Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vybíjenou na škole Jubilejní hrají na republikové úrovni

Nový Jičín |

Na základní škole Jubilejní patří vybíjení k oblíbeným a velmi úspěšným sportům. Dokladem toho je nedávný velký úspěch, a to účast žákovského družstva na republikovém finálovém turnaji.

Vybíjená je obsažena v osnovách tělesné výchovy pro první stupeň základních škol. Žákovský tým ze školy Jubilejní si tuto sportovní disciplínu osvojil natolik, že v ní přes okresní a krajská kola soutěže pořádané Asociací školních sportovních klubů postoupil až do republikového finále, které se konalo v Liberci.

Daniela Halaštová, učitelka tělesné výchovy, ZŠ Jubilejní: “Tohle jsou žáci ze čtvrtých a pátých ročníků, gró tedy tvoří páťáci, kteří už hrají několikátým rokem a soustavně se vybíjené věnují. Letos jsme očekávali, že se nám bude dařit a je fakt, že tím okresním kolem jsme se probojovali náročně, ale úspěšně, a tudíž jsme se dostali do krajského kola ve Frýdku-Místku.”

I tam tedy zvítězili a čekal je dvoudenní finálový turnaj nejlepších 16 školních týmů z celé republiky. První den se odehrály zápasy v základních skupinách. Školáci z Jubilejní, jedenáct chlapců a jedna dívka, si hravě zajistili postup mezi finálovou čtyřku.

Daniela Halaštová, učitelka tělesné výchovy, ZŠ Jubilejní: “Ten druhý den jsme bojovali o medaile, které nám opravdu utekly jen o chloupek, ale bylo to hodně napínavé a škoda, že to tam necinklo. Tým je samozřejmě skvělý, oni sice byli smutní, ale já myslím, že časem zjistí, že to byl velikánský úspěch.”

Ervín Holáň, ZŠ Jubilejní: “Protože jsme ve skupině postoupili, tak jsem byl hodně rád a myslel jsem si, že už budeme první, ale nějak se to tak rychle rozehrálo a už jsme byli čtvrtí. Ale i to je dobrý.”
Jakub Šenk, ZŠ Jubilejní: “V té skupině, to bylo trošku lehčí, ale jak jsem se dostali do to finále, tak to už tam bylo těžší. No mě na tom baví to, že můžu jezdit na takové turnaje a že můžu reprezentovat školu.”
Michal Drlík, ZŠ Jubilejní: “Tenhle sport mě baví hlavně proto, že umím házet, přivedl mě k tomu brácha. tak jsem začal chodit do tohohle kroužku, pořád jsem se zlepšoval a zlepšoval. Pak jsme se dostali na republiku a tam jsme se fakt snažili co nejvíce využít ty naše síly.”
Ondřej Toman, ZŠ Jubilejní: “Užili jsme si to dobře, zápasy byly rychlé, skupina byla také docela lehká, takže až to finále bylo těžší.”
Ladislav Gróf, ředitel ZŠ a MŠ Jubilejní a Dlouhá Nový Jičín: “Je to fantastický úspěch, děti je za to třeba ocenit a samozřejmě také učitele, kteří je na to připravovali. Za dobu mého působení, si myslím, že jsme většího úspěchu nedosáhli. Účastníme se řady vědomostech i sportovních soutěží, letos jsme například zaznamenali i velice dobrý výsledek v matematické olympiádě, ale 4. místo v celorepublikové soutěži je opravdu fantastické.”
Daniela Halaštová, učitelka tělesné výchovy, ZŠ Jubilejní: “Ještě nemůžu zapomenout zmínit, že náš hráč Ondra Toman byl na republice v Liberci vyhodnocen jako hráč, který dodržuje pravidla takže získal cenu fair play.”

Při hře soupeř míčem Ondru jen lehce tečoval a rozhodčí si toho nevšiml. Ondra se ovšem k vybití sám přihlásil.

Nahlásit chybu


K tématu

Pákaři se utkali v Novojičínské tlapě, ty nejlepší teď čeká evropský šampionát

1. června 2023 12:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně se konal další ročník závodu, ve kterém účastníci poměřili síly svých rukou. Turnaj s názvem Novojičínská tlapa byl zároveň součástí české extraligové soutěže v armwrestlingu.

Malí badatelé zkoumali na táboře vědy lidské tělo i hustotu látek

4. srpna 2023 12:42 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

I když jsou prázdniny, neznamená to, že ve školách nejsou děti. Například Základní škola Komenského 68 hostila příměstský tábor Veselé vědy.

Ve školách je naštěstí i letos v létě rušno, například i na "staré" Komenského

31. července 2023 7:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Výdaje za údržby a opravy ve školských zařízeních města letos opět dosáhnou částky několika milonů korun. Velký ruch panuje v Základní škole Komenského 68, kde i díky dotaci rekonstruují žákovské kuchyňky a dílny.


V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu náměstíčko Gagarina a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

17. května 2024 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

17. května 2024 13:28 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Novojičínští senioři vyslechli, jak se na sítích šíří informace. Teď jsou na řadě řetězové e-maily

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.


Děti plnily branné disciplíny, profesionální vojáci ukázali boj zblízka

17. května 2024 9:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Den vítězství si Novojičínští nepřipomněli jen pietními akty, ale také zážitkovou akcí. Ta nabídka stezku s brannými disciplínami, vystavena byla vojenská technika a nechyběla atraktivní ukázka Armády České republiky.

Policistům hlídkujícím u šampionátu se podařilo rychle najít děti ztracené v davu

17. května 2024 14:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Relativně běžná služba policistů zapojených do bezpečnostního opatření v souvislosti s hokejovým šampionátem v Ostravě se ve čtvrtek kolem 19. hodiny změnila v urgentní pátrání po dvou malých dětech.

Mostek v Loučce musí zbourat, na řadě jsou demolice nebo opravy dalších

17. května 2024 14:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Lávka u ulice Za Potokem v Loučce, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

16. května 2024 12:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

Mostek v Loučce musí zbourat, na řadě jsou demolice nebo opravy dalších

17. května 2024 14:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Lávka u ulice Za Potokem v Loučce, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

Novojičínští senioři vyslechli, jak se na sítích šíří informace. Teď jsou na řadě řetězové e-maily

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.

Floristická soutěž provoněla novou Komenského školu

16. května 2024 15:58 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Na půdě Základní školy Komenského 66 se konalo okresní kolo floristické soutěže, pořádané Českým zahrádkářským svazem. V aranžování květin tu soupeřila děvčata ze sedmých tříd.

Bourá se první mostek v Novém Jičíně, špatně jsou na tom i další

Lávka Za Potokem v novojičínské části Loučka, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

Malí fotbalisté si užili největší školní republikový turnaj

15. května 2024 19:37 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Také školáci ze Studénky se zapojili do celorepublikového žákovského fotbalového turnaje. Letos se koná jeho 25. ročník. Své síly poměřily děti ze základních škol Butovická, Sjednocení a z Jistebníku.

Floristická soutěž v Novém Jičíně měla jasnou favoritku, už loňská vítězka je teď na mistrovství republiky

Na půdě novojičínské Základní školy Komenského 66 se konalo okresní kolo floristické soutěže, pořádané Českým zahrádkářským svazem. V aranžování květin tu soupeřila děvčata ze sedmých tříd.

Vybíjenou na škole Jubilejní hrají na republikové úrovni
Vydáno 3. července 2023 9:00, Nový Jičín, Petra Dorazilová
Na základní škole Jubilejní patří vybíjení k oblíbeným a velmi úspěšným sportům. Dokladem toho je nedávný velký úspěch, a to účast žákovského družstva na republikovém finálovém turnaji.

Vybíjená je obsažena v osnovách tělesné výchovy pro první stupeň základních škol. Žákovský tým ze školy Jubilejní si tuto sportovní disciplínu osvojil natolik, že v ní přes okresní a krajská kola soutěže pořádané Asociací školních sportovních klubů postoupil až do republikového finále, které se konalo v Liberci.

Daniela Halaštová, učitelka tělesné výchovy, ZŠ Jubilejní: “Tohle jsou žáci ze čtvrtých a pátých ročníků, gró tedy tvoří páťáci, kteří už hrají několikátým rokem a soustavně se vybíjené věnují. Letos jsme očekávali, že se nám bude dařit a je fakt, že tím okresním kolem jsme se probojovali náročně, ale úspěšně, a tudíž jsme se dostali do krajského kola ve Frýdku-Místku.”

I tam tedy zvítězili a čekal je dvoudenní finálový turnaj nejlepších 16 školních týmů z celé republiky. První den se odehrály zápasy v základních skupinách. Školáci z Jubilejní, jedenáct chlapců a jedna dívka, si hravě zajistili postup mezi finálovou čtyřku.

Daniela Halaštová, učitelka tělesné výchovy, ZŠ Jubilejní: “Ten druhý den jsme bojovali o medaile, které nám opravdu utekly jen o chloupek, ale bylo to hodně napínavé a škoda, že to tam necinklo. Tým je samozřejmě skvělý, oni sice byli smutní, ale já myslím, že časem zjistí, že to byl velikánský úspěch.”

Ervín Holáň, ZŠ Jubilejní: “Protože jsme ve skupině postoupili, tak jsem byl hodně rád a myslel jsem si, že už budeme první, ale nějak se to tak rychle rozehrálo a už jsme byli čtvrtí. Ale i to je dobrý.”
Jakub Šenk, ZŠ Jubilejní: “V té skupině, to bylo trošku lehčí, ale jak jsem se dostali do to finále, tak to už tam bylo těžší. No mě na tom baví to, že můžu jezdit na takové turnaje a že můžu reprezentovat školu.”
Michal Drlík, ZŠ Jubilejní: “Tenhle sport mě baví hlavně proto, že umím házet, přivedl mě k tomu brácha. tak jsem začal chodit do tohohle kroužku, pořád jsem se zlepšoval a zlepšoval. Pak jsme se dostali na republiku a tam jsme se fakt snažili co nejvíce využít ty naše síly.”
Ondřej Toman, ZŠ Jubilejní: “Užili jsme si to dobře, zápasy byly rychlé, skupina byla také docela lehká, takže až to finále bylo těžší.”
Ladislav Gróf, ředitel ZŠ a MŠ Jubilejní a Dlouhá Nový Jičín: “Je to fantastický úspěch, děti je za to třeba ocenit a samozřejmě také učitele, kteří je na to připravovali. Za dobu mého působení, si myslím, že jsme většího úspěchu nedosáhli. Účastníme se řady vědomostech i sportovních soutěží, letos jsme například zaznamenali i velice dobrý výsledek v matematické olympiádě, ale 4. místo v celorepublikové soutěži je opravdu fantastické.”
Daniela Halaštová, učitelka tělesné výchovy, ZŠ Jubilejní: “Ještě nemůžu zapomenout zmínit, že náš hráč Ondra Toman byl na republice v Liberci vyhodnocen jako hráč, který dodržuje pravidla takže získal cenu fair play.”

Při hře soupeř míčem Ondru jen lehce tečoval a rozhodčí si toho nevšiml. Ondra se ovšem k vybití sám přihlásil.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000038049/vybijenou-na-skole-jubilejni-hraji-na-republikove-urovni