Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

DOPRAVNÍ REVUE: Moravskoslezský kraj letos chystá v Karviné dvě velké opravy

Celý MS kraj |

Řidiče v Moravskoslezském kraji v letošním roce čeká několik dopravních omezení, a to kvůli opravám komunikací a mostů. V Karviné krajská správa silnic chystá hned dvě velké akce.

Zbourat a postavit nový kovonský most, to je jeden z hlavních cílů kraje v rámci dopravy v Karviné pro tento rok. Realizace velkého projektu začne na jaře.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Ten most už je starý, nikdy se tam nedělala pořádná rekonstrukce, je ve stavu nevyhovujícím. Jediné, co nám projektanti doporučili, tak strhnout. Ta oprava bude stát 100 milionů korun. Začne se někdy kolem 15. března a skončí se v listopadu, takže po tuto dobu bude ten most neprůjezdný. Bude tam ale udělána lávka pro pěší, kteří se dostanou na druhou stranu vlečky. V rámci toho budeme opravovat i cestu od jednoho kruhového objezdu, který je u Kovony a u dalšího kruhového objezdu, který je s ulicí Leonovova.”
Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK: "V současné době běží soutěž na zhotovitele stavby. Celková délka stavby bude 390 metrů včetně mostního objektu. A protože má na mostě město kamerový systém na sloupech veřejného osvětlení, bude přeložen na provizorní lávku a kamerový systém bude po celou dobu výstavby plně funkční.”

Stavba si vyžádá úplnou uzavírku.

Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK: "Předpoklad je jedna stavební sezóna, takže to znamená, že od března do konce listopadu bude probíhat realizace.”
Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Ti řidiči budou to muset vydržet a pak, až se ten most otevře, bude možné jezdit z obchvatu přímo na Petrovice přes most , který má teď omezenou nosnost."

Objízdná trasa pro veškerou dopravu povede po ul. tř. Osvobození, na ul. tř. 17. listopadu a ul. Rudé Armády. Neobsloužená autobusová zastávka Karviná Nové Město – koupaliště dostane v té době nový betonový povrch.

Správa silnic Moravskoslezského kraje chystá v Karviné také velkou opravu ulice Borovského. Rekonstrukce by měla přispět k výraznému zlepšení bezpečnosti silnice. V souladu s novelou zákona o pozemních komunikacích byl tento projekt posouzen a vyhodnocen auditorem bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Ono to sice není vidět, ale to odvodnění této silnice a spodní vody nám tam dělají své. Ale mám dobrou zprávu, podařilo se nám zajistit finance z evropských fondů, takže ta investice 34 milionů korun, která bude vložena do té silnice, tak 29 milionů nám zaplatí Evropa a pouze my zaplatíme 5 milionů korun, určitě se to vyplatí. Bude tam modernizované vodorovné značení, bude plastové, budou udělané nové zastávky, bude tam jednoduchý kruhový objezd s ulicí Na Kopci a ta silnice potom bude připravena do budoucna na provedení dvou kruhových objezdů, až se bude jednou stavět ta obytná zóna nad Pískovnou.”

Rozsah všech navržených úprav prošel schválením jak ze strany dopravní policie, tak i příslušným silničním správním úřadem a stavba získala stavební povolení. Rekonstruovat se bude celá silnice od křižovatky se silnicí I/67 po hranici s Polskou republikou v celkové délce 2669 metrů.

Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK: "Z důvodů organizace dopravy po dobu stavby a rozdílných nároků na rozsah prací v jednotlivých úsecích je stavba členěna na 4 úseky. Stavba si vyžádá určitě částečná i úplná dopravní omezení. V současné době zhotovitel vypracovává harmonogram prací a uzavírek, který se bude projednávat s dopravci a dotčenými orgány.”

Současně se budou také opravovat autobusové zálivy a to zastávek Ráj Na Kopci a „Ráj, Ščerba“. Práce by měly začít v květnu a potrvají 120 dní, na konci prázdnin bude ulice Borovského opravena.

Nahlásit chybu


K tématu

Správa silnic MSK používá nová služební vozidla na elektropohon

22. dubna 2024 9:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil | Dopravní revue

Správa silnic Moravskoslezského kraje udělala další krok ke snížení uhlíkové stopy. Do svého vozového parku získala pět nových elektromobilů. Jde o jednu z největších krajských organizací.

Dálniční policie i údržba má mít ve Frýdku-Místku nový areál v bývalých kasárnách

6. července 2023 9:18 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

V prostorách bývalých kasáren ve Frýdku-Místku má vzniknout nové zázemí pro dálniční údržbu i policii. Město jedná s Ředitelstvím silnic a dálnic o prodeji pozemků, na kterých by byl nový areál postupně vybudován. Zároveň s tím se připravují i podklady pro nové sjezdy a nájezdy na dálnici D48.

ŘSD má připraveno na zimní údržbu 213 sypačů a 672 řidičů

2. listopadu 2023 18:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V listopadu se zahajuje sezóna zimní údržby na dálnicích a silnicích I. třídy. Během letošní zimy se o průjezdné komunikace v rámci ŘSD bude starat v rámci 21 středisek správy a údržby dálnice 822 zaměstnanců. Do připravených směn je zařazeno celkem 672 řidičů a 150 dispečerů. Další kapacity, především pro údržbu silnic I. třídy, jsou na zimu v pohotovosti u dodavatelských firem.


V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

Včera 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

Novojičínští senioři vyslechli, jak se na sítích šíří informace. Teď jsou na řadě řetězové e-maily

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.

Děti plnily branné disciplíny, profesionální vojáci ukázali boj zblízka

Den vítězství si Novojičínští nepřipomněli jen pietními akty, ale také zážitkovou akcí. Ta nabídka stezku s brannými disciplínami, vystavena byla vojenská technika a nechyběla atraktivní ukázka Armády České republiky.


Policistům hlídkujícím u šampionátu se podařilo rychle najít děti ztracené v davu

Včera 14:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Relativně běžná služba policistů zapojených do bezpečnostního opatření v souvislosti s hokejovým šampionátem v Ostravě se ve čtvrtek kolem 19. hodiny změnila v urgentní pátrání po dvou malých dětech.

Mostek v Loučce musí zbourat, na řadě jsou demolice nebo opravy dalších

Lávka u ulice Za Potokem v Loučce, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

16. května 2024 12:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Nejstarší ze 102 mincí je pražský groš z doby Jana Lucemburského

16. května 2024 10:57 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.

Hosté ve studiu: Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy

Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

Včera 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

Při nehodě auta s motocyklem v Třinci se těžce zranila motorkářka

16. května 2024 19:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kolizi osobního automobilu s motocyklem spěchali ve čtvrtek odpoledne záchranáři do Koperníkovy ulice v Třinci. Hlášeno tam bylo vážné zranění motorkářky.

Biskup ostravsko-opavský požehnal prameny v Karlově Studánce při zahájení lázeňské sezóny

16. května 2024 12:31 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V lázních Karlova Studánka byla slavnostně zahájena letošní sezóna. Zdejší prameny železité kyselky požehnal biskup ostravsko-opavský Mons. Martin David. V Karlově Studánce se nachází 7 lázeňských pramenů, z nichž nejstarší, Maxmilián, byl objeven již v roce 1780. Léčivé prameny tryskají z hloubky více než 100 metrů.

Obce by rády, aby zákaz jízdy kamionů přes horský úsek platil celý rok

16. května 2024 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Beskydský expres

Kamionů, které vjíždějí do zakázaného horského úseku v Beskydech, ubylo. Vyplynulo to z výsledků automatického počítání a také policejních kontrol. Přesto však mnozí řidiči zákaz porušují a vjíždějí do úseku, kde pak kamiony na sněhu havarují, nebo silnici zatarasí.

DOPRAVNÍ REVUE: Moravskoslezský kraj letos chystá v Karviné dvě velké opravy
Vydáno 11. ledna 2024 13:45, Celý MS kraj, Lukáš Zavadil
Řidiče v Moravskoslezském kraji v letošním roce čeká několik dopravních omezení, a to kvůli opravám komunikací a mostů. V Karviné krajská správa silnic chystá hned dvě velké akce.

Zbourat a postavit nový kovonský most, to je jeden z hlavních cílů kraje v rámci dopravy v Karviné pro tento rok. Realizace velkého projektu začne na jaře.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Ten most už je starý, nikdy se tam nedělala pořádná rekonstrukce, je ve stavu nevyhovujícím. Jediné, co nám projektanti doporučili, tak strhnout. Ta oprava bude stát 100 milionů korun. Začne se někdy kolem 15. března a skončí se v listopadu, takže po tuto dobu bude ten most neprůjezdný. Bude tam ale udělána lávka pro pěší, kteří se dostanou na druhou stranu vlečky. V rámci toho budeme opravovat i cestu od jednoho kruhového objezdu, který je u Kovony a u dalšího kruhového objezdu, který je s ulicí Leonovova.”
Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK: "V současné době běží soutěž na zhotovitele stavby. Celková délka stavby bude 390 metrů včetně mostního objektu. A protože má na mostě město kamerový systém na sloupech veřejného osvětlení, bude přeložen na provizorní lávku a kamerový systém bude po celou dobu výstavby plně funkční.”

Stavba si vyžádá úplnou uzavírku.

Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK: "Předpoklad je jedna stavební sezóna, takže to znamená, že od března do konce listopadu bude probíhat realizace.”
Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Ti řidiči budou to muset vydržet a pak, až se ten most otevře, bude možné jezdit z obchvatu přímo na Petrovice přes most , který má teď omezenou nosnost."

Objízdná trasa pro veškerou dopravu povede po ul. tř. Osvobození, na ul. tř. 17. listopadu a ul. Rudé Armády. Neobsloužená autobusová zastávka Karviná Nové Město – koupaliště dostane v té době nový betonový povrch.

Správa silnic Moravskoslezského kraje chystá v Karviné také velkou opravu ulice Borovského. Rekonstrukce by měla přispět k výraznému zlepšení bezpečnosti silnice. V souladu s novelou zákona o pozemních komunikacích byl tento projekt posouzen a vyhodnocen auditorem bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích.

Radek Podstawka (ANO), náměstek hejtmana MSK: "Ono to sice není vidět, ale to odvodnění této silnice a spodní vody nám tam dělají své. Ale mám dobrou zprávu, podařilo se nám zajistit finance z evropských fondů, takže ta investice 34 milionů korun, která bude vložena do té silnice, tak 29 milionů nám zaplatí Evropa a pouze my zaplatíme 5 milionů korun, určitě se to vyplatí. Bude tam modernizované vodorovné značení, bude plastové, budou udělané nové zastávky, bude tam jednoduchý kruhový objezd s ulicí Na Kopci a ta silnice potom bude připravena do budoucna na provedení dvou kruhových objezdů, až se bude jednou stavět ta obytná zóna nad Pískovnou.”

Rozsah všech navržených úprav prošel schválením jak ze strany dopravní policie, tak i příslušným silničním správním úřadem a stavba získala stavební povolení. Rekonstruovat se bude celá silnice od křižovatky se silnicí I/67 po hranici s Polskou republikou v celkové délce 2669 metrů.

Marek Melichárek, technicko-provozní náměstek Správy silnic MSK: "Z důvodů organizace dopravy po dobu stavby a rozdílných nároků na rozsah prací v jednotlivých úsecích je stavba členěna na 4 úseky. Stavba si vyžádá určitě částečná i úplná dopravní omezení. V současné době zhotovitel vypracovává harmonogram prací a uzavírek, který se bude projednávat s dopravci a dotčenými orgány.”

Současně se budou také opravovat autobusové zálivy a to zastávek Ráj Na Kopci a „Ráj, Ščerba“. Práce by měly začít v květnu a potrvají 120 dní, na konci prázdnin bude ulice Borovského opravena.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000040983/dopravni-revue-moravskoslezsky-kraj-letos-chysta-v-karvine-dve-velke-opravy