Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

Hokejový bronz patří Středočechům, o zlato si to zítra ráno v osm rozdají Moravskoslezský kraj a Praha

2. února 2012 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Poražení semifinalisté museli sebrat poslední zbytky sil a zmobilizovat se na své poslední olympijské vystoupení - zápas o bronz. Evidentně lépe se to podařilo hokejistům Středočeského kraje, který vedl nad Zlínským po první třetině už 3:0 a nakonec zvítězil poměrem 6:3.

V tanci brali Olomoučtí tři medaile!

1. února 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Tanečníci disco dance završili své účinkování na zimní Olympiádě dětí a mládeže 2012 finálovou soutěží duet a malých skupin. Do semifinále nastoupili reprezentanti z devíti krajů České republiky, ve finále pak ti nejlepší.

Medailistům přijel do Frenštátu pogratulovat i Karel Loprais

1. února 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Náměstí ve Frenštátě p. R. se včera vpodvečer zahalilo do slavnostního hávu. Stalo se dějištěm medailového ceremoniálu, na který dorazily i autobusy se sportovci, kteří absolvovali závody na Bílé. Moderátor Štěpán Škorpil přivítal zaplněné náměstí a představil hosty, mezi nimiž byla náměstkyně hejtmana MSK Věra Palková, starostka města Frenštát p. R. Zdeňka Leščišinová a slavný závodník Karel Loprais.

Ze skupiny A postupují domácí a Praha

1. února 2012 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Dění ve skupině A v Multifunkční hale vedle ostravské ČEZ Arény si podmanili hokejisté Moravskoslezského kraje. Od první porážky, když v pondělí podlehli Praze, už neztratili ani bod. Dnes porazili nejprve Královéhradecký kraj jednoznačně 3:0 a podobně s přehledem si poradili i krajem Ústeckým - 3:1.

ODM 2012: 2. Soutěžní den

31. ledna 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Ve skupině A v úterý poprvé ztratila vedoucí Praha. Ze zápasu s Jihomoravským krajem si odnesla jen bod za remízu 1:1 a podobně se jí (ne)vedlo s Ústeckým krajem (2:2). Domácí hokejisté z Moravskoslezského kraje posílili své naděje na postup do bojů o medaile, když porazili Vysočinu 3:1 a Karlovarský kraj 5:4.

ODM 2012: 1. Soutěžní den

30. ledna 2012 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Olympiáda dětí a mládeže 2012, kterou z pověření českého olympijského výboru hostí Moravskoslezský kraj, zahájila svůj program prvním soutěžním dnem. Kromě frenštátských můstků se daly do pohybu všechna sportoviště.

Olympiáda dětí a mládeže 2012 byla slavnostně zahájena

29. ledna 2012 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Zimní Olympiáda dětí a mládeže začala psát svou pátou kapitolu. Bývalý olympionik ve skocích na lyžích a vnuk legendárního Jiřího Rašky, Jan Mazoch, v neděli odpoledne přesně v 15:44 hodin v ostravské ČEZ Aréně slavnostně zapálil olympijský oheň, a tím oficiálně odstartoval olympijské hry dětí a mládeže do 16 let, které letos pořádá Moravskoslezský kraj.

Předseda ČOV Milan Jirásek přijede na ODM 2012

26. ledna 2012 14:58 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek podporuje myšlenku Olympiády dětí a mládeže.

Slavnostní zahájení Olympiády dětí a mládeže 2012 už tuto neděli!

26. ledna 2012 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Už tuto neděli v 15 hodin odstartuje oficiálním zahájením v ostravské ČEZ Aréně 5. zimní Olympiáda dětí a mládeže 2012. Její hostitel, Moravskoslezský kraj, bude žít olympijskými boji až do pátku 3. února, kdy olympiáda končí finálovým zápasem hokejistů a slavnostním zakončením.

Jiří Raška zemřel

20. ledna 2012 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Olympijský vítěz ve skocích na lyžích a nejlepší lyžař minulého století Jiří Raška zemřel. Tato smutná zpráva zasáhne i průběh Olympiády dětí a mládeže. Místo sportovní legendy zapálí při slavnostním zahajovacím ceremoniálu olympijský oheň Raškův vnuk Jan Mazoch.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více