Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Trávník

Veteráni z 2. světové války získali medaile za hrdinství, poděkoval jim i generální konzul Ruska

29. června 2020 9:15 | Celý MS kraj | Tomáš Trávník

U příležitosti 75. výročí konce 2.světové války získali její veteráni jubilejní medaile. Mezi třinácti oceněnými byli účastníci bojů u Dunkerque, partyzáni, vězni koncentračních táborů, ale i frontoví dělníci, kteří pracovali dle rozkazu.

Landek park v Ostravě láká milovníky karavanů

28. června 2019 15:50 | Ostrava-město | Tomáš Trávník

První a jediný stellplatz v Ostravě zprovoznil Landek Park v Ostravě Petřkovicích. Stellplatz je termín, kterým majitelé karavanů označují místa, kde je umožněno stání obytných aut a přívěsů.

Ostravského hackera poslal soud na 6,5 roku za mříže

28. dubna 2017 19:59 | Ostrava-město | Tomáš Trávník

Ostravský krajský soud již podruhé poslal do vězení na 6,5 roku počítačového hackera Lumíra Heriče. Ten se v roce 2006 naboural do bankovních účtů osmi desítek klientů České spořitelny a pokusil se převést na různá konta přes 3 miliony korun. Do vězení ale nenastoupil, skrýval se totiž na různých místech dlouhých 8 let.

Na jaře v celém kraji značně přibylo nálezů munice

27. dubna 2016 14:44 | Celý MS kraj | Tomáš Trávník

V jarních měsících neuplyne den, aby pyrotechnici z našeho regionu neměli minimálně jeden výjezd k nálezu munice. Samozřejmě to do značné míry souvisí se zemědělskými pracemi, ale i se stavebnictvím, které se po zimě zase rozjíždí. Policisté varují, aby lidé byli obezřetní a s municí nijak nemanipulovali.

Nad Třineckem bdí nové integrované výjezdové centrum

20. dubna 2016 15:05 | Celý MS kraj | Tomáš Trávník

Třinec je dalším městem, které budou složky záchranného systému střežit z jediného místa. Ve městě bylo totiž otevřeno integrované výjezdové centru, kde kromě hasičů sídlí také policisté a strážníci. Budova je navíc mimořádně zdařilá.

Policisté zadrželi v Ostravě mládežnický gang lupičů

19. dubna 2016 15:23 | Ostrava-město | Tomáš Trávník

I otrlí policisté kroutí hlavami nad brutalitou útoků, které v minulých dnech prováděl gang ostravských mladíků. Jejich obětmi byli bezbranné důchodkyně, které kvůli lupu neváhali vážně zranit. Je neuvěřitelné, že 5 z 6 lupičů jsou mladiství a nezletilí. Nejmladší má dokonce teprve 13 let.

V obci Ropice se přiotrávili 4 lidé plynem z karmy

15. dubna 2016 14:18 | Celý MS kraj | Tomáš Trávník

Obrovské štěstí měli čtyři lidé, kteří se ve čtvrtek v obci Ropice na Frýdeckomístecku přiotrávili plynem z karmy. Dva muži dokonce upadli do bezvědomí, ale ženy stihly vyběhnout před domek a zavolat pomoc. Na místo přilétl i vrtulník záchranné služby a všichni byli převezeni do nemocnice.

Kriminalisté zatkli po 11ti letech vrahy bezdomovce

15. dubna 2016 14:13 | Havířov | Tomáš Trávník

Mimořádným úspěchem se mohou pochlubit moravskoslezští kriminalisté. Po dlouhých 11 letech se jim totiž podařilo zadržet dva muže, kteří v Havířově nedaleko kruhového objezdu zavraždili bezdomovce a druhého brutálně zmlátili. Teď jim hrozí výjimečný trest.

Fulnek chce z Knurrova domu udělat chloubu kraje

29. března 2016 14:01 | Celý MS kraj | Tomáš Trávník

Knurrův palác ve Fulneku by měl získat zpět svou původní krásu. Radní totiž chtějí objekt kompletně zrekonstruovat a konečně také využít i rozsáhlé vnitřní prostory této kulturní památky. Uvnitř bude například knihovna.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: V ambulanci hlasové poradkyně se bolesti bát nemusíte

Diktafon, piano, džbán s vodou a plastovou hadičkou. To všechno jsou pomůcky, se kterými pracuje hlasová terapeutka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku MgA. Markéta Drabina Schaffartzik, DiS. Problémy s hlasem může způsobit i řada nemocí, které s hlasivkami zdánlivě nesouvisí. Například mimojícnový reflux. Nebo některým pacientům paradoxně může pomoci od potíží pouhá výměna lepidla zubní protézy.

OVAK zahajuje podzimní deratizaci

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. je provozovatelem kanalizace pro veřejnou potřebu na území města Ostravy v celkové délce 946 kilometrů, o kterou se systematicky stará a obhospodařuje ji. OVAK bude od září do prosince opětovně realizovat podzimní etapu plošné deratizace na území Ostravy.


Slavnostní sál v Divadle J. Myrona ponese jméno po malíři a scénografovi Vladimíru Kristinovi

S novou sezónou dostane nové jméno slavnostní sál v Divadle Jiřího Myrona – tentokráte padla volba na VLADIMÍRA KRISTINA. Profesí malíř a výtvarník, který bral lekce i u slavného Oskara Kokoschky ve Vídni, byl jedním z prvních scénických výtvarníků NDM a jako první vnášel do ostravské scénografie progresivní podněty a moderní trendy. Jeho doménou byla malba, maloval především Ostravu a Ostravsko, ale věnoval se v určitém období rovněž divadlu. Dnes jsme ve slavnostním sále instalovali výstavu věnovanou životu a dílu tohoto umělce. V sále bude k vidění po celou sezónu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě zahajuje podzimní výstavní sezónu

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, otevírá novou podzimní sezónu výstavami slovenského umělce Marka Kvetana a ostravské umělkyně Dáši Lasotové. Vernisáž obou výstav se uskuteční v úterý 10. září v 17 hodin za účasti obou autorů i kurátorů Vladimíra Beskida a Jiřího Jůzy.

OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Více