Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Bruntále byly otevřeny dvě nové zubní ordinace ve spolupráci města, MS kraje a SZZ Krnov

Bruntál |  | Regionální zprávy POLAR

V Bruntále vznikly dvě nové zubní ambulance v adaptovaných prostorách domova pro seniory Pohoda. Vše díky spolupráci města, MS kraje a krnovské nemocnice na přestavbě i financování nových ordinací. Obyvatelé Bruntálu a okolí měli v posledních 14 dnech možnost provést předregistraci k lékaři. Toho využilo více než 5 tisíc zájemců.

Nemocnici v Krnově, která bude ambulance provozovat se podařilo sehnat jednoho lékaře, druhého intenzivně hledá.

Ladislav Václavec, senátor, ředitel SZZ Krnov: „Je výborná zpráva, že se nám tady podařilo zajistit paní doktorku Bystřickou, což je skvělá lékařka. Která je z Bruntálu, která tady bude pracovat a věřím, že i lékaře na druhé křeslo brzy najdeme.“ 
Tereza Bystřická, zubní lékařka: „Pracovala jsem v Brně několik let a pak jsem se vrátila po mateřské tady do Bruntálu a pracuji už tady. Pracuji už asi 13 let. Já mám Bruntál velice ráda. Pocházím z Bruntálu a moc ráda jsem se sem vrátila. Je tady krásná příroda, mám ráda to menší město.“

Nemocnici v Krnově, která bude ambulance provozovat se podařilo sehnat jednoho lékaře, druhého intenzivně hledá.

Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Město se zasloužilo o financování a o stavební přípravu. Za stavební přípravu bych chtěl poděkovat hlavně hospodářské správě, to znamená panu řediteli Luďku Holanovi a panu inženýru architektovi Radimu Lýskovi, který to vlastně celé namaloval, zprojektoval a dělal i autorský dozor.“
Petr Rys (STAN), místostarosta Bruntálu: „Příprava a vybudování nové ordinace je skutečně mnohaměsíční martyrium. Ale i přesto, že se v průběhu projekčních prací zvyšovaly náklady, tak si myslím, že to dílo, které je dnes předáno a které se uvádí do provozu, je krásné.“

Přístrojově a technicky ambulance vybavila krnovská nemocnice s pomocí MS kraje.

Ladislav Václavec, senátor, ředitel SZZ Krnov: „Já jsem strašně rád, že se nám podaří otevřít zubní ambulanci i v Bruntále, je to v pořadí sedmá ordinace, sedmé město, kde otevíráme ordinaci. My jsme to jako nemocnice vybavili, máme peníze z Krajského úřadu, kdy kraj na tento projekt přistoupil a budeme to provozovat my, jako nemocnice Krnov.“
Martin Gebauer, náměstek hejtmana MS kraje: „Já jsem strašně rád, že se v okrese Bruntál daří otevírat nové a nové zubní ambulance, toto je sedmá zubní ambulance, která se vlastně otevírá ve spolupráci se SZZ Krnov a že se poskytuje ta péče ne jenom místním obyvatelům, ale včera jsem slyšel kolegu z Ostravy, že říkal Našel jsem zubaře v Bruntále. Kraj financuje vybavení těch zubních ambulancí a takové vybavení zubní ambulance stojí zhruba dva a půl milionu korun.“

MS kraj připravuje také systémové změny pro budoucnost stomatologické péče v regionu.

Jan Krkoška (ANO), hejtman MS kraje: „MS kraj podpořil už částkou 50 milionů právě rozvoj stomatologického oboru jako takového, ty peníze nejdou jenom do rozvoje ordinací a hledání lékařů, ale hlavně taé na lékařskou fakultu, kde vlastně vychováváme nové zubaře. V září se nám podařilo otevřít v Ostravě na lékařské fakultě nový zubní obor a za to jsme velmi rádi, protože se domnívám, že když si budeme u nás vychovávat nové mediky, tak ti budou potom ordinovat v našem kraji.“

Od dubna bude v již v nové ambulanci ošetřováno prvních 1500 pacientů, kteří budou vylosováni z předregistrovaných zájemců.

Nahlásit chybu


K tématu

V Bruntále zahájilo provoz výzkumné a zahradní centrum. Kromě zahradnické nabídky tady probíhá důležitý výzkum

25. září 2023 11:52 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Rozsáhlá výzkumná činnost probíhá v Bruntále v nově otevřeném zahraním centru. Zkoumá zateplení a zazeleňování fasád budov a vhodné podmínky a předpoklady pro to. Součástí je také plná energetická soběstačnost nového centra.

Nové zubní ambulance otevřeli v prostorách bruntálského domova Pohoda

14. března 2024 18:18 | Bruntál | Karel Soukop | Jesenický expres

V Bruntále vznikly dvě nové zubní ambulance v adaptovaných prostorách domova pro seniory Pohoda. Vše díky spolupráci města, MS kraje a krnovské nemocnice na přestavbě i financování nových ordinací. Obyvatelé Bruntálu a okolí měli v posledních 14 dnech možnost provést předregistraci k lékaři. Toho využilo více než 5 tisíc zájemců.

Více než stomilionovou investici proměnili v Krnově v nově rekonstruovanou Základní uměleckou školu

5. listopadu 2023 12:53 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Davy lidí, dospělí i děti se přišly podívat na právě otevřenou budovu Základní umělecké školy v Krnově. Více než stomilionová investice proměnila chátrající budovu v nádherný stánek umění. Nové učebny a sály přivítají začínající i pokročilé muzikanty, výtvarné i dramatické umělce.


Hasiči kličkovali Novým Jičínem, testovali průjezd ulic

Hasiči s velkou technikou projížděli Novým Jičínem a testovali průjezdnost problémových ulic. Doprovázela je i hlídka městské policie a společně upozorňovali na špatně zaparkovaná vozidla.

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos

7. května 2024 17:05 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Proměna zchátralých koníren v karvinském parku Boženy Němcové by mohla začít ještě letos. Projektová dokumentace je připravena, schváleno je i stavební povolení. Město má v plánu přestavět objekt na kulturně komuniktní centrum a inhalátorium.

Dívka spadla z koně, muž se poranil bruskou, dalšího našli v kolejišti

Dnes 9:12 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali ve středu u několika velmi vážných úrazů na několika místech Moravskoslezského kraje. Vyjížděly k nim pozemní posádky a startoval také vrtulník letecké záchranné služby.

Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

Včera 10:38 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

Historická rekonstrukce v Zábřehu připomněla osvobozování Ostravy

7. května 2024 13:59 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Jak se ke konci druhé světové války osvobozovala Ostrava mohli díky ukázky s využitím těžké techniky vidět návštěvníci sobotní Bojové cesty. Jednalo se součást třídenního programu, který připomínal postup 1. Československé tankové brigády.

Den vítězství uctili u Pomníku obětem válek

Den vítězství připomněli představitelé města, legionářů a dalších organizací u Památníku obětem válek na městském hřbitově. Položením květin a zapálením svíček uctili památku padlých i těch, kteří bojovali a přežili.

Oslavy výročí Velké Ostravy jsou v plném proudu, vyvrcholí 15. června

Oslavy sta let Velké Ostravy jsou v plném proudu a nabízejí bohatý program všeho druhu. Nachystány jsou přednášky, výstavy, hudební produkce, taneční workshopy a mnoho dalšího. Významné výročí si Ostrava připomíná ve velkém stylu.

Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

7. května 2024 9:36 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

5. května 2024 19:42 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Akce Ukliďme Česko se v Bruntále setkala se zájmem účastníků i přes chladné a deštivé počasí

2. května 2024 15:31 | Bruntál | Karel Soukop

I přes nepříznivé dubnové počasí proběhla v Bruntále každoroční akce Ukliďme Česko. Účastnili se jí jednotlivci, malé kolektivy i skupiny ze škol a jiných organizací. Na stanovištích po celém městě dostali vybavení a vybrali si lokalitu, kterou půjdou uklízet.

V Bruntále otevřeli nové prostory pro pečovatelskou službu v adaptované vile

21. dubna 2024 18:04 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Bruntál adaptoval nové prostory pro pečovatelskou službu ve vilovém objektu v Domově pro seniory. Bývalá lékařská vila na zahradě domu po odchodu odborného lékaře zůstala bez využití. Plánované propojení s domovem pro seniory by bylo velmi nákladné. Našlo se však nové řešení.

Unikátní výstava „Ve znamení černého kříže“ na bruntálském zámku

21. dubna 2024 17:53 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Velmi zajímavou a originální výstavu připravilo Muzeum v Bruntále ve výstavní síni bruntálského zámku. Pod názvem „Ve znamení černého kříže“ se zabývá se působením Řádu německých rytířů v Jeseníkách. Řád, vznikl již ve 12. století za křižáckých výprav do Palestiny nejprve jako řád špitální. Rytířským se stal až na konci 12. století za papeže Inocence III.

Největší investicí v Bruntále za posledních několik desetiletí je příprava lokality pro výstavbu domů a bytů

14. dubna 2024 19:24 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Město Bruntál čekají roky největších investic v jeho novodobé historii. Byla zahájena příprava strategické rozvojové lokality s pracovním názvem Lokalita Za mlékárnou. Jde o desetihektarovou plochu, na které vyrostou desítky nových domů, jak bytových, tak pro individuální bydlení.

Poslední halový turnaj ve futsale před začátkem fotbalové sezóny v Bruntále

7. dubna 2024 11:32 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Každému začátku předchází i nějaký konec. Jarní začátek fotbalové sezóny znamenal i v Bruntále konec zimních halových zápasů. Poslední turnaj ve futsale, který byl i přípravou na letní velkou kopanou, se odehrál v místní sportovní hale.

V Bruntále byly otevřeny dvě nové zubní ordinace ve spolupráci města, MS kraje a SZZ Krnov
Vydáno 6. března 2024 8:42, Bruntál, Karel Soukop
V Bruntále vznikly dvě nové zubní ambulance v adaptovaných prostorách domova pro seniory Pohoda. Vše díky spolupráci města, MS kraje a krnovské nemocnice na přestavbě i financování nových ordinací. Obyvatelé Bruntálu a okolí měli v posledních 14 dnech možnost provést předregistraci k lékaři. Toho využilo více než 5 tisíc zájemců.

Nemocnici v Krnově, která bude ambulance provozovat se podařilo sehnat jednoho lékaře, druhého intenzivně hledá.

Ladislav Václavec, senátor, ředitel SZZ Krnov: „Je výborná zpráva, že se nám tady podařilo zajistit paní doktorku Bystřickou, což je skvělá lékařka. Která je z Bruntálu, která tady bude pracovat a věřím, že i lékaře na druhé křeslo brzy najdeme.“ 
Tereza Bystřická, zubní lékařka: „Pracovala jsem v Brně několik let a pak jsem se vrátila po mateřské tady do Bruntálu a pracuji už tady. Pracuji už asi 13 let. Já mám Bruntál velice ráda. Pocházím z Bruntálu a moc ráda jsem se sem vrátila. Je tady krásná příroda, mám ráda to menší město.“

Nemocnici v Krnově, která bude ambulance provozovat se podařilo sehnat jednoho lékaře, druhého intenzivně hledá.

Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Město se zasloužilo o financování a o stavební přípravu. Za stavební přípravu bych chtěl poděkovat hlavně hospodářské správě, to znamená panu řediteli Luďku Holanovi a panu inženýru architektovi Radimu Lýskovi, který to vlastně celé namaloval, zprojektoval a dělal i autorský dozor.“
Petr Rys (STAN), místostarosta Bruntálu: „Příprava a vybudování nové ordinace je skutečně mnohaměsíční martyrium. Ale i přesto, že se v průběhu projekčních prací zvyšovaly náklady, tak si myslím, že to dílo, které je dnes předáno a které se uvádí do provozu, je krásné.“

Přístrojově a technicky ambulance vybavila krnovská nemocnice s pomocí MS kraje.

Ladislav Václavec, senátor, ředitel SZZ Krnov: „Já jsem strašně rád, že se nám podaří otevřít zubní ambulanci i v Bruntále, je to v pořadí sedmá ordinace, sedmé město, kde otevíráme ordinaci. My jsme to jako nemocnice vybavili, máme peníze z Krajského úřadu, kdy kraj na tento projekt přistoupil a budeme to provozovat my, jako nemocnice Krnov.“
Martin Gebauer, náměstek hejtmana MS kraje: „Já jsem strašně rád, že se v okrese Bruntál daří otevírat nové a nové zubní ambulance, toto je sedmá zubní ambulance, která se vlastně otevírá ve spolupráci se SZZ Krnov a že se poskytuje ta péče ne jenom místním obyvatelům, ale včera jsem slyšel kolegu z Ostravy, že říkal Našel jsem zubaře v Bruntále. Kraj financuje vybavení těch zubních ambulancí a takové vybavení zubní ambulance stojí zhruba dva a půl milionu korun.“

MS kraj připravuje také systémové změny pro budoucnost stomatologické péče v regionu.

Jan Krkoška (ANO), hejtman MS kraje: „MS kraj podpořil už částkou 50 milionů právě rozvoj stomatologického oboru jako takového, ty peníze nejdou jenom do rozvoje ordinací a hledání lékařů, ale hlavně taé na lékařskou fakultu, kde vlastně vychováváme nové zubaře. V září se nám podařilo otevřít v Ostravě na lékařské fakultě nový zubní obor a za to jsme velmi rádi, protože se domnívám, že když si budeme u nás vychovávat nové mediky, tak ti budou potom ordinovat v našem kraji.“

Od dubna bude v již v nové ambulanci ošetřováno prvních 1500 pacientů, kteří budou vylosováni z předregistrovaných zájemců.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000041872/v-bruntale-byly-otevreny-dve-nove-zubni-ordinace-ve-spolupraci-mesta-ms-kraje-a-szz-krnov