Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Mateřské školky ve Frýdku-Místku najely na prázdninový provoz

Frýdek-Místek |

Mateřské školky ve Frýdku-Místku najely na prázdninový provoz. Město ale udělalo všechno proto, aby rodičům v nelehké době vyšlo vstříc a některá zařízení tak mají prodlouženou provozní dobu, než tomu bylo například v minulých letech. Kapacity se také z velké části zaplnily a měly by tak pokrýt všechny požadavky rodičů.

Ve Frýdku-Místku budou mateřské školky plné dětí i během letních prázdnin. Školky sice najely na letní provoz, ale většina z nich ho upravila o prodlouženou provozní dobu.

Soňa Bystroňová, ředitelka MŠ Pohádka: "Mateřská škola Pohádka je vlastně už několik let po celou dobu letních prázdnin otevřená nepřetržitě, výjimkou jsou poslední dva týdny v srpnu, kdy už školičku připravujeme na nový školní rok."
Martin Kocur, ředitel MŠ Beruška: "Trošičku jsme to více uzpůsobili potřebám rodičů, takže jsme rozšířili prázdninový režim na více dní a více méně bez omezení tříd a ptali jsme se našich rodičů, jak to vnímají a cítí a podle toho jsme se to potom snažili zařídit tak, abychom byli všichni spokojení."
Soňa Bystroňová, ředitelka MŠ Pohádka: "Zájem je teď opravdu velký v období letních prázdnin. Máme třídy naplněné na počet 28, výhodou, je že máme k dispozici asistenty pedagoga. To znamená, že se trošičku posílí ty řady pedagogů na všech třídách. Pro letošní rok máme otevřené 4 třídy."
Pavel Machala, náměstek primátora F-M: "Vzhledem k tomu, že mateřské školy byly kvůli koronaviru až na dvě výjimky uzavřeny, téměř po dobu dvou měsíců, tak jsme se snažili v době prázdnin vyjít vstříc rodičům a námi zřizované mateřské školy prodloužily svou dobu někde o týden, někde o dva. Všechno naleznou rodiče na internetu, to znamená rodiče se nemusí bát, že by své děti neměli své děti kde o prázdninách dát."

Mateřská školka Pohádka byla jedna ze dvou otevřených, které se během doby koronavirové staraly o děti zaměstnanců Integrovaného záchranného systému.

Soňa Bystroňová, ředitelka MŠ Pohádka: "My vlastně zajišťujeme provoz i pro Nemocnici Frýdek-Místek, to znamená, že řada dětiček zdravotních sester a doktorů jsou našimi dětmi."

V létě bývá ve školkách všeobecně méně dětí. Řada zaměstnanců navíc čerpá také dovolenou. V provozu ale zůstává dostatek školek, které se o děti postarají.

Soňa Bystroňová, ředitelka MŠ Pohádka: "Máme dvě budovy mateřské školy, tak nejdříve zajišťuje provoz Mateřská škola Třanovského, ta ji zajišťuje zhruba do 23. července a potom bude zajišťovat provoz Mateřská škola Gogolova."
Martin Kocur, ředitel MŠ Beruška: "Kapacita byla využita tak na 60 až 70 procent v rámci obou našich budov co máme tady ve městě a tím pádem vlastně jsme vyšli rodičům vstříc. Je to navýšení oproti standardnímu prázdninovému režimu, ale prostě jsme to tak brali, že je to naše povinnost vyjít vstříc."
Pavel Machala, náměstek primátora F-M: "Za tuto aktivitu bych chtěl všem pracovníkům mateřských škol velmi poděkovat."

Například mateřská škola Beruška bude poskytovat své služby o týden déle, než plánovala, takže fungovat bude celé čtyři týdny, a to jak v objektu na ulici Nad Lipinou, tak Olbrachtova. Ta měla doposud například děti od sebe odděleny.

Martin Kocur, ředitel MŠ Beruška: "Prázdninový režim už bude trochu v jiném duchu, tam už se to víceméně řešit nebude. Tím, že děti budou posbírány ze všech tříd nebo případně z jiných budov, tak tam už to trochu ztrácí smysl, takže tam už se to rozvolní a jednak venku, tak i ve třídě budou děti moci být namíchány."

O týden prodlužují provoz školky na Lískovecké a Bavlnářské. Pět týdnů, bude v provozu MŠ Sněženka na ulicích 8. pěšího pluku i Svatopluka Čecha. A celých šest týdnů bude dětem k dispozici školka na ulici Josefa Myslivečka. Podrobný rozpis najdete na webu města.

Nahlásit chybu


K tématu

K zápisu se do opavských mateřských škol hlásí 662 dětí

6. května 2023 16:40 | Opava | Adéla Pluhaříková

Na začátku května tradičně probíhají zápisy nejmenších dětí do školek. Opava nabízí dvacet sedm mateřských škol. Oproti minulému roku se navýšil počet přihlášených dětí, na druhé straně se zvětšily i kapacity. I tak se může stát, že se na všechny děti nedostane.

MŠ Resslova v Havířově oslavila Den matek folklorem

9. května 2023 10:33 | Havířov | Bára Kelnerová

Den matek se bude slavit sice až 14. května. Mateřská škola Resslova svátek oslavila už nyní, a to velkolepou akcí na zahradě. Zábavné odpoledne si užily děti, ale i rodiče či prarodiče.

V Ostravě hrají šachy děti ve školkách. Rozvíjí děti v mnoha směrech

27. dubna 2023 11:28 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ačkoliv se to může zdát neuvěřitelné, v Ostravě hrají šachy už děti v mateřských školách a není to jen bezmyšlenkovité posunování figurek po šachovnici. I ony už umí připravit pěknou past na soupeře.


V Havířově začali odtahovat vozidla, která brání v čištění komunikací

Radnici v Havířově došla trpělivost s řidiči, kteří parkují v místech, kde se v konkrétní den provádí čištění komunikací. Vozidla se rozhodla odtahovat.

Dívka se topila v řece Ostravici, spadl jí tam telefon. Zachránili ji policisté a hasiči

Včera 8:34 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

21leté dívce padl mezi kameny v řece Ostravici ve Frýdku-Místku telefon. Chtěla ho vytáhnout, spadla do vody a strhl ji proud. Náhodný svědek zburcoval záchranné složky. Jako první byl na místě strážník městské policie, který držel dívku na laně. Do vody se pak pro dívku vrhl státní policista.

Manželé Kubovi oslavili zlatou svatbu

Včera 14:20 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Velmi slavnostní atmosféra zavládla v neděli 14.4. na stonavské radnici. Manželé Kubovi tady po padesáti letech obnovili svůj svatební slib.

“Blešák” v Novém Jičíně zaujal, přesunul se na náměstí

Obliba bleších trhů mezi nakupujícím i prodejci roste. V Novém Jičíně se původně jednodenní akce konaná v uzavřeném prostoru rozšířila na dva dny, a uskutečnila se na Masarykově náměstí.

Mezinárodní festival filmů o lidských právech Jeden svět je opět v Ostravě

V Ostravě začal další ročník mezinárodního filmového festivalu Jeden svět. Promítá filmy o lidských právech v celkem 48 městech v České republice a jedná se o největší festival svého druhu na světě.

V Karviné přibyly další uzavírky a objížďky, řidiči musí využívat objízdné trasy

16. dubna 2024 16:14 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Karvinští řidiči se musí obrnět trpělivostí, v pondělí se rozběhly další opravy důležitých tahů ve městě a na objízdných trasách se tvoří kolony.

Ostravské děti mohou zase vyrazit na čerstvý vzduch. Letos město vyčlení 27 milionů kč

16. dubna 2024 12:18 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava znovu podpoří ozdravné pobyty pro děti z mateřských a základních škol. Letos pro tyto účely město připravilo 27 milionů korun a díky tomu mohou děti za čistým ovzduším třeba do Beskyd nebo Jeseníků.

Provoz na D1 před Ostravou půl roku omezí oprava mostu, další se opravuje v opačném směru

16. dubna 2024 9:42 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nejbližších 5 měsíců budou muset řidiči strpět omezení na dálnici D1, kde na 340. kilometru ve směru na Ostravu probíhá celková rekonstrukce mostů.

Stonavští předškoláci absolvovali zápis do 1. třídy

Včera 14:21 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Stonavští předškoláci během dvou dnů absolvovali zápisy do první třídy.

Ostravané tvoří prostor. Podpořeno bylo dalších 5 projektů

16. dubna 2024 9:07 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

V Ostravě už několik let funguje oblíbený dotační program, který umožňuje obyvatelům města zvelebit si okolí svého bydliště. Nese název Tvoříme prostor a v těchto dnech zastupitelé schválili dalších 5 zajímavých projektů.

Frýdek-Místek udržuje tradici Podbeskydského ještěra

Podbeskydský ještěr je už zavedená značka soutěže mladých cukrářů. Pořádá ji SŠ gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku a rovněž na letošním ročníku jsme mohli obdivovat umění cukrářských talentů.

Dívka se topila v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Zachránili ji policisté a hasiči

Strážníci, policisté a hasiči zachraňovali 21letou dívku, která se topila v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Díky perfektní spolupráci a také velkému štěstí se dívka neutopila pod jezem. Dlouhé minuty totiž čekala na záchranu, než si jí někdo ve vodě všimne.

O vodě se školáci z Nové Vsi na Den Země učili v planetáriu

Děti ze základní školy v Nové Vsi se u příležitosti Dne Země učily v mobilním planetáriu, které bylo postavené v tělocvičně.

Klauni z Balónkova baví děti na dětském oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku

Pravidelně navštěvují dětská oddělení v nemocnicích a baví tamní děti. Návštěvy klaunů patří mezi nedílnou součást péče o malé pacienty i v Nemocnici ve Frýdku-Místku. Samotní klauni svou práci berou jako poslání.

V průběhu jara vysadí ve Frýdku-Místku na 100 stromů a 400 keřů

Frýdek-Místek bude bohatší o další stovky kusů dřevin. Právě v těchto dnech totiž probíhá pravidelná jarní výsadba stromů a keřů. Letos do ní město investuje 880 tisíc korun.

Aktivní senioři uspořádali ve Frýdku-Místku turnaj v badmintonu

Sportem předcházejí krizi středního věku. Takové je pořekadlo seniorů ve spolku Aktivní senioři Frýdek-Místek. Aktuálně mají za sebou třetí ročník turnaje v badmintonu, který měl tradičně velký úspěch. Desítky seniorů mezi sebou s velkým nasazením soupeřili o medaile a nejlepší umístění.

Mateřské školky ve Frýdku-Místku najely na prázdninový provoz
Vydáno 6. července 2020 15:54, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Mateřské školky ve Frýdku-Místku najely na prázdninový provoz. Město ale udělalo všechno proto, aby rodičům v nelehké době vyšlo vstříc a některá zařízení tak mají prodlouženou provozní dobu, než tomu bylo například v minulých letech. Kapacity se také z velké části zaplnily a měly by tak pokrýt všechny požadavky rodičů.

Ve Frýdku-Místku budou mateřské školky plné dětí i během letních prázdnin. Školky sice najely na letní provoz, ale většina z nich ho upravila o prodlouženou provozní dobu.

Soňa Bystroňová, ředitelka MŠ Pohádka: "Mateřská škola Pohádka je vlastně už několik let po celou dobu letních prázdnin otevřená nepřetržitě, výjimkou jsou poslední dva týdny v srpnu, kdy už školičku připravujeme na nový školní rok."
Martin Kocur, ředitel MŠ Beruška: "Trošičku jsme to více uzpůsobili potřebám rodičů, takže jsme rozšířili prázdninový režim na více dní a více méně bez omezení tříd a ptali jsme se našich rodičů, jak to vnímají a cítí a podle toho jsme se to potom snažili zařídit tak, abychom byli všichni spokojení."
Soňa Bystroňová, ředitelka MŠ Pohádka: "Zájem je teď opravdu velký v období letních prázdnin. Máme třídy naplněné na počet 28, výhodou, je že máme k dispozici asistenty pedagoga. To znamená, že se trošičku posílí ty řady pedagogů na všech třídách. Pro letošní rok máme otevřené 4 třídy."
Pavel Machala, náměstek primátora F-M: "Vzhledem k tomu, že mateřské školy byly kvůli koronaviru až na dvě výjimky uzavřeny, téměř po dobu dvou měsíců, tak jsme se snažili v době prázdnin vyjít vstříc rodičům a námi zřizované mateřské školy prodloužily svou dobu někde o týden, někde o dva. Všechno naleznou rodiče na internetu, to znamená rodiče se nemusí bát, že by své děti neměli své děti kde o prázdninách dát."

Mateřská školka Pohádka byla jedna ze dvou otevřených, které se během doby koronavirové staraly o děti zaměstnanců Integrovaného záchranného systému.

Soňa Bystroňová, ředitelka MŠ Pohádka: "My vlastně zajišťujeme provoz i pro Nemocnici Frýdek-Místek, to znamená, že řada dětiček zdravotních sester a doktorů jsou našimi dětmi."

V létě bývá ve školkách všeobecně méně dětí. Řada zaměstnanců navíc čerpá také dovolenou. V provozu ale zůstává dostatek školek, které se o děti postarají.

Soňa Bystroňová, ředitelka MŠ Pohádka: "Máme dvě budovy mateřské školy, tak nejdříve zajišťuje provoz Mateřská škola Třanovského, ta ji zajišťuje zhruba do 23. července a potom bude zajišťovat provoz Mateřská škola Gogolova."
Martin Kocur, ředitel MŠ Beruška: "Kapacita byla využita tak na 60 až 70 procent v rámci obou našich budov co máme tady ve městě a tím pádem vlastně jsme vyšli rodičům vstříc. Je to navýšení oproti standardnímu prázdninovému režimu, ale prostě jsme to tak brali, že je to naše povinnost vyjít vstříc."
Pavel Machala, náměstek primátora F-M: "Za tuto aktivitu bych chtěl všem pracovníkům mateřských škol velmi poděkovat."

Například mateřská škola Beruška bude poskytovat své služby o týden déle, než plánovala, takže fungovat bude celé čtyři týdny, a to jak v objektu na ulici Nad Lipinou, tak Olbrachtova. Ta měla doposud například děti od sebe odděleny.

Martin Kocur, ředitel MŠ Beruška: "Prázdninový režim už bude trochu v jiném duchu, tam už se to víceméně řešit nebude. Tím, že děti budou posbírány ze všech tříd nebo případně z jiných budov, tak tam už to trochu ztrácí smysl, takže tam už se to rozvolní a jednak venku, tak i ve třídě budou děti moci být namíchány."

O týden prodlužují provoz školky na Lískovecké a Bavlnářské. Pět týdnů, bude v provozu MŠ Sněženka na ulicích 8. pěšího pluku i Svatopluka Čecha. A celých šest týdnů bude dětem k dispozici školka na ulici Josefa Myslivečka. Podrobný rozpis najdete na webu města.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000021001/materske-skolky-ve-frydku-mistku-najely-na-prazdninovy-provoz