Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Ve Frýdku-Místku začal 11. ročník Sweetsen Festu

26. června 2014 17:36 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V Sadech Svobody ve středu proběhlo slavnostní zahájení letošního 11. ročníku Sweetsen festu. Hudební, filmovou i literární událost zahájili recitátoři, kteří představili své básně. My jsme se zeptali ředitele festivalu Petra Korče, na co se mohou návštěvníci letos těšit.

Stavba baseballového hřiště je v plném proudu

26. června 2014 17:32 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vedení města se zúčastnilo kontrolního dne na stavbě nového baseballového hřiště. Práce jsou v plném proudu a pokud vše půjde podle přání stavební firmy, ještě letos by se na obou hřištích mohla vysadit tráva, aby byl areál k dispozici už na příští sezónu.

Zámek ve Frýdku v sobotu zaplnila historická vozidla

23. června 2014 17:56 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdecký zámek o víkendu zaplnila vozidla a motorky. Konala se tady totiž výstava starých motorek, kterou organizátoři doplnili o krásné automobilové kousky. Na své si přišli milovníci českých, ale i slavných zahraničních značek.

Závodníci jeli už potřetí 24 hodin kolem Olešné

23. června 2014 17:55 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Milovníci in-line sportu opět zkoušeli svou výdrž. Na Olešné se totiž o víkendu konal třetí ročník 24 hodinového závodu dvojic kolem přehrady. Akce se účastnilo přes 700 závodníků nejen z našeho regionu, ale také ze zahraničí. Podívejte se s námi na start závodu.

20. ročník Mezinárodního folklorního festivalu ve FM

23. června 2014 17:54 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Hudba, tanec a tradiční kroje nejen české, ale i ze zahraničí. Mezinárodní folklorní festival ve Frýdku-Místku nabídl už po dvacáté bohatý program a my vám teď z jeho průběhu přinášíme malou ochutnávku.

Mezinárodní folklorní festival ve FM zahájen

23. června 2014 17:51 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve městě začal jubilejní 20. ročník Folklorního festivalu. Slavnostní zahájení proběhlo v sále Základní umělecké školy v Místku. V čem bude letošní festival jedinčný a na co se mohou návštěvníci těšit, vám teď prozradíme v reportáži.

Dancepoint předvedl svou celoroční práci

23. června 2014 17:50 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve Frýdku-Místku proběhla závěrečná taneční akce skupiny Dancepoint. V kině Petra Bezruče její tanečníci představili , na čem přes rok tvrdě pracovali a reakce nadšeného publika jen potvrdila, že výsledek je více než kvalitní. Ostatně, přesvědčete se sami.

Žáky ve FM navštívili studenti ze zahraničí

19. června 2014 17:48 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Žáci 2. základní školy ve Frýdku-Místku si mohli procvičit svou angličtinu. Týden u nich totiž pobývali studenti z mnoha zemí světa. Studenti představili žákům země, ze kterých pocházejí a to v rámci projektu Edison mezinárodní studentské organizace ISEC.

300 vojáků vzdalo hold raněnému v Afghanistánu

19. června 2014 17:46 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Pochod více než tří stovek vojáků a přelet dvou podzvukových bojových letounů ve čtvrtek ve čtvrtek zažili ve Frýdku-Místku. Velká akce proběhla na počest vojáka Lukáše Hirky, místního rodáka, který byl zraněn při raketovém náletu na základně v Afghánistánu. Ze svých zranění se nyní rehabilituje v lázních Klimkovice.

Beskydské Veseléto je v plném proudu

16. června 2014 17:47 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Na závěr jsme pro vás připravili pozvánku na další ročník celoletní akce s názvem Beskydské Veseléto, které právě začíná. Na co všechno se ještě můžete těšit, vám prozradí ředitel Kultury FM Jakub Tichý.

Komerční sdělení více

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.


Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Český Bazar - Online inzerce zdarma

Český Bazar je nově vzniklá online inzerce zdarma pro soukromé i firemní účely. Inzerci založil v roce 2023 její majitel, Jaroslav Průcha z Čeladné, s cílem nabídnout soukromou i komerční inzerci na jednom místě.

OZO Ostrava chystá Green swap = výměnu rostlin a workshop Mozaikový květináč 2024

V úterý 14. 5. 2024 se naše Reuse centrum Ostrava zbarví do zelena. Od 14 hodiny v něm totiž bude probíhat oblíbený GREEN SWAP alias VÝMĚNA ROSTLIN. Přijďte si s námi zaswapovat pokojové, balkonové i venkovní rostliny. A dále také semínka a sazenice zeleniny, bylin i květin. Rostliny k výměně můžete přinášet od rána, vyměňovat je začneme od 14 do 18 hodiny.

FN Ostrava spoluorganizovala 1. konferenci dětských sester

Historicky první konference dětských sester, kterou spolupořádala FN Ostrava se Střední zdravotnickou a Vyšší odbornou školou zdravotnickou v Ostravě, nabídla celkem 15 odborných přednášek. Všech 150 míst v konferenčním sále Výstaviště Černá louka Ostrava bylo zaplněných do posledního místa.

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Více