Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Provoz na D1 před Ostravou půl roku omezí oprava mostu, další se opravuje v opačném směru

Nejbližších 5 měsíců budou muset řidiči strpět omezení na dálnici D1, kde na 340. kilometru ve směru na Ostravu probíhá celková rekonstrukce mostů.

Klauni z Balónkova baví děti na dětském oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku

Pravidelně navštěvují dětská oddělení v nemocnicích a baví tamní děti. Návštěvy klaunů patří mezi nedílnou součást péče o malé pacienty i v Nemocnici ve Frýdku-Místku. Samotní klauni svou práci berou jako poslání.

Senioři se mohou hlásit o místo v novém Domově pod Bílou horou v Kopřivnici

Včera 15:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Domov pod Bílou horou v Kopřivnici ode dneška přijímá žádosti o službu v domově pro seniory a v domově se zvláštním režimem. Celkem nabízí 84 míst. Nový domov buduje Moravskoslezský kraj od konce roku 2021, aktuálně se stavba dokončuje a připravuje se spuštění provozu domova jako nové krajské příspěvkové organizace. Slavnostní otevření je naplánováno na 18. červen.

Podvodníci připravili několik lidí na Opavsku o téměř milion korun

Včera 14:56 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Podvodů na internetu a po telefonu stále přibývá. Kriminalisté na Opavsku aktuálně prověřují případy několik případů, kdy se lidé nechali zlákat na výhodné investice, falešný přeplatek na daních nebo také na osobní setkání, inzerci, či přesvědčení o napadení osobního účtu v bance. Podvodníci tak připravili důvěřivé lidi dohromady o téměř milion korun. Vypátrat takové podvodníky je téměř nemožné. Policie proto stále varuje veřejnost, aby byla obezřetná.

V průběhu jara vysadí ve Frýdku-Místku na 100 stromů a 400 keřů

Frýdek-Místek bude bohatší o další stovky kusů dřevin. Právě v těchto dnech totiž probíhá pravidelná jarní výsadba stromů a keřů. Letos do ní město investuje 880 tisíc korun.

V archeoparku se lidé seznámili s bohy a démony Slovanů

Návštěvníci Archeoparku v Chotěbuzi se mohli seznámit s Bohy a démony, kteří kdysi provázeli životem Slovany. Přednášku zpestřila ukázka replik nálezů z celé Evropy.

Aktivní senioři uspořádali ve Frýdku-Místku turnaj v badmintonu

Sportem předcházejí krizi středního věku. Takové je pořekadlo seniorů ve spolku Aktivní senioři Frýdek-Místek. Aktuálně mají za sebou třetí ročník turnaje v badmintonu, který měl tradičně velký úspěch. Desítky seniorů mezi sebou s velkým nasazením soupeřili o medaile a nejlepší umístění.

Kniha očima pamětníků „K poslední šichtě – Zdař Bůh!“ mapuje důlní neštěstí před 100 lety

V pátek 12. dubna 2024, v den stého výročí ničivé exploze v Dole Gabriela byla v Karviné slavnostně pokřtěna kniha, která očima pamětníků mapuje nejen tuto ale i další, největší důlní katastrofu na Karvinsku, při které zahynulo 235 horníků.

ŘSD do léta opraví dálniční mosty na hranicích Moravskoslezského a Olomouckého kraje

Včera 7:19 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ředitelství silnic a dálnic bude pokračovat v opravě mostů na dálnici D1. Po zimě se práce obnoví na hranicích Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Práce vyjdou na 118 milionů korun a hotovo by mělo být v červenci.

Motorkář se na Novojičínsku srazil s nákladním autem, zasahoval vrtulník z Olomouce

14. dubna 2024 19:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U Palačova na Novojičínsku se během sobotního podvečera vážně zranil sedmačtyřicetletý motocyklista. Jeho stroj se srazil s nákladním automobilem. Příčina nehody je v šetření dopravních policistů, stala se asi patnáct minut po sedmnácté hodině.

V Lomnici na Bruntálsku působí jediná státní Montessori škola v celém okrese

14. dubna 2024 18:38 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Když se řekne Montessori škola, vybaví se každému jakýsi alternativní systém vzdělávání. Málokdo však přesně ví, na čem je založen. V Lomnici nedaleko Bruntálu existuje v okrese jediná škola Montessori pro děti 1. stupně, která je státní. Zajeli jsme se tam podívat.

Revolution train zamířil do Moravskoslezského kraje

Protidrogový vlak, Revolution train, zamířil do Moravskoslezského kraje. Zastaví tu jen ve dvou městech, Ostravě a Novém Jičíně, kam se vrací po tříleté pauze.

Revolution train zamířil do Moravskoslezského kraje, zastavuje ve dvou městech

Protidrogový vlak, Revolution train, zamířil do Moravskoslezského kraje. Zastaví tu jen ve dvou městech, Ostravě a Novém Jičíně, kam se vrací po tříleté pauze.

Cykloturisté se mohou vydat na několikadenní přejezd Beskyd

11. dubna 2024 12:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Beskydský expres

Horské chaty v Beskydech pokračují v zajímavém projektu zaměřeném na cykloturisty. Ti si mohou naplánovat několikadenní hřebenovku, na které jim chataři zajistí nocleh a stravu.

Policisté asistovali u porodu na D56 u Paskova, narodila se zdravá holčička

11. dubna 2024 11:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, praporčíci Jaroslav Masnica a David Machanec, mají za sebou nezapomenutelný zážitek. Během středečního odpoledne asistovali u náhlého porodu na D56. Informovala o tom policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

V Bruntále byla zahájena realizace největší investice v jeho novodobé historii – příprava lokality pro výstavbu domů a bytů

11. dubna 2024 11:09 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Město Bruntál čekají roky největších investic v jeho novodobé historii. Byla zahájena příprava strategické rozvojové lokality s pracovním názvem Lokalita Za mlékárnou. Jde o desetihektarovou plochu, na které vyrostou desítky nových domů, jak bytových, tak pro individuální bydlení.

StartUp Show na VŠB-TUO vyvrcholil 11. ročník Green Light Akcelerátoru

Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava patřila finále Green Light Akcelerátoru. Letos proběhl už 11. ročník, do kterého začínající podnikatelé přihlásili celkem 10 projektů.

V Havířově se příští rok začne stavět velká třídící linka na odpad

Už za šest let začne platit konec skládkování využitelného odpadu na klasické skládky. První moderní třídící linku má už v provozu OZO Ostrava. V Havířově se začne stavět v příštím roce.

Už příští rok začne v Havířově stavba Centra pro využití komunálního odpadu

10. dubna 2024 13:48 | Celý MS kraj | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Už za šest let začne platit konec skládkování využitelného odpadu na klasické skládky. První moderní třídící linku má už v provozu OZO Ostrava. V Havířově se začne stavět v příštím roce.

Nový hejtman se sešel s odboráři a zástupci Liberty. Zaměstnanci už berou jen 70 procent mzdy

Setkání nového hejtmana Josefa Bělici s odboráři a zástupci hutě Liberty nepřineslo nic nového. Situace je stále najatá a každý týden pouze přichází informace, že se nástup pracovníků o týden odkládá. Jasněji by mohlo být po schůzce členů vlády s majitelem huti v Praze.

V Rychalticích objevili na zahradě munici, policisté radí, jak postupovat při podobných nálezech

10. dubna 2024 11:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Minulou sobotu před polednem byli frýdecko-místečtí policisté povoláni do obce Hukvaldy – Rychaltice kvůli nálezu předmětu, který připomínal munici. Nalezen byl během výkopových prací. Na místo okamžitě dorazila policejní hlídka společně s pyrotechniky.

Podvodníci přišli na další podvod, vnucují seniorům opravy okapů na domcích

V Ostravě řeší policisté neobvyklý způsob podvodu, který nejprve vypadá jako zajímavá nabídka. Pachatelé si vytipují starší domek a pokud jim otevře senior, vnutí mu výměnu okapů. Majitelka tak přišla o veškeré úspory a okapy si musí nechat opravit.

Zlatokopové ve Zlatých Horách zahájili letošní sezónu symbolickým otvíráním klaimů. V srpnu je čeká Mistrovství světa

9. dubna 2024 11:51 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Zlaté Hory, Stříbrné Hory, Rudná pod Pradědem, Vápenná, Žulová. To je jen malý výčet názvů obcí v Jeseníkách, připomínající dávnou minulost těžby rud a drahých kovů v horách. Každý rok bez ohledu na počasí se do Zlatých Hor sjíždějí milovníci romantiky a zlatokopectví, aby zahájili další sezónu.

Řidiči počítejte s kolonami, začne oprava silnice přes bohumínskou část Skřečoň

Páteřní silniční tah městem, ulice 1. máje v Bohumíně-Skřečoni, projde už za pár dní částečnou rekonstrukcí. Ředitelství silnic a dálnic plánuje opravit úsek od kruhového objezdu pod mostem až k autobusové zastávce u pošty. Řidiči musí počítat s kolonami, provoz budou řídit semafory.

S teplým počasím přišel i zvýšený počet úrazů cyklistů. Záchranáři připomínají význam helmy

Je to každý rok stejné. Přijde teplejší víkend a okamžitě to pocítí zdravotnická záchranná služba na zvýšeném počtu úrazů cyklistů. Tentokrát se bohužel odehrál i jeden tragický pád, kdy na Bruntálsku senior na elektrokole narazil do plotu.