Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Richard Kutěj

Orlovští fotbalisté postupují do ligové soutěže

13. června 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Velkými písmeny se zapíše do historie orlovského fotbalu letošní sezona. Celku A mužstva FK Slavia Orlová se podařil postup do zatím nejvyšší soutěže, která se ve městě hrála, a to Moravskoslezské fotbalové ligy. Již v sobotu tak na všechny fanoušky místní kopané čeká malá slavnost, a to v rámci posledního letošního mistrovského utkání.

U nemocnice došlo k změnám v parkování

4. června 2012 15:43 | Orlová | Richard Kutěj

Na nový způsob parkování si v těchto dnech zvykají klienti a pacienti orlovské nemocnice. Původní parkoviště ustoupilo stavbě marketu a parkovací plocha se nyní nachází z druhé strany nemocničního areálu. V budoucnu se zde ale možnosti parkování ještě rozšíří.

Orlová hostila soustředění studentů capoeiry

2. června 2012 1:56 | Orlová | Richard Kutěj

Capoeira, původní brazilský bojový sport, je dnes stále populárnější také v Česku. Díky klubu Ginga Mundo má pevné kořeny také v Orlové, kde probíhal víkendový celorepublikový workshop, který byl zároveň i soustředěním před červnovým Mistrovstvím republiky.

Švýcarští přátelé pomohou se vzhledem Orlové

28. května 2012 0:53 | Orlová | Richard Kutěj

Do města tento týden opět zavítala delegace z družebního švýcarského města Illnau-Efretikon. Jak známo, švýcarští profesoři a studenti architektury se mimo jiné podíleli také na architektonické tváři Orlové a tato spolupráce bude nyní pokračovat.

Lidé jsou dlouhodobě ve sporu s bytovým družstvem v Orlové

28. května 2012 0:50 | Orlová | Richard Kutěj

Již dlouhou dobu trvá spor mezi obyvateli vchodu 1049 na ulici Ke Studánce a bytovým družstvem Orlovan, pod který tento vchod spadá. Tamní obyvatelé říkají, že družstvo při výběrových řízeních na opravy domu preferuje příliš drahé firmy. Sami obyvatelé jsou ale schopni najít si firmy daleko levnější. Kvůli tomu se tam nyní odkládají i potřebné zateplovací práce.

Oblíbená orlovská umělkyně se rozloučila výstavou

27. května 2012 7:20 | Orlová | Richard Kutěj

Mezi vznikem a zánikem. Takový nese název výstava výtvarných prací orlovské rodačky a profesorky gymnázia Jindřišky Růžičkové, která se koná v domě kultury. Známá výtvarnice a oblíbená profesorka se takto zároveň symbolicky loučí se svým působením v Orlové

Motorkáři si přijeli pro požehnání za šťastné kilometry

17. května 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Více jak 100 motorek všech druhů a kubatur projelo v neděli 6. května Orlovou při již tradičním žehnání za šťastné kilometry na začátku motorkářské sezony. Žehnání provedl katolický farář Martin Pastrňák.  

Orlová uctila památku 67. výročí osvobození

17. května 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

67. výročí osvobození města za 2. světové války si tradičně připomněla Orlová. Město bylo osvobozeno 3. května. Pietní vzpomínka a Běh 3. května s letos konaly o den později.

Biatlonisté zahájili letní sezonu prvním závodem

10. května 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Do letošní letní sezony úspěšně vstoupili orlovští biatlonisté. Ti uspořádali své první velké letošní závody. Jednalo se o regionální kolo Českého poháru letního biatlonu.

Orlová promine některé poplatky z prodlení

10. května 2012 0:00 | Orlová | Richard Kutěj

Šance pro dlužníky. Tak by se dalo nazvat rozhodnutí městských zastupitelů, kteří schválili nová pravidla pro promíjení poplatků z prodlení u dluhů u městských bytů.

Komerční sdělení více

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.


NDM odhalí 12. května pamětní desku tenoristovi Richardu Kublovi a jeho sestře Marii

Vedení Národního divadla moravskoslezského odhalí v den posledního představení Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024 pamětní desku další výrazné divadelní osobnosti. V Roce české hudby a současně k 80. výročí jeho úmrtí vzdá poctu světoznámému tenoristovi a smetanovskému interpretovi RICHARDU KUBLOVI (1890–1964) a zároveň uctí i jeho sestru Marii (1891–1974), učitelku hry na klavír a jeho celoživotní oporu.

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.

Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Více