Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Karvinský Májovák chystá koncerty

15. května 2012 14:40 | Karviná | AUTO IMPORT

Světově známý dechový orchestr Májovák právě rozjíždí sérii koncertů. Za sebou má účast na velkém mezinárodním festivalu v Letovicích, kde společně s orchestrem Harmonie Štenberk a Hudbou hradní stráže jako jediní reprezentovali Českou republiku. Zkrátka ale nepřijdou ani posluchači z Karviné.

V Karviné mají senioři rehabilitační koutky

15. května 2012 14:02 | Karviná | AUTO IMPORT

Speciální venkovní posilovací stroje mohou jako první v Moravskoslezském kraji využívat karvinští senioři. Město je pořídilo na tři různá místa. My jsme natáčeli v zahradě městského klubu seniorů, kde si je vyzkoušeli první zájemci.

Školní vysílání 11. 5. 2012 - ZŠ Cihelní

11. května 2012 13:54 | Karviná | AUTO IMPORT

Reportáže z dění ve škole, připravil školní štáb při ZŠ Cihelní.

Opavský magazín 3. 1. 2012

3. ledna 2012 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Na umělé trávě na hřišti v Kylešovicích se konal tradiční Vánoční zápas Slezského FC Opava. Novinkou byl charitativní nádech celé akce, v rámci které se utkali současní a bývalí hráči spolu s fanoušky týmu
2. Rok 2011 byl opravdu pestrý, v Opavě se rekonstruovalo, stavělo, a hlavně také bavilo na nejrůznějších akcích, vy teď máte možnost s námi zavzpomínat na zajímavé události loňského roku.
3. Host magazínu - Jan Hanuš-ředitel Charity Opava, rozhovor o tříkrálové sbírce

Opavský magazín 27. 12. 2011

27. prosince 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. V Opavě příští rok vznikne základní škola Montessori. Ta se od běžné školy liší přístupem vyučujících k žákům i samotným vyučováním.
2. Opavská charita pro své klienty chráněného bydlení během Vánoc připravila setkání, na kterém společně pojídali vánoční cukroví, bavili se, ale především nebyli sami.
3. Do 31.12. můžete hlasovat pro vánoční strom na Dolním náměstí v rámci soutěže O nejhezčí vánoční strom měst a obcí v ČR 2011; Úřední hodiny magistrátu zůstávají omezeny až do konce roku; Do 16.1. můžete žádat o finanční granty na podporu sportovních a kulturních aktivit ve městě
4. Letos už potřicáté proběhl v kostele Sv. Ducha tradiční Vánoční koncert pod taktovkou dirigenta Karla Kostery.
5. Tradiční Opavské vánočky nabízejí sport zdarma hned na několika místech ve městě.

Opavský magazín 20. 12. 2011

20. prosince 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Také Opavané se loučí s Václavem Havlem. Od včerejška je otevřeno pietní místo ve foyer Slezského divadla, kde je umístěna i kondolenční kniha.
2. Od 1. ledna začne platit v Opavě nová vyhláška, která reguluje pití alkoholu na veřejnosti, obtěžování pochůzkovými prodejci i nelegální výlep plakátů.
3. Opavské Vánočky 2011 nabídnou rodičům s dětmi i mládeži vstup na bazén i veřejné bruslení na zimním stadionu zdarma; Slezský FC připravuje Vánoční utkání současných a bývalých hráčů Opavy a jejich fanoušků; Opavští basketbalisté si připsali 3. vítězství v sezoně
4. Sportovní základní škola Englišova v Opavě slaví 50. výročí svého založení. Oslavy probíhaly celý rok a vyvrcholily Dnem otevřených dveří.
5. O nedávno schváleném rozpočtu na rok 2012 hovoří opavský primátor, pan Zdeněk Jirásek.

Opavský magazín 13. 12. 2011

13. prosince 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Opavu navštívil prezident České republiky, pan Václav Klaus. Kromě přednášky pro studenty Slezské univerzity se zúčastnil také setkání se zástupci Opavy, starosty okolních měst a obcí a podnikateli.
2. Slezská nemocnice má novou potrubní poštu, kterou využívá k dopravě biologického materiálu mezi chirurgickým pavilonem a centrálními laboratořemi. Výrazně tak pracovníkům nemocnice šetří práci a čas.
3. Ohlašovna místa trvalého bydliště na Hlásce bude od 27. do 30. prosince zavřená z důvodu stěhování; Opava díky nové smlouvě příští rok ušetří za služby mobilního operátora až 40 % všech nákladů na volání; Provozní hodiny Městského hřbitova budou o Vánocích rozšířeny
4. Úředníci z opavské Hlásky si na pokyn krizového řízení a hasičů vyzkoušeli, jak umějí zvládnout případný požární poplach. Jedno prosincové ráno museli přibližně na půl hodiny opustit teplo kanceláří a vyjít ven "na mráz"...
5. Městská policie pořádala už 6. benefiční koncert pro Dětský domov Opava. Na pódiu se představily hlavně samotné děti z domova, které si díky výtěžku užijí krásný pobyt na horách a bohatší vánoční nadílku.

Opavský magazín 6. 12. 2011

6. prosince 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. V památníku Petra Bezruče na Ostrožné ulici probíhá až do 20. prosince akce Slezského muzea s názvem "Vánoce se slezskou tvorbou". Lze si tady například vyrobit svou vlastní baňku.
2. Letos 25.listopadu oslavila úctyhodné sté narozeniny paní Terezie Halásková, významná obyvatelka města Opavy.
3. Zvažuje se definitivní zrušení stipendií pro nadané vysokoškolské studenty; Kvůli zvýšení daně z 10 na 14% si od ledna připlatíme také za městskou hromadnou dopravu; Slezské divadlo si pro kulturně zaměřené rodiny přichystalo dárek v podobě speciálního předplatného
4. Už třetí týden probíhá na obou hlavních opavských náměstích vánoční jarmark, kde si po celý den máte možnost dát něco dobrého k snědku či pití, nakoupit nějaký vánoční dárek nebo se pobavit.
5. V kině Mír proběhl jubilejní patnáctý vánoční koncert uznávaného kapelníka Václava Hybše. Na jevišti jsme však kromě orchestru mohli vidět zajímavé osobnosti české hudby, například Yvonne Přenosilovou.

Opavský magazín 29. 11. 2011

29. listopadu 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Slezské gymnázium v Opavě ovládla kultura Latinské Ameriky. Žáci opavských základních škol se sem přijeli podívat, jak se v Latinské Americe žije, vyzkoušeli si tamní tanec a ochutnali i gastronomické speciality.
2. Vedení našeho města přišlo se zajímavým nápadem - vytvořit na městském hřbitově naučnou stezku mezi hrobkami. Pomocí mapky bychom získali přehled o architektonických skvostech a nechyběly by ani informace s životopisem jejich majitelů.
3. Vedení Opavy pořádá každou první středu v měsíci od patnácté hodiny takzvané Otevřené radnice; Také letos připravilo Městské informační centrum předvánoční výstupy na Hlásku; Opavští basketbalisté se připravují na zítřejší duel s USK Praha
4. Seniorcentrum v Opavě se bude rozšiřovat. Vyroste zbrusu nový penzion pro seniory s padesáti byty, bezbariérovým vstupem a evakuačním výtahem typu pečovatelské služby.
5. V Památníku Petra Bezruče je nově k vidění vánočně laděná výstava s názvem Trochu mouky, medu, koření... Můžeme na ní mimo jiné obdivovat bohatou sbírku historických perníkářských forem ze starých opavských dílen.

Opavský magazín 22. 11. 2011

22. listopadu 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Také Opava si letos už podvaadvacáté připomněla výročí Dne boje za svobodu a demokracii. Po vzpomínkovém aktu u památníku obětem totalitních režimů se rodiny s dětmi sešly na Horním náměstí, aby se připravily na večerní lampionový průvod.
2. Opavská charita pořádá Měsíc charity v Hradci nad Moravicí. Poučit se, nechat si poradit ale i pobavit se v těchto dnech tady můžou všichni, kdo mají volný čas.
3. Od 27. do 30. prosince bude uzavřena ohlašovna místa trvalého bydlistě v budově Hlásky; Přesně za týden proběhne v Minoritském klášteře Benefiční koncert pro děti; Do 9. prosince probíhá výběrové řízení na pronájem šesti bytů v majetku města
4. Fanoušci a fanynky slezského FC měli další jedinečnou příležitost setkat se se svými oblíbenými fotbalisty, a to na autogramiádě nového kalendáře. Ten je v prodeji teprve týden a už teď je o něj značný zájem.
5. O vánočních trzích v Opavě hovoří ředitelka neziskové organizace Kulturní Opava, paní Sotolářová.

Komerční sdělení více

Blíží se největší taneční párty pod otevřeným nebem! Festival Beats for Love láme rekordy

Jubilejní 10. ročník festivalu Beats for Love se blíží raketovou rychlostí. Na začátku července festival rozproudí život v populární ostravské oblasti Dolních Vítkovic. Svým nabitým line-upem organizátoři nenechají v klidu žádného nadšence do elektronické taneční hudby. Aktuálně je navíc k dispozici kompletní seznam a denní line upy všech zahraničních hvězd, které na akci vystoupí. A je to doopravdy přehlídka jmen světových formátů!

OSTROJ slaví první úspěchy po náročném období. V prvním čtvrtletí 2024 rostl a hlásí zisk

Český průmysl prochází v posledních letech těžkým obdobím. Etapa dramatických změn zasáhla také společnost OSTROJ, pro kterou byl rok 2023 především o investicích a transformaci. Strategická rozhodnutí se pak pozitivně promítla už na začátku letošního roku – OSTROJ dosáhl v prvním čtvrtletí roku 2024 hospodářského výsledku před zdaněním o více jak 25 mil. Kč nad plánem pro toto období. První kvartál byl pro firmu naposledy ziskový v roce 2021.


Do strojírenství a metalurgie vstupují nové technologie, vodík a AI

České strojírenství a metalurgický byznys se nezadržitelně mění. Do hry vstupuje další automatizace, smart systémy, vodík a umělá inteligence. Tahounem změn jsou zatím spíše velké firmy, malým a středním podnikům stojí v cestě méně zdrojů na investice, nedostatek špičkových lidí i obava o kyberbezpečnost. V případě inovativních vodíkových technologií je pak problémem přílišná regulace předbíhající vývoj. Uvedli to zástupci Národního strojírenského klastru a účastníci konference Strojírenství Ostrava 2024.

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.

Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Více