Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Trávník

Děti ve Vítkovicích si budou hrát na novém hygienickém písku

Písek v pískovištích může být zdrojem závažných onemocnění. Radnice v Ostravě-Vítkovicích proto každoročně písek obměňuje. Použitý písek nekončí na skládce, ale je dál využíván např. při opravě chodníků.

Mezi nejlepšími pedagogy Ostravy byl oceněn také Jaromír Šedý

28. března se narodil Jan Ámos Komenský a u příležitosti jeho narození slavíme Den učitelů. Ostrava každoročně oceňuje pedagogy a pracovníky ve školství, kteří mohou být inspirací ostatním. Mezi třinácti osobnostmi byl v kategorii ředitel školy oceněn Jaromír Šedý, ředitel ZŠ Šalounova ve Vítkovicích.

Hřbitov v Ostravě-Vítkovicích čeká další rekonstrukce

Opravy chodníků, oplocení nebo výstavba nových kolumbárii čeká hřbitov v Ostravě-Vítkovicích. Celkové náklady dosáhnou 12 milionů korun.

Plán na příštích 10 let má za úkol zlepšit život ve Vítkovicích

Jak změnit život v Ostravě Vítkovicích k lepšímu? To je otázka, která trápí vedení vítkovické radnice dlouhodobě. Pokračují proto debaty s odborníky i veřejností. Výsledkem bude dlouholetý plán, který by měl nejpalčivější problémy pomoct vyřešit.

Ve Vítkovicích připomíná vznik Velké Ostravy výstava, chystají se komentované prohlídky

Oslavy výročí založení Velké Ostravy jsou v plném proudu. Ve Vítkovicích je k vidění putovní výstava, chystají se komentované prohlídky a další akce.

Městský obvod Ostrava Vítkovice uspořádal v DOV reprezentační ples

31. ledna 2024 16:03 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

V sobotu 20. ledna proběhl v Dolní oblasti Vítkovic další reprezentační ples Městského obvodu Ostravy Vítkovic. Návštěvníci plesu se mohli bavit ve dvou tanečních sálech, kde vystoupili třeba Martin Chodúr nebo kapela Banda Del Caffe.

Vítkovice byly před sto lety připojeny k Velké Ostravě, oslavy výročí nabídnou mnoho akcí

17. ledna 2024 15:35 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Ostrava letos slaví 100 let vzniku Velké Ostravy. Při této příležitosti se bude napříč městem konat mnoho kulturních akcí. Vítkovice jako zakládající člen ostravské metropole nezůstanou pozadu. Akce budou probíhat až do června a celý program najdete na www.velkaostrava.cz

Ve Vítkovicích jezdí Senior expres. Radnice vyhověla přáním občanů

3. ledna 2024 15:30 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Senioři i držitelé průkazu ZTP a ZTP/P, kteří mají problém s dopravou k lékaři nebo na úřad, jistě přivítají novou službu Senior expres, kterou začátkem roku spustila Vítkovická radnice. Za poplatek 30 Kč je taxi doveze kdekoliv v rámci Ostravy a to až čtyřikrát měsíčně.

Zastupitelstvo Ostravy Vítkovic schválilo rozpočet pro rok 2024

20. prosince 2023 16:00 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Obvod Ostrava Vítkovice má v příštím roce v plánu především investice do opravy škol a školek. Výkupem nemovitostí chce rozšířit svůj bytový fond a plánuje velkou investici do vzniku polyfunkčního centra, které má vzniknout z budovy na Ocelářské ulici.

V Ostravě Vítkovicích byl rozsvícen vánoční strom a odhalena busta zakladatele huti

6. prosince 2023 15:43 | Ostrava-Vítkovice | Tomáš Trávník

Mírové náměstí v Ostravě Vítkovicích zdobí nejen vánoční strom, ale i busta zakladatele Vítkovic, arcibiskupa Rudolfa Jana Habsburského, která zde byla přemístěna. Její odhalení proběhlo během slavnostního rozsvícení vánočního stromu.

Komerční sdělení více

Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Huisman Czech Republic vyrábí přechodové lávky pro námořní průmysl

Společnost Huisman Czech Republic vyrábí a testuje přechodové lávky pro společnost SMST, která se specializuje na návrh a výrobu zařízení pro námořní průmysl. Tyto lávky (tzv. gangways) jsou vybaveny špičkovou technologií, která zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun osob a nákladu mezi plavidlem a offshore plošinou i za náročných podmínek.

OKD modernizuje porubový dopravník za 43 milionů korun

Těžební společnost OKD dokončuje modernizaci jednoho z hřeblových dopravníků, sloužících v porubech Dolu ČSM k dopravě vytěženého uhlí s hlušinou. Na nejrozsáhlejší modernizaci letošního roku vynaložila 43 milionů korun.


Na zámku v Bravanticích se chystá Pálení čarodějnic i prvomájová prohlídka zámku

V sobotu 27. dubna se v areálu zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční 3. ročník Pálení čarodějnic, který pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s., ve spolupráci s klubem rodičů při zdejší základní škole. Chybět nebudou ani komentované prohlídky, díky nimž lze po objednání zámek navštívit také o víkendech, nebo na 1. máje. Prohlídky se konají vždy ve 14 hodin.

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Přiveze „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Více