Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Koupaliště i strážníci varují před krádežemi telefonů

15. srpna 2015 17:26 | Havířov | Eva Bednářová

Mnozí lidé si na letním koupališti nechají věci na dece a jdou se koupat. Právě této situace využívají zloději. V několika případech zaznamenala městská policie krádeže mobilních telefonů. Přitom návštěvníci mají k dispozici uzamykatelné skříňky, kde si mohou nechat cenné věci.

Ochránci přírody se snaží ulevit bažantům, kteří trpí vedrem

15. srpna 2015 17:24 | Havířov | Eva Bednářová

Myslivci společně s ochránci přírody každým rokem odchovávají mladé bažanty, které následně vypouštějí do volné přírody. Letos by ptáci ale po vypuštění nepřežili, jelikož panují extrémní horka. A přesto, že ochránci mění bažantům stále vodu, někteří hynou.

Obyvatelé části Nový Svět se dočkají nového veřejného osvětlení

15. srpna 2015 17:22 | Havířov | Eva Bednářová

V některých částech města se lidé necítí příliš bezpečně. V lokalitě Nový Svět proto radnice nechá vybudovat téměř třicet nových lamp veřejného osvětlení za 4,5 milionu korun. Práce začnou už příští týden.

V tropických dnech jezdí ve městě kropicí vůz

10. srpna 2015 11:36 | Havířov | Eva Bednářová

Pokud se teplota vyšplhá nad třicet stupňů, vyjíždí do ulic speciální multifunkční kropicí vůz, který vytváří vodní clonu. Příjemné svlažení vítají děti i dospělí. Automobil za šest milionů korun radnice pořídila v loňském roce.

Uprchlíci se do města údajně stěhovat nebudou

10. srpna 2015 11:29 | Havířov | Eva Bednářová

Ve městě se šíří poplašná zpráva, že chce společnost RPG umístit do svých bytů uprchlíky. Pravda je ale taková, že ministerstvo vnitra oslovilo společnost, zda by neposkytla byty rodinám z pobytového zařízení pro azylanty.

Město dokončilo další etapu výstavby kanalizace

10. srpna 2015 11:28 | Havířov | Eva Bednářová

Téměř 70 milionů korun stála výstavba další etapy kanalizace v Havířově. K nový přípojkám se bude moci postupně napojit přibližně 180 rodinných domů. Značnou část investiční akce by měla pokrýt dotace.

Komerční sdělení více

Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Huisman Czech Republic vyrábí přechodové lávky pro námořní průmysl

Společnost Huisman Czech Republic vyrábí a testuje přechodové lávky pro společnost SMST, která se specializuje na návrh a výrobu zařízení pro námořní průmysl. Tyto lávky (tzv. gangways) jsou vybaveny špičkovou technologií, která zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun osob a nákladu mezi plavidlem a offshore plošinou i za náročných podmínek.

OKD modernizuje porubový dopravník za 43 milionů korun

Těžební společnost OKD dokončuje modernizaci jednoho z hřeblových dopravníků, sloužících v porubech Dolu ČSM k dopravě vytěženého uhlí s hlušinou. Na nejrozsáhlejší modernizaci letošního roku vynaložila 43 milionů korun.


Na zámku v Bravanticích se chystá Pálení čarodějnic i prvomájová prohlídka zámku

V sobotu 27. dubna se v areálu zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční 3. ročník Pálení čarodějnic, který pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s., ve spolupráci s klubem rodičů při zdejší základní škole. Chybět nebudou ani komentované prohlídky, díky nimž lze po objednání zámek navštívit také o víkendech, nebo na 1. máje. Prohlídky se konají vždy ve 14 hodin.

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Přiveze „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Více