Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Trávník

Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Mezi nejlepšími pedagogy Ostravy byl oceněn také Jaromír Šedý

28. března se narodil Jan Ámos Komenský a u příležitosti jeho narození slavíme Den učitelů. Ostrava každoročně oceňuje pedagogy a pracovníky ve školství, kteří mohou být inspirací ostatním. Mezi třinácti osobnostmi byl v kategorii ředitel školy oceněn Jaromír Šedý, ředitel ZŠ Šalounova ve Vítkovicích.

Hřbitov v Ostravě-Vítkovicích čeká další rekonstrukce

Opravy chodníků, oplocení nebo výstavba nových kolumbárii čeká hřbitov v Ostravě-Vítkovicích. Celkové náklady dosáhnou 12 milionů korun.

Plán na příštích 10 let má za úkol zlepšit život ve Vítkovicích

Jak změnit život v Ostravě Vítkovicích k lepšímu? To je otázka, která trápí vedení vítkovické radnice dlouhodobě. Pokračují proto debaty s odborníky i veřejností. Výsledkem bude dlouholetý plán, který by měl nejpalčivější problémy pomoct vyřešit.

Ve Vítkovicích připomíná vznik Velké Ostravy výstava, chystají se komentované prohlídky

Oslavy výročí založení Velké Ostravy jsou v plném proudu. Ve Vítkovicích je k vidění putovní výstava, chystají se komentované prohlídky a další akce.

Městský obvod Ostrava Vítkovice uspořádal v DOV reprezentační ples

31. ledna 2024 16:03 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

V sobotu 20. ledna proběhl v Dolní oblasti Vítkovic další reprezentační ples Městského obvodu Ostravy Vítkovic. Návštěvníci plesu se mohli bavit ve dvou tanečních sálech, kde vystoupili třeba Martin Chodúr nebo kapela Banda Del Caffe.

Vítkovice byly před sto lety připojeny k Velké Ostravě, oslavy výročí nabídnou mnoho akcí

17. ledna 2024 15:35 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Ostrava letos slaví 100 let vzniku Velké Ostravy. Při této příležitosti se bude napříč městem konat mnoho kulturních akcí. Vítkovice jako zakládající člen ostravské metropole nezůstanou pozadu. Akce budou probíhat až do června a celý program najdete na www.velkaostrava.cz

Ve Vítkovicích jezdí Senior expres. Radnice vyhověla přáním občanů

3. ledna 2024 15:30 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Senioři i držitelé průkazu ZTP a ZTP/P, kteří mají problém s dopravou k lékaři nebo na úřad, jistě přivítají novou službu Senior expres, kterou začátkem roku spustila Vítkovická radnice. Za poplatek 30 Kč je taxi doveze kdekoliv v rámci Ostravy a to až čtyřikrát měsíčně.

Zastupitelstvo Ostravy Vítkovic schválilo rozpočet pro rok 2024

20. prosince 2023 16:00 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Obvod Ostrava Vítkovice má v příštím roce v plánu především investice do opravy škol a školek. Výkupem nemovitostí chce rozšířit svůj bytový fond a plánuje velkou investici do vzniku polyfunkčního centra, které má vzniknout z budovy na Ocelářské ulici.

V Ostravě Vítkovicích byl rozsvícen vánoční strom a odhalena busta zakladatele huti

6. prosince 2023 15:43 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Mírové náměstí v Ostravě Vítkovicích zdobí nejen vánoční strom, ale i busta zakladatele Vítkovic, arcibiskupa Rudolfa Jana Habsburského, která zde byla přemístěna. Její odhalení proběhlo během slavnostního rozsvícení vánočního stromu.

Komerční sdělení více

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Robotizace se vyplácí. OSTROJ rozšiřuje kovárenskou výrobu

Česká strojírenská společnost OSTROJ rozšiřuje produkci zápustkových výkovků pro automobilový koncern Volkswagen. Díky investici do moderní robotické kovací linky se opavské společnosti podařilo významně zvýšit produktivitu ve výrobě komponentů tažných zařízení. Tento krok umožní zvládnout zvýšený objem zakázek, výrobní tým divize Kovárna a kalírna se rozroste o 25 nových zaměstnanců.

FN Ostrava otevřela dva nové sály pro léčbu srdečních arytmií

Dva zcela nové zákrokové arytmologické sály rozšíří poskytovanou péči Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FNO a LF OU. Technologií vestavby se je podařilo vybudovat v prostorách centrálního komplementu. Stavba samotná stála 71,6 mil. korun, zdravotnická technika dalších 160,5 mil. korun.


Vítkov na Opavsku nabízí až půl milionu korun na projekty občanů. Jenže ti zatím nejeví zájem…

Ve Vítkově na Opavsku je už potřetí vyhlášen participativní rozpočet, díky němuž mohou občané města realizovat své projekty. Na ty radnice letos uvolnila 500 tisíc korun. Návrhy v hodnotě od 20 tisíc do půl milionu korun mohou občané Vítkova podat do konce srpna, zatím se však, stejně jako loni, nikdo nepřihlásil. Projekty, které budou financovány z rozpočtu města, musejí být hotovy do konce listopadu 2025.

Ve Fakultní nemocnici Ostrava se rodí „Láska na první pohled“

S novým logem „Láska na první pohled“ bude ve Fakultní nemocnici Ostrava od 1. května spojováno každé dítě, které se tady narodí. Hned po příchodu na svět dostane unikátní čepičku, na cestu domů kojenecké body, a také sadu tzv. milníkových kartiček pro zaznamenávání významných okamžiků.

43. ročník Staroveských šlápot je tu už tento víkend!

V sobotu 4. května na hřišti ve Staré Vsi u Bílovce odstartuje už 43. ročník Staroveských šlápot. První ročník se uskutečnil v roce 1979. Zakladatelka této turisty i cyklisty oblíbené akce Marie Kudělová nyní předává pomyslné žezlo nové generaci organizátorů.

Více