Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Orlovské centrum SONS uspořádalo koncert v knihovně

19. dubna 2018 17:12 | Orlová | Jan Varga

Městská knihovna v Orlové přivítala posluchače na komorním koncertu. V prostorách totiž vystoupili umělci, kteří přijeli z Prahy. Orlovanům se představila zpěvačka Barbora Mirgová a to v doprovodu akordeonisty Miroslava Országa.

V Orlové se opět uklízelo, tentokrát mimo centrum

19. dubna 2018 17:08 | Orlová | Jan Varga

Také Orlová se přidala k celorepublikové akci Ukliďme Česko. Do ulic města tak vyšly skupinky dobrovolníků, aby posbírali odpad, který hyzdí tvář Orlové.

Rekonstruovaný Paskovský zámek nabízí muzeum i výstavy

12. dubna 2018 13:23 | Celý MS kraj | Jan Varga

Paskov na Frýdecko-Místecku se může chlubit novou turistickou atrakcí. Otevřeli tam totiž nově zrekonstruované prostory zámku, které návštěvníkům nabídnou muzeum historie Paskova, výstavu rodových erbů a také například expozici z každodenního života horalů.

Sachova studánka v Horní Bečvě se přesune

12. dubna 2018 13:19 | Celý MS kraj | Jan Varga

Sachova studánka v Horní Bečvě změní své místo. Oblíbený pramen, který chodí nabírat místní i turisté se nachází blízko frekventované silnice a hrozí tak nebezpeční úrazu. V loňském roce tam dokonce došlo ke smrtelné nehodě. Vedení radnice se proto rozhodlo studánku přesunout.

Město pokračuje v rekonstrukcích a zateplování budov

6. dubna 2018 14:18 | Orlová | Jan Varga

Město Orlová pokračuje ve stavebních a dokončovacích pracích, které muselo kvůli počasí minulý rok přerušit. Zbývá dokončit lesopark, upravuje se prostor před úřadem práce a také letos bude město pokračovat v zateplování budov, které má ve vlastnictví, o jaké jde vám prozradíme v příspěvku.

V Orlové soutěžily dětské pěvecké sbory

6. dubna 2018 14:17 | Orlová | Jan Varga

V Domě kultury totiž proběhla soutěž pěveckých sborů na kterou se sjely tělesa z celého kraje ale i mimo něj. Předvést se měli v lidových písních, písních bez hudebního doprovodu a na programu měli také modernu.

Net Office opět hostila informatiky na soutěži

6. dubna 2018 14:14 | Orlová | Jan Varga

Další ročník soutěže na škole Net Office, je za námi. Opět měli studenti z mnoha měst za úkol předvést se v prezentacích a programování a mohli za to vyhrát opravdu zajímavé ceny.

Orlovská pobočka SONS už pomohla desítkám lidí

29. března 2018 10:37 | Orlová | Jan Varga

Nezisková organizace SONS má svou pobočku v Orlové necelé dva roky. Za tu dobu poskytla pomoc desítkám lidí nejen z Orlové ale i z širokého okolí. Teď pobočka shání sponzory, aby mohla dál pomáhat potřebným.

Obce v Beskydech řeší problém s likvidací odpadu

28. března 2018 13:02 | Celý MS kraj | Jan Varga

Obce v Beskydském regionu řeší společně jeden problém. Tím je rostoucí množství odpadu a také stoupající finanční náročnost jeho likvidace. Zejména ty obce, které jsou hojně navštěvovány turisty teď žádají kraj o spolupráci.

Autobusový terminál v Orlové je před dokončením

23. března 2018 11:35 | Orlová | Jan Varga

Jak už jsme vás informovali, Orlová bude mít nový autobusový terminál. Staré autobusové nádraží už nevyhovovalo a pro potřeby cestujících bylo zbytečně velké. Přepravci se podařilo získat dotaci a dostavěno by mělo být na konci dubna.

Komerční sdělení více

Svátek jógy a tance skončil, euforie trvá. Přidejte se k instruktorům jógy!

Dubnový YOGA & DANCE Spring Festival si nezadal s podobnými svátky evropského formátu. Energické, pozitivní a přátelské setkání milovníků pohybu a vzájemné inspirace přilákalo do ostravské Dolní oblasti Vítkovic přes stovky účastníků. „Každým rokem lepší a lepší. Už to tak vypadá, že se tento festival řadí mezi nejlepší v ČR, ne-li úplně nejlepší,“ napsala na sítě nadšená Andrea.

Janáčkova Liška Bystrouška po 30 letech opět v Ostravě

Sedmá opera hukvaldského rodáka Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky se divákům ostravské opery představí už v sedmé inscenaci, po sto letech od její světové premiéry a 30 let od posledního ostravského uvedení. A protože opera přímo vybízí rozsáhlými plochami symfonické hudby a příběhem propojujícím svět zvířat a lidí k fantasknímu pohybovému ztvárnění, oslovilo NDM k režijní spolupráci choreografa a režiséra Itzika Galiliho. Premiéra bude 6. června.


Desátý ročník sympozia v Galerijní ulici v Jistebníku přinese hned několik novinek

Ve dnech 10. až 16. června se v Jistebníku uskuteční 10. ročník mezinárodního sochařského a malířského sympozia. Zúčastní se ho přední tuzemští a slovenští výtvarníci, s nimiž bude možné se potkat nejen v jistebnické Galerijní ulici, ale také v ARTcaffè, kde budou tvořit i diskutovat s příchozími. V Galerii u foťáka bude možné zhlédnout výstavu Figurama.

Huisman Czech Republic se podílí na výrobě jeřábů pro největší evopský přístav v Rotterdamu

Společnost Huisman, světový lídr ve vývoji a výrobě těžkých konstrukcí, vstupuje na trh přístavní logistiky a pro Hutchison Ports ECT Rotterdam, jednoho z předních provozovatelů kontejnerových terminálů v Evropě, dodá řadu automatických stohovacích jeřábů (Automated Stacking Cranes). Jeřáby, které musí zvládnout 4 miliony cyklů za 30 let, budou sloužit k efektivní manipulaci s lodními kontejnery v přístavu. Ve výrobním závodu Huisman Czech Republic ve Sviadnově budou mít na starosti například všechny svařovací práce.

Festival malých i velkých vynálezců a inovací Maker Faire již podruhé v Ostravě.

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá v sobotu 1. června do Ostravy. Druhý ročník se letos opět koná za finanční podpory statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje v industriálních prostorách Trojhalí Karolina. Na ostravském Maker Faire se představí přes 60 makerů z kraje i celé České republiky, VŠB - TUO zóna a připraven bude také kovářský workshop, workshopy 3D tisku, pájení nebo výroby vodních raketek. Vstupenky za zvýhodněnou cenu lze zakoupit na Goout.net.

Společnost E.ON otevřela v Ostravě modernizovanou pobočku. Zákazníci ji najdou v Nové Karolině

Vyřídit snadno vše, co se týká energií, ze svého mobilu nebo tabletu online je v posledních letech pro zákazníky E.ON čím dál větší samozřejmost. Online nástroje v současnosti využívá více než 65 % klientů společnosti. I přes jasný trend používání digitální obsluhy existují momenty, kdy klienti preferují osobní kontakt, což dokazují i data obsluhy na zákaznické lince a v poradenských centrech. Jen vloni využili klienti E.ONu osobní kontakt u téměř 580 000 požadavků.

Poprvé v České republice budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu!

V rámci festivalu CIRKULUM proběhne světová premiéra velkolepé podívané s názvem Létající Citadela. Vůbec poprvé v historii České republiky budou akrobaté létat na horkovzdušném balónu! Tento mezinárodní projekt má plánované dvě premiéry – první ve čtvrtek 6. 6. a druhou 7. 6. při západu slunce ve valech Slezskoostravského hradu.

Více