Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Otýlie Tobolová

Międzynarodowy obóz wodniacki

20. července 2016 13:48 | Stonava | Otýlie Tobolová

W ogrodzie przy Domu PZKO w Wierzniowicach zakończył się międzynarodowy obóz wodniacki zorganizowany przez Stowarzyszenie Posejdon oraz organizację Współżycie, pracującą z młodą generacją romskiej populacji w Ostrawie.

Zbór ewangelicki w Stonawie ma 65 lat

13. července 2016 16:51 | Stonava | Otýlie Tobolová

Zbór ewangelicki w Stonawie obchodził 65 lat. To jednak nie jedyna rocznica, o której w tym dniu wspomniał w kościele ksiądz Władysław Wolny.

Koniec roku szkolnego w PSP Stonawa

6. července 2016 17:39 | Stonava | Otýlie Tobolová

Wakacje są już od kilku dni, my w naszym reportażu powrócimy jednak jeszcze do ostatnich chwil minionego roku szkolnego.

Festyn szkolny w Stonawie

29. června 2016 19:37 | Stonava | Otýlie Tobolová

Czerwiec to także na Zaolziu czas szkolnych festynów. W Stonawie jest festyn od wielu lat wspólną imprezą kół Macierzy Szkolnej i Polskiego Związku Kulturalno-Oświatowego.

Dzieci mamom, mamy dzieciom

22. června 2016 9:46 | Stonava | Otýlie Tobolová

Własna pociecha w roli małego recytatora, śpiewaka czy tancerza to chyba dla jego mamy w dniu jej święta najmilszy prezent.

Muzyczne przedstawienie o miłości w Scenie Polskiej

15. června 2016 19:36 | Stonava | Otýlie Tobolová

Powróćmy jak za dawnych lat to tytuł przedstawienia, w którym aktorzy Sceny Polskiej Teatru Cieszyńskiego przenoszą widzów w dawno minony świat przedwojennego polskiego kina.

Rajdowcy katyńscy w Stonawie

8. června 2016 15:41 | Stonava | Otýlie Tobolová

Do Stonawy przyjechali motocykliści ze Stowarzyszenia Rajd Katyński, by uczcić pamięć polskich żołnierzy poległych i pomordowanych w czesko-polskiej wojnie o przynależność państwową Śląska Cieszyńskiego.

Wanda Michałek w roli reżysera

1. června 2016 19:50 | Stonava | Otýlie Tobolová

Jak jeden malarz chciał namalować szczęśliwego motyla - to tytuł ostatniej w tym sezonie premiery Teatru Bajka.

Zaproszenie na Gróm Rockfest 2016

1. června 2016 19:48 | Stonava | Otýlie Tobolová

Kultuwa śląska formacja TSA z Markiem Piekarczykiem czy inna legenda haevy metalu, ostrawski Citrón, to główne gwiazdy 7. edycji Dolańskiego Gróm Rockfestu. Organizatorzy - MK PZKO Karwina-Frysztat - wrócili z imprezą na przystań do parku Bożeny Niemcowej. Oprócz dobrej muzyki będzie więc też sporo atrakcji dla dzieci, jako że Gróm Rockfest 2016 został pomyślany ponownie jako rodzinne spotkania przy dobrej muzyce. A jej wysoki poziom gwarantują także bardzo obiecujące zespoły z krótszym stażem muzycznym: Oberschlesien porównywany do niemieckiego Rammsteinu, zespół Black Bee, o którego muzyce mówi się, że to czysty rock' n' roll bez offów czy zespół Coria z wokalistą Tomaszem Mrozkiem. Impreza odbędzie się w sobotę 18 czerwca, początek o godzinie 16,00.

Stonawa i Lira koncertowały w Pradze

25. května 2016 16:15 | Stonava | Otýlie Tobolová

Chóry Stonawa i darkowska Lira koncertowały na zaproszenie Klubu Polskiego w Pradze.

Komerční sdělení více

Blíží se největší taneční párty pod otevřeným nebem! Festival Beats for Love láme rekordy

Jubilejní 10. ročník festivalu Beats for Love se blíží raketovou rychlostí. Na začátku července festival rozproudí život v populární ostravské oblasti Dolních Vítkovic. Svým nabitým line-upem organizátoři nenechají v klidu žádného nadšence do elektronické taneční hudby. Aktuálně je navíc k dispozici kompletní seznam a denní line upy všech zahraničních hvězd, které na akci vystoupí. A je to doopravdy přehlídka jmen světových formátů!

OSTROJ slaví první úspěchy po náročném období. V prvním čtvrtletí 2024 rostl a hlásí zisk

Český průmysl prochází v posledních letech těžkým obdobím. Etapa dramatických změn zasáhla také společnost OSTROJ, pro kterou byl rok 2023 především o investicích a transformaci. Strategická rozhodnutí se pak pozitivně promítla už na začátku letošního roku – OSTROJ dosáhl v prvním čtvrtletí roku 2024 hospodářského výsledku před zdaněním o více jak 25 mil. Kč nad plánem pro toto období. První kvartál byl pro firmu naposledy ziskový v roce 2021.


Do strojírenství a metalurgie vstupují nové technologie, vodík a AI

České strojírenství a metalurgický byznys se nezadržitelně mění. Do hry vstupuje další automatizace, smart systémy, vodík a umělá inteligence. Tahounem změn jsou zatím spíše velké firmy, malým a středním podnikům stojí v cestě méně zdrojů na investice, nedostatek špičkových lidí i obava o kyberbezpečnost. V případě inovativních vodíkových technologií je pak problémem přílišná regulace předbíhající vývoj. Uvedli to zástupci Národního strojírenského klastru a účastníci konference Strojírenství Ostrava 2024.

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.

Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Více