Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Co si přejí obyvatelé Karviné do roku 2016?

29. prosince 2015 13:18 | Karviná | AUTO IMPORT

Anketa s občany Karviné.

OPF SU Karviná pozvala středoškoláky na volejbalový turnaj

29. prosince 2015 12:57 | Karviná | AUTO IMPORT

Přátelská atmosféra vládla v tělocvičně Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné při volejbalovém turnaji středních škol z Karvinska. Vysokoškoláci turnaj zorganizovali už potřetí. Na vítězné týmy čekaly ceny děkana fakulty.

Otužilci se vrhli na Štědrý den do Karvinského moře

28. prosince 2015 10:37 | Karviná | AUTO IMPORT

Štědrý den si už popáté zpestřili karvinští otužilci u takzvaného Karvinského moře. Tato zajímavá akce nese název "Když Vánoce, tak u moře", letos ještě s podtitulem "Karvinské moře, zažene hoře".

Pozvánka na Silvestrovský běh 2015

27. prosince 2015 12:54 | Karviná | AUTO IMPORT

Atletická oddíl tj Jäkl Karviná pořádá poslední prosincový den již 32. ročník Silvestrovského běhu.

Karvinští podpořili Občanské sdružení Bez mámy

26. prosince 2015 14:14 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinští se mohli zapojit do uměleckých workshopů nazvaných Kumkumbatia, což v překladu ze svahilštiny znamená Objetí. Všechny výrobky pak byly vystaveny a prodány na charitativní výstavě. Výtěžek byl věnován Občanskému sdružení Bez mámy, které pomáhá africkým sirotkům.

Zahraniční studenti poznávali Karvinou a okolí

26. prosince 2015 13:04 | Karviná | AUTO IMPORT

Střední odborná škola ochrany osob a majetku hostila studenty z pěti evropských států a to v rámci programu Erasmus+. Jde o program, který umožňuje studentům vzájemné návštěvy zemí, poznávání odlišných kultur a sbírání zkušeností.

ADRA ocenila služebně nejstarší dobrovolníky

26. prosince 2015 11:08 | Karviná | AUTO IMPORT

Humanitární organizace ADRA vyzdvihla práci všech služebně nejstarších dobrovolníků z celého Karvinska. Ocenění putovalo i do Karviné, konkrétně Simona Miechové, která pracuje jako dobrovolník v Novém domově od roku 2010.

Karvinská regionální knihovna nově půjčuje didaktické hračky

25. prosince 2015 11:12 | Karviná | AUTO IMPORT

Oddělení pro děti a mládež karvinské regionální knihovny rozšířilo nabídku svých služeb. Nově si tady děti se svými rodiči mohou domů zapůjčit nejrůznější didaktické hračky a pomůcky. Díky nim si mohou doma procvičovat třeba zručnost nebo logické myšlení.

F-M chystá odchyt holubů, lidé by je neměli krmit

24. prosince 2015 17:06 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdek-Místek plánuje během zimy odchyt holubů na území města. V minulých dnech proto byla ve vytipovaných lokalitách umístěna odchytová zařízení. Aby se odchyt podařil, lidé by holuby neměli krmit. Potravu by ale neměli dávat ani toulavým kočkám.

Chirurgická kontrolní ambulance má větší čekárnu

24. prosince 2015 17:05 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Pacienti, kteří dochází do chirurgické kontrolní ambulance frýdeckomístecké nemocnice, mají nyní k dispozici větší komfort a pohodlí. Nemocnice tam totiž rozšířila čekárnu.

Komerční sdělení více

Společnost E.ON otevřela v Ostravě modernizovanou pobočku. Zákazníci ji najdou v Nové Karolině

Vyřídit snadno vše, co se týká energií, ze svého mobilu nebo tabletu online je v posledních letech pro zákazníky E.ON čím dál větší samozřejmost. Online nástroje v současnosti využívá více než 65 % klientů společnosti. I přes jasný trend používání digitální obsluhy existují momenty, kdy klienti preferují osobní kontakt, což dokazují i data obsluhy na zákaznické lince a v poradenských centrech. Jen vloni využili klienti E.ONu osobní kontakt u téměř 580 000 požadavků.

Poprvé v České republice budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu!

V rámci festivalu CIRKULUM proběhne světová premiéra velkolepé podívané s názvem Létající Citadela. Vůbec poprvé v historii České republiky budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu! Tento mezinárodní projekt má plánované dvě premiéry – první ve čtvrtek 6. 6. a druhou 7. 6. při západu slunce ve valech Slezskoostravského hradu.

Obyvatelé Ostravska oblékají herce ze seriálu Ulice

Filmoví a seriáloví herci nosí vždy perfektní outfity, protože na to mají tým lidí a štědrý rozpočet. Ale nemusí to být nutným pravidlem. I kostýmy herců se totiž mohou řídit více udržitelností a prospěšností natáčecího štábu, jak to dokazuje spolupráce ostravské neziskovky Moment s televizí Nova, díky které nyní můžete potkávat oblečení ze skříní ostravských obyvatel na hercích v seriálu Ulice.


Onkologové FN Ostrava prezentovali v New Yorku výsledky léčby srdce a plic pomocí CyberKnifu

Přednosta Kliniky onkologické FN Ostrava a LF OU doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA byl jediným Čechem, který hovořil na největším světovém kongresu, zaměřeném na přesnou radioterapii. Jeho dvě přednášky pojednávaly o léčbě srdeční komorové arytmie a nádorů plic. V posterové sekci prezentoval výsledky výzkumu ostravského pracoviště Ing. Lukáš Knybel, Ph.D., klinický inženýr CyberKnife.

Červnové Hudební výlety: znějící zámky, kostely i ostravský důl

Smršť špičkových komorních projektů chystá Svatováclavský hudební festival v rámci cyklu Hudební výlety. Unikátní prostory Moravskoslezského kraje rozezní devíti koncerty. Nebude chybět čerstvý držitel prestižní ceny Fryderyk, klarinetista Piotr Lato, nebo talent mladé generace – flétnistka Sylvie Schelingerová.

Bez občanky. ČPZP je první pojišťovnou, která plošně a v předstihu spustí akceptaci eDokladu

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) jako první zdravotní pojišťovna umožní svým klientům prokazovat svou totožnost v rámci aplikace eDoklady. Tato novinka bude dostupná na všech sto pobočkách ČPZP po celé republice od 1. června. To je o sedm měsíců dříve, než požaduje zákon. Povinnost umožnit prokazování totožnosti přes aplikaci eDoklady na svých pracovištích mají totiž zdravotní pojišťovny až od 1. ledna 2025.

Čtvrťáci a páťáci základních škol se chystají na finále soutěže Hledej pramen vody

Víte, co znamená vodní stopa? Víte, kolik je kubík vody? A kolik PET lahví byste si museli v obchodě koupit, abyste takový kubík vody měli doma? Umíte zpomalit a pozorovat růst rostlin? Zvládnete najít podle zeměpisných souřadnic indicie k odpovědi na otázku „Cesta k vodnímu pramenu vede mokřady, ale také dřevěnou stezkou. Ta má svého obránce a hlídače. Má nos, vlasy a také oči. Nápovědou je, že měří sedm metrů. Kdo to je?“

Noc kostelů poprvé otevře i ten v Ostravě-Vítkovicích

V pátek 7. června bude během 16. ročníku Noci kostelů historicky poprvé zpřístupněn i kostel sv. Pavla na Mírovém náměstí v Ostravě-Vítkovicích. Premiérově bude možné navštívit první patra kostelní věže, v níž jsou stále stopy po vodojemech (věž totiž původně jako vodojem sloužila).

Více