Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Chlebovicích se po letech dočkali. Frýdek-Místek zahájil stavbu očekáváné tělocvičny

Začala výstavba tělocvičny v Chlebovicích. Půjde o náročnou stavbu, která potrvá rok. Tělocvična bude totiž stát nad školkou na sloupech zapuštěných do země na pilotách.

Seniorská akademie ve Frýdku-Místku se těší velké oblibě

I senioři mají zájem o vzdělávání. Dokazuje to další úspěšný ročník na seniorské akademii GOODWILL ve Frýdku-Místku. Pravidelně ho absolvuje přes 120 studentů a někteří do školy chodí už řadu let.

Děti se o prázdninách ve Frýdku-Místku nudit nebudou. SVČ chystá plno aktivit

Středisko volného času Klíč je opět připraveno na prázdniny. Děti měly možnost vybrat si z bohaté nabídky letních příměstských i pobytových táborů. Ale hlavně bude po celé léto opět v plném proudu akce Prázdniny ve městě, která nabídne velké množství jednodenních aktivit.

FM City Fest očekává letos 20 tisíc návštěvníků

Oblíbený hudební festival FM City Fest se letos chystá přepsat své dějiny. Poprvé se uskuteční v novém a mnohem větším areálu. Očekává se až 20 tisíc návštěvníků. A zároveň do města přiveze velké hvězdy ze světové hudební scény.

Knihovnice z Frýdku-Místku získala čestné uznání v soutěži Knihovnická K2

Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Moravskoslezskou vědeckou knihovnou oceňoval nejlepší knihovníky. Jedna z cen putovala i do Frýdku-Místku. Čestné uznání získala vedoucí místecké pobočky Irena Liberdová.

Folklorní festival Ve Frýdku-Místku přivítal i španělské dudáky, kteří hrají pro krále

Frýdek-Místek má za sebou 27. mezinárodní folklorní festival. Letos pořadatele opět potrápilo počasí. A tak museli program přestěhovat do haly Polárka. Přesto si návštěvníci užili soubory z šesti zemí světa, včetně deseti souborů a muzik z domácí scény.

Pickleball Czech Open přilákal hráče z celého světa

21. června 2024 11:31 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Regionální zprávy POLAR

Ostravský rodák a světový tenista Ivan Lendl, jeho rival John McEnroe, André Agassi nebo třeba Steffi Grafová. Ti všichni propadli modernímu sportu s názvem pickleball. Zbrusu nové centrum pickleballu vzniklo i v našem kraji – v Dobré u Frýdku-Místku.

Modrý kříž pomáhá mladistvým i dospělým ve Frýdku-Místku v boji se závislostmi

Město Frýdek-Místek podpořilo organizaci Modrý kříž. Ta pracuje s lidmi, kteří mají sklony k závislosti na drogách nebo alkoholu. Na projekt, který se věnuje hlavně mladistvým a rodičům půjde 520 tisíc korun.

Frýdek-Místek udělil čtyři Ceny města za rok 2023

Frýdek-Místek uděloval ceny města za rok 2023. Ocenění se udělovalo za oblast záchrany životů, přínos v kultuře a výtvarné umění a architektura. Cenu získali čtyři lidé, jeden z nich in memoriam.

Frýdek-Místek se chystá na Mezinárodní folklorní festival

Mezinárodní folklorní festival Frýdek-Místek opět láká na bohatý program. Kromě řady domácích souborů přijede také pět zahraničních. Program pro veřejnost začíná ve čtvrtek a hlavními taháky bude roztančené náměstí v pátek a celou sobotu.

Školáci poznávali práci hasičů. Navštívili hasičskou školu i stanici ve Frýdku-Místku

Jak probíhá výuka mladých hasičů a následně život u profesionální jednotky. To bylo stěžejním bodem akce, kterou společně připravili hasičská střední škola, vyšší odborná škola a krajští hasiči pro žáky frýdecko-místeckých základních škol.

Festival Sweetsen fest oslavil 20 let. Ve Frýdku-Místku bavil všechny generace

Sweetsen fest letos oslavil 20 let. Za tu dobu se z něj postupně stal největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. Letos akce nabídla více než 100 programových bodů.

Výtvarný obor ZUŠ Frýdek-Místek pořádá v Galerii F-M výstavu Tkanina vjemů

Výtvarný obor Základní umělecké školy Frýdek-Místek připravil výstavu s názvem Tkanina vjemů. V prostorách bývalé záložny mohou návštěvníci vidět obrazy, keramiku i látky, které mají připomenout historii a slávu textilu ve městě.

Frýdek-Místek koupí Český dům. Chce tam vybudovat centrum pro děti a mládež

Frýdek-Místek koupí Český dům. Nebytí nemovitosti s okolními pozemky za cenu téměř 20 milionů korun schválili po náročném jednání zastupitelé. Město chce v objektu vybudovat centrum pro děti s mládež a přestěhovat tam aktivity Střediska volného času Klíč.

Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou náročné 9. zasedání. Trvalo 7,5 hodiny

Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou další náročné zasedání. Probírala se na něm celá řada důležitých bodů. Od schválení výsledku hospodaření, přes dotace až po návrh na koupi Českého domu.

Frýdek-Místek se připravuje na 20. ročník festivalu Sweetsen fest

Největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. To je Sweetsen fest, který letos slaví 20 let od svého založení. I letos opět nabídne více než 100 programových bodů na sedmi scénách.

ZŠ a MŠ Naděje Frýdek-Místek slaví 30 let. Žáci připravili školní akademii

Základní a mateřská škola Naděje Frýdek-Místek slaví letos 30 let od svého založení. K tomuto výročí připravila soubor představení z řad žáků pod vedením pedagogů. Program měl název Strojem času.

Nároží na třídě TGM ve Frýdku-Místku je hotové. Lidé vybrali proměnu v participaci

Město Frýdek-Místek proměnilo další veřejný prostor. Nároží na třídě TGM prošlo revitalizací, která vzešla z participativního projektu Zapoj F-M. Veřejnosti se místo plně zpřístupní, jakmile doroste vysazený trávník.

Studenti Střední školy řemesel Frýdek-Místek vystavují své práce v bývalé záložně

Dřevo / Živé srdce nábytku. To je název nové výstavy v Galerii Záložna. Jde o práce studentů dřevařských oborů Střední školy řemesel. K vidění jsou unikátní maturitní a učňovské práce. A také výrobky z řemeslných kroužků.

Frýdek-Místek usiluje o přímý nákup Českého domu za téměř 20 milionů korun

Frýdek-Místek stále usiluje o koupi Českého domu. S vlastníkem se podařilo vyjednat nižní cenu a město už přišlo s plánem, jak budovu využít. Chce tam vybudovat zázemí pro Středisko volného času Klíč.

Bezplatné vyšetření znamének přilákalo i ve Frýdku-Místku stovky lidí

Bezplatné vyšetření znamének přilákalo na akci Spolu proti melanomu ve Frýdku-Místku davy lidí. Cílem bylo včasné podchycení nebezpečí vzniku zhoubného melanomu nebo jiných vážných onemocnění a komplikací.

15 týmů odehrálo ve Frýdku-Místku mezinárodní volejbalový turnaj R22 CUP

Mezinárodní volejbalový turnaj smíšených družstev ovládl opět po roce tělocvičnu 6. základní školy ve Frýdku-Místku. Tradičně se zde scházejí současní i bývalí profesionální hráči, kteří bojují o medaile a pohár vítězů. I letos přijely týmy z Česka, Slovenska a Polska.

Ve Frýdku-Místku bude v jeden večer Noc kostelů i Muzejní noc

V pátek 7. června se veřejnosti otevřou kostely v celé zemi. Ve Frýdku-Místku na akci pravidelně navazuje také Muzejní noc v Muzeu Beskyd. Pro návštěvníky bude na většině místech připraven doprovodný program až do nočních hodin.

Trh sportu představil přes 30 sportovních klubů a kroužků ve Frýdku-Místku

Většina sportovních klubů na jednom místě. Unikátní akci s názvem Trh sportu uspořádalo město Frýdek-Místek , kde se představilo na 33 sportovních spolků. Cílem bylo představit sporty ve městě a poradit s případným výběrem sportu pro děti. Na místě bylo možné si sporty i vyzkoušet.

Mladí házenkáři SKP Frýdek-Místek vybojovali v žákovské soutěži bronz

Mladí házenkáři SPK Frýdek-Místek letos zaznamenali velký sportovní úspěch. Starší žáci po sedmi letech vybojovali v celostátní žákovské lize 3. místo. Bronzové medaile jim osobně předal primátor města přímo na magistrátu.