Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Turistické značky mizí, stromy likviduje kůrovec

27. července 2018 13:30 | Celý MS kraj | Jan Varga

Kůrovec nemilosrdně likviduje lesní plochy v Beskydech a pocítili to už i turisté. Napadené dřeviny je třeba rychle těžit a likvidovat. Stává se ale, že společně se stromy mizí i některé turistické značky. Ty se tak musí nově malovat na speciální sloupky nebo dopravní značky. Situace je natolik vážná, že kvůli tomu vznikla speciální pracovní skupina MS kraje, která se kůrovcem zabývá.

Pionýrský tábor ve Starých Hamrech se vrací k přírodě

27. července 2018 13:27 | Celý MS kraj | Jan Varga

K létu neodmyslitelně patří tábory. Těch je samozřejmě v nabídce nepřeberné množství. Kdo ale chce skutečně zažít poctivý tábor tak, jak ho mohli zažít i rodiče nebo snad dokonce prarodiče, nesmí chybět na tradičním pionýrském táboře, který se koná uprostřed hlubokých lesů ve Starých Hamrech. My jsme se byli podívat na jedno takové táborové ráno.

Tváře Rocktherapy 2018 jsou tři nemocné děti

27. července 2018 13:11 | Orlová | Jan Varga

Oblíbený hudební festival je za dveřmi. Tentokrát pomůže třem dětem s onkologickým onemocněním. Na co se mohou lidé těšit a jak děti vybrané příspěvky využijí prozradí Ivan Jekielek, hlavní organizátor festivalu.

V lesoparku si mohou děti užít nové lanové hřiště

27. července 2018 13:07 | Orlová | Jan Varga

V Orlové otevřeli lanové hřiště. To dětem nabízí mnoho prolézaček, lanových prvků a sítí. Město ho nechalo vybudovat, aby orlovský lesopark znovu ožil a lidé měli proč do něj chodit. Po celkové rekonstrukci lesoparku je tak hřiště dalším tahákem, proč vyrazit ven.

Letos Orlovanům nejvíce chutnal Havířský guláš

27. července 2018 13:01 | Orlová | Jan Varga

Orlová má za sebou další ročník Gulášfestu. Oblíbené akce se každým rokem účastní mnoho lidí, kteří si různé chutě soutěžních gulášků nenechají ujít. Tentokrát soutěžilo dvanáct kuchařů a bylo velmi těžké určit, který z gulášů je ten nejlepší.

Orlová bude jednat s vedením Residoma

27. července 2018 12:57 | Orlová | Jan Varga

Karviná podepsala memorandum se společností Residomo, díky tomu tak bude moci kontrolovat, kdo bydlí v bytech společnosti na území města. To ale vyvolalo vlnu otázek, kam nechtění nájemníci půjdou, nedostanou li v Karviné byt. Obavy z toho mají v Orlové i Havířově, se společností se tedy budou chtít také domluvit.

V Orlovském lesoparku vyrostlo lanové hřiště

27. července 2018 10:12 | Orlová | Jan Varga

V Orlové otevřeli lanové hřiště. To dětem nabízí mnoho prolézaček, lanových prvků a sítí. Město ho nechalo vybudovat, aby orlovský lesopark znovu ožil a lidé měli proč do něj chodit. Kdo jiný mohl hřiště slavnostně otevřít a rovnou vyzkoušet než samy děti.

Taneční mistr z ND zapojil do tance i vozíčkáře

4. července 2018 12:05 | Orlová | Jan Varga

Orlovští senioři z Domova Slezské humanity si užili taneční hodinu. Přijel k nim bývalý tanečník Národního divadla v Praze Petr Veleta, který klientům domova dokázal, že slova jako ne a nemohu lze ze slovníku vynechat. Do tance zapojil i seniory na vozíčcích.

Základní školy soutěžily na Orlovských hrách 2018

29. června 2018 13:44 | Orlová | Jan Varga

V Orlové proběhly velké sportovní hry, kterých se účastnilo devět orlovských základních škol. Týmy z jednotlivých škol se přestrojily do národních barev mnoha zemí světa a než se zúčastnili sportování, prošly ve slavnostních průvodech městem. A byla to pastva pro oči.

Orlované demonstrovali za záchranu místní nemocnice

29. června 2018 13:42 | Orlová | Jan Varga

V Orlové se demonstrovalo za zachování interny místní nemocnice. Tu má kraj z ekonomických důvodů v plánu přestěhovat do Karviné nebo Havířova. Na demonstraci proti zástupcům kraje ostře vystoupili zaměstnanci nemocnice, zástupci města ale i veřejnost.

Komerční sdělení více

Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Huisman Czech Republic vyrábí přechodové lávky pro námořní průmysl

Společnost Huisman Czech Republic vyrábí a testuje přechodové lávky pro společnost SMST, která se specializuje na návrh a výrobu zařízení pro námořní průmysl. Tyto lávky (tzv. gangways) jsou vybaveny špičkovou technologií, která zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun osob a nákladu mezi plavidlem a offshore plošinou i za náročných podmínek.

OKD modernizuje porubový dopravník za 43 milionů korun

Těžební společnost OKD dokončuje modernizaci jednoho z hřeblových dopravníků, sloužících v porubech Dolu ČSM k dopravě vytěženého uhlí s hlušinou. Na nejrozsáhlejší modernizaci letošního roku vynaložila 43 milionů korun.


Na zámku v Bravanticích se chystá Pálení čarodějnic i prvomájová prohlídka zámku

V sobotu 27. dubna se v areálu zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční 3. ročník Pálení čarodějnic, který pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s., ve spolupráci s klubem rodičů při zdejší základní škole. Chybět nebudou ani komentované prohlídky, díky nimž lze po objednání zámek navštívit také o víkendech, nebo na 1. máje. Prohlídky se konají vždy ve 14 hodin.

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Přiveze „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Více