Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Orlové působí tři noví asistenti prevence kriminality

Orlová |

Agrese lidí na úřadech narůstá. Městští strážníci proto posilují řady asistentů prevence kriminality, kteří budou dohlížet na pořádek. Kolik jich v tuto chvíli v Orlové pomáhá a co bude konkrétně náplní práce nových asistentů vám prozradíme v reportáži.

Nahlásit chybu


K tématu

V ulicích Frýdku-Místku už mají čtyři asistenty prevence kriminality

V ulicích Frýdku-Místku se pohybuje více asistentů prevence kriminality. Město jejich počet postupně navýšilo na čtyři členy. Dohlížejí na pořádek nejen ve vyloučených lokalitách a spolupracují s městskými strážníky.

Ostravští strážníci připravili program pro děti na dopravním hřišti

29. července 2024 17:28 | Ostrava-Centrum | Jiří Cileček

Na dětském dopravním hřišti v Ostravě-Přívoze na ulici Orebitské se opět rozproudil čilý ruch. Ve spolupráci se strážníky úseku prevence připravili asistenti pestrý a zábavný program pro děti ze ZŠ Ukrajinská, které se účastní příměstského tábora.

Ostravští asistenti prevence kriminality pomáhají před Vánocemi spoluobčanům

17. prosince 2023 10:53 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Asistenti prevence kriminality Městské policie Ostrava se v sociálně vyloučených lokalitách při své službě takřka denně setkávají s jejími obyvateli a mají tak velmi dobrou osobní znalost. Vzhledem k nadcházejícím vánočním svátkům se rozhodli pomoci právě sociálně slabším rodinám žijících v těchto lokalitách.


Pozemek pro stavbu nového divadla ve Vítkovicích už patří Divadlu Mír

Přímo na jevišti Divadla Mír byla podepsána smlouva o prodeji pozemku, kde v budoucnu bude stát nová divadelní scéna. Hotova by měla být v roce 2031.

Obvod Ostrava-Jih je čím dál zelenější díky projektu REPLACE i dotacím na předzahrádky

Jižané si mohou stále zažádat o dotaci 1 500 korun na zkrášlení porostu před svými bytovými domy, a to až do konce října. Mimoto je obvod zelenější také díky projektu REPLACE, jehož cílem je nahrazení betonových ploch zelení.

Policisté se při dopravní akci zaměřili na motorkáře a stav jejich strojů

Dnes 12:01 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na dvou stanovištích, na silnici I/56 na Frýdecko-Místecku a u Pohořílek na Novojičínsku, prováděli policisté v úterý odpoledne a večer silniční kontroly, přičemž zvýšenou pozornost věnovali motocyklistům.

Zraněná seniorka si dokázala pomoc strážníků přivolat nouzovým tlačítkem

Dnes 11:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ostravští strážníci poskytli první pomoc 90leté ženě, která se doma poranila při pádu. Po ošetření ji předali zdravotníkům záchranné služby.

Přátelská regata se tentokrát na Těrlické přehradě jela jako mistrovství ČR

Hladina Těrlické přehrady hostila mistrovství České republiky mladých jachtařů od 9 do 17 let.

Dárci krve FN Ostrava se už pošesté setkali na chatě Prašivá v Beskydech

Chata na Prašivé se už pošesté stala místem setkání dárců krve s těmi, dárcovství zatím zvažují. Pro účastníky bylo připraveno občerstvení, dárkové předměty, ale hlavně informace, které s darováním krve úzce souvisí. Měli také možnost se zapsat do registru dárců kostní dřeně.

Žilinský den si návštěvníci užili i se sněhovou koulovačkou

Místní část Nového Jičína, Žilina, oslavila svůj den. Program nabídl kapely různých hudebních žánrů a atrakce pro děti, třeba pravou sněhovou koulovačku.

Ostrava zorganizovala více než stovku táborů. Děti mohly hrát šachy i třeba divadlo

Ostrava letos zorganizovala více než stovku příměstských i pobytových táborů pro děti z celého města. Bohatou nabídku připravila Střediska volného času a Dům dětí a mládeže. Táborníci mohli jezdit na koních, tančit a nebo třeba hrát šachy na Slezskoostravském hradě.

Lodičky v Karviné patřily rockovým fanouškům

Lodičky opět po roce ožily velkým rockovým festivalem Karviná rocks.

Prasklá hadička na toaletách způsobila zatopení celého pavilonu na ZŠ M. Kudeříkové

Kvůli prasklé hadičce na toaletách došlo v Základní škole Marie Kudeříkové v Havířově k zatopení celého jednoho pavilonu. Škola teď musí rychle vymyslet, kam umístit zhruba 170 žáků.

První ročník Rainbow Runu přilákal spoustu běžců

Letos poprvé měla v Orlové svou premiéru barevná akce s názvem Rainbow Run. Jak jméno napovídá, jednalo se o závody v běhu, jež byly rozděleny do několika úseků. Pro nejmenší byla připravena trasa jednoho kilometru, pro rodiny s dětmi dva kilometry a ti troufalejší si mohli zaběhnout trasu 5 km.

Z tělocvičny po evropský titul – 30 let SC Premium Stonava

Klub sálové kopané SC Premium Stonava letos oslavil 30 let svého působení. U této příležitosti vznikl dokument, který mapuje nejen činnost klubu, ale i jeho úspěchy na mezinárodní úrovni.

Další veřejné prostranství v Karviné prošlo proměnou

V Karviné byla dokončena další revitalizace veřejného prostranství. Proměnou letos prošel malý parčík, který je součástí Gagarinova náměstí v Karviné-Ráji.

Lodičky v Karviné patřily rockovým fanouškům, konal se 7. ročník festivalu Karviná rocks

Karvinský volnočasový areál Lodičky patřil tentokrát rockovým fanouškům. Pro ně pořadatelé připravili festival nazvaný Karviná rocks, podívejte se.

Práce na opravě silnice u Dolu ČSM finišují, křižovatka je již průjezdná

Práce na křižovatce silnice II/475 u Dolu ČSM byly s předstihem ukončeny. I když je křižovatka průjezdná, silnice II/475 ve směru Karviná zůstává uzavřená z důvodu pokračující opravy železničního přejezdu Správy železnic na trati Louky nad Olší – Karviná.

Sportovní Krasobruslařský Klub Karviná zahájil další sezónu týdenním soustředěním

Sportovní Krasobruslařský Klub Karviná zahájil další sezónu týdenním soustředěním. Pro dospělé chystá klub od září novinky.

V Orlové působí tři noví asistenti prevence kriminality
Vydáno 9. února 2016 15:08, Orlová, Jan Varga
Agrese lidí na úřadech narůstá. Městští strážníci proto posilují řady asistentů prevence kriminality, kteří budou dohlížet na pořádek. Kolik jich v tuto chvíli v Orlové pomáhá a co bude konkrétně náplní práce nových asistentů vám prozradíme v reportáži.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/orlova/39736/v-orlove-pusobi-tri-novi-asistenti-prevence-kriminality