Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Slonina

Hosty Reprezentačního plesu Slezské Ostravy čekala v Trojhalí bohatá tombola i speciální fotokoutek

Trojhalí Karolina se rozzářilo světly a rozeznělo hudbou. V poslední pátek před Velikonocemi zažilo už druhý ročník Reprezentačního plesu městského obvodu Slezská Ostrava. Plesem hosty provedl moderátor Petr Vondráček a k tanci hrála skupina Proxima Orchestra.

Blíží se největší akce sezóny v AKORDU, návštěvníky čekají koncerty, divadla a mnoho dalšího

26. března 2024 14:00 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Divadla, koncerty, kurzy, plesy i konference. Dům kultury Akord nabízí návštěvníkům každoročně velké množství kulturních a volnočasových aktivit. Nejinak je tomu letos, kdy přinese Akord opět bohatý program nejen pro Ostravany.

Lidová konzervatoř a Múzická škola má velký výběr oborů, studovat může začít kdokoliv

26. března 2024 13:30 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Lidová konzervatoř a Múzická škola Ostrava nabízí už více než šedesát let množství uměleckých oborů. Do školy se může přihlásit jakýkoliv zájemce nehledě na věk nebo talent. Speciálně se škola věnuje také posluchačům s handicapem.

Akademie zdravého sportu školila v Ostravě trenéry a kouče, jak trénovat děti a mládež

26. března 2024 13:00 | Celý MS kraj | Michal Slonina | Magazín TV medicína

Akademie zdravého sportu, pořádaná Lékařskou fakultou Ostravské univerzity, měla v loňském listopadu takový úspěch, že se vedení fakulty rozhodlo s akcí pokračovat a uspořádat další dva cykly. Jeden z nich se uskutečnil v univerzitní cvičné nemocnici a měl za cíl vzdělat trenéry a kouče.

Ve Slezské Ostravě budou rozmístěny velkoobjemové kontejnery na odpad z domácností

Jako každý rok budou ve Slezské Ostravě začátkem jara znovu přistaveny kontejnery pro sběr velkoobjemového odpadu. Občanům budou k dispozici od příštího týdne po dobu jedenácti dnů na různých místech v rámci městského obvodu.

Zápas FC Heřmanice Slezská zahájil ve Slezské Ostravě jarní část fotbalové sezóny

Jarní část fotbalové sezóny zahájilo 17. kolo Krajského přeboru mužů. První zápas ve Slezské Ostravě spolu odehrály 16. března Heřmanice s Pustou Polomí a Polom byla pro slezskoostravský tým těžkým soupeřem.

Liskova vila ve Slezské Ostravě je skrytou architektonickou perlou a národní kulturní památkou

21. března 2024 11:00 | Ostrava-město | Michal Slonina | Slezskoostravský expres

Vila doktora Eduarda Lisky na slezskoostravských Bazalech rozhodně není typickým turistickým cílem. Díky své hodnotné architektuře ale stojí po boku takových památek, jako je Karlův most, nebo hrad Pernštejn. Jedná se totiž o Národní kulturní památku, kterých je v celé České republice méně než 400.

Slezskoostravská ZŠ Bohumínská přichystala akce pro předškoláky, součástí byly i jarní dílničky

Základní škola Bohumínská ve Slezské Ostravě připravila po roce opět bohatý program pro předškoláky. Na začátku března byly na programu hojně navštěvované jarní dílničky, kde si děti mohly vytvořit spoustu jarních výrobků.

ZŠ Bohumínská ve Slezské Ostravě připravila po roce opět bohatý program pro předškoláky

Základní škola Bohumínská ve Slezské Ostravě připravila po roce opět bohatý program pro předškoláky. Na začátku března byly na programu hojně navštěvované jarní dílničky, kde si děti mohly vytvořit spoustu jarních výrobků.

Na Slezskoostravském hradě řádili čerti a démoni, sjeli se krampusáci z celé České republiky

Na Slezskoostravském hradě měli v sobotu rej všichni krampusi, čerti, čarodějnice i další strašidelné bytosti. Ve Slezské Ostravě se takto krampusáci sešli poprvé, a nejen děti si díky tomu mohly užít nefalšovanou pekelnou zábavu.

Komerční sdělení více

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.


NDM odhalí 12. května pamětní desku tenoristovi Richardu Kublovi a jeho sestře Marii

Vedení Národního divadla moravskoslezského odhalí v den posledního představení Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024 pamětní desku další výrazné divadelní osobnosti. V Roce české hudby a současně k 80. výročí jeho úmrtí vzdá poctu světoznámému tenoristovi a smetanovskému interpretovi RICHARDU KUBLOVI (1890–1964) a zároveň uctí i jeho sestru Marii (1891–1974), učitelku hry na klavír a jeho celoživotní oporu.

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.

Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Více