Klasický bůček - tuto typickou českou specialitu už dnes nenajdeme téměř na žádném jídelním lístku nikde v restauraci, a to bylo hlavním impulsem pro vznik soutěže Bůček open.
“Všichni ho znají, všichni o něm ví, všichni v aktivním věku ho pomlouvají, jak můžou, a všichni na stará kolena přiznávají, že jim chutná, “ popsal tento pokrm organizátor soutěže Milan Kaplan.
“Starý francouzský recept škvaření na víně,” popsala svůj vzorek jedna z účastnic soutěže. “Zázvor, česnek, alpská sůl, dělané na cibulce,” prozradila svůj recept další soutěžící.
Porota měla během večera opravdu nelehký úkol.
“Ke třiceti druhům přivonět, třicet ochutnat, mezi tím sníst spoustu chleba, zapít to slivovičkou a to je všechno,” pospal práci Radim Plaček, předseda poroty.
“Dva měsíce jsem vegetarián, ale dnes jsem udělal výjimku a ochutnávám. A tady je mé hodnocení od vynikající, velmi dobrý, dobrý, průměrný až po nevýrazný,” uvedl Malcolm Collen, člen poroty.
“Tradičně vítězí hrozně jednoduchý recept, bůček posolit a popepřit,” mínil organizátor soutěže Milan Kaplan.
V anonymním hlasování se porota shodla, že nejlahodnějším bůčkem je vzorek, který byl sedm dní vakuován ve směsi soli, česneku a dalšího koření.