Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Kanonáda Baníku v Konferenční lize nadchla přes 13 tisíc fanoušků

Fotbalisté Baníku Ostrava se po 14 letech představili v evropském poháru. Ve druhém předkole Konferenční ligy smetli doma arménské Urartu 5:1 a udělali tak rázný krok k postupu do další fáze soutěže.

Ve Vítkovicích se srazily dvě tramvaje, řidič měl mikrospánek, soupravy po nárazu vykolejily

23. července 2024 9:10 | Ostrava-Vítkovice | Lukáš Zavadil

V Ostravě-Vítkovicích se na tamní zastávce Dolní Vítkovice srazily dvě tramvaje. Podle informací Televize Polar pravděpodobně jedna z nich nedobrzdila. Při nehodě se nikdo nezranil.

VIDEO: Hasiči zachránili psa, který hlavou uvízl v kovové bráně

22. července 2024 13:50 | Ostrava-Vítkovice | Lukáš Zavadil

Hasiči zveřejnili fotografie a video ze čtvrteční záchrany psa, který uvízl v kovové bráně v Ostravě-Vítkovicích. Událost se stala 18. července.

Interaktivní muzeum MHD v Ostravě Vítkovicích bude novým turistickým cílem

Ostrava bude mít další turistické lákadlo. Plánuje totiž stavbu muzea městské hromadné dopravy. Vyrůst by mělo v prostoru před vítkovickým nádražím. Lákadlem budou především historické tramvaje, ale i interaktivní expozice.

Muzeum MHD v Ostravě Vítkovicích bude interaktivní a pro celou rodinu

Ostrava bude mít další turistické lákadlo. Plánuje totiž stavbu muzea městské hromadné dopravy. Vyrůst by mělo v prostoru před vítkovickým nádražím. Lákadlem budou především historické tramvaje, ale i interaktivní expozice.

Červenec patří v Dolních Vítkovicích největším festivalům, B4L vystřídají Colours of Ostrava

9. července 2024 12:30 | Ostrava-Vítkovice | Michal Slonina | Kulturní okénko

Největší hudební festival v České a Slovenské republice a jeden z největších festivalů elektronické a taneční hudby v Evropě opět ovládl areál Dolních Vítkovic. Letošní kulaté výročí oslavily Beats for Love návštěvnickým rekordem. V sobotu sem dorazilo 50 tisíc lidí.

Akce "Hrajeme si bez rozdílů" ve Vítkovicích slibuje dětem zábavu po celý červenec

Děti, které se v Ostravě Vítkovicích na prázdniny nikam nechystají, nemusejí smutnit. Nudit se určitě nebudou. Je pro ně připraven bohatý program na celý červenec.

Zástupci obvodu Vítkovice a Fakulty stavební VŠB-TUO podepsali memorandum o spolupráci

První memorandum v historii obvodu o budoucí spolupráci, podepsali radní se zástupci VŠB-TU Ostrava. Má zajistit příchod kvalitních úředníků.

Vítkovický jarmark se nesl v prvorepublikovém stylu

Bohatý program čekal návštěvníky Vítkovického jarmarku, který se konal v rámci oslav stého výročí od založení Velké Ostravy.

Zlatá Tretra nadchla diváky, i když Duplantis při pokusu o světový rekord neuspěl

Pokus o světový rekord zažil špičkový atletický mítink Zlatá Tretra Ostrava. Ten se sice švédskému tyčkaři Duplantisovi nezdařil, ale i tak viděl zaplněný vítkovický stadion řadu vynikajících výkonů.

Rekonstrukce budovy nádraží Ostrava-Vítkovice začne v květnu

8. května 2024 10:38 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Správa železnic začne tento měsíc s rekonstrukcí nádražní budovy v Ostravě-Vítkovicích. Oprava památkově chráněného objektu vyjde na téměř 275 milionů korun. Ve spolupráci s obvodem Vítkovice navíc projde revitalizací také přednádražní prostor. Hotovo by mělo být do dvou let.

Zábavné odpoledne pro malé čarodějky a čaroděje v Dolní oblasti Vítkovic

Starý tradiční zvyk s upálením čarodějnice si připomněli také obyvatelé Vítkovic. Zábavné odpoledne plné her si nenechalo ujít mnoho malých čarodějek a čarodějů.

Roztržka v tramvaji skončila napadením, poškozenému pak žena ukradla batoh, policie pátrá po dvou osobách

30. dubna 2024 12:01 | Ostrava-Vítkovice | Lukáš Zavadil

Policisté z Ostravy-Vítkovic prověřují případ výtržnictví a ublížení na zdraví, kdy po slovní rozepři v tramvaji mezi zastávkami Karpatská a Horymírova došlo k fyzickému napadení 44letého muže. Útok si vyžádal lékařské ošetření a poškozený přišel i o batoh s osobními věcmi a mikinu. Policie žádá veřejnost o pomoc s vypátráním obou osob.

Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Hokejisty Vítkovic povede nový trenér David Bruk. Asistovat budou Trnka a Wojnar

16. dubna 2024 16:41 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Novým hlavním trenérem hokejistů extraligových Vítkovic se stal David Bruk. Nahradil Pavla Trnku, který byl přesunut na pozici asistenta. Druhým asistentem bude Vlastimil Wojnar.

V areálu Vítkovice Steel hořela střecha výrobní haly, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu

14. dubna 2024 20:47 | Ostrava-Vítkovice | Lukáš Zavadil

12 jednotek hasičů zasahovalo v neděli odpoledne u požáru střechy výrobní haly společnosti Vítkovice Steel. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu

Mezi nejlepšími pedagogy Ostravy byl oceněn také Jaromír Šedý

28. března se narodil Jan Ámos Komenský a u příležitosti jeho narození slavíme Den učitelů. Ostrava každoročně oceňuje pedagogy a pracovníky ve školství, kteří mohou být inspirací ostatním. Mezi třinácti osobnostmi byl v kategorii ředitel školy oceněn Jaromír Šedý, ředitel ZŠ Šalounova ve Vítkovicích.

Útočník Dominik Lakatoš a dalších 7 hráčů končí u hokejistů Vítkovic

26. března 2024 17:56 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Kádr vítkovických hokejistů opouští po sezoně sedm hráčů, kterým skončily jejich kontrakty. Na odchodu z ostravského klubu je také útočník Dominik Lakatoš, který byl uvolněn na hostování do jiného extraligového klubu za finanční náhradu.

Absolvent vysoké školy posprejoval v Ostravě velkou mostní konstrukci

26. března 2024 16:30 | Ostrava-Vítkovice | Jiří Cileček

Velmi dobrá součinnost a spolupráce hlídek Městské policie Ostrava a hlídky Policie České republiky vedla k dopadení sprejera, který počátkem uplynulého týdne v nočních hodinách posprejoval mostní konstrukci v Ostravě-Vítkovicích nápisem o rozměru 3 x 24 metru.

Hřbitov v Ostravě-Vítkovicích čeká další rekonstrukce

Opravy chodníků, oplocení nebo výstavba nových kolumbárii čeká hřbitov v Ostravě-Vítkovicích. Celkové náklady dosáhnou 12 milionů korun.

Vítkovická atletika má 100 let. Její historii mapuje nová kniha

13. března 2024 10:50 | Ostrava-Vítkovice | Pavel Straka | Vítkovický miniexpres

Vítkovická atletika slaví neuvěřitelných 100 let své existence. Dnes se pyšní krásnou moderní halou. Ne vždy však sportovci měli tak dokonalé zázemí a trénovat museli spíše ve spartánských podmínkách.

SSK Vítkovice slaví 100 let

12. března 2024 14:50 | Ostrava-Vítkovice | Pavel Straka | Vítkovický miniexpres

Vítkovická atletika slaví neuvěřitelných 100 let své existence. Dnes se pyšní krásnou moderní halou. Ne vždy však sportovci měli tak dokonalé zázemí a trénovat museli spíše ve spartánských podmínkách.

Plán na příštích 10 let má za úkol zlepšit život ve Vítkovicích

Jak změnit život v Ostravě Vítkovicích k lepšímu? To je otázka, která trápí vedení vítkovické radnice dlouhodobě. Pokračují proto debaty s odborníky i veřejností. Výsledkem bude dlouholetý plán, který by měl nejpalčivější problémy pomoct vyřešit.