Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Ostravě-Jihu staví nové parkoviště i relaxační zóny. Rekonstrukcí projde i další podchod

Ostrava-Jih |

Na Jihu Ostravy aktuálně probíhá velké množství investic. Rekonstrukcí procházejí například budovy mateřských škol, a to jak zevnitř, tak zvenku a vznikají i nová parkovací místa, kterých je v obvodu nedostatek.

V Ostravě-Jihu začala stavba nového parkoviště. Na ulici Jičínská ve Výškovicích tak vznikne stovka nových parkovacích stání. Pokračuje i rekonstrukce ulice Dr. Lukášové, která by měla skončit do konce prázdnin.

Hana Tichánková (ANO), místostarostka MOb Ostrava-Jih: “Určitě se všem v okolí nesmírně uleví, protože teď je tam ta dopravní situace velice komplikovaná, ale nicméně tím pokračuje revitalizace celého prostoru kolem náměstí Ostrava-Jih.”

Z největších investičních akcí se blíží ke konci i Zeleň za Lunou, kde budou moci lidé relaxovat i sportovat už koncem tohoto měsíce.

Hana Tichánková (ANO), místostarostka MOb Ostrava-Jih: “To si myslím, že se všichni velice těší, protože tam bude jednak workoutové hřiště a taky ovál, na kterém se bude dát běhat, případně jezdit na bruslích a jsou tam i pěkné parkové úpravy. Další takovou zajímavou akcí, která určitě se bude našim obyvatelům líbit, je revitalizace výškovických rybníků. Těch se bohužel ještě v letošním roce nedočkají.”
Otakar Šimík (ANO), místostarosta MOb Ostrava-Jih: “Probíhají zde stavební práce. V horním rybníčku máme přírodní hráz, která odděluje velké ryby od malých, aby se nemísily. Vidíme tady, že už se začíná rýsovat nové molo. Postavíme ještě dětské hřiště a mlátové chodníčky.”

Tato relaxační a rekreační zóna se lidem otevře v plné kráse už příští rok na jaře. V současné době probíhá i rekonstrukce zábřežského hřbitova, kde se opravují popraskané chodníky a buduje nové osvětlení.

Hana Tichánková (ANO), místostarostka MOb Ostrava-Jih: “To bude výrazná proměna tohoto pietního místa a už v tuto chvíli máme velice kladné ohlasy na činnost, která je tam prováděna. Bohužel se nám asi nepodaří tuto stavbu dokončit do Dušiček, takže to letos bude ještě takové trochu rozbité, ale v příštím roce už za svými pozůstalými lidé budu moct přijít ve velice pěkném, novém prostředí.”

Jeden z velkých projektů, který aktuálně skončil, je oprava bytového domu na ulici Čujkovova, který je nejen zateplený, ale vyměněny byly i vnitřní rozvody a modernizací prošlo i sociální zařízení. A připravuje se oprava podchodu pod ulicí Plzeňskou.

Hana Tichánková (ANO), místostarostka MOb Ostrava-Jih: “Podchod Tylova, který je v této chvíli ve fázi žádosti o stavební povolení a tato akce, která tento podchod zrenovuje a zrenovuje také zastávky, které jsou nad ním, bude stát takřka 42 milionů korun a je nachystaná na příští rok.”

Řada investičních akcí je bohužel spojená i s kácením zeleně, nebo různým omezením, což vyvolává řadu ohlasů.

Gabriela Gödelová, mluvčí MOb Ostrava-Jih: “Co se týká zeleně, opravdu se hledají řešení, která toto kácení minimalizují, nicméně mnohdy to prostě není možné. Lidé na jednu stranu volají po parkovištích a po úpravách, na druhou stranu by chtěli zachovat veškerou zeleň, která v daném místě je. Takže vždy se snažíme najít nějakou cestu, která kácení omezí.”

Za všechny vykácené stromy se v daném místě po ukončení akce vždy vysadí nová zeleň.

Nahlásit chybu


K tématu

V Karviné se rozjíždí další opravy místních komunikací, pozor na dopravní změny

1. srpna 2023 15:13 | Karviná | Monika Danková

V Karviné pokračují opravy místních komunikací a chystají se další parkovací místa. Dopravní provoz je na několika místech komplikovaný a to zejména kvůli opravám několika hlavních tahů, které provádí Ředitelství silnic a dálnic a také Správa silnic MSK.

V Karviné začnou v srpnu další opravy místních komunikací, pozor na dopravní změny

27. července 2023 17:13 | Celý MS kraj | Monika Danková

V Karviné pokračují opravy místních komunikací a chystají se další parkovací místa. Dopravní provoz je na několika místech komplikovaný a to zejména kvůli opravám několika hlavních tahů, které provádí Ředitelství silnic a dálnic a také Správa silnic MSK.

Ideální je, získat na každou etapu revitalizace sídliště Nerudova dotaci

1. srpna 2023 8:41 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Sídliště Nerudova promění svou tvář během šesti etap revitalizace, nyní začala ta první. Další dvě jsou ve fázi projektování. Město se na každou z nich bude snažit získat státní dotaci.


O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

Dnes 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Dražba dresů opavských basketbalistů pro mobilní hospic Pokojný přístav vynesla přes 108 tisíc

Včera 19:38 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Dnes 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Novojičínská radnice se otevřela jako historická památka

Nový Jičín se připojil k výzvě Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - v rámci akce Brány památek dokořán otevřel veřejnosti prostory radnice, které nejsou běžně přístupné. Akci využili k návštěvě úřední budovy i školní skupiny.

Fajne školní bistro Ostravě závidí i okolní města. Špičkoví kuchaři pomáhají v jídelnách

Kvalita jídla ve školních jídelnách se v posledních letech výrazně zlepšila a v Ostravě na tom má podíl i velmi oblíbený a úspěšný projekt Fajne školní bistro. Školy objíždějí špičkoví kuchaři a pomáhají kuchařkám s přípravou chutných jídel podle norem a děti jsou nadšené.

Na náměstí Osvoboditelů v Opavě vyvrcholily oslavy Dne Země

Včera 19:26 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě si hned několika akcemi připomněli Den Země. Lidé se mohli zapojit třeba do úklidu svého okolí, prohlédnout si čističku odpadních vod, nebo vyrazit za obojživelníky na Raduňský mokřad a za ptáky do Městských sadů. Vše vyvrcholilo oslavou Dne Země na náměstí Osvoboditelů.

Fotografie ze života Ostravy jsou nově k vidění ve Slezskoostravské galerii

Více než 100 černobílých reportážních fotografií z Ostravy si mohou nově prohlédnout návštěvníci Slezskoostravské galerie. Jejich autorem je významný a oceňovaný ostravský fotograf a rodák Jiří Kudělka, který své dílo vystavoval na mnoha místech v Česku i v Evropě.

Slezskoostravský korfbalový tým bojuje v baráži o účast v extralize

Slezskoostravské korfbalové družstvo KK Sokol Koblov bojovalo v neděli o účast v extralize. V prvním kole baráže se hráči setkali s prvoligovými nováčky z Prievidzy a ostřílenými několikanásobnými mistry extraligy – Českými Budějovicemi.

Základní školy ve Slezské Ostravě budou mít moderní učebny, vybavené budou i virtuální realitou

Robotické sady, 3D tiskárny, sady pro experimenty, a dokonce i virtuální realitu – to vše najdou studenti v nových jazykových, multimediálních a přírodovědných učebnách ve slezskoostravských základních školách. Finální úpravy by měly být hotové do konce června.

Děti vyrábějí loga a erby městské části Hrabůvka v rámci oslav 100 let Velké Ostravy

23. dubna 2024 16:25 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Historická loga, erby a dominanty jednotlivých obvodů Velké Ostravy. Ty vznikají v rámci akce „Loguj!“ ve výtvarných dílnách ostravských knihoven. Minulý týden patřil Hrabůvce.

Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Blíží se zápisy do mateřských škol. Registrace žádostí začala 19. dubna

23. dubna 2024 10:34 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Blíží se termín pro zápisy dětí do mateřských škol. V Ostravě ho má většina školek stanoven na 6. a 7. května, je ale nutné dítě nejprve registrovat do celoměstského portálu. Rodiče ale nemusejí mít obavy, protože míst je dostatek.

V Ostravě-Jihu staví nové parkoviště i relaxační zóny. Rekonstrukcí projde i další podchod
Vydáno 27. července 2021 15:36, Ostrava-Jih, Yvona Fajtová
Na Jihu Ostravy aktuálně probíhá velké množství investic. Rekonstrukcí procházejí například budovy mateřských škol, a to jak zevnitř, tak zvenku a vznikají i nová parkovací místa, kterých je v obvodu nedostatek.

V Ostravě-Jihu začala stavba nového parkoviště. Na ulici Jičínská ve Výškovicích tak vznikne stovka nových parkovacích stání. Pokračuje i rekonstrukce ulice Dr. Lukášové, která by měla skončit do konce prázdnin.

Hana Tichánková (ANO), místostarostka MOb Ostrava-Jih: “Určitě se všem v okolí nesmírně uleví, protože teď je tam ta dopravní situace velice komplikovaná, ale nicméně tím pokračuje revitalizace celého prostoru kolem náměstí Ostrava-Jih.”

Z největších investičních akcí se blíží ke konci i Zeleň za Lunou, kde budou moci lidé relaxovat i sportovat už koncem tohoto měsíce.

Hana Tichánková (ANO), místostarostka MOb Ostrava-Jih: “To si myslím, že se všichni velice těší, protože tam bude jednak workoutové hřiště a taky ovál, na kterém se bude dát běhat, případně jezdit na bruslích a jsou tam i pěkné parkové úpravy. Další takovou zajímavou akcí, která určitě se bude našim obyvatelům líbit, je revitalizace výškovických rybníků. Těch se bohužel ještě v letošním roce nedočkají.”
Otakar Šimík (ANO), místostarosta MOb Ostrava-Jih: “Probíhají zde stavební práce. V horním rybníčku máme přírodní hráz, která odděluje velké ryby od malých, aby se nemísily. Vidíme tady, že už se začíná rýsovat nové molo. Postavíme ještě dětské hřiště a mlátové chodníčky.”

Tato relaxační a rekreační zóna se lidem otevře v plné kráse už příští rok na jaře. V současné době probíhá i rekonstrukce zábřežského hřbitova, kde se opravují popraskané chodníky a buduje nové osvětlení.

Hana Tichánková (ANO), místostarostka MOb Ostrava-Jih: “To bude výrazná proměna tohoto pietního místa a už v tuto chvíli máme velice kladné ohlasy na činnost, která je tam prováděna. Bohužel se nám asi nepodaří tuto stavbu dokončit do Dušiček, takže to letos bude ještě takové trochu rozbité, ale v příštím roce už za svými pozůstalými lidé budu moct přijít ve velice pěkném, novém prostředí.”

Jeden z velkých projektů, který aktuálně skončil, je oprava bytového domu na ulici Čujkovova, který je nejen zateplený, ale vyměněny byly i vnitřní rozvody a modernizací prošlo i sociální zařízení. A připravuje se oprava podchodu pod ulicí Plzeňskou.

Hana Tichánková (ANO), místostarostka MOb Ostrava-Jih: “Podchod Tylova, který je v této chvíli ve fázi žádosti o stavební povolení a tato akce, která tento podchod zrenovuje a zrenovuje také zastávky, které jsou nad ním, bude stát takřka 42 milionů korun a je nachystaná na příští rok.”

Řada investičních akcí je bohužel spojená i s kácením zeleně, nebo různým omezením, což vyvolává řadu ohlasů.

Gabriela Gödelová, mluvčí MOb Ostrava-Jih: “Co se týká zeleně, opravdu se hledají řešení, která toto kácení minimalizují, nicméně mnohdy to prostě není možné. Lidé na jednu stranu volají po parkovištích a po úpravách, na druhou stranu by chtěli zachovat veškerou zeleň, která v daném místě je. Takže vždy se snažíme najít nějakou cestu, která kácení omezí.”

Za všechny vykácené stromy se v daném místě po ukončení akce vždy vysadí nová zeleň.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000026731/v-ostrave-jihu-stavi-nove-parkoviste-i-relaxacni-zony-rekonstrukci-projde-i-dalsi-podchod