Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Studenti slezskoostravského gymnázia se chystají do Tanzánie, jejich projekt podporuje místní školu

Studenti hladnovského gymnázia možná vycestují ze Slezské Ostravy až do Tanzánie, a to díky projektu Hakuna Matata. Projekt sami vypracovali od píky s cílem zlepšit výuku na partnerské škole, podpořit výstavbu internátu, a zároveň si rozšířit vlastní obzory. Africkou expedici plánují už na leden.

Ve Slezské Ostravě se po zimě opravují výtluky, silnice se ale v obvodu opravují celoročně

Slezská Ostrava začala stejně jako ostatní městské obvody po zimě s opravou výtluků. Ve Slezské ale probíhá oprava silnic celoročně. Zajišťují ji slezskoostravské technické služby.

K zápisům do prvních tříd došlo na Slezské 171 dětí, otevře se sedm tříd

Slezskoostravské předškoláky čekal v minulém týdnu zápis do prvních tříd. Letošní ročník byl silnější a k zápisu se tak dostavilo celkem 171 dětí. Největší zájem byl tradičně o Základní školu Bohumínská.

Studenti hladnovského gymnázia se možná podívají do Afriky, jejich projekt podporuje školu v Tanzánii

Studenti hladnovského gymnázia pracují na speciálním projektu, který spojuje slezskoostravskou školu s tanzanskou školou Mlondwe. Jmenuje se Hakuna Matata a studenti gymnázia díky němu možná brzy vycestují rovnou do Afriky.

Slezská Ostrava ocenila zaměstnance základních škol za celoroční práci

Ve Slezské Ostravě se letos opět sešli učitelé a další zaměstnanci základních škol. V kulturním domě v Heřmanicích jich bylo více než sto. Součástí akce bylo stejně jako loni také ocenění zaměstnanců za jejich přínos škole.

Ostravská zoo hlásí rekordní návštěvnost, může za to počasí i bohaté vyžití

Ostravská zoo má po zimním období rekordně vysokou návštěvnost. Začátkem dubna přivítala v tomto roce už stotisícího návštěvníka. Lidem nabízí znovu po zimní přestávce komentovaná setkání u vybraných výběhů a pavilonů a návštěvníky čekají také další zajímavosti.

Ve Slezské Ostravě proběhly o víkendu první sousedské trhy, měly velkou účast i nabídku

Ve Slezské Ostravě se konaly první sousedské trhy. Jejich hlavním cílem bylo setkání obyvatel Slezské Ostravy a rozvíjení dobrých sousedských vztahů. Sousedé z obvodu si tu mohli v pohodové atmosféře popovídat, a zároveň nakoupit potraviny od lokálních farmářů a prodejců.

Ve Slezské začne rajónové čištění, řidiči by si měli dát pozor, kam zaparkují

Slezská Ostrava se po zimním období chystá na rajónové čištění. Probíhat bude od dubna do května a řidiči by si měli v tomto období dát pozor na to, kam zaparkují. Pokud nebudou dbát značení, jejich vozidla čeká odtažení.

Na Velikonoce na hradě lákaly lidové tradice, bohatý program a slunenečný jarní den

Velikonoce jsou jedním z nejvýznamnějších křesťanských svátků. V lidové tradici jsou ale hlavně svátkem vítání jara. Nejen zvyky a tradice našich předků si mohli vychutnat návštěvníci lidové slavnosti a velikonočního jarmarku na Slezskoostravském hradě.

Ve Slezské Ostravě se bude investovat do hřbitovů, velké rekonstrukce čekají téměř všechny

Slezská Ostrava se společně s městem pustí do rekonstrukce hřbitovů. V městském obvodu se nachází celkem 6 pohřebišť a investiční akce se letos budou týkat většiny z nich. V plánu je celkem sedm projektů s cílem zdůstojnit tato pietní místa.

Slezská Ostrava přivítala poprvé v novém roce své nové občánky

Slezská Ostrava přivítala poprvé v novém roce své nové občánky. Na jarní ceremoniál přinesly maminky ze Slezské ve dvou termínech patnáct miminek a většina z nich byli kluci.

Studenti simulovali na Slezskoostravské radnici zasedání krajského zastupitelstva

Spolek Mladí občané je organizací, která sdružuje středoškoláky a vysokoškoláky z celé České republiky. V rámci projektu Akademie mladých občanů zavítali studenti také na Slezskoostravskou radnici, kde simulovali zasedání zastupitelstva a v modelových situacích řešili současné problémy kraje.

Hosty Reprezentačního plesu Slezské Ostravy čekala v Trojhalí bohatá tombola i speciální fotokoutek

Trojhalí Karolina se rozzářilo světly a rozeznělo hudbou. V poslední pátek před Velikonocemi zažilo už druhý ročník Reprezentačního plesu městského obvodu Slezská Ostrava. Plesem hosty provedl moderátor Petr Vondráček a k tanci hrála skupina Proxima Orchestra.

Ve Slezské Ostravě budou rozmístěny velkoobjemové kontejnery na odpad z domácností

Jako každý rok budou ve Slezské Ostravě začátkem jara znovu přistaveny kontejnery pro sběr velkoobjemového odpadu. Občanům budou k dispozici od příštího týdne po dobu jedenácti dnů na různých místech v rámci městského obvodu.

Zápas FC Heřmanice Slezská zahájil ve Slezské Ostravě jarní část fotbalové sezóny

Jarní část fotbalové sezóny zahájilo 17. kolo Krajského přeboru mužů. První zápas ve Slezské Ostravě spolu odehrály 16. března Heřmanice s Pustou Polomí a Polom byla pro slezskoostravský tým těžkým soupeřem.

Liskova vila ve Slezské Ostravě je skrytou architektonickou perlou a národní kulturní památkou

Vila doktora Eduarda Lisky na slezskoostravských Bazalech rozhodně není typickým turistickým cílem. Díky své hodnotné architektuře ale stojí po boku takových památek, jako je Karlův most, nebo hrad Pernštejn. Jedná se totiž o Národní kulturní památku, kterých je v celé České republice méně než 400.

Slezskoostravská ZŠ Bohumínská přichystala akce pro předškoláky, součástí byly i jarní dílničky

Základní škola Bohumínská ve Slezské Ostravě připravila po roce opět bohatý program pro předškoláky. Na začátku března byly na programu hojně navštěvované jarní dílničky, kde si děti mohly vytvořit spoustu jarních výrobků.

ZŠ Bohumínská ve Slezské Ostravě připravila po roce opět bohatý program pro předškoláky

Základní škola Bohumínská ve Slezské Ostravě připravila po roce opět bohatý program pro předškoláky. Na začátku března byly na programu hojně navštěvované jarní dílničky, kde si děti mohly vytvořit spoustu jarních výrobků.

Na Slezskoostravském hradě řádili čerti a démoni, sjeli se krampusáci z celé České republiky

Na Slezskoostravském hradě měli v sobotu rej všichni krampusi, čerti, čarodějnice i další strašidelné bytosti. Ve Slezské Ostravě se takto krampusáci sešli poprvé, a nejen děti si díky tomu mohly užít nefalšovanou pekelnou zábavu.

Tylův sad prošel rozsáhlou revitalizací, bude sloužit relaxaci i vysokoškolské výuce

Práce na revitalizaci Tylova sadu ve Slezské Ostravě jsou po téměř osmi měsících dokončeny. Park získal nové chodníky, zeleň, mobiliář a celkovou novou podobu. Sloužit bude odpočinku i výuce studentů přilehlé Přírodovědecké fakulty.

Ve Slezské Ostravě ubývá sociálně vyloučených lokalit, jejich počet se snížil na polovinu

Ve Slezské Ostravě postupně ubývá sociálně vyloučených lokalit. V posledních pěti letech se městskému obvodu podařilo snížit jejich počet na polovinu. V oblastech dochází k rekonstrukcím, zvyšování bezpečnosti a realizaci různých komunitních projektů.

Studenti slezskoostravské ZUŠ předvedli na žákovském koncertě, co se naučili

Základní umělecká škola Edvarda Runda uspořádala ve svém sále malý žákovský koncert pro rodiče, příbuzné i přátele. Skladba koncertu byla různorodá od zpěvu až po hru na akordeon.

Slezská Ostrava řeší problém s černou skládkou, tvoří ji lampy veřejného osvětlení

Slezská Ostrava řeší v Heřmanicích nový problém s černou skládkou. U Heřmanického rybníka, který je chráněnou přírodní památkou, se objevil nový druh odpadu – použité lampy veřejného osvětlení. Problém je v současnosti v řešení městské policie.

Ve Slezské Ostravě ubývá sociálně vyloučených lokalit, jejich počet se snížil na polovinu

Ve Slezské Ostravě postupně ubývá sociálně vyloučených lokalit. V posledních pěti letech se městskému obvodu podařilo snížit jejich počet na polovinu. V oblastech dochází k rekonstrukcím, zvyšování bezpečnosti a realizaci různých komunitních projektů.

Do boje proti jedovaté haldě v Heřmanicích se zapojil také Jarek Nohavica

Do boje za urychlenou likvidaci nebezpečné haldy v ostravských Heřmanicích se prostřednictvím petice zapojují lidé nejen z Ostravy a okolí. Přímo na doutnající haldě svůj podpis připojil i zpěvák Jaromír Nohavica.