Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nová hasičská zbrojnice ve Vrbně pod Pradědem

Bruntál |

Sen několika generací vrbenských hasičů se naplnil. Převzali do užívání novou moderní hasičskou zbrojnici.

Nová hasičská zbrojnice ve Vrbně pod Pradědem

Sen několika generací vrbenských hasičů se naplnil. Převzali do užívání novou moderní hasičskou zbrojnici.

Vrbenští hasiči dosud sídlili ve více než sto let staré budově, která už nedopovídala současným požadavkům. Snahy o vybudování nové zbrojnice trvaly desítky let.

Ondřej Chalupa, velitel SDH Vrbno p.P.: „Pro vrbenské hasiče to znamená určitě obrovský krok dopředu, protože ze staré budovy, kde jsme neměli patřičné zázemí a auta jsme měli rozprostřeny ve dvou budovách, tak, teď máme všechno pod jednou střechou. Máme perfektní podmínky k výcviku, očistě a k ustavení veškeré techniky.“

Výjezdová jednotka vrbenských hasičů má 27 členů. V loňském roce vyrážela ke 131 událostem.

Jiří Patrovský, ředitel HZS okresu Bruntál: „Dnešním dnem Vrbno získalo jednu z nemodernějších hasičských stanic nejenom v okrese, ale vůbec v kraji. Je to pro nás velmi prioritní záležitost, protože tato jednotka je jedna z nejsilnějších a nejpočetnějších v celém okrese i v Ms kraji.

Jan Krkoška (ANO), náměstek hejtmana Ms kraje: „Dostává se nám moderní technika do okresu Bruntál, stavíme nové hasičské zbrojnice, jako třeba dnes se otevřela nová hasičská stanice tady ve Vrbně pod Pradědem. Našim cílem bude, aby naši hasiči, JPO 2, měli co nejkvalitnější a nejlepší vybavení pro ten zásah a hlavně ochranu lidských životů.“

Stavba nové zbrojnice byla zahájena v lednu 2016, spojily při ní síly všechny zainteresované složky. Náklady si vyžádaly zhruba 22 milionů korun.

Jiří Vlček, ředitel HZS Ms kraje: „Otevření této hasičské zbrojnice, která slouží pro poloprofesionální jednotku ve Vrbně pod Pradědem je velmi dobrým výsledkem spolupráce mezi krajem, mezi městem Vrbnem a taky mezi hasičským záchranným sborem Ms kraje. Byla to dlouhodobá záležitost. Doufám, že bude sloužit ke cti.“

Květoslava Kubíčková (ANO), starostka Vrbna p.P.: „Byla to týmová práce jak vedení města, kraje, zastupitelů, hasičů, firem i projektantů a za to bych chtěla všem moc poděkovat a samozřejmě jsem ráda, že naši hasiči budou mít daleko lepší podmínky pro svou práci a v podstatě ta hasičská zbrojnice je darem všem obyvatelům tady této lokality, toho Vrbenska.“

Vybavení vrbenských hasičů se bude dále zlepšovat. V polovině letošního roku dostanou i do užívání nově rekonstruovanou výškovou plošinu. Pětimilionovou dotaci na rekonstrukci poskytl Moravskoslezský kraj.

Nahlásit chybu


K tématu

Ministr vnitra ocenil na Dnech NATO hasiče a záchranáře zasahující v Řecku

16. září 2023 14:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Více než stovka účastníků zahraniční mise, kterou vyslala Česká republika v druhé polovině srpna do požáry postiženého Řecka, si převzala za své velké osobní nasazení ocenění v podobě medaile Ministerstva vnitra. Ocenění předávali během slavnostního zahájení Dnů NATO v Ostravě ministr vnitra Vít Rakušan, jeho náměstci Radek Kaňa a Lukáš Hendrych a generální ředitel HZS ČR genpor. Vladimír Vlček.

Generální ředitel hasičů ocenil modernizaci zbrojnice dobrovolných hasičů ve Frýdku-Místku

31. srpna 2023 13:42 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Rekonstruovaná zbrojnice dobrovolných hasičů ve Frýdku-Místku nadchla generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky. Osobně si ji totiž přijel prohlédnout. A ocenil, že město do její modernizace investovalo 74,5 milionu korun. A za dalších 10 milionů pořídilo hasičům nový vůz.

Generální ředitel hasičů si prohlédl novou zbrojnici. Vyrovná se profesionálnímu zázemí

21. srpna 2023 11:41 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

V minulých dnech byla dokončena rekonstrukce zbrojnice dobrovolných hasičů z Frýdku. V pondělí si ji přišel prohlédnout i generální ředitel hasičů generálporučík Vladimír Vlček. Moc se mu líbila a potvrdil, že je na úrovni profesionálních stanic.


Policisté zakročili proti mladíkovi, který si vykračoval poblíž šampionátu s kuličkovým samopalem

Dnes 13:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jak postupují policisté proti podezřelému s dlouhou střelnou zbraní si mohl na vlastní kůži vyzkoušet 18letý mladík z Ostravy. Nedaleko haly, kde se právě odehrává hokejové mistrovství světa, procházel s airsoftovou maketou samopalu.

Budoucí zdravotníci skládali praktické maturitní zkoušky

Dnes 10:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Studenti středních zdravotnických škol skládali praktické maturitní zkoušky v Nemocnici Třinec.

Policisté zachránili život opilého muže, kterého doma málem udusila spálená večeře

Dnes 10:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dvojice ostravských policistů vyjela 14. května večer k zásahu do Opletalovy ulice v Porubě, kde lidé ohlásili kouř vycházející z jednoho bytu.

Na Lodičkách v Karviné se konal triatlon Boženy Němcové. Jednou z disciplín bylo veslování

Volnočasový areál Lodičky patřil na jeden den sportovním nadšencům. Konal se tady netradiční triatlon. Jednou z jeho disciplín bylo veslování, podívejte se na reportáž.

Školáci navrhovali, co v Ostravě zlepšit. Diskutoval s nimi starosta centrálního obvodu

Školáci v centru Ostravy dostali otázku, co by ve svém městě zlepšili. Z námětů pak vzešla beseda se starostou centrálního obvodu, který se dětem snažil na jejich otázky osobně odpovědět. Zajímala je hlavně čistota, bezpečí nebo možnosti volnočasového vyžití.


Světlo a kořeny novojičínského rodáka na Staré poště

Stará pošta nabízí v květnu výstavu všestranného výtvarníka, novojičínského rodáka, Antonína Gavlase. Její název “Kořeny světla” odkazuje na jeho rodiště a na hlavní princip jeho tvorby.

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu náměstíčko Gagarina a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

17. května 2024 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

17. května 2024 13:28 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Více než 600 motorek zaplnilo centrum Bruntálu na tradičním Motorkářském vítání jara

13. května 2024 12:24 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

648. To je přesný počet motorek, které zaplnily náměstí a centrum Bruntálu. 15. ročník motorkářského Vítání jara přilákal davy zájemců a obdivovatelů strojů různých druhů a typů na dvou, třech i čtyřech kolech.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

5. května 2024 19:42 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Akce Ukliďme Česko se v Bruntále setkala se zájmem účastníků i přes chladné a deštivé počasí

2. května 2024 15:31 | Bruntál | Karel Soukop

I přes nepříznivé dubnové počasí proběhla v Bruntále každoroční akce Ukliďme Česko. Účastnili se jí jednotlivci, malé kolektivy i skupiny ze škol a jiných organizací. Na stanovištích po celém městě dostali vybavení a vybrali si lokalitu, kterou půjdou uklízet.

V Bruntále otevřeli nové prostory pro pečovatelskou službu v adaptované vile

21. dubna 2024 18:04 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Bruntál adaptoval nové prostory pro pečovatelskou službu ve vilovém objektu v Domově pro seniory. Bývalá lékařská vila na zahradě domu po odchodu odborného lékaře zůstala bez využití. Plánované propojení s domovem pro seniory by bylo velmi nákladné. Našlo se však nové řešení.

Unikátní výstava „Ve znamení černého kříže“ na bruntálském zámku

21. dubna 2024 17:53 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Velmi zajímavou a originální výstavu připravilo Muzeum v Bruntále ve výstavní síni bruntálského zámku. Pod názvem „Ve znamení černého kříže“ se zabývá se působením Řádu německých rytířů v Jeseníkách. Řád, vznikl již ve 12. století za křižáckých výprav do Palestiny nejprve jako řád špitální. Rytířským se stal až na konci 12. století za papeže Inocence III.

Největší investicí v Bruntále za posledních několik desetiletí je příprava lokality pro výstavbu domů a bytů

14. dubna 2024 19:24 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Město Bruntál čekají roky největších investic v jeho novodobé historii. Byla zahájena příprava strategické rozvojové lokality s pracovním názvem Lokalita Za mlékárnou. Jde o desetihektarovou plochu, na které vyrostou desítky nových domů, jak bytových, tak pro individuální bydlení.

Nová hasičská zbrojnice ve Vrbně pod Pradědem
Vydáno 13. února 2018 12:34, Bruntál, Karel Soukop
Sen několika generací vrbenských hasičů se naplnil. Převzali do užívání novou moderní hasičskou zbrojnici.

Nová hasičská zbrojnice ve Vrbně pod Pradědem

Sen několika generací vrbenských hasičů se naplnil. Převzali do užívání novou moderní hasičskou zbrojnici.

Vrbenští hasiči dosud sídlili ve více než sto let staré budově, která už nedopovídala současným požadavkům. Snahy o vybudování nové zbrojnice trvaly desítky let.

Ondřej Chalupa, velitel SDH Vrbno p.P.: „Pro vrbenské hasiče to znamená určitě obrovský krok dopředu, protože ze staré budovy, kde jsme neměli patřičné zázemí a auta jsme měli rozprostřeny ve dvou budovách, tak, teď máme všechno pod jednou střechou. Máme perfektní podmínky k výcviku, očistě a k ustavení veškeré techniky.“

Výjezdová jednotka vrbenských hasičů má 27 členů. V loňském roce vyrážela ke 131 událostem.

Jiří Patrovský, ředitel HZS okresu Bruntál: „Dnešním dnem Vrbno získalo jednu z nemodernějších hasičských stanic nejenom v okrese, ale vůbec v kraji. Je to pro nás velmi prioritní záležitost, protože tato jednotka je jedna z nejsilnějších a nejpočetnějších v celém okrese i v Ms kraji.

Jan Krkoška (ANO), náměstek hejtmana Ms kraje: „Dostává se nám moderní technika do okresu Bruntál, stavíme nové hasičské zbrojnice, jako třeba dnes se otevřela nová hasičská stanice tady ve Vrbně pod Pradědem. Našim cílem bude, aby naši hasiči, JPO 2, měli co nejkvalitnější a nejlepší vybavení pro ten zásah a hlavně ochranu lidských životů.“

Stavba nové zbrojnice byla zahájena v lednu 2016, spojily při ní síly všechny zainteresované složky. Náklady si vyžádaly zhruba 22 milionů korun.

Jiří Vlček, ředitel HZS Ms kraje: „Otevření této hasičské zbrojnice, která slouží pro poloprofesionální jednotku ve Vrbně pod Pradědem je velmi dobrým výsledkem spolupráce mezi krajem, mezi městem Vrbnem a taky mezi hasičským záchranným sborem Ms kraje. Byla to dlouhodobá záležitost. Doufám, že bude sloužit ke cti.“

Květoslava Kubíčková (ANO), starostka Vrbna p.P.: „Byla to týmová práce jak vedení města, kraje, zastupitelů, hasičů, firem i projektantů a za to bych chtěla všem moc poděkovat a samozřejmě jsem ráda, že naši hasiči budou mít daleko lepší podmínky pro svou práci a v podstatě ta hasičská zbrojnice je darem všem obyvatelům tady této lokality, toho Vrbenska.“

Vybavení vrbenských hasičů se bude dále zlepšovat. V polovině letošního roku dostanou i do užívání nově rekonstruovanou výškovou plošinu. Pětimilionovou dotaci na rekonstrukci poskytl Moravskoslezský kraj.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000011671/nova-hasicska-zbrojnice-ve-vrbne-pod-pradedem