Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Psovodi moravskoslezských policistů uspěli v kynologických přeborech

Celý MS kraj |

Ve dnech 23. až 28. dubna se ve Výcvikovém středisku psovodů a služebních psů Dobrotice uskutečnil devátý ročník Mistrovství Moravy psovodů se služebními psy pro rok 2022. V rámci mistrovství probíhaly současně ještě další soutěže, a to Krajský přebor psovodů Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje a Krajský přebor psovodů Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Organizátorem přeborů pro tento rok bylo naše krajské ředitelství.

Jednotlivých soutěží se zúčastnila družstva všech moravských krajských policejních ředitelství, tedy kromě našeho ředitelství co by pořadatele také týmy (psovod a pes) z krajů Vysočina, Jihomoravského, Zlínského a Olomouckého.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR MSK: "Mezinárodní přesah měla účast slovenských kolegů z Krajského ředitelství policie Žilinského kraje. Celkem dvacet devět psovodů se služebními psy soutěžilo ve dvou kategoriích, jedna se zaměřením na psy hlídkové a druhá na psy výjezdové. Disciplíny poslušnosti, obranné a pachové práce byly pro obě kategorie stejné, ale u hlídkových psů je nejen v soutěžích, ale také ve službě větší důraz kladen na zadržení a u výjezdových na pachové práce."

Cílem mistrovství bylo prověřit a vzájemně porovnat schopnosti a úroveň připravenosti psovodů a služebních psů a posoudit kvalitu výcviku z hlediska praktického použití ve výkonu služby. Poměrně vyrovnané bodové hodnocení na výsledkových listinách prokázalo vysokou úroveň připravenosti policistů i jejich čtvernohých parťáků.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR MSK: "V přeboru Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje 2023 se v kategorii hlídkových psů na prvním místě umístil prap. Bc. Martin Lank se psem Floydem a v kategorii výjezdových psů prap. Tomáš Sikora se Saganem."

Kategorie psů hlídkových

  1. prap. Bc. Martin Lank, pes Floyd, skupina základních kynologických činností Opava
  2. prap. Marek Šifalda, pes Bruttal, skupina základních kynologických činností Bruntál
  3. pprap. Ondřej Vlha, pes Bendix, skupina základních kynologických činností Opava

Kategorie psů výjezdových

  1. prap. Tomáš Sikora, pes Sagan, skupina základních kynologických činností Frýdek-Místek
  2. pprap. Bc. Marek Vyležík, pes Xanuk, skupina základních kynologických činností Ostrava
  3. pprap. Daniel Mičulka, pes Cerberus, skupina základních kynologických činností Ostrava
Daniela Vlčková, mluvčí PČR MSK: "Výsledná listina Mistrovství Moravy 2023 byla pro náš kraj velice příznivá. V hlídkových psech na nejvyšším stupni „bedny“ stál opět prap. Bc. Martin Lank se psem Floydem a v kategorii výjezdových obsadil náš krajský vítěz prap. Tomáš Sikora se Saganem krásné stříbrné místo."

Kategorie psů hlídkových

  1. prap. Bc. Martin Lank, pes Floyd, Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
  2. prap. Jindřich Šulc, pes Dasty, Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje
  3. prap. Bc. Petr Gajdošík, LL.M., pes Zak, Krajské ředitelství policie Zlínského kraje

Kategorie psů výjezdových

  1. nprap. Robert Klepáč, pes Deny, Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje
  2. prap. Tomáš Sikora, pes Sagan, Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
  3. prap. Bc. Petr Lacheta, pes Perun, Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje
Daniela Vlčková, mluvčí PČR MSK: "Nejen výhercům, ale také všem zúčastněným gratulujeme. Dlužno připomenout, že za úspěchem nejen na soutěžích, ale hlavně ve službě, stojí hodiny a hodiny náročného výcviku, kterému se psovodi se svými psy věnují. Policejní kynologové se svými „čtyřnohými kolegy„ tráví většinou čas nejen ve službě, ale také ve svém volném čase."
Nahlásit chybu


K tématu

Mezi Prostřední a Horní Suchou srazil vlak člověka, na místě zemřel

15. května 2023 17:08 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Další smrtelná nehoda zkomplikovala provoz na železnici na trase Havířov - Český Těšín. Mezi stanicemi Prostřední Suchá a Horní Suchá srazil vlak člověka. Ten bohužel na místě zemřel.

Návěsu v Chotěbuzi praskla náprava ve chvíli, kdy měl najet na váhy

18. června 2023 13:01 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policisté zastavili v Chotěbuzi tahač s návěsem, u kterého měli jasné podezření, že je přetížený. Řidiče vyzvali, ať vjede na váhu a v ten moment praskla na přívěsu náprava. U řidiče navíc policisté zjistili i další pochybení.

Svědek pomohl policistům v Ostravě dopadnout dva muže při vloupání

29. května 2023 15:54 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Viděl dva muže, jak se snaží vloupat do vinotéky v Ostravě. Okamžitě proto přivolal policii. Ta pachatele zadržela přímo při činu. Kriminalisté pak zjistili, že na jednoho z mužů mají spadeno delší dobu, vloupal se totiž do 14 objektů a způsobil škodu přes půl milionu korun. Navíc neplatil výživné.


Show v Novém Jičíně připomněla zisk jediného titulu před 25 lety

Uplynulo čtvrt století od doby, kdy basketbalisté Nového Jičína vybojovali první a jediný titul mistrů republiky. Tuto událost připomněli fanoušci spolu s hráči a klubem na sportovní charitativní show.

Policisté vyšetřují výtržnictví v Kravařích a potřebují ztotožnit cyklistu

Dnes 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté obvodního oddělení Kravaře prověřují okolnosti výtržnictví, ke kterému došlo ve čtvrtek 4. dubna 2024 večer v Kravařích u restaurace Nemlýn. Podařilo se jim získat fotografie muže, který by mohl souviset s případem a který se v době incidentu pohyboval na místě na jízdním kole.

Město elektrorozvody v budovách sportoviště opraví, fotbalisté mohou hrát

Elektroinstalace v budovách areálu letního stadionu je v havarijním stavu. Aby sportovci mohli zázemí využívat, musí město provést rekonstrukci rozvodů. Studénka tento majetek převzala do svého vlastnictví od tělovýchovné jednoty počátkem roku.

Experti na energetiku řešili nízkou zaměstnanost v oboru

Nejen náš kraj se potýká se zásadním problémem v energetice, a to nedostatkem kvalifikovaných pracovníků. Český svaz zaměstnavatelů v energetice proto organizuje setkání expertů na energetiku, kteří se snaží najít cestu, jak zaměstnance v oboru udržet a přitáhnout i absolventy středních a vysokých škol.

Havířov uspořádal v životických sadech Májový den, lidé dorazili v hojném počtu

Radnice v Havířově jakožto nový vlastník životických sadů uspořádala v areálu Májový den. Což mělo u veřejnosti velký ohlas. Nicméně, tak jako v celé České republice, i zde budou kvůli počasí sčítat ztráty.

Záchranáři bojovali o život muže, který spadl v bývalé kotelně v Bohumíně

Dnes 8:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve čtvrtek 2. května odpoledne zasahovaly týmy zdravotnické záchranné služby u vážně zraněného muže na Karvinsku. Krajští operátoři obdrželi informaci o vážném zranění v objektu bývalé kotelny v Bohumíně.

Velká cena Ostravy v plavání na porubském krytém bazénu přinesla pět rekordů

Krytý bazén v Ostravě-Porubě opět patřil Velké ceně Ostravy v plavání. Letos se uskutečnil už 31. ročník. Jeho historie sahá do roku 1967, kdy začínal Velkou cenou Vítkovic.

Frýdek-Místek vyjednal pro obyvatele podmínky parkování u Tesca na Slezské

Frýdek-Místek dohodl nové podmínky parkování u malého Tesca na Slezské. Řidiči budou moci parkoviště u obchodu využít mimo otevírací dobu. Zároveň ještě letos město vybuduje nové parkoviště u Sekerovy vily, které je od prodejny naproti přes cestu.

Studenti vysokých a středních škol se utkali na mistrovství ČR v požárním sportu

V Ostravě ve středu odstartovalo Otevřené akademické mistrovství České republiky v požárním sportu. Sto sedmdesát mladých závodníků a závodnic se letos v Porubě utkalo ve čtyřech nelehkých disciplínách.

Náročný zásah hasičů hluboko v pralese Mionší, vodu k požáru museli nosit v zádových vacích

Včera 8:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky hasičů, které 1. května večer a následně až do čtvrtečních ranních hodin zasahovaly u požáru hluboko v pralese Mionší v Dolní Lomné na Frýdecko-Místecku.

Policisté vyšetřují výtržnictví v Kravařích a potřebují ztotožnit cyklistu

Dnes 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté obvodního oddělení Kravaře prověřují okolnosti výtržnictví, ke kterému došlo ve čtvrtek 4. dubna 2024 večer v Kravařích u restaurace Nemlýn. Podařilo se jim získat fotografie muže, který by mohl souviset s případem a který se v době incidentu pohyboval na místě na jízdním kole.

Vybraní studenti díky projektu absolvují deset stáží

Včera 12:36 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Projekt Mind Your Future dopřeje každý měsíc studentům středních škol stáž v renomovaných firmách. Mohou si tak udělat mnohem přesnější představu, která oblast by je v budoucnu bavila nejvíce.

Kariéroví poradci mají k ruce publikaci Vercajk

Včera 12:07 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

V rámci projektu OKAP II vznikla velmi užitečná publikace s výstižným názvem Vercajk kariérového poradce. Byli jsme na jejím křtu.

Třinečtí mistři slavili triumfální jízdou ulicemi a setkáním s fanoušky

Do ulic Třince za svými fanoušky vyrazili hokejisté, kteří se letos už popáté v řadě stali extraligovými šampiony. Na trase spanilé jízdy se s fanoušky zdravili a děkovali jim za podporu.

U hraničního přechodu Bumbálka havarovala motorkářka, lékaře museli vysadit z vrtulníku

1. května 2024 20:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ve středu 1. května odpoledne zasahoval vrtulník LZS Ostrava a posádka rychlé zdravotnické pomoci z Rožnova pod Radhoštěm u nehody motocyklu. Nehoda se stala mezi obcí Bílá a hraničním přechodem Bumbálka, na rozhraní Moravskoslezského a Zlínského kraje. Informaci o události získali operátoři tři minuty před půl třetí odpoledne.

Pro opařené dítě přiletěl na šumbarské sídliště vrtulník

29. dubna 2024 21:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přistání záchranářského vrtulníku na sídlišti mohli sledovat v pondělí dopoledne lidé v Havířově-Šumbarku. Zdravotníci tam spěchali k opařenému dítěti.

Psovodi moravskoslezských policistů uspěli v kynologických přeborech
Vydáno 7. května 2023 16:46, Celý MS kraj, Jiří Cileček
Ve dnech 23. až 28. dubna se ve Výcvikovém středisku psovodů a služebních psů Dobrotice uskutečnil devátý ročník Mistrovství Moravy psovodů se služebními psy pro rok 2022. V rámci mistrovství probíhaly současně ještě další soutěže, a to Krajský přebor psovodů Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje a Krajský přebor psovodů Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Organizátorem přeborů pro tento rok bylo naše krajské ředitelství.

družstvo KŘPT; zdroj foto: Policie ČR

Jednotlivých soutěží se zúčastnila družstva všech moravských krajských policejních ředitelství, tedy kromě našeho ředitelství co by pořadatele také týmy (psovod a pes) z krajů Vysočina, Jihomoravského, Zlínského a Olomouckého.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR MSK: "Mezinárodní přesah měla účast slovenských kolegů z Krajského ředitelství policie Žilinského kraje. Celkem dvacet devět psovodů se služebními psy soutěžilo ve dvou kategoriích, jedna se zaměřením na psy hlídkové a druhá na psy výjezdové. Disciplíny poslušnosti, obranné a pachové práce byly pro obě kategorie stejné, ale u hlídkových psů je nejen v soutěžích, ale také ve službě větší důraz kladen na zadržení a u výjezdových na pachové práce."

Cílem mistrovství bylo prověřit a vzájemně porovnat schopnosti a úroveň připravenosti psovodů a služebních psů a posoudit kvalitu výcviku z hlediska praktického použití ve výkonu služby. Poměrně vyrovnané bodové hodnocení na výsledkových listinách prokázalo vysokou úroveň připravenosti policistů i jejich čtvernohých parťáků.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR MSK: "V přeboru Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje 2023 se v kategorii hlídkových psů na prvním místě umístil prap. Bc. Martin Lank se psem Floydem a v kategorii výjezdových psů prap. Tomáš Sikora se Saganem."

Kategorie psů hlídkových

  1. prap. Bc. Martin Lank, pes Floyd, skupina základních kynologických činností Opava
  2. prap. Marek Šifalda, pes Bruttal, skupina základních kynologických činností Bruntál
  3. pprap. Ondřej Vlha, pes Bendix, skupina základních kynologických činností Opava

Kategorie psů výjezdových

  1. prap. Tomáš Sikora, pes Sagan, skupina základních kynologických činností Frýdek-Místek
  2. pprap. Bc. Marek Vyležík, pes Xanuk, skupina základních kynologických činností Ostrava
  3. pprap. Daniel Mičulka, pes Cerberus, skupina základních kynologických činností Ostrava
Daniela Vlčková, mluvčí PČR MSK: "Výsledná listina Mistrovství Moravy 2023 byla pro náš kraj velice příznivá. V hlídkových psech na nejvyšším stupni „bedny“ stál opět prap. Bc. Martin Lank se psem Floydem a v kategorii výjezdových obsadil náš krajský vítěz prap. Tomáš Sikora se Saganem krásné stříbrné místo."

Kategorie psů hlídkových

  1. prap. Bc. Martin Lank, pes Floyd, Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
  2. prap. Jindřich Šulc, pes Dasty, Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje
  3. prap. Bc. Petr Gajdošík, LL.M., pes Zak, Krajské ředitelství policie Zlínského kraje

Kategorie psů výjezdových

  1. nprap. Robert Klepáč, pes Deny, Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje
  2. prap. Tomáš Sikora, pes Sagan, Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
  3. prap. Bc. Petr Lacheta, pes Perun, Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje
Daniela Vlčková, mluvčí PČR MSK: "Nejen výhercům, ale také všem zúčastněným gratulujeme. Dlužno připomenout, že za úspěchem nejen na soutěžích, ale hlavně ve službě, stojí hodiny a hodiny náročného výcviku, kterému se psovodi se svými psy věnují. Policejní kynologové se svými „čtyřnohými kolegy„ tráví většinou čas nejen ve službě, ale také ve svém volném čase."
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000037094/psovodi-moravskoslezskych-policistu-uspeli-v-kynologickych-preborech