Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

STUDUJ U NÁS: SPŠ elektrotechniky a informatiky v Ostravě se připravuje na maturity

Ostrava-město |

Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky v centru Ostravy umožňuje svým žákům přípravu na maturitní zkoušky. Hygienická opatření jsou ale mimořádná, pedagogové například vyučují se štíty na obličřeji.

Nahlásit chybu


Provoz na D1 před Ostravou půl roku omezí oprava mostu, další se opravuje v opačném směru

Dnes 9:42 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nejbližších 5 měsíců budou muset řidiči strpět omezení na dálnici D1, kde na 340. kilometru ve směru na Ostravu probíhá celková rekonstrukce mostů.

V opavské nemocnici pokračuje stavba nadzemních koridorů mezi pavilony

Včera 17:31 | Opava | Jiří Cileček

Ve Slezské nemocnici Opava se staví nadzemní koridory mezi pavilony S,V a L,N. Zakázku ve výši 150 milionů korun financuje zřizovatel nemocnice, Moravskoslezský kraj. První část by měla být hotová do konce roku.

Krojovaní horníci si pietním aktem připomněli důlní neštěstí na Dole Gabriela

Před 100 lety zahynulo při důlním neštěstí na Dole Gabriela 15 horníků. Tuto tragickou událost si připomněli krojovaní horníci v Karviné-Dolech pietním aktem a také bohoslužbou v šikmém kostele sv. Petra z Alkantary.

Klauni z Balónkova baví děti na dětském oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku

Pravidelně navštěvují dětská oddělení v nemocnicích a baví tamní děti. Návštěvy klaunů patří mezi nedílnou součást péče o malé pacienty i v Nemocnici ve Frýdku-Místku. Samotní klauni svou práci berou jako poslání.

Senioři se mohou hlásit o místo v novém Domově pod Bílou horou v Kopřivnici

Včera 15:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Domov pod Bílou horou v Kopřivnici ode dneška přijímá žádosti o službu v domově pro seniory a v domově se zvláštním režimem. Celkem nabízí 84 míst. Nový domov buduje Moravskoslezský kraj od konce roku 2021, aktuálně se stavba dokončuje a připravuje se spuštění provozu domova jako nové krajské příspěvkové organizace. Slavnostní otevření je naplánováno na 18. červen.

Novojičínští rodáci uctili čestného občana Karla Kryla

Klub rodáků a přátel města vyhlásil v Novém Jičíně jaro Karla Kryla. Uctil tak kulaté výročí narození i úmrtí tohoto novojičínského čestného občana.

V průběhu jara vysadí ve Frýdku-Místku na 100 stromů a 400 keřů

Frýdek-Místek bude bohatší o další stovky kusů dřevin. Právě v těchto dnech totiž probíhá pravidelná jarní výsadba stromů a keřů. Letos do ní město investuje 880 tisíc korun.

Kniha očima pamětníků „K poslední šichtě – Zdař Bůh!“ mapuje důlní neštěstí před 100 lety

V pátek 12. dubna 2024, v den stého výročí ničivé exploze v Dole Gabriela byla v Karviné slavnostně pokřtěna kniha, která očima pamětníků mapuje nejen tuto ale i další, největší důlní katastrofu na Karvinsku, při které zahynulo 235 horníků.

Protidrogový vlak se po tříleté pauze vrátil varovat a odradit

Do Nového Jičína se po tříleté pauze vrátil protidrogový vlak. Revolution train tu zastavil na jeden den, otevřen byl pro školní skupiny i veřejnost zdarma.

Aktivní senioři uspořádali ve Frýdku-Místku turnaj v badmintonu

Sportem předcházejí krizi středního věku. Takové je pořekadlo seniorů ve spolku Aktivní senioři Frýdek-Místek. Aktuálně mají za sebou třetí ročník turnaje v badmintonu, který měl tradičně velký úspěch. Desítky seniorů mezi sebou s velkým nasazením soupeřili o medaile a nejlepší umístění.

Svářeči

Ostrava Nástup: od 1. května 2024 od 35 000 do 40 000 Kč/měsíc

Diamantová svatba. Manželé Koneční z Ostravy-Jihu si po 60 letech opět řekli své ano

Nejdříve zlatou, teď diamantovou. Manželé Koneční z Ostravy-Jihu si opět řekli své ano. Tentokrát po 60 letech od svatby.

Za srážení lidí čeká bezdomovce vězení. 69letá seniorka spadla dokonce na koleje

Včera 10:44 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Otřesný případ agresivity řeší v těchto dnech ostravští policisté. Opilý bezdomovec se zcela bezdůvodně vrhal na kolemjdoucí na Svinovských mostech a srážel je na zem. Téměř 70letá žena dokonce skončila v kolejišti.

Baník Karvinou neporazil, i když dvakrát vedl

Včera 9:56 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Je dost možné, že 12 a půl tisíce fanoušků Baníku Ostrava vidělo na vlastní oči gól roku. Brazilec Everton jej vstřelil z vlastní poloviny hřiště. Ani tento skvostný počin ale na vítězství Ostravanů proti Karviné nestačil. Derby skončilo remízou 2:2.

V areálu Vítkovice Steel hořela střecha výrobní haly, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu

14. dubna 2024 20:47 | Ostrava-Vítkovice | Lukáš Zavadil

12 jednotek hasičů zasahovalo v neděli odpoledne u požáru střechy výrobní haly společnosti Vítkovice Steel. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu

Razantní prořezy, úmyslné řezy pilou. Porubané svými zásahy ničí stromy a keře

12. dubna 2024 17:28 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Porubská radnice eviduje několik vážně poškozených stromů a keřů. Naposledy se stal terčem letitý jalovec, který někdo ořezal tak razantním způsobem, že z něj zbylo pouze torzo.

Náměstí SNP se promění v místo k setkávání. Návrh mohli Ostravané konzultovat s architekty

Městský ateliér prostorového plánování a architektury představil své plány na budoucí podobu náměstí SNP v Ostravě. Obě strany náměstí se mají například propojit zvýšením vozovky. Návrh si přišli poslechnout i zaujatí občané na veřejné setkání.

STUDUJ U NÁS: SPŠ elektrotechniky a informatiky v Ostravě se připravuje na maturity
Vydáno 25. května 2020 10:39, Ostrava-město, Tomáš Tikal
Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky v centru Ostravy umožňuje svým žákům přípravu na maturitní zkoušky. Hygienická opatření jsou ale mimořádná, pedagogové například vyučují se štíty na obličřeji.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000020452/studuj-u-nas-sps-elektrotechniky-a-informatiky-v-ostrave-se-pripravuje-na-maturity