Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Třídění má ve Frýdku-Místku pomoci nenavyšovat poplatky za svoz odpadů

Frýdek-Místek letos nezvýšil poplatek za odpad. Důvodem je snaha motivovat veřejnost ke třídění odpadů, což pomáhá zajistit nižší ceny. Nově byly k rodinným domům rozmístěny kontejnery na plast a změněn harmonogram svozu odpadu na jednou za 14 dní.

Seniortaxi má ve Frýdku-Místku nového dopravce, podmínky pro klienty se nemění

Seniortaxi je ve Frýdku-Místku stále oblíbenější služba. Měsíčně ji využije na 400 zájemců. Od letošního roku jezdí po městě nový poskytovatel. Pro občany se nic nemění, jen si budou zvykat na nové řidiče. Zároveň je ale potřeba, aby měli vždy u sebe průkazky, které je opravňují k přepravě.

Vánoční sbírka ve Frýdku-Místku byla rekordní. Lidé přispěli na azylový dům pro matky s dětmi

Oblíbená veřejná sbírka Vánoční strom ve Frýdku-Místku dosáhla rekordního výtěžku. Lidé během prosince přispěli do kasičky na náměstí, i převodem přímo na účet, přes 111 tisíc korun. Peníze byly nyní předány zástupcům Azylového domu Sára, kde pomohou s nákupem nového vybavení pro matky s dětmi.

Kanalizace v okrajových částech Frýdku-Místku je hotová. Teď je důležité, aby se lidé napojili

Kanalizace v okrajových částech Frýdku-Místku je hotová a zkolaudovaná. Stála téměř 300 milionů korun bez DPH. Podařilo se na ni ale získat významnou dotaci. Proto je nyní důležité, aby se na kanalizaci postupně napojilo co nejvíce lidí. Jinak by hrozilo, že by město muselo dotační peníze vracet.

Popeláři ve Frýdku-Místku svážejí ze sídlišť vánoční stromky

Frýdecká skládka naplánovala na leden svoz vánočních stromků. Jednou týdně objíždějí popeláři město, aby sesbírali u popelnic odložené stromky. Ty se pak sváží na skládku, kde se využijí pro výrobu kompostu. Důležité proto je, aby byly důkladně odstrojeny.

Domov pro seniory Frýdek-Místek má nové akvárium i digitální informační tabuli

Domov pro seniory ve Frýdku-Místku pracuje stále na tom, aby se tam klienti cítili co nejlépe. Nově sem pořídili do vstupní haly velké akvárium o objemu 400 litrů. Dále také digitální informační tabuli, která přináší aktuální informace nejen z domova, ale i různé zajímavosti a rady z celého světa.

Torzo problematického altánu u řeky ve Frýdku-Místku šlo k zemi

Technické služby Frýdek-Místek rozebraly torzo altánku za úřadem práce. Město rozhodlo o jeho likvidaci, protože ho velmi často okupovali lidé bez domova. Oficiálně cyklistický přístřešek s ohništěm tím pádem dlouhodobě neplnil svou původní funkci.

Frýdek-Místek finančně podpoří domácí hokejový klub i v další sezóně

Město Frýdek-Místek opět podepsalo memorandum se zástupci domácího hokejového klubu. Tím byla opět zajištěna finanční podpora města pro klub pro následující sezónu. Formálně se prodloužila původní dohoda, která platila do konce aktuálního ročníku hokejové soutěže.

Sbírka Daruj F-M vybírá na vzduchotechniku a nábytek v Lidovém domě

Frýdek-Místek rozšířil veřejnou sbírku Daruj F-M o další účel. Tentokrát mohou občané přispět na úpravy a vybavení Lidového domu v Místku. Vybírá se na vzduchotechniku a nový nábytek. Sbírka potrvá do konce roku 2024. Současně v programu běží ještě další dvě předchozí sbírky.

Cena tepla ve Frýdku-Místku vzrostla o 13,5 %. DISTEP je stále nejvýhodnější dodavatel

Dodavatel tepla ve Frýdku-Místku, společnost DISTEP, vstoupila do nového roku s nejnižším zdražením cen v širokém okolí. Společnosti se dlouhodobě daří držet trend nízkého navyšování cen. Navíc se opět potvrzuje, že je také stále nejvýhodnějším zdrojem tepla ve městě.

Pracovní čety dočišťují důležitá místa ve Frýdku-Místku od sněhu a ledu

Koordinace úklidu sněhu při vývozu odpadů. Ale také například čety v ulicích, které dočišťují frekventovaná a důležitá místa s vysokým pohybem lidí. Novinky, které zavedlo město Frýdek-Místek v zimní údržbě už v loňském roce. A aktuální zima potvrzuje, že systém spolupráce se osvědčuje.

Svědek vytáhl tonoucího z Ostravice. S policistou prováděl 7 minut resuscitaci

Rychlá reakce kolemjdoucího a blesková akce policistů přispěla k záchraně muže, který se mezi svátky topil v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Svědek ho vytáhl z vody a začal s resuscitací. S policistou se pak střídali v masáži srdce. Díky tomu se podařilo muže oživit.

Tříkrálový průvod i letos propojil Frýdek a Místek. Zapojilo se velké množství lidí

Početná družina složená ze Tří králů, jejich doprovodu a také zástupu božího lidu, prošla o víkendu z Frýdku až do Místku. Konal se tady další ročník tradičního Tříkrálového průvodu. I přes nepřízeň počasí ho přišlo podpořit velké množství lidí. Průvod je vždy spojen s Tříkrálovou sbírkou.

Adrian je prvním miminkem roku 2024 narozeným v Nemocnici ve Frýdku-Místku

5. ledna 2024 17:46 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Prvním miminkem narozeným v roce 2024 ve frýdecké nemocnici je chlapeček Adrian Krejčí. Potomek rodiny z Lískovce přišel na svět 1. ledna 2024 ve 23:30. Byl zároveň prvním narozeným na Frýdecko-Místecku.

Cestovatelé budou vyprávět o svých výpravách na cyklofestivalu

4. ledna 2024 20:36 | Frýdek-Místek | Libor Běčák

Nejen cyklisté, ale všichni lidé, kteří mají rádi cestování a dobrodružné výpravy, mohou navštívit festival Cyklocestování, který se bude konat ve Frýdku-Místku.

Policisté učí děti na školách, jak nebezpečné mohou být drogy

Policie zavítala na základní školy ve Frýdku-Místku, aby poučila děti o nebezpečí kolem drog. Preventivní akce navazuje na program k Protidrogovému vlaku, který do města zavítal minulý rok. Děti se hravou formou pasují do role policejních vyšetřovatelů a odhalují rizika a nebezpečí spojená s užíváním návykových látek.

Tříkrálová sbírka má letos na Frýdecko-Místecku 350 pokladniček

Tříkrálová sbírka je opět v plném proudu. Charita Frýdek-Místek má letos v celém okrese na 350 pokladniček, které mají převážně koledníci v terénu. Ale pokladničky najdou lidé také na různých veřejných místech. Přispěním letos podpoří čtyři různé záměry.

Dotace i letos podpoří nákup hybridních aut ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek opět podpoří nákup hybridních aut, která si mohou pořídit obyvatelé. Na program je vyčleněno 5 milionů korun a každý žadatel může na nový vůz získat dotaci až 75 tisíc korun. Žádosti mohou zájemci podávat do konce března.

Senior z Frýdku-Místku děkoval policistům za rychlou pomoc po pádu manželky v bytě

2. ledna 2024 11:31 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Seniorka uklouzla v bytě a nemohla se postavit. Zvednout ji nedokázal ani její muž. Proto zavolal na linku 158 a požádal policii o pomoc. Téměř bleskurychle pomohli členové speciální pořádkové jednotky, kteří byli nedaleko. Senior poté zavolal na linku 158, aby strážcům zákona poděkoval.

Nemocnice ve Frýdku-Místku vzdělává děti v první pomoci. Město prevenci více podpoří

Město Frýdek-Místek rozšířilo spolupráci s krajskou nemocnicí. Podpořilo totiž rozvoj preventivních projektů, které naučí děti první pomoc a také je vzdělají v oblasti péče o chrup.

Hodnocení roku 2023 ve Frýdku-Místku pohledem náměstka pro správu majetku

Příspěvky na obědy do škol, hospodaření s majetkem nebo podpora prioritních sportů. To byla hlavní témata hodnocení roku 2023 ze strany náměstka Frýdku-Místku Radovana Hořínka.

Souhrn největších investičních akcí roku 2023 ve Frýdku-Místku

28. prosince 2023 15:24 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Výstavba kanalizace, nová hasičárna i budova pro městskou policii. Ale také všeobecná finanční kondice města v roce 2023. Nejen to zhodnotil v rozhovoru náměstek primátora Frýdku-Místku Jiří Kajzar.

Ve Frýdku-Místku uvedli v život v roce 2023 několik sociálních projektů

28. prosince 2023 11:36 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Příspěvky na obědy pro školáky. Práce pro lidi bez domova. Nebo úprava přidělování sociálních bytů. Náměstkyně primátora Frýdku-Místku Leona Sárkőziová zhodnotila úspěšné projekty roku 2023.

Opravy cest i plány na vznik parkovacích míst ve Frýdku-Místku

25. prosince 2023 16:16 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Nová parkovací místa i plány na jejich výstavbu. Ale také opravy a důležité úpravy komunikací. To jsou hlavní témata bilančního rozvoru s náměstkem primátora Frýdku-Místku Miroslavem Bártkem.

Turistické akce, veřejné sbírky, trhy nebo projekt Podnikej F-M ve Frýdku-Místku v roce 2023

25. prosince 2023 13:16 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Úspěšné farmářské trhy i turistické prohlídky po areálech bývalé textilky Slezan. Nebo také akademie podnikej F-M nebo oblíbená sbírka Daruj F-M. Rok 2023 zhodnotil ze své pozice ve městě náměstek Jakub Míček.