodům s mezinárodní účastí a současně celou českou špičkou.

Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Během víkendu tady proběhne 4. ročník mezinárodního závodu Blackcomb.cz a poté následuje v neděli mistrovství republiky ve wakeboardingu a wakeskatingu.”

Svá želízka v ohni měl také havířovský klub vodního lyžování.

Jakub Vilém Dian, závodník, Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Jsme tady na Blackcomb.cz community wakecup, jsou to mezinárodní závody a chtěl bych být na stupíncích. Dneska jsem upadl, ale to nevadí, protože postupujeme do finále všichni. V sobotu pojedu ještě další dvě finálové jízdy a v neděli se tady pojede mistrák. Byl jsem na závodech v Bratislavě, kde jsem skončil na čtvrtém místě.”
Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Blackcomb.cz wakecup 2023 je tříhvězdičkový závod započítávají se do mezinárodního bodování světového žebříčku. Je to prestižní závod, jelikož je tříhvězdičkový. Pro mini jezdce v té době pořádáme jednohvězdičkový závod, který se také započítává do žebříčku. Očekáváme mezinárodní účast, máme nahlášeny závodníky ze sedmi zemí a čekáme hojnou účast kolem 80 až 100 závodníků všech kategorií. Máme tady také připravený nádherný doprovodný program. Doufám, že přijedou ti nejlepší z nejlepších. Každopádně bude startovat náš loňský mistr republiky v kategorii open Kryštof Wlosok, který doufám obhájí prvenství i letos. Náš oddíl bude mít zastoupeno zhruba 15 závodníků ve všech kategoriích, a to jak dětí, mládeže a žen i mužů.”

Diváci mohli po tři dny sledovat kvalifikační a soutěžní jízdy závodníků v nejrůznějších kategoriích.

Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “V pátek bude kvalifikace závodu Blackcomb. Kategorie začínáme vlastně U11, dívky U11 chlapci a potom dle kategorií rozdělené do 15 a 18 let, otevřená kategorie muži, veteráni muži a samozřejmě ženy. A je tam i kategorii wakeskate, kde jsou kategorie jenom dívky a chlapci.”

Závodnímu víkendu počasí příliš nepřálo, samotným závodníkům však déšť nevadil.

Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Závody se budou konat za každého počasí. Jediné, co nám může závody přerušit, jsou blesky a hromy, to musíme vypnout vlek a vyhnat všechny z vody, aby se nikomu nic nestalo. Čili z bezpečnostních důvodů za bouřky vlek jet nemůže, jinak déšť nevadí.”

Vodní lyžování patří mezi nejoblíbenější atrakce na Těrlické přehradě. Podporu má i u obce, která chce přehradu využívat mnohem více.

David Biegun (Naše Těrlicko), starosta Těrlicka: “Chtěl bych poděkovat organizátorům této víkendové akce, protože je to velké vyžití pro obec Těrlicko a je to i velká reklama pro obec Těrlicko, protože máme krásnou přehradu, akorát nevyužívanou. Ten potenciál tady je velmi velký, ale musíme se s ním naučit pracovat. My do budoucna na obci bychom tyto akce chtěli hodně podporovat, protože si myslím, že to je to, proč to v Těrlicku chceme. Chceme ty lidi tady přitáhnout, aby si vyzkoušeli vodní lyžování, protože není to úplně všude a chceme taky, aby si ať už pasivně nebo aktivně mohli u té vody odpočinout. Máme v plánu udělat plno moderních věcí, jako jsou třeba vodní mola, která bychom měli v příštím roce už instalovat. Chtěli bychom také udělal přívoz, který by měl spojit jednotlivé části Těrlicka, protože přehrada to přece jenom rozdělila. Ale na prvním místě jsou vždycky akce pro širokou veřejnost, které nám budou to jméno Těrlicka zlepšovat.”
Nahlásit chybu


K tématu

Za vodním vlekem na Těrlické přehradě se jel 4. ročník Blackcomb wakecupu

8. srpna 2023 16:35 | Těrlicko | Libor Běčák

Areál vodního lyžování na Těrlické přehradě po roce opět patřil prestižním závodům s mezinárodní účastí a současně celou českou špičkou.

Hasiči z Havířova-Životic jsou při záchraně tonoucího sehraný tým

31. července 2023 11:58 | Havířov | Bára Kelnerová

Jednotka sboru dobrovolných hasičů z Havířova-Životic je předurčena k záchraně osob z vodní hladiny. I proto pravidelně cvičí na Těrlické přehradě. Přesné postupy a koordinaci zúročili na Slezské Hartě, kde v rámci celostátní soutěže obsadili druhé místo.

Dobráci z Životic trénovali na Těrlické záchranu tonoucího

30. července 2023 9:48 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dobrovolní hasiči z Havířova-Životic v sobotu trénovali různé zásahy na hladině Těrlické přehrady. Ověřovali si tím své schopnosti pro rychlý a efektivní zákrok v případě skutečné potřeby nejen na přehradě, ale i při jiných mimořádných událostech, například povodních.


Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, které zastavilo za tahačem s tankem

Dnes 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla, které zastavilo před tahačem. Dálnice je v tuto chvíli částečně zprůjezdněna.

Horní Suchá zvažuje koupi části finských domků, odprodat by je chtěla stávajícím nájemníkům

Zastupitelé v Horní Suché přijali usnesení projevit vůli na odkup jedné z lokalit finských domků od soukromého vlastníka. Pokud se tak skutečně stane, chtěla by obec nabídnout odprodej stávajícím nájemníkům.

Tragický konec noční jízdy: osmpadesátiletý muž zemřel po havárii v Palkovicích

Včera 14:18 | Palkovice | Lukáš Zavadil

V noci ze čtvrtku na pátek zasahovaly pozemní týmy z Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí společně s leteckými záchranáři u muže se selháním životních funkcí v Palkovicích. Osmapadesátiletý muž cestoval v osobním vozidle a havaroval do příkopy. Při příjezdu záchranných složek nejevil žádné známky života.

V Havířově odstartoval další ročník soutěže Wolfram, na nejlepší týmy čeká atraktivní cena

Sedmý roční branné soutěže Wolfram byl zahájen v Havířově. Armáda si pro žáky v letošním roce připravila i jednu novinku a hlavně atraktivní ceny.

Show v Novém Jičíně připomněla zisk jediného titulu před 25 lety

Uplynulo čtvrt století od doby, kdy basketbalisté Nového Jičína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

Policisté vyšetřují výtržnictví v Kravařích a potřebují ztotožnit cyklistu

Včera 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté obvodního oddělení Kravaře prověřují okolnosti výtržnictví, ke kterému došlo ve čtvrtek 4. dubna 2024 večer v Kravařích u restaurace Nemlýn. Podařilo se jim získat fotografie muže, který by mohl souviset s případem a který se v době incidentu pohyboval na místě na jízdním kole.

Město elektrorozvody v budovách sportoviště opraví, fotbalisté mohou hrát

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí město provést rekonstrukci rozvodů. Studénka tento majetek převzala do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

Experti na energetiku řešili nízkou zaměstnanost v oboru

2. května 2024 11:35 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Energie a kraj

Nejen náš kraj se potýká se zásadním problémem v energetice, a to nedostatkem kvalifikovaných pracovníků. Český svaz zaměstnavatelů v energetice proto organizuje setkání expertů na energetiku, kteří se snaží najít cestu, jak zaměstnance v oboru udržet a přitáhnout i absolventy středních a vysokých škol.

Havířov uspořádal v životických sadech Májový den, lidé dorazili v hojném počtu

2. května 2024 19:04 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Radnice v Havířově jakožto nový vlastník životických sadů uspořádala v areálu Májový den. Což mělo u veřejnosti velký ohlas. Nicméně, tak jako v celé České republice, i zde budou kvůli počasí sčítat ztráty.

Frýdek-Místek vyjednal pro obyvatele podmínky parkování u Tesca na Slezské

Frýdek-Místek dohodl nové podmínky parkování u malého Tesca na Slezské. Řidiči budou moci parkoviště u obchodu využít mimo otevírací dobu. Zároveň ještě letos město vybuduje nové parkoviště u Sekerovy vily, které je od prodejny naproti přes cestu.

Kotulova dřevěnka zahájila sezonu opět Dnem řemesel

Kotulova dřevěnka na první květnový den přivítala pro návštěvníky opět Dne řemesel. Přes zimní pauzu prošla roubenka rekonstrukcí a díky tomu se v letošním roce prodlouží i celá sezona.

V Karviné zahájili sezónu v oblíbeném areálu Loděnice ve velkém stylu

2. května 2024 16:28 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Karvinská Iniciativa Dokořán otevřela letošní sezónu na Lodičkách. Každý víkend se nyní v oblíbeném volnočasovém areálu uskuteční akce různého druhu pro veřejnost.

V Orlové proběhl 36. ročník cyklistického závodu Gracia

2. května 2024 14:19 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

Ve čtvrtek 24. Dubna se konal v Orlové šestatřicátý ročník mezinárodního cyklistického závodu žen Gracia Orlová.

Májový den v životických sadech navštívily stovky lidí, kteří si odnesli nejen jablka

2. května 2024 10:44 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Radnice v Havířově jakožto nový vlastník životických sadů uspořádala v areálu Májový den s bohatým programem. Což mělo u veřejnosti velký ohlas. Nicméně, tak jako v celé České republice, i zde budou kvůli počasí sčítat ztráty.

Žáci těrlických základních škol hráli tradiční prvomájový turnaj ve fotbale o Sladký míč

1. května 2024 14:42 | Těrlicko | Libor Běčák | Těrlický miniexpres

Na fotbalovém stadionu se 1. května odehrál tradiční turnaj žáků základních škol o Sladký míč.

Děti z MŠ absolvovaly školku v přírodě

1. května 2024 13:50 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Pro děti ze stonavských mateřských škol byl konec dubna týdnem plný dobrodružství a nezapomenutelných zážítků. Děti se společně se svými pedagogy vydaly do Školky v přírodě do hotelu Bauer na Bílé, kde prožily dny plné her, učení a objevování okolní přírody.

Na Těrlické přehradě se jel 4. ročník Blackcomb wakecupu
Vydáno 6. srpna 2023 17:45, Těrlicko, Libor Běčák
Areál vodního lyžování na Těrlické přehradě po roce opět patřil prestižním závodům s mezinárodní účastí a současně celou českou špičkou.

Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Během víkendu tady proběhne 4. ročník mezinárodního závodu Blackcomb.cz a poté následuje v neděli mistrovství republiky ve wakeboardingu a wakeskatingu.”

Svá želízka v ohni měl také havířovský klub vodního lyžování.

Jakub Vilém Dian, závodník, Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Jsme tady na Blackcomb.cz community wakecup, jsou to mezinárodní závody a chtěl bych být na stupíncích. Dneska jsem upadl, ale to nevadí, protože postupujeme do finále všichni. V sobotu pojedu ještě další dvě finálové jízdy a v neděli se tady pojede mistrák. Byl jsem na závodech v Bratislavě, kde jsem skončil na čtvrtém místě.”
Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Blackcomb.cz wakecup 2023 je tříhvězdičkový závod započítávají se do mezinárodního bodování světového žebříčku. Je to prestižní závod, jelikož je tříhvězdičkový. Pro mini jezdce v té době pořádáme jednohvězdičkový závod, který se také započítává do žebříčku. Očekáváme mezinárodní účast, máme nahlášeny závodníky ze sedmi zemí a čekáme hojnou účast kolem 80 až 100 závodníků všech kategorií. Máme tady také připravený nádherný doprovodný program. Doufám, že přijedou ti nejlepší z nejlepších. Každopádně bude startovat náš loňský mistr republiky v kategorii open Kryštof Wlosok, který doufám obhájí prvenství i letos. Náš oddíl bude mít zastoupeno zhruba 15 závodníků ve všech kategoriích, a to jak dětí, mládeže a žen i mužů.”

Diváci mohli po tři dny sledovat kvalifikační a soutěžní jízdy závodníků v nejrůznějších kategoriích.

Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “V pátek bude kvalifikace závodu Blackcomb. Kategorie začínáme vlastně U11, dívky U11 chlapci a potom dle kategorií rozdělené do 15 a 18 let, otevřená kategorie muži, veteráni muži a samozřejmě ženy. A je tam i kategorii wakeskate, kde jsou kategorie jenom dívky a chlapci.”

Závodnímu víkendu počasí příliš nepřálo, samotným závodníkům však déšť nevadil.

Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Závody se budou konat za každého počasí. Jediné, co nám může závody přerušit, jsou blesky a hromy, to musíme vypnout vlek a vyhnat všechny z vody, aby se nikomu nic nestalo. Čili z bezpečnostních důvodů za bouřky vlek jet nemůže, jinak déšť nevadí.”

Vodní lyžování patří mezi nejoblíbenější atrakce na Těrlické přehradě. Podporu má i u obce, která chce přehradu využívat mnohem více.

David Biegun (Naše Těrlicko), starosta Těrlicka: “Chtěl bych poděkovat organizátorům této víkendové akce, protože je to velké vyžití pro obec Těrlicko a je to i velká reklama pro obec Těrlicko, protože máme krásnou přehradu, akorát nevyužívanou. Ten potenciál tady je velmi velký, ale musíme se s ním naučit pracovat. My do budoucna na obci bychom tyto akce chtěli hodně podporovat, protože si myslím, že to je to, proč to v Těrlicku chceme. Chceme ty lidi tady přitáhnout, aby si vyzkoušeli vodní lyžování, protože není to úplně všude a chceme taky, aby si ať už pasivně nebo aktivně mohli u té vody odpočinout. Máme v plánu udělat plno moderních věcí, jako jsou třeba vodní mola, která bychom měli v příštím roce už instalovat. Chtěli bychom také udělal přívoz, který by měl spojit jednotlivé části Těrlicka, protože přehrada to přece jenom rozdělila. Ale na prvním místě jsou vždycky akce pro širokou veřejnost, které nám budou to jméno Těrlicka zlepšovat.”
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/terlicko/11000038519/na-terlicke-prehrade-se-jel-4-rocnik-blackcomb-wakecupu