Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Opavský magazín 15. 11. 2011

15. listopadu 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. V neděli se ve Slezském divadle v Opavě konala premiéra hry polského romanopisce a dramatika Witolda Gombrowicze: IVONA, KNĚŽNA BURGUNDSKÁ.
2. Díky malým čtenářům se mohou děti z azylového domu Armády spásy v Opavě těšit na nové dětské hřiště. Během jediného měsíce nashromáždili čtenáři v rámci projektu “Čtení pomáhá” sto tisíc korun, které poslouží právě na vznik hřiště.
3. Návrh rozpočtu pro rok 2012 je na světě, radnice chce ušetřit na provozu kanceláře primátora a na kultuře, posilovat bude oblast sociální, školství a sport; Slezanka už má nového nájemce; Dne 17. listopadu si Opava připomene již podvacáté druhé Den boje za svobodu a demokracii
4. Farmářské trhy v Opavě letos uzavřely pravé zabíjačkové hody. Ty se na Dolním náměstí konaly 11. a 12. listopadu a nabídly opravdové pochoutky.
5. V opavském Loutkovém divadle se už popáté konal studentský festival Na cestě, tentokrát s mottem Revolucí k dnešku.

Opavský magazín 8. 11. 2011

8. listopadu 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Prostředí kolem cyklostezky “Slezská magistrála” je zase o něco krásnější. V úseku mezi Vávrovicemi a Držkovicemi totiž o víkendu místní obyvatelé vysadili nové stromy.
2. Obyvatelé ulic Vrchní a Rolnické se potýkají s problémy s frekventovanou dopravou, auty nedodržujícími rychlost, praskajícími zdmi domů a v neposlední řadě obavami o své zdraví.
3. V Opavě na Ratibořské ulici bude doprava omezena až do konce listopadu; Úklid černých skládek už letos stál opavskou radnici 800 tisíc korun; Basketbalisté Opavy slaví první vítězství v sezoně
4. Kam zamířit po základní škole? Řada žáků z Opavy a okolí našla odpověď na tuto otázku na tradiční přehlídce středních škol Informa 2011.
5. ZUŠ Solná se snaží svým bývalým studentům a zároveň začínajícím umělcům poskytnout místo, kde by mohli vystavovat svá díla. V současné době tady můžeme obdivovat práci Matěje Franka, rovněž jednoho z bývalých žáků školy.

Opavský magazín 1. 11. 2011

1. listopadu 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Minulý týden proběhla v Galerii U Jakoba vernisáž výstavy s názvem Korčulanský karneval. Do víru atmosféry karnevalových rejů nás zavedla slovenská autorka, která se při své tvorbě inspirovala dlouholetým pobytem na ostrově Korčula.
2. Opavané dýchají rok od roku horší vzduch, minulý týden dýchali dokonce nejhorší vzduch z celé republiky. Vedení města se rozhodlo, že začne situaci řešit alespoň tím, že své obyvatele bude o stavu ovzduší více informovat.
3. Na zastávkách MHD přibyly dvě lavičky a po schválení správců inženýrských sítí bychom se měli dočkat dalších tří; Kvůli dušičkám je prodloužená návštěvní doba hřbitova; V několika ulicích bude od půlnoci 2.listopadu do nočních hodin 3.listopadu zcela uzavřen přívod vody
4. V Arboretu Nový Dvůr o víkendu už potřetí proběhla akce s názvem Vyřež/š si svou dýni, na které si všichni příchozí mohli ozdobit svou dýni a užít si dušičkovou atmosféru.
5. Rozhovor s paní Markétou Kouřilovou o výstavě Paměť Slezska, na které se představí písemná i obrazová díla, dokumenty i artefakty s povahou monumentů od dob pozdní gotiky a renesance až do první světové války.

Opavský magazín 25. 10. 2011

25. října 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Městský dům kultury Petra Bezruče hostil hned 3 významné události najednou - stošedesáté výročí založení Hospodářské komory v Opavě, dvacáté výročí obnovení její činnosti a udělení cen Merkurova křídla.
2. V konkatedrále Nanebevzetí Panny Marie proběhl už třetí letošní abonentní koncert. Tentokrát vystoupila mladá úspěšná Slovenka Bernadetta Šuňavská.
3. Zítra v 17:00 proběhne slavnostní otevření Domu umění; Den stromů bude v Opavě pokračovat i tento týden; Protihluková stěna u Stříbrného jezera je hotová
4. Děti ze Slezské nemocnice se radují z nových plyšáků. Malým pacientům je přinesli opavští fotbalisté, kteří hračky sesbírali od fanoušků během domácího utkání se Sokolovem.
5. Rozhovor s tiskovým mluvčím Slezské nemocnice v Opavě, který hovoří nejen o aktuální ekonomické situaci zařízení.

Opavský magazín 18. 10. 2011

18. října 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Do Opavy v rámci kampaně Českého olympijského výboru "Žijeme Londýnem" zavítal pravý londýnský double-decker.
2. Na Slezském gymnáziu se konala výstava pro studenty i širokou veřejnost na téma Velká vlastenecká válka.
3. Lidí bez práce v září ubylo, aktuálně míra nezaměstnanosti činí 9,5 procenta; Slezská nemocnice díky optimalizaci práce a různým dalším změnám hospodaří lépe než v předchozích obdobích; Opavští fotbalisté vyhráli v Mostu 4:1
4. Projekt otevřených zahrad, který zpřístupňuje hřiště při MŠ a ZŠ, funguje v Opavě už 5 let a má za sebou další úspěšný rok.
5. Nejen o chystaných premiérách Slezského divadla v Opavě promluvil jeho ředitel, pan Jindřich Pasker.

Opavský magazín 11. 10. 2011

11. října 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Vnitroblok na ulici Mařádkova změní svou tvář. Obyvatelé dvou panelových domů se 120 byty se dočkají nejen úpravy zeleně a komunikací, ale přibudou i nová parkovací místa, kterých je nedostatek. Děti se navíc mohou těšit na nové hřiště.
2. Stavba nové silnice mezi Opavou a Ostravou by měla pokračovat. Vláda totiž schválila navýšení Rozpočtu dopravní infrastruktury. Navíc se podařilo zajistit peníze na přípravu východní části obchvatu Opavy.
3. V Opavě už lze platit pokutu za dopravní přestupek kartou; Neděle bude v Opavě patřit stromům; Opavským basketbalistům se v letošní sezoně nedaří
4. Sobotní zápas 2. fotbalové ligy mezi Opavou a Sokolovem nebyl jen o fotbale. Představitelé Slezského FC totiž připravili speciální akci “S plyšákem na fotbal”. Hráči i diváci na zápas přinesli plyšové hračky, které poputují na dětské oddělení Slezské nemocnice.
5. V poslední době se často mluví o tom, že na sídliště v Kylešovicích se mají přistěhovat romské rodiny. K tématu hovoří 1. náměstkyně primátora Pavla Brady a ředitel pro vnější vztahy společnosti RPG Petr Handl.

Opavský magazín 4. 10. 2011

4. října 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Dárci krve v Opavě byli za svou dobrovolnou činnost odměněni zlatou medailí Dr. Jánského.
2. Opava se zapojila do sítě zdravých měst v ČR a v rámci toho vyhlásila veřejnou soutěž o logo, které bude zdravé město charakterizovat.
3. Termín otevření dětského hřiště v Městských sadech se opět posunuje; Z důvodu sporů mezi garanty a organizátory neproběhne příští rok v Opavě mezinárodní varhanní soutěž; Do neděle probíhá v Opavě Týden knihoven.
4. Na světě je nová publikace "Průvodce architekturou Opavy". Ani my jsme při křtu nemohli chybět...
5. Do studia za námi přišel pan Karel Kostera, aby nás pozval na Mezinárodní festival duchovní hudby, který se koná od 28.9. do 6.11 2011.

Opavský magazín 27. 9. 2011

27. září 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Více než rok trvala náročná rekonstrukce opavského Domu umění a kostela svatého Václava, která v těchto dnech finišuje. Otevření objektu široké veřejnosti se plánuje na 26. října.
2. V mateřské škole v Opavě-Komárově slavnostně otevřeli novou třídu. Aktuálně do ní nastoupilo 16 dětí a celkově se kapacita školky navýšila na 65 míst.
3. Oprava chodníku před opavským Východním nádražím finišuje; Ve čtvrtek bude v Obecním domě ukončen letošní 54. ročník Bezručovy Opavy; Fotbalisté Opavy se radují z dalšího druholigového vítězství
4. Areál bývalého pivovaru na Nákladní ulici se už za 14 měsíců dočká nové tváře. Vyroste tady společenské centrum, které nabídne nejen nákupní možnosti, ale také zábavu a sportovní vyžití.
5. Opava se už poněkolikáté zapojila do Evropského týdne mobility na podporu zdravého životního stylu a aktivního pohybu obyvatel. Celý týden byl připraven zajímavý program, který vyvrcholil ve čtvrtek Dnem bez aut.

Opavský magazín 20. 9. 2011

20. září 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

1. Na opavském Horním náměstí proběhl Den sociálních služeb. Představilo se na něm dvaadvacet poskytovatelů sociálních služeb, kteří nabízeli také výrobky z vlastních dílen. Součástí akce byl bohatý kulturní program.
2. První fáze rekonstrukce Historické výstavní budovy v centru Opavy finišuje. A co víc, chloubou budovy je znovu po více než patnácti letech impozantní sousoší Pegasů.
3. Také na Opavsku se v rizikových místech u silnic objeví pachové ohradníky; Světově uznávaný klavírista a opavský rodák Lukáš Vondráček se po čase opět představil svému domovskému publiku; V Opavě se o víkendu znovu sešli inline bruslaři
4. Ústav lázeňství, gastronomie a turismu Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě se po tříletém provizoriu dočkal nových prostor a vlastních provozů pro výuku studentů se špičkovým vybavením.
5. Opava hostila sportovní olympiádu partnerských měst. Závodů v atletice a plavání i turnaje v malé kopané se kromě opavských žáků zúčastnily také děti z Ratiboře, Liptovského Mikuláše, Katowic a Zywiece.

Opavský magazín 13. 9. 2011

13. září 2011 0:00 | Opava | AUTO IMPORT

Opavský magazín vysílaný 13. září 2011

Komerční sdělení více

Blíží se největší taneční párty pod otevřeným nebem! Festival Beats for Love láme rekordy

Jubilejní 10. ročník festivalu Beats for Love se blíží raketovou rychlostí. Na začátku července festival rozproudí život v populární ostravské oblasti Dolních Vítkovic. Svým nabitým line-upem organizátoři nenechají v klidu žádného nadšence do elektronické taneční hudby. Aktuálně je navíc k dispozici kompletní seznam a denní line upy všech zahraničních hvězd, které na akci vystoupí. A je to doopravdy přehlídka jmen světových formátů!

OSTROJ slaví první úspěchy po náročném období. V prvním čtvrtletí 2024 rostl a hlásí zisk

Český průmysl prochází v posledních letech těžkým obdobím. Etapa dramatických změn zasáhla také společnost OSTROJ, pro kterou byl rok 2023 především o investicích a transformaci. Strategická rozhodnutí se pak pozitivně promítla už na začátku letošního roku – OSTROJ dosáhl v prvním čtvrtletí roku 2024 hospodářského výsledku před zdaněním o více jak 25 mil. Kč nad plánem pro toto období. První kvartál byl pro firmu naposledy ziskový v roce 2021.


Do strojírenství a metalurgie vstupují nové technologie, vodík a AI

České strojírenství a metalurgický byznys se nezadržitelně mění. Do hry vstupuje další automatizace, smart systémy, vodík a umělá inteligence. Tahounem změn jsou zatím spíše velké firmy, malým a středním podnikům stojí v cestě méně zdrojů na investice, nedostatek špičkových lidí i obava o kyberbezpečnost. V případě inovativních vodíkových technologií je pak problémem přílišná regulace předbíhající vývoj. Uvedli to zástupci Národního strojírenského klastru a účastníci konference Strojírenství Ostrava 2024.

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Ve WERK ARENĚ V Třinci se chystá INVENT ARENA, jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů v ČR

Pracuje na něm intenzivně tým několika desítek lidí už několik měsíců a je jím jediná soutěžní výstava patentů a vynálezů svého druhu v České republice INVENT ARENA. Událost se uskuteční 12.-13. června ve WERK ARENĚ a má ambice rozšířit povědomí o vědeckých vynálezech a ukázat, že „pokrok“ ovlivňuje a posouvá dál všechny sféry našich každodenních životů a že „vědec“ či objevitel nemusí být vždycky badatel v laboratoři izolovaný od okolního světa, nýbrž kdokoliv z nás, našich dětí. Jen je potřeba mít ten správný směr.

4 kroky pro úspěšný den

Vykročte do každého dne pravou nohou a nastartujte den ranní rutinou, která promění ospalá rána ve chvíle, na které se budete pravidelně těšit. Základem úspěšného dne je vedle klidně prospané noci také klidné ráno. Udělejte si před každodenním kolotočem povinností alespoň pár minut pro sebe a uvidíte, že se vaše dny jak mávnutím proutku promění.

Inscenace Nejhorší věc na světě otevírá dialog o nelehkých cestách k sebepoznání

Divadlo loutek Ostrava rozvíjí programovou linii pro dospívající publikum i poslední premiérou sezóny. Hra s názvem Nejhorší věc na světě zpracovává téma náročného dospívání, zmatku a hledání sebe sama. Premiéra 17. května připadá na Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. I těmto tématům se inscenace v režii Terezy Agelové věnuje.

Více