Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Andrea Holeszová

Putovní výstava ke stoletému výročí Velké Ostravy je první k vidění v obvodu Ostrava-Jih

Návštěvníci náměstí Ostrava-Jih zde během ledna naleznou panelovou výstavu z dílny Archivu města Ostravy. Jejím cílem je dokumentovat přípravy, vznik i následný vývoj Velké Ostravy, která letos slaví stoleté výročí. Jih je prvním z pěti městských obvodů, kde budou informační panely vystaveny.

Adventní koncerty naladily vánoční atmosféru v obvodu Ostrava-Jih, a to na náměstí a v Hrabůvce

19. prosince 2023 11:03 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová

Třetí adventní neděle se na Jihu nesla v duchu vánoční hudby. Konaly se zde hned dva vánoční koncerty. První na náměstí vystoupila kapela Šajtar a následně koledy zazněly v Komorním klubu Jubilejní kolonie.

Na náměstí Ostrava-Jih skauti přinesli betlémské světlo. Bude zde planout do soboty.

19. prosince 2023 10:19 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová

Betlémské světlo dorazilo i na náměstí Ostrava-Jih. Skautský oddíl ze Zábřehu ho donesl krátce po poledni a planout zde bude celý týden. Zájemci si tak mohou plamínek odebrat až do Štědrého dne.

Děti ze škol a školek Ostravy-Jihu prodávaly domácí výrobky na vánočních jarmarcích

15. prosince 2023 13:23 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová

Sváteční nálada přichází i do škol a školek na Jihu. Například na základní škole Mitušova pořádalo vedení školy již tradiční vánoční jarmark. Prodejem ve stáncích si děti z jednotlivých tříd vydělávají peníze do třídního fondu.

Betlémáři ukázali své umění v Příboře. Letos se sešli už po desáté

12. prosince 2023 11:21 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

V Příborském centru tradičních technologií se konal každoroční sjezd betlémářů. Jedná se o jubilejní desátý ročník této akce a své dřevěné betlémy zde vystavili řezbáři ze severní i jižní Moravy.

V Muzeu Beskyd ve Frýdku-Místku rozsvítili vánoční stromek a otevřeli výstavu betlémů

10. prosince 2023 15:30 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

Vánoční stromek prosvítil zámecké nádvoří muzea Beskyd. Pracovníci muzea tak chtěli přilákat návštěvníky na výstavu Betlémů, která byla otevřena stejný den. Betlémy na výstavu přitom muzeu propůjčili samotní lidé.

Prosincové setkání seniorů z Ostravy-Jihu v Akordu se neslo ve vánočním duchu

8. prosince 2023 17:30 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová

Vánoční koledy, kostýmová soutěž nebo předání vybrané částky na pomoc potřebným. To byl program prosincového setkání seniorů z Ostravy-Jihu v Akordu, které se koná každý měsíc. Tentokrát se akce zúčastnil i Mikuláš s čerty.

Eva Pavlová navštívila konferenci o pěstounské péči v Ostravě

1. prosince 2023 10:00 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

V Ostravě se konal 11. ročník konference v rámci projektu Dejme dětem rodinu. Zúčastnila se jí i manželka prezidenta České republiky, Eva Pavlová. Cílem konference je otevřít nová témata v oblasti náhradní rodinné péče.

V Ostravě otevřeli centrum s technologiemi pro seniory

30. listopadu 2023 17:19 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

V centru Ostravy začalo fungovat nové centrum s moderními technologiemi pro seniory. Ty mají prodloužit schopnost seniorů zůstat déle v domácím prostředí a vyřešit tak problém s nedostatkem míst v pobytových sociálních službách. Kromě toho bude středisko sloužit i pro výuku sociální péče.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více