Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

NN NIGHT RUN slaví 11. let. Už 20. dubna startuje spolu s AVON během nebo KIDS RUNEM v Ostravě

Noční doba jarních a podzimních měsíců již tradičně patří seriálu NN NIGHT RUN a v roce 2024 tomu nebude jinak. Města, kam běžci od dubna do října zavítají, budou stejná jako loni, začíná se v Ostravě a končí v Olomouci.

„NN Night Run je jedinečný svou dobrodružnou a trochu tajemnou noční atmosférou. Proto jsme se rozhodli dát i letos tisícům lidí možnost proběhnout si s rodinou nebo přáteli česká města v závodě, ve kterém jde o víc než jen o vítězství,“ říká Tomáš Pavel ředitel závodů.

Běhat se bude i v dalších městech, kam často velké závody míří, jako jsou České Budějovice, Hradec Králové, Most, Liberec, Praha nebo Brno. Obvykle jde o města, která stojí za to navštívit i s rodinou a udělat si hezký víkend. Tomu napomůže i účast v charitativním FÉNIX RUNu. Který je letos novinkou. Celé startovné bude použito na pomoc potřebným dětem i dospělým po úrazech, nemocným dětem, seniorům na podporu domácí péče, lidem na spektru autismu prostřednictvím neziskových organizací Za sklem o s., Společné cesty, Modrý hroch. Díky charitativnímu běhu dáme také druhou šanci lidem s trestní minulostí a jejich rodinám na slušný život prostřednictvím neziskové organizace Žlutá stužka z. s.

Pozitivní je i přijatelná výše startovného. Za šest stovek má člověk veškerý servis včetně medaile a třeba i občerstvení v cíli, které letos bude opravdu pestré. Startovné se 11 let neměnilo! Děti mají start za dvě stě korun. Případně se může jeden dospělý a jedno dítě přihlásit v rámci rodinných týmů. Kromě toho si lze ještě pořídit funkční triko v originálním designu NN NIGHT RUN.

Dalším důvodem ke startu jsou medaile. Motiv kočkovité šelmy zůstává, černá šelma pro běžce na deset kilometrů však vypadá dravěji, Avon medaile čekající v cíli běhu pětky je naopak roztomilejší než loni. Hezké kousky dostanou i děti, pro ně budou medvídci Koala, účastníci Fénix Run si pak doma mohou pověsit medaili s motivem fénixe.

Specifická doba startu má také své výhody. Ti, kteří by nejradši závodili sedm dní v týdnu, nemusí kvůli startu na NN NIGHT RUN rušit jiné závodní plány. Není žádnou výjimkou, že si někteří borci dají noční běh po jiném sobotním nebo naopak před nedělním závodem. A když už nemají žádný další start během víkendu, mohou si zaběhnout pětku a poté i desítku v rámci NN NIGHT RUN.

Závody na pět kilometrů mají už roky charitativní podtext. Startující pětky běží za zdravá prsa, další informace jim mohou ve svém stanu poskytnout Bellisky, tedy mladé ženy s rakovinou prsu.

I když se na závodech objevují pořádně rychlí borci, do české špičky při vší úctě obvykle nepatří, o zahraničních vytrvalcích ani nemluvě. Ambiciózní běžci tak mají šanci proběhnout se v přední skupině startovního pole čítajícího několik set účastníků a třeba i zaběhnout slušné umístění.

V početném startovním poli však stále převládají rekreační běžci, kteří si chtějí hlavně zaběhat a užít si večer. Proto je tento závod vhodný i jako první start pro začátečníky. Obavy z toho, že by snad mohli být poslední, obvykle snadno rozptýlí pohled do výsledků loňského ročníku. O výsledky prostě většině účastníků vůbec nejde, chtějí si závod hlavně užít.

Pravidelní účastníci by jistě vyjmenovali i další důvody, proč nedají na závody NN NIGHT RUN dopustit. Můžete se jich na ně zeptat, ještě lepší ale bude přihlásit se a najít si vlastní. „Počet účastníků každý rok roste. Těší nás, že se známé tváře vrací a k nim se stále přidávají noví běžci a běžkyně,“ usmívá se šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. Seriál je největším nočním seriálem v Evropě a možná i na světě. V roce 2023 se stal druhým největším seriálem v České republice dle českého svazu atletiky.

NN NIGHT RUN - 10 km
KPMG štafeta - 2 x 5 km
AVON BĚH za zdravá prsa - 5 km
FÉNIX RUN - 2 km
KIDS CUP - trať dlouhá 300 m - 1200 m

Registrovat se můžete ještě dnes zde: https://eventreg.cz/cz/registr...

20.4. Ostrava
27.4. Hradec Králové
11.5. Liberec

25.5. Brno

11.8. Most

14.9. Praha

5.10. České Budějovice

12.10. Olomouc

https://night-run.cz/zavody/-2...

www.night-run.cz

www.eventreg.cz



Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

Včera 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

25. dubna 2024 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

25. dubna 2024 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

25. dubna 2024 8:41 | Ostrava-Jih | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Transport laboratorních vzorků z vyšetřoven do laboratoře je v krnovské nemocnici unikátní a první u nás

25. dubna 2024 13:31 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže

25. dubna 2024 13:21 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Na hrad Sovinec se sjeli milovníci dravých ptáků a sokolnictví

25. dubna 2024 13:12 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Hrad Sovinec patřil o víkendu dravým ptákům a Sokolnickým slavnostem. V hlavní roli už tedy nebyly historické skupiny, šermíři a žongléři. Ti byli jen doplňkem hlavního programu slavností.

Do Ostravy přijedou největší beachvolejbalové hvězdy. Mají poslední možnost vybojovat olympiádu

25. dubna 2024 12:35 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravu čeká velký sportovní svátek. Letošní beachvolejbalový turnaj v Dolních Vítkovicích je totiž poslední možností ke kvalifikaci na olympijské hry do Paříže, takže přijedou největší hvězdy tohoto sportu. Víkendové finálové duely jsou už vyprodány.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

25. dubna 2024 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Přípravy na MS v hokeji vrcholí. Pozor na falešné vstupenky a na halu přijeďte tramvají

24. dubna 2024 13:02 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Hokejové MS se rychle blíží a pořadatelé hlásí, že je téměř vše připraveno. Velký důraz se klade na bezpečnost, na které budou s pořadateli spolupracovat i složky IZS. Ostravu čekají i dopravní omezení a například dopravní podnik chystá speciální tramvajovou linku X.