Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Den s průvodcem v Místku

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Zima ani deštivé přeháňky neodradily zájemce o další Den s průvodcem. Tentokrát desítky lidí poslouchaly informace o Místku. Tady loni s nápadem, podávat historii volnou formou, přišli.

Holubi mohou zlepšit manželství

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Pan Ranocha z Brušperku chová přes sto poštovních holubů a má mezi nimi i olympioniky. Všichni mají své jméno a poslouchají českou hymnu.

V kraji máme nejvíce turistů!

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Na 28. ročníku akce "Po zarostlém chodníčku" se sešlo skoro 200 lidí. V Klubu českých turistů je podobných nadšenců, v rámci celé republiky, nejvíce právě v našem kraji. Většina je registrovaná v okrese Ostrava a Frýdek-Místek.

Stovky zájemců přišly na Den otevřených dveří MSK

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

250 občanů se přišlo podívat na Den otevřených dveří Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Lidé měli jedinečnou možnost nahlédnout do běžně nepřístupných prostor a dokonce si popovídat s hejtmanem.

Nejstarší kostel v Místku má nejmodernější prvky

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Kostel svatého Jakuba v Místku vyniká zajímavým kontrastem nejstaršího a nejnovějšího. Svatostánek je nejstarší v Místku, vnitřní výzdoba je ale z velké části novodobá. Vitráže i obrazy tady vznikly teprve před 6ti lety.

V areálu Stovky je ze škváry hřiště 3. generace

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Škváru v areálu na Stovkách ve Frýdku-Místku nahradilo hřiště třetí generace. Mladí fotbalisté tak budou moci nepřetržitě trénov. Rekonstrukce si vyžádala asi dvacet milionů korun.

V areálu na Stovkách je ze škváry hřiště 3. generace

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Škváru v areálu na Stovkách ve Frýdku-Místku nahradilo hřiště třetí generace. Mladí fotbalisté tak budou moci nepřetržitě trénov. Rekonstrukce si vyžádala asi dvacet milionů korun.

V Chlebovicích vznikají nová pracovní místa

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

I když se skoro každá firma potýká s finanční krizí, v Chlebovicích se nedávno slavnostně otevřel korejský závod na výrobu automobilových dílů. V tuto chvíli pracuje ve fabrice asi šedesátka lidí a s náborem dalších se ještě počítá.

Dřevořezbář Oboda je nacházečem chór a metafor

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Jestli je v Beskydech nějaký známý dřevořezbář, tak je to Milan Oboda. Z jediného kusu dřeva dokáže vyčarovat obličej, hudební nástroj nebo třeba rostlinu. Umělecká díla tvoří už 40 let. Za tu dobu jich ze své dílny vypustil už stovky.

Evangelický kostel ve Frýdku jde s dobou

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Evangelický kostel je ve Frýdku-Místku jediný. Oproti všem svatostánkům působí dost skromně a novodobě. Evangelíci dávají totiž prostor spíše jednoduchosti a modernosti. Zdání ale může klamat. Kostel totiž oslaví už příští rok sto let.

Komerční sdělení více

Svátek jógy a tance skončil, euforie trvá. Přidejte se k instruktorům jógy!

Dubnový YOGA & DANCE Spring Festival si nezadal s podobnými svátky evropského formátu. Energické, pozitivní a přátelské setkání milovníků pohybu a vzájemné inspirace přilákalo do ostravské Dolní oblasti Vítkovic přes stovky účastníků. „Každým rokem lepší a lepší. Už to tak vypadá, že se tento festival řadí mezi nejlepší v ČR, ne-li úplně nejlepší,“ napsala na sítě nadšená Andrea.

Janáčkova Liška Bystrouška po 30 letech opět v Ostravě

Sedmá opera hukvaldského rodáka Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky se divákům ostravské opery představí už v sedmé inscenaci, po sto letech od její světové premiéry a 30 let od posledního ostravského uvedení. A protože opera přímo vybízí rozsáhlými plochami symfonické hudby a příběhem propojujícím svět zvířat a lidí k fantasknímu pohybovému ztvárnění, oslovilo NDM k režijní spolupráci choreografa a režiséra Itzika Galiliho. Premiéra bude 6. června.


Desátý ročník sympozia v Galerijní ulici v Jistebníku přinese hned několik novinek

Ve dnech 10. až 16. června se v Jistebníku uskuteční 10. ročník mezinárodního sochařského a malířského sympozia. Zúčastní se ho přední tuzemští a slovenští výtvarníci, s nimiž bude možné se potkat nejen v jistebnické Galerijní ulici, ale také v ARTcaffè, kde budou tvořit i diskutovat s příchozími. V Galerii u foťáka bude možné zhlédnout výstavu Figurama.

Huisman Czech Republic se podílí na výrobě jeřábů pro největší evopský přístav v Rotterdamu

Společnost Huisman, světový lídr ve vývoji a výrobě těžkých konstrukcí, vstupuje na trh přístavní logistiky a pro Hutchison Ports ECT Rotterdam, jednoho z předních provozovatelů kontejnerových terminálů v Evropě, dodá řadu automatických stohovacích jeřábů (Automated Stacking Cranes). Jeřáby, které musí zvládnout 4 miliony cyklů za 30 let, budou sloužit k efektivní manipulaci s lodními kontejnery v přístavu. Ve výrobním závodu Huisman Czech Republic ve Sviadnově budou mít na starosti například všechny svařovací práce.

Festival malých i velkých vynálezců a inovací Maker Faire již podruhé v Ostravě.

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá v sobotu 1. června do Ostravy. Druhý ročník se letos opět koná za finanční podpory statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje v industriálních prostorách Trojhalí Karolina. Na ostravském Maker Faire se představí přes 60 makerů z kraje i celé České republiky, VŠB - TUO zóna a připraven bude také kovářský workshop, workshopy 3D tisku, pájení nebo výroby vodních raketek. Vstupenky za zvýhodněnou cenu lze zakoupit na Goout.net.

Společnost E.ON otevřela v Ostravě modernizovanou pobočku. Zákazníci ji najdou v Nové Karolině

Vyřídit snadno vše, co se týká energií, ze svého mobilu nebo tabletu online je v posledních letech pro zákazníky E.ON čím dál větší samozřejmost. Online nástroje v současnosti využívá více než 65 % klientů společnosti. I přes jasný trend používání digitální obsluhy existují momenty, kdy klienti preferují osobní kontakt, což dokazují i data obsluhy na zákaznické lince a v poradenských centrech. Jen vloni využili klienti E.ONu osobní kontakt u téměř 580 000 požadavků.

Poprvé v České republice budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu!

V rámci festivalu CIRKULUM proběhne světová premiéra velkolepé podívané s názvem Létající Citadela. Vůbec poprvé v historii České republiky budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu! Tento mezinárodní projekt má plánované dvě premiéry – první ve čtvrtek 6. 6. a druhou 7. 6. při západu slunce ve valech Slezskoostravského hradu.

Více