Tropické teploty, které provázely letošní novojičínské Pivobraní, zvládali lidé díky nabídce více než 100 druhů piv. Kromě toho se mohli chladit v umělém dešti, který v pravidelných vlnách spouštěl kropicí vůz technických služeb.
“I přesto horko si myslím, že je dost návštěvníků. Myslím si, že pivovary čepují okolo sta druhů piv a máme tady dvacet pět pivovarů,” uvedla Radka Bobková, vedoucí Návštěvnického centra Nový Jičín - Město klobouků.
“Piv je tu z celého regionu strašně moc,” pochvaloval si nabídku jeden z návštěvníků Pivobraní.
“Už jsem ochutnala, myslím, že to byla třináctka, trochu to cítím v tom horku v hlavě, ale bylo výborné,” přiznala se jedna z žen.
“Piva chutnají, ale nestihl jsem ještě všechny ochutnat,” dodal další konzument.
Většina piv pocházela z minipivovarů Moravskoslezska, čtyři byly od zahraničních partnerů z z Belgie, Německa, Polska a Slovenska, kteří v Novém Jičíně prezentovali také své turistické atraktivity.
“Je tu velmi mnoho návštěvníků a jsme velmi překvapeni, že město Nový Jičín umí udělat takovou velkou akci,” sdělila Mária Jagnešáková, ředitelka Oravského muzea (SR).
“Samotný fakt, že se tu vracíme a jsme tady už po čtvrté, svědčí o tom, že je nám tady velmi dobře,” míní Dorota Kosinská, Úřad města Zabrze (Polsko).
“Pivobraní je o tom, aby lidé hlavně ochutnali dobré pivo, dobré jídlo, aby byla pohoda, klid a aby se dobře bavili,” uzavřela Radka Bobková, vedoucí Návštěvnického centra Nový Jičín - Město klobouků.
Čtvrtý ročník Pivobraní překonal ten loňský zhruba o 3 tisíce návštěvníků a 8 tisíc vypitých piv.