Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Požár zničil stodolu a roubenku v Lubně, škoda pět milionů korun

V pátek 28. června 2024 v podvečer zasahovali hasiči z osmi jednotek požární ochrany u rozsáhlého požáru stodoly a nedalekého domu - roubenky v místní části Frýdlantu nad Ostravicí, Lubně. Požár byl ohlášen na tísňovou linku v půl šesté odpoledne. Celkem bylo nasazeno třináct hasičských vozidel.

Nošovice zažily radovánky a loučení se žáky pátých tříd, zároveň přivítaly prvňáčky

28. června 2024 7:30 | Nošovice | Michal Slonina | Nošovický miniexpres

Základní škola a Mateřská škola Nošovice uspořádala pro své žáky i jejich rodiče oslavu Radovánek a dětského dne. Na nošovickém hřišti nechyběly soutěže, atrakce, ani občerstvení. Společně se svými učiteli navíc žáci připravili dokonce několik gymnastických a tanečních vystoupení.

Strážníci si pro školáky připravili zajímavé ukázky

Zajímavé ukázky si připravili pro školáky z Frýdlantu nad Ostravicí tamní strážníci. Vysvětlili jim, jak se v různých situacích chovat bezpečně a velký úspěch měla ukázka zákroků služebního psa.

V Chlebovicích se po letech dočkali. Frýdek-Místek zahájil stavbu očekáváné tělocvičny

Začala výstavba tělocvičny v Chlebovicích. Půjde o náročnou stavbu, která potrvá rok. Tělocvična bude totiž stát nad školkou na sloupech zapuštěných do země na pilotách.

Seniorská akademie ve Frýdku-Místku se těší velké oblibě

I senioři mají zájem o vzdělávání. Dokazuje to další úspěšný ročník na seniorské akademii GOODWILL ve Frýdku-Místku. Pravidelně ho absolvuje přes 120 studentů a někteří do školy chodí už řadu let.

Děti se o prázdninách ve Frýdku-Místku nudit nebudou. SVČ chystá plno aktivit

Středisko volného času Klíč je opět připraveno na prázdniny. Děti měly možnost vybrat si z bohaté nabídky letních příměstských i pobytových táborů. Ale hlavně bude po celé léto opět v plném proudu akce Prázdniny ve městě, která nabídne velké množství jednodenních aktivit.

Jablunkovské sanatorium léčí plicní choroby už 100 let

26. června 2024 10:12 | Jablunkov | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Jediné plicní sanatorium zaměřené na léčbu tuberkulózy v Beskydech letos slaví 100 let svého působení. V Jablunkově si výročí připomněli zdravotníci, zástupci města i kraje, který zařízení provozuje.

Hasiči završili oslavy svého století akčními ukázkami a průvodem

25. června 2024 11:50 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Uhašení ohně za pomocí staré koňské stříkačky, nebo naopak nejmodernější současná technika integrovaného záchranného systému. Takto pojali dobrovolní hasiči v Čeladné oslavy 100. výročí svého založení.

FM City Fest očekává letos 20 tisíc návštěvníků

Oblíbený hudební festival FM City Fest se letos chystá přepsat své dějiny. Poprvé se uskuteční v novém a mnohem větším areálu. Očekává se až 20 tisíc návštěvníků. A zároveň do města přiveze velké hvězdy ze světové hudební scény.

Knihovnice z Frýdku-Místku získala čestné uznání v soutěži Knihovnická K2

Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Moravskoslezskou vědeckou knihovnou oceňoval nejlepší knihovníky. Jedna z cen putovala i do Frýdku-Místku. Čestné uznání získala vedoucí místecké pobočky Irena Liberdová.

Lidé si užili Frýdlantské slavnosti, po bouřce zazpíval i Adam Ďurica s kapelou

Frýdlantské slavnosti byly opět ve znamení hudby, sportu a dobré zábavy.

Folklorní festival Ve Frýdku-Místku přivítal i španělské dudáky, kteří hrají pro krále

Frýdek-Místek má za sebou 27. mezinárodní folklorní festival. Letos pořadatele opět potrápilo počasí. A tak museli program přestěhovat do haly Polárka. Přesto si návštěvníci užili soubory z šesti zemí světa, včetně deseti souborů a muzik z domácí scény.

Frýdlantští skauti pořádali šifrovací soutěž, účastníky provedla přírodou i městem

Zajímavou a poměrně náročnou soutěž uspořádali skauti z Frýdlantu. Nazvali ji Nočník, protože končila až ve večerních hodinách. Kudy vede trasa, museli vyluštit z různě komplikovaných šifer.

Sanatorium v Jablunkově slaví 100 let, nemocných s tuberkulózou už je jen minimum

22. června 2024 10:12 | Jablunkov | Libor Běčák | Beskydský expres

Jediné plicní sanatorium zaměřené na léčbu tuberkulózy v Beskydech letos slaví 100 let svého působení. V Jablunkově si výročí připomněli zdravotníci, zástupci města i kraje, který zařízení provozuje.

Pickleball Czech Open přilákal hráče z celého světa

21. června 2024 11:31 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Regionální zprávy POLAR

Ostravský rodák a světový tenista Ivan Lendl, jeho rival John McEnroe, André Agassi nebo třeba Steffi Grafová. Ti všichni propadli modernímu sportu s názvem pickleball. Zbrusu nové centrum pickleballu vzniklo i v našem kraji – v Dobré u Frýdku-Místku.

Modrý kříž pomáhá mladistvým i dospělým ve Frýdku-Místku v boji se závislostmi

Město Frýdek-Místek podpořilo organizaci Modrý kříž. Ta pracuje s lidmi, kteří mají sklony k závislosti na drogách nebo alkoholu. Na projekt, který se věnuje hlavně mladistvým a rodičům půjde 520 tisíc korun.

Frýdek-Místek udělil čtyři Ceny města za rok 2023

Frýdek-Místek uděloval ceny města za rok 2023. Ocenění se udělovalo za oblast záchrany životů, přínos v kultuře a výtvarné umění a architektura. Cenu získali čtyři lidé, jeden z nich in memoriam.

Jablunkovští deváťáci převzali ocenění za své úspěchy

19. června 2024 11:33 | Jablunkov | Libor Běčák | Jablunkovský miniexpres

Ve velkém sále radnice v Jablunkově se sešli žáci 9. ročníků základních škol, kteří byli oceněni za dobré studijní výsledky a reprezentaci města.

Děti s prarodiči sesbírali nářeční výrazy používané v Čeladné

18. června 2024 14:40 | Čeladná | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Základní škola Čeladná žila několik měsíců mezigeneračním projektem s názvem Jaro s babi a dědou. Jeho jedním z úkolů bylo, aby děti se svými prarodiči sestavili slovníky výrazů v místním nářečí. Sešlo se jich několik desítek.

Frýdek-Místek se chystá na Mezinárodní folklorní festival

Mezinárodní folklorní festival Frýdek-Místek opět láká na bohatý program. Kromě řady domácích souborů přijede také pět zahraničních. Program pro veřejnost začíná ve čtvrtek a hlavními taháky bude roztančené náměstí v pátek a celou sobotu.

Školáci poznávali práci hasičů. Navštívili hasičskou školu i stanici ve Frýdku-Místku

Jak probíhá výuka mladých hasičů a následně život u profesionální jednotky. To bylo stěžejním bodem akce, kterou společně připravili hasičská střední škola, vyšší odborná škola a krajští hasiči pro žáky frýdecko-místeckých základních škol.

Festival Sweetsen fest oslavil 20 let. Ve Frýdku-Místku bavil všechny generace

Sweetsen fest letos oslavil 20 let. Za tu dobu se z něj postupně stal největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. Letos akce nabídla více než 100 programových bodů.

Závodníci na motorkách sprintovali přes překážky na vrchol sjezdovky

17. června 2024 12:31 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Nové využití pro sjezdovku, na které se už delší dobu nelyžuje, vymysleli v Palkovicích. Místní Enduro klub tam uspořádal závody, které se setkaly s kladným hodnocením a zřejmě vznikla nová tradice.

Na VŠB-TUO předali experimentální, vyřazený vůz SŠ Jablunkov pro výuku

14. června 2024 9:02 | Jablunkov | Andrea Holeszová | Regionální zprávy POLAR

Darováním vyřazeného experimentálního vozidla byla odstartována spolupráce mezi Vysokou školou Báňskou v Ostravě a Střední školou Jablunkov. Její žáci nyní budou moct vůz využít při výuce. Projekt bude pokračovat i v dalších odborných středních školách v kraji.

Výtvarný obor ZUŠ Frýdek-Místek pořádá v Galerii F-M výstavu Tkanina vjemů

Výtvarný obor Základní umělecké školy Frýdek-Místek připravil výstavu s názvem Tkanina vjemů. V prostorách bývalé záložny mohou návštěvníci vidět obrazy, keramiku i látky, které mají připomenout historii a slávu textilu ve městě.