Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Stará hyperbarická komora by mohla sloužit kosmonautům. Fifejdská nemocnice hledá další využití

11. dubna 2024 12:07 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Jak už z našeho zpravodajství víte, Městská nemocnice Ostrava získala novou hyperbarickou komoru. Nyní řeší další využití starého padesáti tunového zařízení. Zajímavou možností by mohla být její přeměna pro modul na přípravu kosmonautů na lety do vesmíru.

Aplikace čistáOVA funguje už šest let. Lidé díky ní mohou upozornit na závady ve městě

11. dubna 2024 9:20 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Komu není lhostejný veřejný prostor ve kterém žije, může v Ostravě už šestým rokem využívat aplikaci čistáOVA. Díky ní úředníky radnice jednoduchým způsobem upozorní na jakékoliv závady, jako například rozbitý chodník, či nepořádek v ulicích.

Nový hejtman se sešel s odboráři a zástupci Liberty. Zaměstnanci už berou jen 70 procent mzdy

Setkání nového hejtmana Josefa Bělici s odboráři a zástupci hutě Liberty nepřineslo nic nového. Situace je stále najatá a každý týden pouze přichází informace, že se nástup pracovníků o týden odkládá. Jasněji by mohlo být po schůzce členů vlády s majitelem huti v Praze.

Všechny vozy ostravské MHD jsou vybaveny kamerami. Policistům značně pomáhají v práci

10. dubna 2024 12:21 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava se snaží o co největší bezpečnost městské hromadné dopravě a proto byla všechna vozidla vybavena kamerovým systémem. Nejen že to působí preventivně na zloděje a výtržníky, ale pomáhá to také policistům při odhalování pachatelů trestných činů.

Podvodníci přišli na další podvod, vnucují seniorům opravy okapů na domcích

V Ostravě řeší policisté neobvyklý způsob podvodu, který nejprve vypadá jako zajímavá nabídka. Pachatelé si vytipují starší domek a pokud jim otevře senior, vnutí mu výměnu okapů. Majitelka tak přišla o veškeré úspory a okapy si musí nechat opravit.

Náměstí SNP v Ostravě Jihu čekají významné změny. Cílem je atraktivní místo k setkávání

9. dubna 2024 9:16 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Náměstí SNP v Ostravě-Jihu čekají velké změny. Cílem je, aby znovu získalo původní význam oblíbeného místa k setkávání lidí a trávení volného času. Základem proměny je urbanistická studie, kterou si město nechalo vypracovat.

Ostrava bude mít nové partnerské město na Ukrajině. Doněck nahradí Dnipro

8. dubna 2024 12:14 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava bude mít nové partnerské město na Ukrajině. Doněck nahradí Dnipro, které se v mnohém podobá Ostravě. Zastupitelé města už tento návrh schválili.

Stavba koncertní haly v Ostravě začíná. Město už podepsalo smlouvu se zhotovitelem

8. dubna 2024 11:19 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Výstavbě koncertní haly a rekonstrukci kulturního domu už nestojí nic v cestě. Žádný z účastníků výběrového řízení na zhotovitele stavby se neodvolal a tak mohlo vedení Ostravy podepsat smlouvu se sdružením firem IMOS Brno a IPS Třinec.

S teplým počasím přišel i zvýšený počet úrazů cyklistů. Záchranáři připomínají význam helmy

Je to každý rok stejné. Přijde teplejší víkend a okamžitě to pocítí zdravotnická záchranná služba na zvýšeném počtu úrazů cyklistů. Tentokrát se bohužel odehrál i jeden tragický pád, kdy na Bruntálsku senior na elektrokole narazil do plotu.

Grossmannova vila láká návštěvníky už týden. Výtěžek ze vstupného dostal Ondrášek

8. dubna 2024 9:02 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Grossmannova vila je otevřená teprve týden a dá se říct, že Ostrava určitě získala nový turistický cíl. Zájem o prohlídky je totiž obrovský, což je dobře i kvůli tomu, že výtěžek ze vstupného byl věnován Mobilnímu hospici Ondrášek.

Komerční sdělení více

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.


Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Český Bazar - Online inzerce zdarma

Český Bazar je nově vzniklá online inzerce zdarma pro soukromé i firemní účely. Inzerci založil v roce 2023 její majitel, Jaroslav Průcha z Čeladné, s cílem nabídnout soukromou i komerční inzerci na jednom místě.

OZO Ostrava chystá Green swap = výměnu rostlin a workshop Mozaikový květináč 2024

V úterý 14. 5. 2024 se naše Reuse centrum Ostrava zbarví do zelena. Od 14 hodiny v něm totiž bude probíhat oblíbený GREEN SWAP alias VÝMĚNA ROSTLIN. Přijďte si s námi zaswapovat pokojové, balkonové i venkovní rostliny. A dále také semínka a sazenice zeleniny, bylin i květin. Rostliny k výměně můžete přinášet od rána, vyměňovat je začneme od 14 do 18 hodiny.

FN Ostrava spoluorganizovala 1. konferenci dětských sester

Historicky první konference dětských sester, kterou spolupořádala FN Ostrava se Střední zdravotnickou a Vyšší odbornou školou zdravotnickou v Ostravě, nabídla celkem 15 odborných přednášek. Všech 150 míst v konferenčním sále Výstaviště Černá louka Ostrava bylo zaplněných do posledního místa.

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Více