Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Klub Futra nejen rozšiřuje své projekty pro mládež

26. září 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Pět Pé. Takto se jmenuje zcela nový projekt pro děti, do kterého se může zapojit každý z obyvatel Orlové starších 18 let. Projekt se nyní rozbíhá v Nízkoprahovém zařízení a klubu Futra. A patří k mnoha novinkám, které Futra po prázdninách připravila.

Orlovský sraz veteránů byl oslavou staré techniky

21. září 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Již druhým rokem mohla celá Orlová obdivovat krásu starých automobilů, motocyklů i vojenské techniky. Městem projel v neděli druhý ročník veteránského auto-moto srazu, který organizoval místní spolek Václavka.

Orlovský Běh za zdravím nabídl sport i zábavu

21. září 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Stovky lidí dorazilo na nedělní Orlovský běh za zdravím, který pravidelně organizuje Město Orlová a Komise zdravého města. Na účastníky čekala běžecká, chodecká i cyklistická trasa a taky pestrý a zábavný doprovodný program.

Orlovská Spirála nabídne prostory dětem i veřejnosti

22. června 2012 5:13 | Orlová | Richard Kutěj

Klub Spirála se chystá na rekonstrukci svých hřišť a venkovních prostor, které pak budou sloužit tamním dětem i lidem z okolí. Tento projekt klubu uspěl u nadačního programu Sídliště žije. A tento týden se zde konalo velké setkání lidí, kteří zde mohli sdělit své představy a názory na to, jak by nová hřiště a upravené prostory mohly do budoucna sloužit.

Orlovský jarmark nabídl kabaret i koncerty

22. června 2012 4:17 | Orlová | Richard Kutěj

Švejkovy manévry, historickou módní přehlídku, hasičskou soutě, ale i špičkové koncerty v doprovodném programu. To vše nabídl letošní ročník Orlovského jarmarku na Starém náměstí a v jeho okolí.

Orlovský fotbal slaví historický úspěch

21. června 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Historický úspěch se letos podařil fotbalovému klubu FK Slavia Orlová. A tým mužů postoupil do Moravskoslezské fotbalové ligy a závěrečný zápas letošní divizní sezony se tak nesl v duchu zasloužených oslav. Před klubem zároveň stojí spousty tvrdé práce na přípravě pro další sezonu.

Klub Futra uspořádal Alternativní den města

21. června 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Klub Futra patří již dlouhodobě k nejlepším a nejaktivnějším klubovým prostorům v rámci celého našeho regionu. Potvrdila to i víkendová Alternativní scéna Dnů města Orlové, která nabídla několik špičkových kapel, které patří mnohdy k tomu nejlepšímu, co můžeme potkat na klubových pódiích v naší republice.

Lidé navrhují další využití letního kina

13. června 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Projekt Letňák areál pro všechny vstoupil do další fáze. Minulý týden se v areálu letního kina sešli zástupci města, domu kultury, několika městských organizací i obyvatelé města, aby si vyměnili své názory na to, jak by měl areál vypadat a sloužit celému městu po plánované rekonstrukci.

Hasiči z Poruby slaví 105 let od svého založení

13. června 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

105 let svého trvání slaví letos Sbor dobrovolných hasičů Orlová-Poruba. Sbor patří mezi ty nejaktivnější v rámci celého bývalého okresu. A protože se má za svou historii určitě čím pochlubit, uspořádal nyní ve své porubské zbrojnici velkou výstavu současné i historické techniky a dalších zajímavostí.

Den bezpečnosti byl plný akcí i dobré zábavy

13. června 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Akční ukázky se v areálu střídaly celé odpoledne. A každý si tak přišel na své. Krom toho řada lidí využila možnosti prohlédnout si Orlovou z kokpitu vrtulníku. Jiným učarovala přehlídka sportovních vozů a motocyklů či vystavená technika. A další zájemci si prohlíželi zbraně, nebo zkoušeli své schopnosti na paitnbalové střelnici.

Komerční sdělení více

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.


NDM odhalí 12. května pamětní desku tenoristovi Richardu Kublovi a jeho sestře Marii

Vedení Národního divadla moravskoslezského odhalí v den posledního představení Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024 pamětní desku další výrazné divadelní osobnosti. V Roce české hudby a současně k 80. výročí jeho úmrtí vzdá poctu světoznámému tenoristovi a smetanovskému interpretovi RICHARDU KUBLOVI (1890–1964) a zároveň uctí i jeho sestru Marii (1891–1974), učitelku hry na klavír a jeho celoživotní oporu.

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.

Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Více