Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Děti ze ZŠ a MŠ Prameny se seznámily s hrdiny FAST. Naučily se rozpoznávat příznaky mrtvice

Děti z karviné základní a mateřské školy Prameny zažily nevšední vyučovací den. Učily se rozpoznat příznaky cévní mozkové příhody prostřednictvím programu Hrdinové Fast.

Kynologové z Frýdlantu nad Ostravicí pořádali Memoriál J. Kaštovského

V kynologickém areálu ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal 28. ročník Memoriálu Kaštovského, v jehož disciplínách museli své dovednosti prokázat nejen psi, ale také jejich vůdci.

Obyvatelé Karviné oslavili na náměstí Den Země. Rozhodovali i ve výtvarné soutěži

Na Masarykově náměstí se konal Den Země, jedna z dalších tradiční akcí, které pořádá město Karviná s několika dalšími organizacemi společně.

Záchranáři bojovali o život pacienta po pádu z výšky v Novém Jičíně

Dnes 12:29 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali ve čtvrtek v podvečer u kriticky zraněného muže v Novém Jičíně. Čtyřiačtyřicetiletý muž měl spadnout z okna domu. Záchranáři ho museli dvakrát oživovat a v kritickém stavu byl letecky přepraven do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Zámek Nová Horka u Studénky zahájil sezónu

Na zámku Nová Horka u Studénky zahájili sezónu, přibyde spousta novinek a nejen pro dospělé.

Ostrava chce novým projektem pomoci udržet školáky u vzdělávání

Dnes 11:50 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Prevence předčasných odchodů ze vzdělávání ve městě Ostrava. To je název nového projektu, který ve městě odstartoval loni v září. Běží 22 měsíců v pěti vybraných základních školách. Cílem aktivit je zvýšit školní úspěšnost žáků základních škol, ohrožených školním neúspěchem a snížení rizika jejich předčasného odchodu ze vzdělávání. Jedná se především o žáky pocházející ze sociálně znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí.

Karvinské kino Centrum otevřelo zázemí filmovým nadšencům

K 60. výročí založení karvinského městského domu kultury měli filmoví fanoušci možnost nahlédnout do zázemí kina Centrum. Dostali se ke konstrukci za plátno, prohlédli si akustiku i kabinu promítačů.

20 kubíků odpadu vysbírali krajští úředníci z okolí Heřmanického rybníka v Ostravě

Dnes 10:33 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

I letos se zaměstnanci Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě zapojili do akce Ukliďme Česko, která se koná u příležitosti Dne Země. Přes 30 lidí uklízelo kolem Heřmanického rybníka v Ostravě.

111 vyloučených z MHD při noční razii v Ostravě, nejčastěji jeli bez lístku

Dnes 10:01 | Ostrava-město | Jiří Cileček

903 zkontrolovaných cestujících v celkem 35 spojích, a z toho 111 vyloučených pasažérů za nedodržování přepravních podmínek. To jsou výsledky kontrolní bezpečnostní akce asistentů přepravy Dopravního podniku Ostrava (DPO) a strážníků Městské policie Ostrava (MPO), která proběhla v noci z pátku na sobotu. Noční akce probíhala na tramvajových linkách v Ostravě-Jihu a tramvajových linkách v centru města.

U Dolních Tošanovic začal za jízdy hořet autobus na zemní plyn

Včera 19:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek dopoledne vyjely tři jednotky hasičů k požáru autobusu na zemní plyn na okraj Dolních Tošanovic na Frýdecko-Místecku. V autobuse jeli čtyři lidé, kteří ho stihli včas opustit. Po uhašení hasiči pomáhali při odtahu autobusu a uklidili komunikaci, která byla během zásahu neprůjezdná.

Únik radioaktivní látky na ostravském letišti byl námětem cvičení hasičů

Včera 18:49 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Při nakládání do auta došlo k poškození balíčku, který přepravoval radioaktivní materiál. To byl námět mimořádného cvičení hasičů v areálu letiště Leoše Janáčka Ostrava.

Nejlepší dezert upekla na krajské soutěži žákyně střední školy v Českém Těšíně

Včera 17:18 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Už posedmé se konala soutěž pro budoucí cukráře MARLENKA CUP. Zúčastnili se jí žáci ze všech 7 krajem zřizovaných škol, které nabízejí obor Cukrář. Letos byla hlavní surovinou čokoláda a kakao, které nejvíce proslavil dort à la Sacher. Své dovednosti a kreativitu předvedlo celkem 14 budoucích cukrářů.

Urologie opavské nemocnice má novou endoskopickou věž za 2,6 milionu

Včera 16:45 | Opava | Jiří Cileček

Na urologickém endoskopickém operačním sále Slezské nemocnice využívají operatéři novou endoskopickou věž. Představuje nejnovější typ zobrazovací techniky a techniky elektrokoagulace, zajišťuje efektivněji stavění krvácení při operacích prostaty a močového měchýře, kterých se ve Slezské nemocnici provádí na čtyři stovky ročně.

Den Země v Ostravě nabídl poučení i zábavu

Včera 16:03 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava oslavila Den Země. Návštěvníci zažili den plný zážitků, spojený s poznáváním světa kolem nás. Akci navštívili hlavně mateřské, základní a střední školy. Určena byla také veřejnosti.

Policie hledá padesátiletého muže z Havířova, naposledy ho viděli před měsícem

Včera 15:22 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Kriminalisté vyhlásili pátrání po padesátiletém muži z Havířova. Naposledy ho viděli před měsícem v centru města a od té doby, jakoby se po něm slehla zem.

V porubské ZŠ Dětská proběhla oblíbená interaktivní výstava Svět fantazie z kostek

Už pošesté se v Porubě uskutečnila výstava modelů ze stavebnice Lego nazvaná Svět fantazie z kostek. Probíhala v prostorách Základní školy Dětská a opět byl o ni velký zájem.

Marica už nebude strašákem Poruby. Po letech trápení se mění na bytový dům

Marica. Ruina, která několik let strašila obyvatele porubského 5. obvodu, se konečně mění k lepšímu. Poté, co získala nového majitele, vzniká tady moderní bytový dům.

Nevyužívaná hřiště v Porubě nahradila zeleň. Proces proměn mapuje výstava na Hlavní třídě

Poruba proměnila 14 nevyužívaných betonových ploch v ostrovy plné zeleně. A to díky financí z Norských fondů. Veškeré proměny dokumentuje výstava ve středovém pásu Hlavní třídy pod kruhovým objezdem.

OKD může dál těžit uhlí, schválilo to ministerstvo životního prostředí

Včera 12:38 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Těžební společnost OKD získala od Ministerstva životního prostředí souhlasné závazné stanovisko v procesu posuzování vlivu hornické činnosti na životní prostředí. Takzvaná EIA platí pro období roku 2024 až do ukončení činnosti. Posuzovaná hornická činnost zahrnuje dobývání uhlí i technickou likvidaci Dolu ČSM, která bude následovat po ukončení těžby.

Ministerstvo schválilo záměr stavby Severního spoje. Ostrava o propojení Poruby a centra usiluje dlouho

Dobrá zpráva pro Ostravu přišla z ministerstva dopravy. Záměr výstavby tzv. Severního spoje, který propojí Porubu a centrum města je schválen. Investorem stavby je Moravskoslezský kraj.

AZ Havířov bojuje ve finále o postup do 1. ligy, fanoušci jsou nadšení

Klubu i fanouškům se splnil sen. AZ bojuje ve finále o postup do první ligy. Stav po druhém zápase je 1:1. Tým nyní čekají dva zápasy v Chomutově.

Bobr se stal hlavním hrdinou oslavy Dne Země

Na náměstí Republiky se v pátek konal Den Země, který se váže k ochraně životního prostředí. Žáci škol si užili bohatý program.

Summit v Abú Dhabí přinesl inspiraci pro energetiku v našem kraji

Delegace MS kraje přijala pozvání na World Future Energy Summit ve Spojených arabských emirátech. Světová obchodní událost pro budoucí energii a udržitelnost se konala v Abu Dhabi a přinesla spoustu inspirativních příkladů i pro náš region.

Ostrava opět boxuje extraligu olympijského boxu, zápasy lákají na ty nejlepší

Extraliga boxu České boxerské asociace je oficiální nejvyšší soutěž olympijského boxu. Po letech se opět boxuje i v Ostravě a domácí zápasy jsou plné napětí a emocí. Hned první velký souboj přinesl výhru domácích proti Jihlavě.

Policisté se v pátek zaměřili silniční piráty. V MS kraji se měřilo na desítkách silnic

Policisté v pátek provedli v celé naší zemi monstrózní dopravní akci, zaměřenou na silniční piráty, kteří jezdí rychle. V Moravskoslezském kraji měřili například v Petřvaldu na Karvinsku, kde řidiči často překračují povolenou padesátku.