Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Letní kino na Jihu: Bohemian Rhapsody shlédly stovky lidí. Co dalšího uvidíte?

Ostrava-Jih |

Na Jihu začalo promítat letní kino. Prvním filmem, který lidé viděli pod širým nebem, byl snímek Bohemian Rapsody. Původní termín se ale kvůli intenzivnímu dešti o týden posunul.

Obyvatelé nejen Ostravy-Jihu zaplnily bývalé fotbalové hřiště u vodního areálu v Zábřehu. Stovky lidí si tak nenechaly ujít první letošní letní kino. Promítal se snímek Bohemian Rhapsody, který mapuje raketový vzestup skupiny Queen od jejího založení až po strhující vystoupení na koncertu Live Aid v roce 1985. A samozřejmě i život Freddieho Mercuryho 

Tady jsme ještě nebyli, těšili jsme se celkem dlouho, minulý týden to měli hrát a my jsme na to zapomněli. Říkali jsme jo, super, opravený termín.”

“Těšili, já jsem to ještě neviděla, takže jsem se těšila.”

“My jsme letos přišli do letního kina poprvé, protože tenhle film nám v kině unikl, tak se na něj těšíme no a jsme zvědaví na atmosféru, která tady bude. Letos jsme nasáli atmosféru letních kin tak, že jsme si dokonce koupili ještě vstupenky na jedno letní kino v Porubě, tak jsme zvědaví. No ale tam to bude na sedáka a tady to bude na ležáka, tak pak budeme porovnávat, co je lepší.”

“No úplně super, I minulý rok bylo vlastně a to. Mysleli jsme, že bude to Na draka asi ten 3.díl, ale to bude vlastně až 9.měsíce.”

“Těším se moc na kino.”

“Přes léto pořádáme letní kina, konkrétně 27.8. se můžou diváci těšit na film Ženy v běhu, který uvedeme od 20:30 hodin. Bude se promítat na bývalém fotbalovém hřišti za vodním areálem Sareza, dále 6.9. od 20 h budeme promítat speciální pohádku pro děti Jak vycvičit draka III,” říká Na Jihu začalo promítat letní kino. Prvním filmem, který lidé viděli pod širým nebem, byl snímek Bohemian Rhapsody. Původní termín se ale kvůli intenzivnímu dešti o týden posunul.

V létě jsou oblíbené i táboráky v Bělském lese. Poslední letošní se uskuteční 23.srpna od 19 hodin a nabídne i milé překvapení. 

“Je to v lesní škole v Bělském lese. Zde se můžete těšit na veškerou zábavu. Máme tady i doprovodný program v podání živé hudby a pro děti jsme si připravili takovou speciální jak kdyby nabídku nebo překvapení, a to v podobě pouťové atrakce,” dodává 

Všichni jste srdečně zváni. A co dál se na Jihu chystá? Už 28.srpna se můžete těšit na dechový koncert před kulturním domem K-trio a v září pak zejména na Svatováclavské pivní slavnosti na zámku v Zábřehu. 

“Konají se až na konci září samozřejmě, jinak by to nebyly svatováclavské slavnosti a hlavní hvězdou je Tataboys a pochopitelně spoustu zajímavých pivních speciálů,” doplňuje program  Renáta Valerie Nešporek, ředitelka Kultury Jih

Chystají se i novinky. Například v restauraci K-tria se už od září budete moci i nasnídat. Otevřena tak bude už od půl 8 ráno.

“Chystáme od září novou nabídku zajímavých snídaní. Jak byznys snídani formou rautu pro firemní klienty, tak pro širokou veřejnost a inspirovali jsme se také k tvorbě nového jídelního lístku, který spustíme od září, na gastrofestivalu v Karlově Studánce Jak šmakuje Moravskoslezsko,” říká Pavel Břenek, vedoucí restaurace K-trio

A ještě jedna důležitá informace na závěr. Zkratka KZOJ je téměř minulostí. Příspěvková organizace kulturní zařízení ostrava Jih změnila název na kultura Jih a pod tímto názvem ji najdete nejen na facebooku a instagramu, ale i na novém webu.

Nahlásit chybu


K tématu

V Karviné se konal 24. ročník Romského festivalu, pro zakladatele Milana Ference poslední

11. července 2023 15:11 | Karviná | Monika Danková

V Karviné se konal tradiční Romský festival. Temperamentní hudba zněla v areálu letního kina, na pódiu se střídaly nejrůznější kapely a interpreti a vytvářely tak skvělou atmosféru pro návštěvníky ze všech koutů republiky.

V karvinském letním kině se konal 24. ročník Romského festivalu

7. července 2023 16:11 | Celý MS kraj | Monika Danková

V Karviné se konal tradiční Romský festival. Temperamentní hudba zněla v areálu letního kina, na pódiu se střídaly nejrůznější kapely a interpreti a vytvářely tak skvělou atmosféru pro návštěvníky ze všech koutů republiky.

Prázdniny jsou za dveřmi, letní kino v Karviné ožije už tento pátek

27. června 2023 18:29 | Karviná | Monika Danková

Prázdniny jsou za dveřmi a s letními měsíci ožívá i promítání v letním kině. První projekce se uskuteční už tento pátek 30. června.


O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

Dnes 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Dražba dresů opavských basketbalistů pro mobilní hospic Pokojný přístav vynesla přes 108 tisíc

Včera 19:38 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Dnes 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Novojičínská radnice se otevřela jako historická památka

Nový Jičín se připojil k výzvě Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - v rámci akce Brány památek dokořán otevřel veřejnosti prostory radnice, které nejsou běžně přístupné. Akci využili k návštěvě úřední budovy i školní skupiny.

Fajne školní bistro Ostravě závidí i okolní města. Špičkoví kuchaři pomáhají v jídelnách

Kvalita jídla ve školních jídelnách se v posledních letech výrazně zlepšila a v Ostravě na tom má podíl i velmi oblíbený a úspěšný projekt Fajne školní bistro. Školy objíždějí špičkoví kuchaři a pomáhají kuchařkám s přípravou chutných jídel podle norem a děti jsou nadšené.

Na náměstí Osvoboditelů v Opavě vyvrcholily oslavy Dne Země

Včera 19:26 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě si hned několika akcemi připomněli Den Země. Lidé se mohli zapojit třeba do úklidu svého okolí, prohlédnout si čističku odpadních vod, nebo vyrazit za obojživelníky na Raduňský mokřad a za ptáky do Městských sadů. Vše vyvrcholilo oslavou Dne Země na náměstí Osvoboditelů.

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. května 2024 od 35 000 do 40 000 Kč/měsíc

Fotografie ze života Ostravy jsou nově k vidění ve Slezskoostravské galerii

Více než 100 černobílých reportážních fotografií z Ostravy si mohou nově prohlédnout návštěvníci Slezskoostravské galerie. Jejich autorem je významný a oceňovaný ostravský fotograf a rodák Jiří Kudělka, který své dílo vystavoval na mnoha místech v Česku i v Evropě.

Slezskoostravský korfbalový tým bojuje v baráži o účast v extralize

Slezskoostravské korfbalové družstvo KK Sokol Koblov bojovalo v neděli o účast v extralize. V prvním kole baráže se hráči setkali s prvoligovými nováčky z Prievidzy a ostřílenými několikanásobnými mistry extraligy – Českými Budějovicemi.

Základní školy ve Slezské Ostravě budou mít moderní učebny, vybavené budou i virtuální realitou

Robotické sady, 3D tiskárny, sady pro experimenty, a dokonce i virtuální realitu – to vše najdou studenti v nových jazykových, multimediálních a přírodovědných učebnách ve slezskoostravských základních školách. Finální úpravy by měly být hotové do konce června.

Děti vyrábějí loga a erby městské části Hrabůvka v rámci oslav 100 let Velké Ostravy

23. dubna 2024 16:25 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Historická loga, erby a dominanty jednotlivých obvodů Velké Ostravy. Ty vznikají v rámci akce „Loguj!“ ve výtvarných dílnách ostravských knihoven. Minulý týden patřil Hrabůvce.

Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Blíží se zápisy do mateřských škol. Registrace žádostí začala 19. dubna

23. dubna 2024 10:34 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Blíží se termín pro zápisy dětí do mateřských škol. V Ostravě ho má většina školek stanoven na 6. a 7. května, je ale nutné dítě nejprve registrovat do celoměstského portálu. Rodiče ale nemusejí mít obavy, protože míst je dostatek.

Letní kino na Jihu: Bohemian Rhapsody shlédly stovky lidí. Co dalšího uvidíte?
Vydáno 13. srpna 2019 18:38, Ostrava-Jih, Yvona Fajtová
Na Jihu začalo promítat letní kino. Prvním filmem, který lidé viděli pod širým nebem, byl snímek Bohemian Rapsody. Původní termín se ale kvůli intenzivnímu dešti o týden posunul.

Obyvatelé nejen Ostravy-Jihu zaplnily bývalé fotbalové hřiště u vodního areálu v Zábřehu. Stovky lidí si tak nenechaly ujít první letošní letní kino. Promítal se snímek Bohemian Rhapsody, který mapuje raketový vzestup skupiny Queen od jejího založení až po strhující vystoupení na koncertu Live Aid v roce 1985. A samozřejmě i život Freddieho Mercuryho 

Tady jsme ještě nebyli, těšili jsme se celkem dlouho, minulý týden to měli hrát a my jsme na to zapomněli. Říkali jsme jo, super, opravený termín.”

“Těšili, já jsem to ještě neviděla, takže jsem se těšila.”

“My jsme letos přišli do letního kina poprvé, protože tenhle film nám v kině unikl, tak se na něj těšíme no a jsme zvědaví na atmosféru, která tady bude. Letos jsme nasáli atmosféru letních kin tak, že jsme si dokonce koupili ještě vstupenky na jedno letní kino v Porubě, tak jsme zvědaví. No ale tam to bude na sedáka a tady to bude na ležáka, tak pak budeme porovnávat, co je lepší.”

“No úplně super, I minulý rok bylo vlastně a to. Mysleli jsme, že bude to Na draka asi ten 3.díl, ale to bude vlastně až 9.měsíce.”

“Těším se moc na kino.”

“Přes léto pořádáme letní kina, konkrétně 27.8. se můžou diváci těšit na film Ženy v běhu, který uvedeme od 20:30 hodin. Bude se promítat na bývalém fotbalovém hřišti za vodním areálem Sareza, dále 6.9. od 20 h budeme promítat speciální pohádku pro děti Jak vycvičit draka III,” říká Na Jihu začalo promítat letní kino. Prvním filmem, který lidé viděli pod širým nebem, byl snímek Bohemian Rhapsody. Původní termín se ale kvůli intenzivnímu dešti o týden posunul.

V létě jsou oblíbené i táboráky v Bělském lese. Poslední letošní se uskuteční 23.srpna od 19 hodin a nabídne i milé překvapení. 

“Je to v lesní škole v Bělském lese. Zde se můžete těšit na veškerou zábavu. Máme tady i doprovodný program v podání živé hudby a pro děti jsme si připravili takovou speciální jak kdyby nabídku nebo překvapení, a to v podobě pouťové atrakce,” dodává 

Všichni jste srdečně zváni. A co dál se na Jihu chystá? Už 28.srpna se můžete těšit na dechový koncert před kulturním domem K-trio a v září pak zejména na Svatováclavské pivní slavnosti na zámku v Zábřehu. 

“Konají se až na konci září samozřejmě, jinak by to nebyly svatováclavské slavnosti a hlavní hvězdou je Tataboys a pochopitelně spoustu zajímavých pivních speciálů,” doplňuje program  Renáta Valerie Nešporek, ředitelka Kultury Jih

Chystají se i novinky. Například v restauraci K-tria se už od září budete moci i nasnídat. Otevřena tak bude už od půl 8 ráno.

“Chystáme od září novou nabídku zajímavých snídaní. Jak byznys snídani formou rautu pro firemní klienty, tak pro širokou veřejnost a inspirovali jsme se také k tvorbě nového jídelního lístku, který spustíme od září, na gastrofestivalu v Karlově Studánce Jak šmakuje Moravskoslezsko,” říká Pavel Břenek, vedoucí restaurace K-trio

A ještě jedna důležitá informace na závěr. Zkratka KZOJ je téměř minulostí. Příspěvková organizace kulturní zařízení ostrava Jih změnila název na kultura Jih a pod tímto názvem ji najdete nejen na facebooku a instagramu, ale i na novém webu.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000017061/letni-kino-na-jihu-bohemian-rapsody-shledly-stovky-lidi-co-dalsiho-uvidite