Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Mariánské Hory darují jídlo před expirací pro potřebné. Charita si odvezla čtvrt tuny brambor!

23. dubna 2020 9:54 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

Ostravský obvod Mariánské Hory a Hulváky ví co s nevyužitými potravinami. Jídlo například ze školní jídelny s blížícím se datem spotřeby věnuje charitě. Naposledy si takto odvezla mimo jiné více než čtvrt tuny brambor.

Pandemie koronaviru zasáhla do stavby obchvatu F-M, dokončení se možná zpozdí

22. dubna 2020 8:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zhotovitelé obchvatu Frýdku-Místku se kvůli pandemii koronaviru potýkají s problémy. Řeší hlavně nedostatek pracovníků ze zahraničí. Chod stavby na obou částech sice běží, termín dokončení se ale možná posune.

Ve Frýdku-Místku naplno jedou opravy cest a chodníků

21. dubna 2020 9:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku běží opravy cest a chodníků. Zaměstnanci technických služeb se pustili do rekonstrukcí ploch před domy v ulicích Anenská, Klicperova a Třanovského. Zároveň opravují výtluky a síťové trhliny na silnicích.

Frýdek-Místek přispěl nemocnici na provoz infekčního pavilonu, nyní se v něm léčí 5 lidí s COVID-19

21. dubna 2020 9:47 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nemocnice ve Frýdku-Místku dostala téměř 3 a půl milionu korun. Příspěvek na provoz nově vybudovaného infekčního pavilonu darovalo město. Aktuálně se tam léčí pět pacientů s nemocí COVID-19.

O děti zdravotníků pečují ve F-M dvě mateřské školy, vymýšlet jim program je někdy boj

20. dubna 2020 12:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Žáci základních a mateřských škol z Frýdku-Místku jsou už déle než měsíc doma. To ovšem neplatí pro děti lékařů, policistů a dalších pracovníků ve složkách záchranného systému. Město pro ně otevřelo dvě mateřské školy, které navštěvují. Vymyslet dětem různého věku program ale není vždy jednoduché.

Ve Frýdku-Místku začaly zápisy dětí do prvních tříd, bohužel bez jejich účasti

16. dubna 2020 18:35 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku probíhají zápisy dětí do prvních tříd základních škol. Stejně jako v jiných městech i zde upřednostňují zápisy zejména elektronickou formou. I když jsou zápisy bez účasti předškoláků, některé školy pro ně i přesto připravily doprovodný program.

V zařízeních pro seniory a odlehčovacích službách ve F-M probíhá testování na Covid-19

16. dubna 2020 12:28 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V zařízeních pro seniory a odlehčovacích službách ve Frýdku-Místku probíhá testování na Covid-19. Na dvě stovky rychlotestů získal také Domov pro seniory, kde testy prochází zaměstnanci i klienti.

Zápisy do základní a mateřské školy v Palkovicích probíhají bez dětí

16. dubna 2020 12:26 | Palkovice | Marek Remeta

V Palkovicích aktuálně probíhá zápis žáků do prvních tříd základní školy. Kvůli pandemii koronaviru se ale poprvé koná bezkontaktně. A stejně tomu bude i při zápisu do mateřské školy.

Mariánské Hory dezinfikují obecní bytové domy, pomoc nabízí i soukromým vlastníkům

16. dubna 2020 12:24 | Ostrava-Mariánské hory | Marek Remeta

V ostravském obvodě Mariánské Hory a Hulváky se pustili do dezinfekčních postřiků. Kromě veřejných ploch tam brigádníci ošetřují také prostory v městských domech.

K dezinfekci na ruce v automatech ve F-M nově přibyly i antibakteriální gely

14. dubna 2020 9:32 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zhruba týden fungují ve Frýdku-Místku automaty na dezinfekci na ruce, kterou město zajistilo pro své občany. Teď k tomuto přípravku přibyl ještě antibakteriální gel na ruce. I ten lidé najdou v pěti automatech na území města.

Komerční sdělení více

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.


Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Český Bazar - Online inzerce zdarma

Český Bazar je nově vzniklá online inzerce zdarma pro soukromé i firemní účely. Inzerci založil v roce 2023 její majitel, Jaroslav Průcha z Čeladné, s cílem nabídnout soukromou i komerční inzerci na jednom místě.

OZO Ostrava chystá Green swap = výměnu rostlin a workshop Mozaikový květináč 2024

V úterý 14. 5. 2024 se naše Reuse centrum Ostrava zbarví do zelena. Od 14 hodiny v něm totiž bude probíhat oblíbený GREEN SWAP alias VÝMĚNA ROSTLIN. Přijďte si s námi zaswapovat pokojové, balkonové i venkovní rostliny. A dále také semínka a sazenice zeleniny, bylin i květin. Rostliny k výměně můžete přinášet od rána, vyměňovat je začneme od 14 do 18 hodiny.

FN Ostrava spoluorganizovala 1. konferenci dětských sester

Historicky první konference dětských sester, kterou spolupořádala FN Ostrava se Střední zdravotnickou a Vyšší odbornou školou zdravotnickou v Ostravě, nabídla celkem 15 odborných přednášek. Všech 150 míst v konferenčním sále Výstaviště Černá louka Ostrava bylo zaplněných do posledního místa.

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Více