Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slezskoostravský hrad uvítal poutavý workshop o středověkém válečnictví a rytířích

Nejen to, jak se oblékali, ale i jak žili středověcí válečníci ukázal návštěvníkům Slezskoostravského hradu workshop s názvem Druhá kůže rytířova. Došlo i na názorné ukázky a návštěvníci si mohli na vlastní kůži vyzkoušet i středověkou zbroj.

Městská policie označovala u slezskoostravské Loděnice kola syntetickou DNA, chrání je před krádeží

Občané Ostravy mají už jedenáctým rokem možnost chránit svá kola, koloběžky, nebo invalidní vozíky pomocí syntetické DNA. Nechat si je zdarma označit mohli už poněkolikáté taky na cyklostezce u slezskoostravské Loděnice.

Ve Slezské Ostravě už po desáté symbolicky přivítali prázdniny akcí pro celou rodinu

Akce pro děti i dospělé symbolicky uvítala ve Slezské Ostravě prázdniny. Travnaté prostranství na okraji Heřmanic ožilo druhou červencovou sobotu zábavnými atrakcemi a soutěžemi. Jednalo se už o desátý ročník oblíbené akce.

Pod mostem Miloše Sýkory se tančil swing, tančírny budou pokračovat po celé léto

Pravý břeh Ostravice ožil v minulém týdnu swingem a okoukat a vyzkoušet si pár tanečních kroků mohl přijít kdokoli, kdo měl zájem. Swingové tančírny se budou na nábřeží za pěkného počasí konat po celé prázdniny. Na tu příští se mohou zájemci těšit už příští týden.

Pod mostem Miloše Sýkory se tančil swing, přijít si ho vyzkoušet mohl kdokoliv

Pravý břeh Ostravice ožil v minulém týdnu swingem. První letní swingovou tančírnu uspořádala pod mostem Miloše Sýkory ostravská škola, věnující se právě této skupině tanců. Okoukat a vyzkoušet si pár tanečních kroků mohl přijít kdokoli, kdo měl zájem.

Bývalá márnice v Heřmanicích se mění v muzeum, ukáže historii a zajímavosti obce

Bývalá márnice na starém hřbitově v Heřmanicích změní svůj účel. Vznikne zde nové muzeum, které představí historii a zajímavosti obce. V současnosti probíhají potřebné stavební práce a hotovo by mělo být už na podzim.

Na Slezskoostravském hradě se hraje Shakespeare, na Slezskou láká diváky i ze zahraničí

Ostrava je už tradičně jedním ze čtyř měst, které hostí oblíbený divadelní festival Letní shakespearovské slavnosti. Jedná se o nejdelší festival v historii města a herci letos nabídnou divákům ve dvaceti pěti dnech celkem osm Shakespearových her.

Na Slezskoostravském hradě se hraje Shakespeare, slavnosti zahájil Večer tříkrálový

Slezskoostravský hrad znovu hostí oblíbený divadelní festival Letní shakespearovské slavnosti. Letos herci nabídnou divákům ve dvaceti pěti dnech celkem osm Shakespearových her, a to hlavně komedií. První z nich se hrála celý minulý týden, další čekají diváky postupně až do půlky srpna.

„Zdividlani“ zakončili školní rok vystoupením v Komůrce, žáci jsou ze souboru nadšení

Slezskoostravská Základní umělecká škola Edvarda Runda uspořádala na konci školního roku už tradiční závěrečné vystoupení žáků literárně dramatického oboru. Ti se letos sešli v prostorách scény Komůrka a předvedli rodičům a dalším návštěvníkům, co všechno se za rok naučili.

Domov pro seniory Antošovice funguje už dva roky, klienti jsou s jeho službami spokojení

Slezská Ostrava je jediným městským obvodem poskytujícím kompletní nabídku sociálních služeb. Patří mezi ně i Domov pro seniory Antošovice, který tady funguje dva roky. Senioři jsou se službou spokojení a počet žádostí o nástup se od otevření domova téměř ztrojnásobil.

Na Slezské nainstalovali speciální cyklopanely, sloužit budou nejen cyklistům

Majitelé elektrokol mohou ve Slezské Ostravě nově využít speciální cyklo panely, díky kterým si mohou dobít baterii nebo dofoukat pneumatiky. Panely ale mají více funkcí užitečných nejen cyklistům. Slezská Ostrava je v rámci města úplně prvním obvodem, který na svých cyklostezkách panely instaluje.

Na Slezskoostravském hradě se hraje Shakespeare, divadelní festival potrvá do půlky srpna

9. července 2024 12:00 | Ostrava-Slezská Ostrava | Michal Slonina | Kulturní okénko

Ostrava je už tradičně jedním ze čtyř měst, které hostí oblíbený divadelní festival Letní shakespearovské slavnosti. Herci letos nabídnou ve dvaceti pěti dnech celkem osm Shakespearových her. Tou první je komedie Večer tříkrálový.

Slezskoostravská galerie vystavuje díla třicítky umělců, autory jsou významní členové Sdružení Q

Obrazy, sochy i fotografie bezmála třiceti umělců si mohou prohlédnout návštěvníci Slezskoostravské galerie. Svou výstavu s názvem „Equilibrium – hledání rovnováhy“ si tu pro ně připravilo umělecké Sdružení Q.

Jediná ferrata na Ostravsku vznikla ve Slezské Ostravě, druhá nejbližší je odtud 100 kilometrů

Ve Slezské Ostravě byla otevřena nová ferrata a jedná se o první takový projekt v rámci celé Ostravy a širokého okolí. Kramle, stupy, úchyty a žebříky si může na cvičné lezecké stěně nově vyzkoušet opravdu každý od dětí až po seniory, a to zcela zdarma.

Baník je zase o krok blíž k návratu domů na Bazaly, stavba nového stadionu je tady možná

Diskuze o stavbě nového ostravského fotbalového stadionu a možný návrat Baníku na Slezskou hýbal celým městem. Studie nyní potvrdila, že se na Bazalech skutečně stavět dá a slavný fotbalový klub je tak o krok blíže k tomu, aby se vrátil domů.

Ostrava má novou ferratu, jedinou v okruhu 100 kilometrů

Ve Slezské Ostravě byla otevřena nová ferrata a jedná se o první takový projekt v rámci celé Ostravy a okolí. Kramle, stupy, úchyty a žebříky si může na cvičné lezecké stěně nově vyzkoušet opravdu každý od dětí až po seniory, a to zcela zdarma.

Slezská Ostrava slavnostně vyřadila 122 žáků 9. tříd, některé ocenila za prospěch a reprezentaci

Žákům základních škol už prázdniny pomalu klepou na dveře a pro některé z nich budou opravdu zasloužené. Po devíti letech úspěšně zakončené povinné školní docházky byli deváťáci ze slezskoostravských základních škol v obřadní síni radnice slavnostně vyřazeni.

Samostatný dětský oddíl Brontosauři se stará o koně, děti i pěstounské rodiny

Samostatný dětský oddíl Brontosauři ze Slezské Ostravy uspořádal v sobotu pro veřejnost den otevřených dveří. Lidé se tak mohli více dozvědět o tom, jak funguje. Cílem Brontosaurů je sdružovat děti, mládež i dospělé za účelem ochrany přírody a chovu koní. Oddíl má ale mnohem širší zaměření.

Rozmarné slavnosti řeky Ostravice opět pobavily tradičním sjezdem netradičních plavidel

Náplavka pod mostem Miloše Sýkory ožila na obou březích dalším ročníkem Rozmarných slavností řeky Ostravice. Tradičního sjezdu netradičních plavidel po řece se letos zúčastnil rekordní počet posádek a na jejich dopravních prostředcích bylo vidět, že kreativitě se meze nekladou.

Jazz Open Ostrava oslavil osmnáctiny písněmi Prince, zahráli je bývalí členové jeho kapely

Letošní ročník festivalu Jazz Open Ostrava měl opět nabitý program, který trval půl měsíce. V minulém týdnu pak v rámci posledního festivalového večera vystoupili zahraniční umělci s jedinečnou show, při které zahráli nejznámější písně legendárního zpěváka Prince.

Nová výstava na hradě ukazuje loutky z depozitáře ostravského divadla, zaujme malé i velké

Maňásky, manekýny, javajky, marionety a spoustu dalších loutek z depozitáře ostravského loutkového divadla mohou návštěvníci nově obdivovat na Slezskoostravském hradě. V plánu jsou ale i lektorské programy a dílničky, věnující se třeba jejich výrobě.

Na radnici vystoupil světový klavírista Tomáš Kačo, obecenstvo aplaudovalo ve stoje

Obřadní síň Slezskoostravské radnice přivítala v minulém týdnu významného hosta. Za klavír tu usedl jeden z nejuznávanějších českých klavíristů, Tomáš Kačo. Jeho koncert si dokonce vysloužil potlesk ve stoje.

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil 100 let, na programu bylo několik utkání i udílení cen

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil o víkendu významné jubileum. Tělovýchovná jednota funguje v Koblově už rovných sto let. Součástí víkendových oslav bylo hned několik utkání v různých sportech, udílení cen, ale i večerní překvapení.

Nová výstava na Slezskoostravském hradě ukazuje loutky z depozitáře ostravského divadla

Maňásky, manekýny, javajky, marionety a spoustu dalších loutek z depozitáře ostravského loutkového divadla mohou návštěvníci nově obdivovat na Slezskoostravském hradě. V plánu jsou ale i lektorské programy a dílničky, věnující se třeba jejich výrobě.

Projekt Corrency znovu přispívá dětem ze Slezské Ostravy nejen na kroužky

Městský obvod letos opět podpoří místní spolky a volnočasové aktivity dětí. V rámci projektu Corrency mohou rodiče ušetřit při placení za kroužky nebo dětské tábory až polovinu. Stačí se jen zaregistrovat.